Olmayan bir dert ürettim kendime

Konu sahibinin bilmem ama kimse olmek istemez dimi aklı selim insan yani
İnsan anca dara düşünce bı isyana gelip der keşke dogurmasalardi diye
Ben böyle düşünüyorum ...
Yaşamak bizim seçimimiz değil elbette ama bazen başkasının dogmasida elimizde olmayabilir bı mucize olur
Ne yapcaZ o zaman oldurecez mi onu
Ya o yaşamak istiyorsa mesela ????

Ay o ne ya öyle! Bulur belasını o çocukta eminim. Nefret ediyorum böyle insanlardan.

olmayan bişey nasıl yaşamak isticek ki?
burda kürtajdan bahsetmiyoruz farkındasınız dimi? konu sahibinin doğmamış çocuğu falan yok

Cogalmak tür devamini sagladigi için evrimsel olarak genlerimize islenmistir. Bir gun yeryuzunde mutlu tek bir yer dahi kalmasa, her yer yansa un ufak olsa da insanlik cogalmaya devam edecektir. Temelimizde diger memeli canlilardan bir farkimiz yok, toplumsal olarak geliskin ve iletisim yetenegimizin daha fazla olmasi temel icgudusel durumlarımızı degistirmez. Her canli(tür olarak, bireysel algılamayın) dogar buyur çoğalır ve ölür. Var oldugumuz muddetce cogalacagiz, cogaldigimiz muddetce var olacagiz çünkü. Bilincimiz bunu bilmese de genlerimiz gayet farkinda.

Ay o ne ya öyle! Bulur belasını o çocukta eminim. Nefret ediyorum böyle insanlardan.

hani iyi insanlar çocuk yetiştirsin diyoruz ya hep. teyzemin de çocukları olsa muhteşem olur diye düşünmüşümdür küçükken. çok sevecen ve arkadaş canlısı, bir o kadar da iyi niyetli bi insan kendisi. ama işte hasta ettiler. o "muhteşem çocuk" da okuduğunuz yaratık işte. ne diyim.

olmayan bişey nasıl yaşamak isticek ki?
burda kürtajdan bahsetmiyoruz farkındasınız dimi? konu sahibinin doğmamış çocuğu falan yok
Bende kürtajda bahsetmedim zaten
Diyorsunuz ya çok kötü bı dünya işte kötü çevre vs vs
Belki bu kadar kötü bı dünyayı kurtaracak kişiyi doguracaksiniz
Yada ileride belki bir cumhurbaşkanı general veya çok önemli bir mevkiye gelecek biri olacak dogurdugunuzbunu siz bilemezsiniz aynı zamanda tam tersine olabilir
Bu zamanda ki kötü zaman kabul ediyorum evlat korumak kollamak zor.

Bu zamanda 17 yaşında uyuşturucu kullanan insanda var
17 yaşında icat geliştirmiş insanda var

Çocuk dünyaya getirmek bencilliktir. Ben size katılıyorum 18 yaşındayım ve çocuk hiç düşünmüyorum. Büyük konuşmuyorum.
Ayrıca ne kadar ağır yorumlar yapıyorsunuz. Kadın belli ki depresyonda eleştirmek yermek ne kadar kolay sizin için.

15er 15er doğuralım o vakit suriyeliler gibi
kazı kazan gibi birinden biri aynştayn çıkar belki he
ben almıyım tşk

Msj imi dikkatli okuyun dogurun demedim size zaten onu demekte bana düşmez
İmkânınız varsa 20 dogurun yetistiremediginiz sürece doğurmak fayda etmez benim msj im işte kötü dünyaya çocuk getirmek istememesi bazılarının ben 3 tane getirdim şükürler olsun Rabbime akılları zekaları yerinde he bakiyormuyum bakıyorum elinden geldiğince daha yaparımiyim yapman fazlasina bakamam çünkü
Neyse beni anlayan anlamıştır

Yazdıklarınız bana çok ilginç geldi. Cidden böyle mi oluyor? Annelik ayrı bir güç mü katıyor?
Bunu kelimelerle anlatmak biraz zor.
Yani klişe olcak ama yasamalisiniz.
Icinizde bi kalp atacak önce , sonra onu hissedeceksiniz , ve doğacak. .
Artık hayatınızı 2 kişilik yasicaksiniz. .
Şöyle soyliyim annenize duyduğunuz sevgiyi bile katlayacak bişey bu..
Ilk sarilmasi, ilk anne demesi , ilk kucaginiza Koşusu ve en önemlisi o cennet kokusu ... Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu... duygulandim gece gece :'(

Cennet kokusu diyince siz
Doğum yaptığımda ebe kızımın kokusunu içine çekti ve ohh mis cennet kokusu dedi
Annesi kokla kızını nasıl güzel kokuyor o anı yaşamanız dileğiyle tüm herkese iyi geceler.

18 den (mesela) 30 a kadar fikirler çok fazla değişir. Bana sorsan 22 ye kadar olan düşüncem 30dan önce evlenmemekti. 22 nin içinde, okul biter bitmez bi aşık oldum 23 te evlendim. Çocuk yapmam dedim şuan 2 tane Allah bağışlarsa.

