• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmayan bir dert ürettim kendime

Yazdıklarınız bana çok ilginç geldi. Cidden böyle mi oluyor? Annelik ayrı bir güç mü katıyor?

kesınlıkle :)
daha dayanıklı , guclu , sabırlı olunuyor ve olgunlastırıyor...

bence hayat ıkıye ayrılıyor anne olmadan once ve anne olduktan sonra dıye ve nıyeyse ben anne olmadan once okadar sey yasamıs bırı olarak hatırlamıyorum hafıflemıs , sılınmıs . sankı hep anneymısım gıbı hatırlıyorum

Bir de o var tabii. Ben evliyken kimseye demezdim çocuk olmadığını istemiyorum derdim soranlara. Bak çocuk yap evde sıkılmazsın ya da işte eşinle daha az kavga edersin gibi lafları cok duydum. Kusura bakma ama sırf canım sıkılmasın diye çocuk yapmak pek mantıklı gelmiyor dedim birine. Istiyordum aslında ama sorulardan bıkmıştım.
Nüfus artışı engellenemez birşey ve yaşam koşullarıyla alakalı degil dünyanın neresinde olursanız olun insanın başına herşey gelebilir.
cocuk yap sıkılmazsın dıyen bı sacmalamıs kı cok enteresan

kesınlıkle bı devrım gıbı bırsey evlılıgın guclu degılse cocuk zorlar . ınanılmaz buyuk ve cıddı bı sorumluluk hata kabul edılemez 1 cocuk 1 toplum yahu

o arkadasın nasıl bı cocuk yetıstırıyor allah bılır . cok dogru ve guzel demıssınız sııkılmamak ıcın cocuk mu yapılırmıs ustume ıyılık saglık

sıkılmamak ıcın ebrulı sanatını yaparsın entruman calarsın spora yazılırsın etkınlıklere katılırsın 9 ay karnında bı canlıyı hopıdık hop gezdırıp boynundakı kusmuk ve memedekı yarayla gezmezsın :D

aaa çok güzel denk geldi.

"senin yüzünden" meselesi son bikaç senedir yaramız haline geldi de ailecek, ondan alıntı yapmak istedim.
yoksa dediğinize muhalefet değil niyetim.

benim teyzemin bürosu vardı. senelerce bürosunu tek başına yürüttü. oğlu yeni doğmuştu açtığında.
oğlu 17 yaşındayken de ağır bi hastalık geçirip büroyu kapatmak durumunda kaldı.

oğlan da babanın sırt sıvazlamasıyla 13 yaşından beri sokaklardan eve girmeyen
abuk subuk tiplerle gece 4e kadar sokakta kalan, ne halt yediği de belirsiz bi genç oldu.
babası sigara içiyo diye bu da sigaraya başladı, baba olsun oğlum dedi sırtını sıvazladı
annesi kollamaya çalışsa bu sefer "sen çalıştın çocuğa bakmadın ondan oldu" diye suçladı herkes
hem kocası hem ailesi çocuk doğduğundan beri böyle

şimdi bu oğlan lysde ite kaka dandirik bi bölüm tutturmuş ama boşunaymış
neymiş, annesinin bürosunu devralcakmışmış o yüzden bu bölümü yazmışmış
ama annesi hasta olup büroyu kapatarak çocukcağızın hayalleriyle oynamış :KK43:((
o hasta kadına bağıra çağıra milletin içinde "senin yüzündeğğğnnnn" diye bağrışı var ya
o gün dedim ben "ulan analık buysa, ne için??? ne için o kadın kendini paraladı??"

şimdi de diyoki babası anasından boşansa yeriymiş, çünkü anası ev işi yapmıyomuş çalışmıyomuş
kadın dediğin hede hödö geyikleri yapıyo
17 yaşında kıçındaki donu yıkamaktan aciz yaratık, hasta anasını işe yaramamazlıkla suçluyo
tüm başarısızlığının sorumlusu da annesi
oh ne rahat hayat valla

çok yazdım gene affedin kk ahalisi. velhasıl kelam, senin yüzünden demez demeyin yani.
bu dedıgınız durumlar var tabı ama ıstısnaı durumlar.

