Ölü doğum hikayem :(

Ölen bebeğinize duygularınızı nasıl anlatırdınız

• Ankete Katılan
    56
  • This poll will close: .
Basiniz sagolsun
sizin hikayeniz de benziyor bizimkine
maalesef ben de oglumu cok goremedim bize de ayak izleri kaldi kendinden hatira...
bu aciyi yasayan bilir inanin
Tarifi yok hic bir kelime anlatmaya yetemez eksik kalir ne yazik ki
ben kaybimdan sonra cok psikolog gezdim bozuk plak gibi uzulmemem gerektigini tekrarlayip durdular iyice psikolojimi bozdular
rabbime siginip sukretmekten baska acimi hic bir sey hafifletmiyor su anda da...
Size nacizane tavsiyem kendi durumunuzdan daha kotu durumlarda olanlari dusunerek sukretmeniz olacaktir
rabbim en dogrusunu ve en hayirlisini bilendir dusunsenize bebeklerimiz bu dunyaya gelselerdi ama her gun gozumuzjn onunde aci cekselerdi biz her gun bir kere daha ölmez miydik
vardir yavrularimizin boyle olmasinda da bizim bilemedigimiz goremedigimiz hayirlar...
Uzulmeyin demek cok zor cunku ayni seyleri ben de yasiyorum bir bebegin olumunde bizim goremedigimiz merhamet ve sefkat vardir mutlak...
Rabbim kucaginizi tez zamanda doldursun insallah yavrunuz size sefaatci olsun annesi.
Her sey bir nasip , nasiplerinde yavrularimizin yasamak yokmus her sey bir vesile o bizimde yavrularimizinda alnina yazilmis ...
Her gun agladim gunlerce neden ben neden benim evladim diye ama gecen zamanla sunu ogrendim belki de yavrum bu dunyada olsaydi cok aci cekecekti belki sakatti belki belki...
en iyisini rabbim bilir rabbim neylemisse guzel eylemistir acisi yarasi buyuk olsa da yasadiklarimizin mukafati cok buyuk olacak insallah ...
kendinizi nedenlerle bogmayin guclu olun biz bilmiyoruz belki ölüm bile güzeldir annesi...
rabbim sabrinizi artirsin suna inanin ki sizin evladiniz bir insan olarak ve jz muhammetin ummetinden biri olarak gitti elbet vardir bunda da bir hayir.
rabbi yasir velatu asir rabbi temmin bin hayr...

Ağlayarak okudum yazdıklarınızı Allahım sabır versin
Allah razi olsun
her seyleri evimizde kaldi evladimin
emzigine dek...
bu acinin ustunde acilar var mi derseniz var sanki rabbim bana karsima cikararak gostererek bak senin cektigin acilarin da beterleri var sukret diyor...
hepimiz rabbimizden geldik ve ona gidecegiz ...
rabbim merhametlidir rabbim şer gibi gorunenleri hayrindan yapandir...
dokuz ay boyunca evladimla beraberdim onun varligina dokuz ay boyunca sukrettim sevdim onu dokuz ay boyunca evimde her gun mutluluktan hepimiz uctuk yuzumuzden tebessum eksik olmadi sonuna dek istedim evladimi her hucrem annelik heyacaniyla doldu tasti... karnimda evladimin öldügünü bile anlayamadim üc gun yaklasik öyle kalmisiz...o bana cennetten emanet gönderilen bir hediye idi ben onunla dokuz ay gecirdim evimin en kucugu idi en sevilen en ozlenen hep ama hep o yavrum olacak...
yaniyor cigerim ama rabbimden gelen dugunle bayramim benim...

Gece okudum hikayenizi gözyaşlarımi tutamadım eşim olmasa hıçkıra hıçkıra hıçkıra ağlardim ... Rabbim size sabır versin diğer çocuğunuza ve size sağlıklı hayırlı ömürler versin en azından teselliniz var.biz dort kiziz Annemde ölü doğum yapmıştı o kardeşim erkekti ben o zamanlar küçüktüm anlamamıştım neyin ne olduğunu simdi anlıyorum daha sizin hikayenizi okuyunca anladım yanı demekki benim annemde bu acıları yaşamış dedim kendi kenfime biz küçük olduğumuz için hiçbir şeyin farkına varamamisiz. ondan kısa bir süre sonra en küçük kız kardeşim doğdu annem muhtemelen onunla şimdi kendisini avutuyor ...

