Git bir anda adamın beklemediği bir şey yap, yeni çevre yap kudursun. Eğer ben onu bıraktım öyle aynı şekilde hayatına devam ediyor algısı oluşturma. Tezsiz yükseklisansa kayıt olsan, nerden bilecek tezsiz olduğunu, öyle doçentlerle yaşıtın araştırma görevlileri ile olduğu ortama girsen şok olur. Çevreden biri bir şey dese bile "benim zaten akademi hayalim vardı" dersin, herkes senin için kariyer seçimi yaptı der.
Birliktelik konusunu kafana takma. Ne kadar çok kafana takarsan karşı taraf bunu kullanır. Adam sonuçta egeli aşırı modern ailenin oğlu değil, az çok ne düşüneceğini tahmin ediyorsundur. Sakın bir daha konuşursan kavga edersen "ama ben seninle evleneceğiz diye birlikte oldum" gibi bir şey deme.
Öyle içinden "yapmamalıydım" gibi şeyler düşünme. Yetişkin, işi gücü olan, düzeni olan birisin. Siz cinsellik yaşayıp, aranızda böyle nazlar cilveler dolu bir ilişki olmadıysa zaten bu ilişkide sıkıntı var demektir. İnsan sevgilisiyle çok büyük kavga bile etse biraz uzun öpüşüp barışıyor, hatta yeri geliyor gözleriyle birbirlerini yiyorlar.
Keyfine bak. Karşındakinin ne mal olduğunu gördün. Kendini ezdirme bunlara.