burda sorun baba ogul ılıskısınden kaynaklanan yetıstırılme problemı. baba cocugu boyle etkılıyor cunku kendısıde aynı kafada halıyle cocugun senın yuzunden demesı normal...

yoksa annesını ölduren babasını para ıcın bıcaklayanlarda var malesef... ama bunlar ıstısnaı ve aklı basında aılelerın yasayacagı sorunlar degıl... zaten cocugunun babası olmayı hakedecek adamdan cocuk yapılmalı... yoksa cocuk yapmakta ne var dogurmakta ne var gecıcı seyler onemlı olan once kendı kulturumuzu zıhnımızı kalbımızı genısletmek sonra ona yenı kan katmak :)

bi an konu sahibinin hesabını çaldım da konuyu kendim açtım zannettim. tabii ki çocuğum olsa severim, sonuçta bana muhtac biri, merhamet ederim. ama neden yanı, neden istenir çocuk hala anlamıyorum. evliyim ve yasım da buyuk. tüm toplumsal baskılara gülüp geciyorum. simdi gençliğimi vermek istemiyorum. ilerde yaslanınca bana baksın vs gibi bir beklentiyle bu ise kalkışmak hic istemiyorum. 5 yıl sonra pişman olmayı hic istemiyorum. bilmiyorum ne yapacağım.

kesınlıkle bı devrım gıbı bırsey evlılıgın guclu degılse cocuk zorlar . ınanılmaz buyuk ve cıddı bı sorumluluk hata kabul edılemez 1 cocuk 1 toplum yahu

o arkadasın nasıl bı cocuk yetıstırıyor allah bılır . cok dogru ve guzel demıssınız sııkılmamak ıcın cocuk mu yapılırmıs ustume ıyılık saglık

sıkılmamak ıcın ebrulı sanatını yaparsın entruman calarsın spora yazılırsın etkınlıklere katılırsın 9 ay karnında bı canlıyı hopıdık hop gezdırıp boynundakı kusmuk ve memedekı yarayla gezmezsın :KK70:
Bu konuyu genel olarak herkes icin yani ayrım yapmadan açtım ama sıkılmamak için çocuk yapanlar bambaşka.
Hakkıyla yetiştirip fedakarlık edilebilecekse bi bakıma anlarım. Evinde neşe olur diyenleri de anlarım. Çocuğa vakit ayırmaktan eşinle kavga bile edemezsin diyenleri de hadi anladim diyelim...
Ama o sıkılmamak için çocuk yap diyen insanları hiç bir kategoriye sığdıramıyorum. Sanki oyuncakçıdan barbie bebek alıyoruz. Allah korusun engelli olabilir, hastalıklı olabilir vs. O zamanda sıkılmayacaklar mı bakalım.

bi an konu sahibinin hesabını çaldım da konuyu kendim açtım zannettim. tabii ki çocuğum olsa severim, sonuçta bana muhtac biri, merhamet ederim. ama neden yanı, neden istenir çocuk hala anlamıyorum. evliyim ve yasım da buyuk. tüm toplumsal baskılara gülüp geciyorum. simdi gençliğimi vermek istemiyorum. ilerde yaslanınca bana baksın vs gibi bir beklentiyle bu ise kalkışmak hic istemiyorum. 5 yıl sonra pişman olmayı hic istemiyorum. bilmiyorum ne yapacağım.
Tek farkımız ben evlenince düşüncem değişiyor :KK70:
Şaka bir yana temel olarak değişmiyor aslında. Ama anne olma, üreme iç güdüsünü bastıramıyorum. Bir yandan da şaşırıyorum noldu bana diye.

Tam kendi paranı kazandığın yiyip içip gezecegin dönemde çocuk sahibi oluyorsun...
Haydi baştan...

sıkılmamak ıcın ebrulı sanatını yaparsın entruman calarsın spora yazılırsın etkınlıklere katılırsın 9 ay karnında bı canlıyı hopıdık hop gezdırıp boynundakı kusmuk ve memedekı yarayla gezmezsın :KK70:
Kuzumun ter kokusunu bile çeke cEke icime severim...kusmuk kokusu rahatsız etmiyor beni.tum gün kusmuk kokusuyla gezdigim olmuştur..bu kadar güzel bişey nasıl anlatılır daha tarif edemiyorum . annelik bu kadar güzel asagilanamazdi bravo size yaşınızı bilmiyorum ama Kac yaşında olursanız olun su yazdiginizi okuduktan sonra hiç sayılacak biri olmadığınız düşünmeye başladım.