Biz hiçbir şey almamistik hatırladığım kadarıyla sadece ismi hazirdi Annem rüyasında görmüştü şimdi sadece adı kaldı gonlumuzde :Muhammed Emir

Alla
Allah sabır versin arkadaşım Rabb im yanına almış kuzunu benimkini de aldı. İsmini bile koydum karnımda minicikken hep koymak istediğim isimdi. O gittikten sonra babası sonra olursa koyarız yine dedi daha olmadı gerçi ama ben o ismi verdim bir daha veremem dedim. Allah büyük Allah Kerim takdirine boynumuz kıldan ince. Acısı geçmez elbet ama zamanla hafiflet ki Allah ın gücüne gitmesin. Hepimizin sahibi O. Allah gönlümüzü ferahlatsın inşAllah. Cennetinde buluştursun kuzucum

Sagolun cok tesekkur ederim
Herkesin sinavi farkli iste benim bir evladim var ama esimin yok (ikinci evliligim)
O nedenle bu bebegi cok istemistik...
Benim evladim yillardir kardes hasreti cekiyordu esim de cocuklari cok seviyor ama rabbim nasip etmedi ancak umudumuzu kesmedik hic bir zaman da kesmeyecegiz ...
Allah kimsenin basina vermesin cok zor bir durum on tane de evladin olsa ciger iste hepsine ayri yaniyor...

Biz hiçbir şey almamistik hatırladığım kadarıyla sadece ismi hazirdi Annem rüyasında görmüştü şimdi sadece adı kaldı gonlumuzde :Muhammed Emir
Evladim dogmadan her seylerini aldik hazirladik her seyi pembe pembe vermeye kiyamiyorum veremem de...
oturup agliyorum seni pembelerin icinde buyutecektim oglum diye...
mezarina bile pembe cicekler koyuyorum her gittigimde...

Basiniz sagolsun siz neden kaybettiniz yavrunuzu ?
Allahtan umit kesilmez guzel kardesim yasim 42 iken kendi kendine oldu yavrum hic bir tedavi gormeden
yine umitliyim rabbim yine verir diyorum icim rahat
umarim tez zamanda sizinde kucaginiz dolsun...
allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah

Keşke konuyu okumasaydım.1.5 sene uğraş sonucu ilk aşılama ile hamile kaldım.O kadar olmayacağını düşündüm ki adetim baya geçince test yaptırdım.İdrar testlerinden nefret ettiğim için direk kan yaptırdım. Sonuç çok yüksek çıktım inanamadım. 2 gün sonra kendi dr uma gittim. 2 gün boyunca uyku uyumadım.Hem sevinçten hem de hamile değilsem ya da bir sorun varsa diye kendimi yedim.Pazartesi dr gittim. Tekrar kan yapıldı yükselmiş ama daha kese yoktu bir de 5 cm lik kistim vardı.Dr belki bu dış gebeliktir. Haftaya gel kese varsa bakalım dedi.O bir hafta zehir oldu hiç uyumadım.Bu arada göğüs hassasiyetim birden kayboldu al işte dış gebelik dedim gidene kadar ağladım.Gittiğin günde bir öğrendim ki iki kese ikiz bebek hayatımın şokunu yaşadım.Ne yer de ne gökteydim. 10 gün sonra kalp atışları için çağırdı.Bu 10 günde de belki bebeblerin kalbi atmaz belki biri oluşmaz dedim çevremin etkisiyle yine mutsuzdum. 10 gün sonra gittik .Bebekler çok iyidi. Birinin kalp atışını duyduk diğerini duyamadık ama vardı. Dr aşağıda onun için dinletemiyorum dedi. hafta gel yine kontrole dedi.İşte o ogünden sonra hamile olduğuma ikiz annesi olduğuma inandım başladım bebek arabası vs.. araştırmaya ikiz bebekler nasıl oluyor nasıl bakılır vs. araştırmaya dr gitmeden önce ki gece tuvalete kalktım. afedersiniz kendimi temizlerde tuvalet kağıdında pembelik gördüm uyku sersemi anlamadım sildikce gelen pembelik. Ertesi gün kalktığımda kahverengi lekelenmelerim vardı. dr mesaj atıp durumu söyledim o da yat dinlen yarın gel dedi tamam dedim. O gün inanılmaz bir bel ağrım vardı.Ertesi gün eşimle gittik.Dr önce bebeğimizin kalp atışını dinletti.Sonra diğer bebeğe geçti bebek te sorun var dedi. Ne sorunu dedim. Kalbi durmuş dedi. O an dünyam durdu. direk bebeğimi alıcakmısın benden dedim.Bu arada 9 haftalıklardı.Hayır duracak yoksa diğerini kaybederiz.Kendiliğinden düşebilir.Düşerse diğer bebeğinde hayatı tehlikeye girer dedi. Çıktık ordan.Başka dr gittik aynı şeyler. 3 gün boyunca ağlamaktan helak oldum. Kalbim sıkıştı.vücudumda uyuşmalar oldu. O günden sonra 2 hafta da bir dr kontrole gidiyorum. Şuan 17 haftalık erkek bebeğim var. Diğer bebeğim hala benimle öylece duruyor. Ona mezar oldum. Şuan giden bebeğime üzülemiyorum. Sağ olan bebeğime bişey olacak korkusu beni benden alıyor. Bu korkuyla nasıl yaşıcam. Bebeğimle hayaller kuramıyorum. Ya onuda kaybedersem diye .Her dr kontorolünde her an bebeğin kalbi durmuş dicek gibi geliyor.Dr bile alıştı direk bakınca kalbi atıyor merak etme diyor. Böyle konular okuyunca daha kötü oluyorum.Bebeğimide strese sokuyorum.Bu arada 3 hafta önce binamızda yangın çıktı. Kaçarken 2 kere merdivenlerden düştüm. O zaman da kesin bebeğim gitti dedim. Allahım size sonsuz sabırlar versin. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın Amin

