• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öküzleşen eşinizi, sevgilinizi ilk günkü haline getirmek

aha tam korktuğum evlilik...evlilik kararı arefesindeyim..ilgili olumlu ılımlı adam evlenince karnını kaşıyıp pijamasıyla tv ye odaklanmı beni görmeyen birine döner diye korkuyorum offf üstelik ikinci evliliğim olacak ilkindeki safça gözüm kapalı hayallerde yol alamıyorum :(
uyarımı yaptım bunlarını yşarsam sevgi saygı biter evlilikte biter mücadele edecek gücüm yok diye ama verilen sözleri tutmama özelliği var malum erkeklerin :/

Kadınların görünce kocasından boşanmak isteyecek kadar imrendiren bir centilmenle evlenmiştim. Ahhh ah geçmiş zaman olur ki:( sadece beni çok üzdüğü zamanlardan sonra centilmen şimdi haricinde özensiz mi özensiz vs vs :mad: içim acıyor ben de çok üzülüyorum. Kararım bundan sonra mesafeli olmayı tercih ettiğim insanlara karşı sergilediğim tavrı sergilemek, çok resmi olicim bundan sonra:super: gerçekten dayanamıyorum ben

biz ilk sevgiliyken üzerime titredi. birbirimizin elini tutarken bile heyecan yapardık.
bir yere gidince sandalyemi çekerdi. tırnaklarımı bile severdi. ben de aynı şekilde.
buluşurduk her cebinden bir gül çıkardı. sürekli mesaj arama olurdu.
faceden, telden özel anlarımızı kutlama yarışına girerdik.

evlendik 4 yıl oldu.
evlenince eşim çok babaç oldu. bulaşık yıkar, çamaşır asar, ev temizler. sen yorulma anneme bırakayım seni çocukla ben temizlerim evi der. dışarda yiyelim yorulma der.
ama romantizm gitti. yani. dışarda 4 yıldan beri sandalyemi çektiğini bilmem, oğlana ben yemek yedireyim sen de soğumadan ye demez, anneler günü, sevgililer günü, vs gibi günler dayatmacı oluyor belki ama ne bileyim bir güzellik beklentisine giriyorum ister istemez ama o çok takmıyor. hatta dışarda ellerimizi tuttuğumuz bile olmuyor nerdeyse. hadi çocuk varken onunla ilgileniyoruz ama oğlan yanımızda değilken de böyle.
eşimi çok seviyorum ama eski romantikliği de istiyorum . yalnız umudum yok.

Yani ilişki ilerledikçe ya da evlenince tabiki daha samimi olunuyor. Bence konusuna göre rahatlığını samimiyetini arttıracağın alanlar var zaten ama mesafeni hiç bozmayacağın konularınız da olmalı. Yani o senin eşin ama sınırlarınız da olmalı diye düşünüyorum. Gerçi her türlü karşılıklı iki kişinin kişilik ve hayata bakış açısıyla da alakalı. Çok karışık gerçekten.

ben kocamdan daha çok odunum...:)
bana odun der:) onda pek odunluk yok;) yinede nazik davranabiliyorum:D:D

Benimki tam tersi oldu :D sekiz yıl önce liseli bir genc kizken daha az ilgi goruyordum :D iltifat sevuyemiz sıfırdi neredeyse. Nisanlandiktan sonra bi hallendi adan :)) ellerinde cicekler falan degil tabi yine ama odundan bi cicege dönmeye yaklasiyoruz (:

Bugünlerde tam da bu konu üzerinde yoğunlaştım, çözüm arıyorum.
Yalnız benim derdim, ben öküzleştim :işsiz:o_O

Tamam eşim de 5 yıl önceki gibi romantizm rüzgarları estirmiyor ama ben daha çok sorunluyum şu sıra.

Heyecan kazanmaya, kazandırmaya çalışıyorum ama nasıl bilemiyorum öyle takılıyoruz işte:KK37:

burada ilişkilerinizi başkalarıyla kıyaslamayın diyenler bile arkasından benim kocam öyle değil ya da ben öyle değilim diye kıyasa girmiş. insanın elinde değil kıyaslamamak. idealleşme çabası içerisinde insan oğlu. bu gayet normal. zaten siz kendinizi kıyaslamasanız bile insanlar sizden daha üstün oldukları noktaları gözünüze sokuyorlar. ben her ortamda erkek arkadaşımın susması vesilesi ile ikinci plana atılıyorum. ilişki insanı güçlendirmeli bence, özgüvenini zedelememeli. Belki yıllardır evli olduğunuz için beklentilerim size mantıksız gelebilir ama ben henüz bekarım. ve her şeyi içimde bırakması içimde kalmasını istemiyorum. bu bu sebeple adamı bırakıcam demiyorum zaten. çözüm aradığım için burdayım. bunu başaranlar EŞİNİN TOPLUMDA PRENSES GİBİ davrandığı bayanlar bunu nasıl başarıyor merak ediyorum.