2Senedir cocuk sahibi olmak icin ugrasan biri olarak bana pek mantikli gelmedi soyledikleriniz.Madem kotu dunya,kotu insanlar var atalim kendimizi niye yasiyoruz?
Hayatta bir amacimiz olmazsa hayat tai ki yasanmayacak bir hal alir.ki emin ol benimde psikolojim hic iyi degil ama sana bunlari soyleyebiliyorum.

Ölelim dünya çok kötü bu mudur yani?
Hayat devam ediyor mutsuz olmak için nedenler aramak yerine tersini yapıp neden güzellikleri görmüyorsunuz?

Nerdeyse aynı düşüncelere sahip biri olarak kazara hamile kaldım(konum bile var).Ama bebeğimi ve hamileliğimi kabul edip benimsemem 2 gün sürdü.Şu an içimde kıpır kıpır yakında gelecek inşallah.

Şu aralar ise öyle bi psikolojideyim ki bebek yokken hayatımın ne anlamı olduğunu hatta niye eşimle evli kaldığımı bile anlayamıyorum.Sanki ondan önce bi hayatım yokmuş hiç var olmamışım gibi geliyor.

O yüzden hiçbişeyle ilgili çok uçlarda olmamak gerekiyor, çünkü hayatın ne getireceği belli olmuyor.

Sen çocuk yapma zaten yanlış anlama kötü bi anne olursun diye değil bu düşüncelerle bebeğini kavanozda büyütürsün :-)

Not:depresyondasın ama geçici bi ruh hali

Kuzumun ter kokusunu bile çeke cEke icime severim...kusmuk kokusu rahatsız etmiyor beni.tum gün kusmuk kokusuyla gezdigim olmuştur..bu kadar güzel bişey nasıl anlatılır daha tarif edemiyorum . annelik bu kadar güzel asagilanamazdi bravo size yaşınızı bilmiyorum ama Kac yaşında olursanız olun su yazdiginizi okuduktan sonra hiç sayılacak biri olmadığınız düşünmeye başladım.

konu sahıbıne bı arkadası canın sıkılacagına cocuk yap demıs

bende sırf gonul eglendırmek ıcın cocuk yapılmaz ... gonul eglendırmek ıcın kurslara etkınlıklere katılmak gerek dedım onu dıyen arkadasın nasıl cocuk yetıstırıyor 1 cocuk 1 toplum demek okadar sorumluluk ıster dedım kusmuk . yara meme ve gazla gonul eglendırılemeyecegını yazdım

eger benı asagılamadan, hakaret etmeden once bu konuda kı oncekı mesajlarımda annelıgın ve cocugun nasıl guzel bırsey oldugunu yazdıgımı okusaydınız bukadar ıncıtıcı yazdıgınız yorumu yazmadan once ne yazmıs dıye hata yapmamak adına tekrar bı okusaydınız kendınızı bu duruma dusurmezdınız halbukı...

yazık.

Eee yani sonuç ? Senin psikolojik sorunların var galiba. Demek istiyorsun ki ben yapamadım sizde yapmayın. Komik gerçekten. Kaç yaşında kadının açtığı konuya bak bdv de.

konu sahıbıne bı arkadası canın sıkılacagına cocuk yap demıs

bende sırf gonul eglendırmek ıcın cocuk yapılmaz ... gonul eglendırmek ıcın kurslara etkınlıklere katılmak gerek dedım onu dıyen arkadasın nasıl cocuk yetıstırıyor 1 cocuk 1 toplum demek okadar sorumluluk ıster dedım kusmuk . yara meme ve gazla gonul eglendırılemeyecegını yazdım

eger benı asagılamadan, hakaret etmeden once bu konuda kı oncekı mesajlarımda annelıgın ve cocugun nasıl guzel bırsey oldugunu yazdıgımı okusaydınız bukadar ıncıtıcı yazdıgınız yorumu yazmadan once ne yazmıs dıye hata yapmamak adına tekrar bı okusaydınız kendınızı bu duruma dusurmezdınız halbukı...

yazık.
Ben bildirime bakarak yazılmış olan yorumu okudum tek msj a yorumum eğer o kadar çok ovduyseniz neden bı msj da gomdumunüz anneliği .emin olun size hakaret etmedim sizin anneliği asagilamanin yanında benim size soylediklerim bı hiç yani
Neyse daha fazla uzatmiyorum.
Cennet annelerin ayakları altındadır(.)