Yani kesin net konuşmak için önce o duygu dalgalanmalarını atlatmak gerekiyo, sonra benim gibi lafını yiyosun

Ben sizi anlıyorum. Eskiden ben de aynı hisleri paylaşıyordum. Ama sonra bir gün deli gibi çocuk istemeye başladım. Evlendim, çocuğumuz hemen olmadı uğraştırdı bizi. Sonunda oldu. Peki bu süreçte ne öğrendim? İstekler değişebilir. Biyolojik saat diye bir şey gerçekten var! Ve tabii genlerimizde bir çoğalma arzusu var. Şuan psikolojik olarak karamsar bir dönemdesiniz. Duygulanımlarınız değişiklik gösteriyor dönemsel olarak ki çok normal. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil elbette. Ama hiç kimse çocuk sahibi olduğu için pişman olmadı. Olmadığı için pişman olanlarsa çok. Büyük sorumluluk haklısınız. Fakat zor olmayan bir şey var mı hayatta? Hayatın sıkıldığınız günlük rutinleri ömür boyu devam ediyor olsa hayatın amacı ne olurdu? Yani sorduğunuz soruların tersini bir düşünelim? Üremesek, hayata çocuk getirmesek, hayatımızı sadece eğlence ve mutluluk üzerine kursak, gerçekten mutlu olabilir miydik sizce? Peki mutluluğu ne ile ölçüyorsunuz? Anneme sorsanız en mutlu günü beni kucağına aldığı gün mesela. Hala saçımın teline zarar gelse içi parçalanır. Ben mutlu olsam benden daha fazla mutlu olur. Hayatın amacı bence sevgi, iyilik, güzellik. En güzel sevgi de evlat sevgisi olsa gerek. Karşılık beklenmeden hissedilen gerçek duygu gerçek sevgi. Eşinizi seversiniz ama sizi sevdiği yere kadar. Arkadaşınızı da öyle. Peki çocuğunuzu? Annenize hiç kötü davranmadınız mı? Bu ne yüce bir sevgi anlayabiliyor musunuz?.. Sevgi olmadıktan sonra hayatınıza bir amaç yaratabilirsiniz belki ama bir anlam katamazsınız. Hayatınıza anlam katmak istiyorsanız, bir annenin bir çocuğu sevişi gibi sevgi hissetmelisiniz. Çocuk yapmak zorunda değilsiniz yanlış anlaşılmasın söylediklerim. Ama sizin bahsettiğiniz olumsuz yönleri tek celsede silen tek şey sevgidir. Bunu anlatmak istedim.

Alt beyninizi bu kadar karışık duygularla doldurmayın.
Yoksa çocuk konusunda ki olumsuzluklar sizi etkiler.

Dunya kötü diye cocuk yapmayalim dusuncesi bencilce kusura bakmayin. Madem dunyadaki insanlar bu kadar kotu , siz dunyaya bir evlat getirin herkese ornek olacak sekilde yetistirin bu dunyaya guzellik katsin..

Hem kimse cocuk yapmasin eee genc nesil olmazsa bu millet nasil ayakta kalacak iş gucu olmayacak.. Biz bir yasam dongusu icerisindeyiz ve buna uymak zorundayiz diye dusunuyorum (ozel sebeplerimiz yoksa tabi)

Biraz uç bir örnek olmadı mı? Ben bütün çocuklar ölsün. Kimse çocuk yapmasın demedim. Aksine ölen çocukların olması da beni çocuk fikrinden soğutuyor keşke çocuklar ölmese.

Biraz uç bir örnek olmadı mı? Ben bütün çocuklar ölsün. Kimse çocuk yapmasın demedim. Aksine ölen çocukların olması da beni çocuk fikrinden soğutuyor keşke çocuklar ölmese.
İlk msjiizi baştan sona okumustun şuan saat gecoldu ama en sizin msjijizdan çok diger kişinin msjina cvpen yazdım çok uykum var yarın yaayim artık iyi gecekr

Buraya sayfalarca yazı yazsam da sanırım beni anlamayacaksınız. Yanlış anlamayın. Benim düşüncem doğru sizinki yanlış demiyorum. Farklı düşüncelerin var olması güzeldir. Ama bence tam tersi dünyaya çocuk getirmek bencilce.

Her ailenin her anne çocuğun ilişkisi farklıdır. Belki benden kaynaklanan aşırı sakin bir hal kızımda da var. Çok şeyi konuşuyoruz. Paylaşıyoruz. Dünyanın derdi bitmez oturup dertlensek buna ömrümüz de yetmez. Onun için biz gezelim görelim eğlenelim tarzında bir hayat tarzı benimsedik.
Bahsettiğiniz kişiye gelince bilemeyiz çocuklar için hangisi daha iyi. Belki yeni yaşamları çok daha iyi olacak.
Ayrıca annemi böyle bir durumda suçlamazdım kendi adıma. Sonuçta evlendim diye çocuklarından vazgeçmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…