- 8 Nisan 2017
- 56.976
- 300.200
- 698
Konu sahibinin bilmem ama kimse olmek istemez dimi aklı selim insan yaniherkes "iyi ki bu dünyadayım iyi ki doğmuşum" diye düşünmüyo ki
doğmamış olmayı yeğleyen çok insan var
insan olmak kolay değil çünkü
edit: konu sahibinin mesajını görmeden önce yazmıştım :)
Ay o ne ya öyle! Bulur belasını o çocukta eminim. Nefret ediyorum böyle insanlardan.aaa çok güzel denk geldi.
"senin yüzünden" meselesi son bikaç senedir yaramız haline geldi de ailecek, ondan alıntı yapmak istedim.
yoksa dediğinize muhalefet değil niyetim.
benim teyzemin bürosu vardı. senelerce bürosunu tek başına yürüttü. oğlu yeni doğmuştu açtığında.
oğlu 17 yaşındayken de ağır bi hastalık geçirip büroyu kapatmak durumunda kaldı.
oğlan da babanın sırt sıvazlamasıyla 13 yaşından beri sokaklardan eve girmeyen
abuk subuk tiplerle gece 4e kadar sokakta kalan, ne halt yediği de belirsiz bi genç oldu.
babası sigara içiyo diye bu da sigaraya başladı, baba olsun oğlum dedi sırtını sıvazladı
annesi kollamaya çalışsa bu sefer "sen çalıştın çocuğa bakmadın ondan oldu" diye suçladı herkes
hem kocası hem ailesi çocuk doğduğundan beri böyle
şimdi bu oğlan lysde ite kaka dandirik bi bölüm tutturmuş ama boşunaymış
neymiş, annesinin bürosunu devralcakmışmış o yüzden bu bölümü yazmışmış
ama annesi hasta olup büroyu kapatarak çocukcağızın hayalleriyle oynamış((
o hasta kadına bağıra çağıra milletin içinde "senin yüzündeğğğnnnn" diye bağrışı var ya
o gün dedim ben "ulan analık buysa, ne için??? ne için o kadın kendini paraladı??"
şimdi de diyoki babası anasından boşansa yeriymiş, çünkü anası ev işi yapmıyomuş çalışmıyomuş
kadın dediğin hede hödö geyikleri yapıyo
17 yaşında kıçındaki donu yıkamaktan aciz yaratık, hasta anasını işe yaramamazlıkla suçluyo
tüm başarısızlığının sorumlusu da annesi
oh ne rahat hayat valla
çok yazdım gene affedin kk ahalisi. velhasıl kelam, senin yüzünden demez demeyin yani.
Konu sahibinin bilmem ama kimse olmek istemez dimi aklı selim insan yani
İnsan anca dara düşünce bı isyana gelip der keşke dogurmasalardi diye
Ben böyle düşünüyorum ...
Yaşamak bizim seçimimiz değil elbette ama bazen başkasının dogmasida elimizde olmayabilir bı mucize olur
Ne yapcaZ o zaman oldurecez mi onu
Ya o yaşamak istiyorsa mesela ????
Ay o ne ya öyle! Bulur belasını o çocukta eminim. Nefret ediyorum böyle insanlardan.
Bende kürtajda bahsetmedim zatenolmayan bişey nasıl yaşamak isticek ki?
burda kürtajdan bahsetmiyoruz farkındasınız dimi? konu sahibinin doğmamış çocuğu falan yok
Bende kürtajda bahsetmedim zaten
Diyorsunuz ya çok kötü bı dünya işte kötü çevre vs vs
Belki bu kadar kötü bı dünyayı kurtaracak kişiyi doguracaksiniz
Yada ileride belki bir cumhurbaşkanı general veya çok önemli bir mevkiye gelecek biri olacak dogurdugunuzbunu siz bilemezsiniz aynı zamanda tam tersine olabilir
Bu zamanda ki kötü zaman kabul ediyorum evlat korumak kollamak zor.
Bu zamanda 17 yaşında uyuşturucu kullanan insanda var
17 yaşında icat geliştirmiş insanda var
Msj imi dikkatli okuyun dogurun demedim size zaten onu demekte bana düşmez15er 15er doğuralım o vakit suriyeliler gibi
kazı kazan gibi birinden biri aynştayn çıkar belki he
ben almıyım tşk
İmkânınız varsa 20 dogurun yetistiremediginiz sürece doğurmak fayda etmez benim msj im işte kötü dünyaya çocuk getirmek istememesi bazılarının ben 3 tane getirdim şükürler olsun Rabbime akılları zekaları yerinde he bakiyormuyum bakıyorum elinden geldiğince daha yaparımiyim yapman fazlasina bakamam çünküMsj imi dikkatli okuyun dogurun demedim size zaten onu demekte bana düşmez
Bunu kelimelerle anlatmak biraz zor.Yazdıklarınız bana çok ilginç geldi. Cidden böyle mi oluyor? Annelik ayrı bir güç mü katıyor?
Cennet kokusu diyince sizBunu kelimelerle anlatmak biraz zor.
Yani klişe olcak ama yasamalisiniz.
Icinizde bi kalp atacak önce , sonra onu hissedeceksiniz , ve doğacak. .
Artık hayatınızı 2 kişilik yasicaksiniz. .
