- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cok derin dusunme basit yasa mutlu olursun..hadi simdi git yat.Ah bu bennn...
Bazı konularda cok derin düşünüyorum
Elimde olmayan şeyler olduğunun farkındayım ama düşünmekten kendimi alamıyorum.
bence böyle düşünmezdiniz.Iste bir çocuğum olsaydi nasil düşünürdüm onu merak ediyorum. Beynim bu şekilde düşünse de annelik içgüdüsünü bastıramıyorum. Elbette ki çocuğun olunca ay nerden yaptım ben bunu ya eskiden ne güzeldi rahattim demem. Onun sevgisi herşeyi bastırabilir farkındayım ama düşüncelerimi yok sayamıyorum.
ben konu sahibi değilim ama bazen konu sahibinden daha çok konuşuyorumÇocuk zor birşey değil ki.
Kızım olmasa bile benim hayatım çok düzenlidir. Ertelemeyi sevmem hiç birşeyi.
Kızım bu düzene keyif getirdi sadece.
Kova burcuyum bende. Sanırım siz de öyle.
:) bizim burç rahatına ve özgürlüğüne çok düşkündür. Ondan dolayı mı böyle düşünüyorum acaba?
cocugunun kotulugunu ıstemeyen bılınclı anneye hıc bır cocuk senın yuzunden demezben konu sahibi değilim ama bazen konu sahibinden daha çok konuşuyorum
bakın bu da tartışılan bir konu. çocuk mu düzene uymalı yoksa ebeveynler mi çocuğa uymalı? kim kime göre hareket edecek?
çocuk anne babaya uysun düşüncesine bakıyorum mesela. bir tanıdığımız boşandı seneler önce, 2 çocuğu var. çocuklar hep süründü, akrabalarda orada burada, babalarına gelirlerdi babanın işleri olurdu ilgilenemezdi çocuklarla falan. baba evlenmiş yeni eş çocukları istemez... şimdi duydum anneleri de 2. evliliğini yapmış istanbul'a taşınmışlar artık buralara kırk yılın başında gelirler. annemle konusu açıldı, dedim ki ya kadın evlenmek için istanbul'a gitti ama istanbul çocuk büyütmek için sıkıntılı değil mi, çok kalabalık, kocaman bir dünya. çocukların bütün düzeni alt üst oldu, okul çevreleri vs. istanbul'da hiç tanıdıkları vs. yok. yazık değil mi dedim ya, ergen oğlu var yaramaz bi tip, kız da daha ufak ilkokulda. annem hemen şey dedi, ne yapsın kadın, hayatını yaşamasın mı, çocuklara göre mi hareket etsin falan filan. e dedim çocuklar için çok büyük bir değişiklik yani şehir değiştiriyorsunuz, yaşadıkları yer zaten büyük bir şehirdi, daha büyüğüne gittiler. bu çocuklar babalarını artık yazdan yaza görecekler, buradaki akrabalarını, babaanne, dede falan. kadın kendi düzenine çocukları uydurdu, başka bir seçeneği yoktu muhtemelen ama ne bileyim, o çocuklar bu değişiklik yüzünden mutsuz olurlarsa suçlamazlar mı annelerini, senin yüzünden oldu demezler mi? benim karakterimde olurlarsa derler mesela. şimdi başkasını çekiştirmiş oldum ama örnek verdim gibi düşünün.
teorik olarak senin yüzünden diyecek olan kişi evet çocukluktan çıkmış oluyor. :) anne çocuk arasındaki bağdan bahsetmiyorum ama insanlara bakıyorum genelde bencil davranıyorlar. diyebilirsiniz ki o kadın çocuğunun iyiliğini düşünmüştür falan, evet ama çok ciddi bir değişiklik bu. yani düşünsenize, bazen ne yaparsanız yapın birşeyler ters gider, çocuk bu yüzden mutsuz olsa çok kötü birşey. tamam belki "çocuk" olduğu için söylenmez, şikayet etmez, senin yüzünden diye çıkışıp kavga etmez ama mutsuzsa annesi de hisseder bir şekilde.cocugunun kotulugunu ıstemeyen bılınclı anneye hıc bır cocuk senın yuzunden demez
senın yuzunden dıyecek cocuk belırlı bı fıkır olgunluguna erısmıstır ve dogruyu yanlısı gorebılır ...
sehır degıstırılebılır okul arkadas ... anne 5 kerede evlenebılır
bunlarla anne cocuk arasındakı bag bambaska :)
ve bence ne cocuk duzene uymalı ne anne baba cocuga uymalı
cocuk olunca hep bırlıkte yenı duzen kuruluyor zaten
Evet işte bunu da düşünüyorum. Cok uzun yazmak istemedim. Bir cocuk doğuyor ooo şenlik var seviniyoruz filan cenaze oluyor ağlıyoruz üzülüyoruz. O doğan çocuk da bir gün ölecek hayat bu. Amaann ne bileyim. Haklısınız mantık aramamak gerek çünkü bu insanlarin doğasında var.Ben de kova burcuyum ve bunun burçtan değil, sizin depresyonunuzdan kaynaklandığını düşünüyorum.