Cok uzuldum Allah yardimciniz olsun rabbim yasayan bebeginiz size bagislayp kucaginizi doldursun insallah. . .
Panik yapmayin bakin kendiniz demissiniz yasayan evladinizin omru varsa bu dunyada ekmegi suyu varsa yangindan kacarken dussenizde bisey olmaz ama yiyecek ekmegi yoksa her sekilde kaderin onune gecemezsiniz her sey bir vesile olur... bende evladima hamileyken tasinma vs cok yorulmustum ama aklimda hep demekki yavrumla kavusamayacagimizi bilip korkuyla yasiyordum... korkunun ecele faydasi yok kardesim insan alnina yazilmis kaderini yasiyor bir sekilde maalesef. Anne karninda bebekler anneden cok etkilenirler o nedenle hep iyi dusun iyi olsun diger bebeginin de yasayacak omru yokmus oyle dusun...
ben bu kara gunleri hep kendi halimden beterlerini dusunerek yenmeye ayakta durmaya calisiyor ve sukrediyorum cok ornekler var insan hikaye gibi dinliyor ama hepsi gercek olan yuregi yanan....
beterin beteri var halimize sukredelim kardesim...
yasayan bebegini sterese sokma sana en buyuk gucu dua ile rabbine siginmak verecektir...
Iyi dusun hep iyi olsun ....
Tabi tedbiri elden birakma da.
ancak stresin birak bebegini her bir hucrene bile milyonlarca zarari var...
Rabbim eger o bebegi verecekse sana tasa da bastirsan bisey olmaz buna emin ol....
insallah guzel haberlerini buradan yazarsin bizde seviniriz.
allaha emanet ol ...

Kalbi durdu bebişimin araştırılmadı gerisi. Allah büyük elbet bizi de görür dualarımızı kabul eder. Nasibimizde ne varsa o elbet ama dualarımız nasibimizi etkiler inşAllah

Allah dayanma gücü versin size ve evladını kaybeden bütün annelere ve bana. Ne güzel anlatmışşınız hislerinizi özleminizi. 22. ayınına girdik kızım gideli. bizde kavuşacağımız günün tesellisiyle yaşıyoruz tabi yaşamak denirse.

Kalbi durdu bebişimin araştırılmadı gerisi. Allah büyük elbet bizi de görür dualarımızı kabul eder. Nasibimizde ne varsa o elbet ama dualarımız nasibimizi etkiler inşAllah
Basiniz sagolsun cok uzuldum rabbim sabirlar versintez vakitte kucaginiz dolsun insallah evlat kaybi hic bir seye benzemiyor...
amin...amin... bin kere yuz bin kere amin insallah dualarimiz kabul olur yavrumuzu kardesleriyle bu dunyada sevme buyutme ahir dunyamizda yavrularimiza ebedi kavusma serefine nail oluruz insallah....

Son düzenleme:
Basiniz sagolsun gunler de aylar da gecse acilari gecmiyor daha da derine icimize betonlar dokuluyor sanki...
rabbim hepimize sabir ve teslimiyet versin insallah. . .
evladima duygularim oylesine fazla ki bunlar sadece anlatabildiklerim... bir de anlatamadiklarimiz var ki o icimizde kor bir ates:)
Teslimiyet olmasa inanc olmasa nasil dayanirdik ki cok sukur rabbime ...

mezarlık bakımı yapan adamı bile kıskandım benden çok oğlumu ziyaret edecek diye 600 km var aramızda oğlumuzla

Allah yardimcin olsun bende mezarliktan gelmiyorum firsat buldukca hep gidiyorum
Senin gibi olsam ne yapardim bilmiyorum cok mesafe varmis arada
mezarini gormek yaninda olmak bile evladimi gormek gibi oluyor Allah Sabir versin sana her zaman gidemezsin cokmus mesafe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…