Şöyle soyliyim annenize duyduğunuz sevgiyi bile katlayacak bişey bu..
Ilk sarilmasi, ilk anne demesi , ilk kucaginiza Koşusu ve en önemlisi o cennet kokusu ... Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu... duygulandim gece gece :'(
18 den (mesela) 30 a kadar fikirler çok fazla değişir. Bana sorsan 22 ye kadar olan düşüncem 30dan önce evlenmemekti. 22 nin içinde, okul biter bitmez bi aşık oldum 23 te evlendim. Çocuk yapmam dedim şuan 2 tane Allah bağışlarsa.Çocuk dünyaya getirmek bencilliktir. Ben size katılıyorum 18 yaşındayım ve çocuk hiç düşünmüyorum. Büyük konuşmuyorum.
Ayrıca ne kadar ağır yorumlar yapıyorsunuz. Kadın belli ki depresyonda eleştirmek yermek ne kadar kolay sizin için.
Biraz uç bir örnek olmadı mı? Ben bütün çocuklar ölsün. Kimse çocuk yapmasın demedim. Aksine ölen çocukların olması da beni çocuk fikrinden soğutuyor keşke çocuklar ölmese.Konu sahibinin bilmem ama kimse olmek istemez dimi aklı selim insan yani
İnsan anca dara düşünce bı isyana gelip der keşke dogurmasalardi diye
Ben böyle düşünüyorum ...
Yaşamak bizim seçimimiz değil elbette ama bazen başkasının dogmasida elimizde olmayabilir bı mucize olur
Ne yapcaZ o zaman oldurecez mi onu
Ya o yaşamak istiyorsa mesela ????
İlk msjiizi baştan sona okumustun şuan saat gecoldu ama en sizin msjijizdan çok diger kişinin msjina cvpen yazdım çok uykum var yarın yaayim artık iyi gecekrBiraz uç bir örnek olmadı mı? Ben bütün çocuklar ölsün. Kimse çocuk yapmasın demedim. Aksine ölen çocukların olması da beni çocuk fikrinden soğutuyor keşke çocuklar ölmese.
Buraya sayfalarca yazı yazsam da sanırım beni anlamayacaksınız. Yanlış anlamayın. Benim düşüncem doğru sizinki yanlış demiyorum. Farklı düşüncelerin var olması güzeldir. Ama bence tam tersi dünyaya çocuk getirmek bencilce.Dunya kötü diye cocuk yapmayalim dusuncesi bencilce kusura bakmayin. Madem dunyadaki insanlar bu kadar kotu , siz dunyaya bir evlat getirin herkese ornek olacak sekilde yetistirin bu dunyaya guzellik katsin..
Hem kimse cocuk yapmasin eee genc nesil olmazsa bu millet nasil ayakta kalacak iş gucu olmayacak.. Biz bir yasam dongusu icerisindeyiz ve buna uymak zorundayiz diye dusunuyorum (ozel sebeplerimiz yoksa tabi)
Her ailenin her anne çocuğun ilişkisi farklıdır. Belki benden kaynaklanan aşırı sakin bir hal kızımda da var. Çok şeyi konuşuyoruz. Paylaşıyoruz. Dünyanın derdi bitmez oturup dertlensek buna ömrümüz de yetmez. Onun için biz gezelim görelim eğlenelim tarzında bir hayat tarzı benimsedik.ben konu sahibi değilim ama bazen konu sahibinden daha çok konuşuyorum
bakın bu da tartışılan bir konu. çocuk mu düzene uymalı yoksa ebeveynler mi çocuğa uymalı? kim kime göre hareket edecek?
çocuk anne babaya uysun düşüncesine bakıyorum mesela. bir tanıdığımız boşandı seneler önce, 2 çocuğu var. çocuklar hep süründü, akrabalarda orada burada, babalarına gelirlerdi babanın işleri olurdu ilgilenemezdi çocuklarla falan. baba evlenmiş yeni eş çocukları istemez... şimdi duydum anneleri de 2. evliliğini yapmış istanbul'a taşınmışlar artık buralara kırk yılın başında gelirler. annemle konusu açıldı, dedim ki ya kadın evlenmek için istanbul'a gitti ama istanbul çocuk büyütmek için sıkıntılı değil mi, çok kalabalık, kocaman bir dünya. çocukların bütün düzeni alt üst oldu, okul çevreleri vs. istanbul'da hiç tanıdıkları vs. yok. yazık değil mi dedim ya, ergen oğlu var yaramaz bi tip, kız da daha ufak ilkokulda. annem hemen şey dedi, ne yapsın kadın, hayatını yaşamasın mı, çocuklara göre mi hareket etsin falan filan. e dedim çocuklar için çok büyük bir değişiklik yani şehir değiştiriyorsunuz, yaşadıkları yer zaten büyük bir şehirdi, daha büyüğüne gittiler. bu çocuklar babalarını artık yazdan yaza görecekler, buradaki akrabalarını, babaanne, dede falan. kadın kendi düzenine çocukları uydurdu, başka bir seçeneği yoktu muhtemelen ama ne bileyim, o çocuklar bu değişiklik yüzünden mutsuz olurlarsa suçlamazlar mı annelerini, senin yüzünden oldu demezler mi? benim karakterimde olurlarsa derler mesela. şimdi başkasını çekiştirmiş oldum ama örnek verdim gibi düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?