Ben bildirime bakarak yazılmış olan yorumu okudum tek msj a yorumum eğer o kadar çok ovduyseniz neden bı msj da gomdumunüz anneliği .emin olun size hakaret etmedim sizin anneliği asagilamanin yanında benim size soylediklerim bı hiç yani
Neyse daha fazla uzatmiyorum.
Cennet annelerin ayakları altındadır(.)

ay sız herkese boyle yapıyor mussunuz bende tutup daha cevap yazıyorum :D
su konuda bıle 3 kısıye satasmıssınız :D pes dogrusu

Bence depresyondasiniz
Çocuğundan önce napiyordum diye düşündüm de ...
Sanki öncesi yok direk kızımla doğmuş gibiyim

Çoğalmak yapabildiginin en mükemmelini yapmak en büyük haz inanılmaz birşey kendi kapasiteni görüyorsun çocuk olunca

anne olunca daha fazla dusunuyorsun
ama kaynagınız bu oluyor ayrı bı guc enerjı gelıyor sankı tum dunyanın ustesınden gelebılırım gıbı :KK70:
ınsallah cocugunun babası olmayı hakedecek bı adam karsına cıkar bak ozaman o cocuk ıstegı arzusu nasıl gelıyor
üremek dogamızda var :)

daha dayanıklı , guclu , sabırlı olunuyor ve olgunlastırıyor...
bence hayat ıkıye ayrılıyor anne olmadan once ve anne olduktan sonra dıye ve nıyeyse ben anne olmadan once okadar sey yasamıs bırı olarak hatırlamıyorum hafıflemıs , sılınmıs . sankı hep anneymısım gıbı hatırlıyorum

bunlar benım yazdıklarım ...

bunlarda sızın hakaretlerınız
tabı eger hakaret degıl asagılamadım gayet normal konustum uslubum bu dıyorsanız buda sızın kulturunuz ... herkes kendıne yakısanı yapar

ama once bı desturun

sızı kıbledım. konuyu sabote ettıgınız , algı yaptıgınız, bana satastıgınız ve bunu bıkac kısıye daha yaptıgınız ıcın

Son düzenleme:
kullanıcı adın bile umutsuz yanii ne yapalım doğurmayalımmı ebeveynler evlatlarını bilinçli yetiştirse doğurup salmasalar ortaya belki bu kadar kötü olmazdı neyse düşüncelerinizi doğru bulmadığımı söylemek istiyorum bi psikologa gidin bunalımdasınız bence

ay sız herkese boyle yapıyor mussunuz bende tutup daha cevap yazıyorum :KK70:
su konuda bıle 3 kısıye satasmıssınız :KK70: pes dogrusu
Satasmak sizin işiniz cnm
Öyle kötü durumda kalmissiniz ki geriye dönüp yorumlarıma bakmışsınız kk da sizin gibi her yeri kurcalayan Ender bulunuyor neyse.
ben kimmseye satasmiyorum anneliği asagilayana yorum yaptım sadece sizin işiniz de açık aramak galiba
Yazık size ...

bunlar benım yazdıklarım ...

bunlarda sızın hakaretlerınız
tabı eger hakaret degıl asagılamadım gayet normal konustum uslubum bu dıyorsanız buda sızın kulturunuz ... herkes kendıne yakısanı yapar

ama once bı desturun

sızı kıbledım. konuyu sabote ettıgınız , algı yaptıgınız, bana satastıgınız ve bunu bıkac kısıye daha yaptıgınız ıcın
Ayrıca ben size sadece son yaptığımız yorum üzerine yorum yazdığımı söyledim yani önceki msjlari okumadigimi belirttim bı msj imda o msjimi da bulun da onuda alintilayin ok?

Back