Çok mantık aramayın insana, yaşama dair. Öyle olması gerekiyordur, öyle olur bu kadar. Doğar doğmaz ölmeye başlıyorsun mesela, bir gün öleceğini bile bile neden yaşıyorsun?
Çocuk yapmak da böyle işte. Bilirsin ama yaparsın.
cocugunun kotulugunu ıstemeyen bılınclı anneye hıc bır cocuk senın yuzunden demez
senın yuzunden dıyecek cocuk belırlı bı fıkır olgunluguna erısmıstır ve dogruyu yanlısı gorebılır ...
sehır degıstırılebılır okul arkadas ... anne 5 kerede evlenebılır
bunlarla anne cocuk arasındakı bag bambaska :)
ve bence ne cocuk duzene uymalı ne anne baba cocuga uymalı
cocuk olunca hep bırlıkte yenı duzen kuruluyor zaten
Çok doğru söylüyorsunuz kimi azarlams kimi ben yaptım sen yapma çok mutluyum kimi ee yani kimi niye konu açtın çok değişik tipler var bu kk da hele bazıları sırf birilerini bozmanın peşinde insan neden başkasını mutsuz etmekten mutlu olur hiç anlamam... ve bence konu sahibinin bu düşünceleri yetersizlik hissi ve çocuk denemelerine rağmen olmaması ve çocuk konusunda kendini bi şekilde olmazsaya hazırlamak gibi eminim çocuk istiyodur bu kadar olumsuzluğa çocuklu ailelere bi gözü kayiyordur konu sahibi özür dilerim sizin hisleriniz adiniza konuştum ama bende bunu dusundurdunuz...sanki konu sahibi millete "çocuklarınızı alın şeyinize geri sokun hemen" demiş gibi "sen yapma ama biz yaptıhhh!!!!" atarlarına da ayrıca güldüm ne yalan diyeyim. bizim kadar kendini çocuğu üzerinden tanımlayan başka ülke kadını yoktur heralde
Ah keşke düşünselermiş.Anen babanda böyle düşünse sen olmayacaktin birde böyle düşün
Anen babanda böyle düşünse sen olmayacaktin birde böyle düşün
Amin.. Herkesin. ..
Size tavsiyem onyargilarinizi bırakın , onyargilariniz dünyadaki pislikleri bitirmez elbette ama o küçücük şeye sarildiginizda bugüne kadar nasıl yaşadım diye dusunduruverir :)
Yazdıklarınız bana çok ilginç geldi. Cidden böyle mi oluyor? Annelik ayrı bir güç mü katıyor?anne olunca daha fazla dusunuyorsun
okulu işi evlılıgı buyumesı beslenmesı uykusu dişi gazı aşısı inadı mısafırlıge gıtmek mısafır gelmesı hasta olup dınlenme luksunuz olmaması herseyı...
ama kaynagınız bu oluyor ayrı bı guc enerjı gelıyor
ssankı tum dunyanın ustesınden gelebılırım gıbı degısık bı duygu
dusuncelerın tamamen yalnızlıktan. endıselerın tamamen yasadıgın olumsuzluktan
ınsallah cocugunun babası olmayı hakedecek bı adam karsına cıkar bak ozaman o cocuk ıstegı arzusu nasıl gelıyor
üremek dogamızda var :)
Evet işte bunu da düşünüyorum. Cok uzun yazmak istemedim. Bir cocuk doğuyor ooo şenlik var seviniyoruz filan cenaze oluyor ağlıyoruz üzülüyoruz. O doğan çocuk da bir gün ölecek hayat bu. Amaann ne bileyim. Haklısınız mantık aramamak gerek çünkü bu insanlarin doğasında var.
Bir de o var tabii. Ben evliyken kimseye demezdim çocuk olmadığını istemiyorum derdim soranlara. Bak çocuk yap evde sıkılmazsın ya da işte eşinle daha az kavga edersin gibi lafları cok duydum. Kusura bakma ama sırf canım sıkılmasın diye çocuk yapmak pek mantıklı gelmiyor dedim birine. Istiyordum aslında ama sorulardan bıkmıştım.Ben size katılıyorum. Zaten insanların çoğu kendi bencillikleri için çocuk yapıyor. Kimisi kötü giden evliliği belki kurtulur diye, kimisi gündüz evde yalnız kalmasın sıkılmasın diye, kimisi de hayatlarına değişiklik gelsin diye. Sonra noluyor o çocuk o evliliği kurtaramıyor, mutsuz ailelerde çocuklar yetişiyor. Olan doğan günahsız çocuğa oluyor, dünyaya mutsuz bir birey daha katılmış oluyor.
Hadi diğer ülkelerin yaşam koşullarını çok bilmiyorum, ama bu ülkeye çocuk getirmek büyük risk. Yolda yürürken can güvenliğimiz bile yok artık.
Sevdiğin insandan bi parça belki çok güzel bir duygu ama maalesef toz pembe değil hayat.ben o çocuğun geleceğini düşündüğümden çocuk yapmaz istemezdim tabiki çok net bir şekilde ona iyi koşullar sağlayamayacağımdan eminsem.