Ve bi erkeği neden 10 dk lık küçük günlük bi iş için yarım saat ikna çabasına girdiğimizi de anlamıyorum. bunları yaptırmanın bi formülü var mı bilmiyorum. kıskançlık mesela buna bile izin vermeyen kadınlar var, muhafazakar şehirlerde gayet sahilde gibi giyinen ve eşinin ağzının içine baktığı kadınlar. ben galiba tavizlerimi kişiliğimin müsade etmediği kadar verdim. bunu da kendi sevdiğimden ya da kaybetmemek için değil beni sevdiği ve üzülmesin diye yaptım. şimdi o tavizleri geri çekmeyi istiyorum.

kızlar bu arada merak edenler için söylüyorum. çok güzel geçti hayatımın en güzel doğum günü dedi. hiç beklemiyormuş her doğum gününü kutladım aslında ama unuttum sanmış.

Değişmez neyse odur , ilk zamanlar cicim ayları balım gülüm sonra özüne dönüyor erkekler, aslında ilk zamanlar yaptıkları gerçek kişiliği değil, sonradan bu adama ne oldu dediğimiz hali gerçek kişiliği.

Romantik olmayanı romantik yapamazsın, düşüncesizi düşünceli yapamazsın.

Birde o yapmıyor diye her işi yapmaya başlayınca iyice salıyorlar.

İlk günler yaşananlar göz boyama sadedece.

Konu sahibi ben sizi hatalı buldum. Belki de üslubunuzdan dolayı, çok sinirli ve gergin bir hava çizmişsiniz ki İsmail Cem'in dediği gibi «üslup haklı olmaktan önemlidir» Hep beklenti içerisindesiniz ve kendi ilişkinizi çevrenizle kıyaslayınca daha da geriliyorsunuz. Bu sadece mutsuz eder sizi. Her ilişkinin dinamiği farklıdır.

Arkadaşlarının yanında sevgilisini övenler biraz sosyal mecralarda abartılı mesajlar yayımlayan çiftler gibi. Biraz samimiyetsiz, zoraki. Onaylanmaya ihtiyaç duyar gibi bir savunmaya benziyor, bence.

Erkek de kadın da zamanla değişiyor. Fikirleri, alışkanlıkları, davranışları... İnsanın tabiatı böyle. Eskiden çok iyi anlaştığımız insanlarla zamanla mesafeli olabiliyoruz. Bu durumda, bence, karşıdakini değiştirmek yerine o ilişkiyi bitirmek daha makul. Siz de belirtmişsiniz zaten, ısrarla yapınca bir anlamı kalmıyor. Üç günlük dünya, üzmeye de üzülmeye de değmez. Kıymetinizi bilin, mutluluklar dilerim.

çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. evet üslubum beni çoğu zaman haksız yapıyor. zaten sabırlı bi insan olmadığımı da belirtmiştim. ama bi şeyi 50. kez söylediğiniz de ilk üslubunuz kalmıyor malesef. aynı şeyleri tekrar etmek ilişkiyi de insanları da yıpratıyor. bende yıprandıkça agrasif bi insana döndüm.

Farklı bir örnek vereyim.
Normalde erkek arkadaşıma kızdığımda carlarım özür dilemesini isterim vs vs.
Oda inadına özür dilemez tartışma büyür de büyür.
Geçen beni çok sinirlendirdi tepkisiz kaldım. Sadece "tamam askm, iyi geceler askm" gibi tepkiler verdim.
Sabah mesaj atmış günaydın prensesim dünki tavrım için özür dilerim diye.
Tartışma çıkarıp özür beklesem eminim ki yapmazdı.
Tabiki hemen yelkenleri suya indirmedim. Sonra konuşuruz aşkım dedim. Önceden özür dileyince hemen bıcır bıcır oluyordum artık öyle değilim.
İnan doğru tepki vermek her zaman işe yarıyor.

kızlar sorun ettiğim şeyleri konuştum onunla da. başta saçma falan dedi sonra üzüldüğümü gördü çünkü gözlerim doldu. sana saçma gelebilir ama ben sorun ediyorum ve bu sorun ettiğim şeylerin hep devam etmesinden korkuyorum dedim. tamam dedi bakalım ne kadar değiştirecek kendini. ilişkide gerçekten sorun ettiğiniz şeyler devamlı yaşanıyorsa yıpranıyor karşınızdakinden soğuyorsunuz. böyle olsun istemiyorum

Mesele adamların öküzleşmesi değil kadınların romantik filmlerdeki gibi bir beklentiye girmesi. Evliliklerin hiç biri sevgililkteki ilk günkü heyecanla ilerlemiyor. Adam pijamasıyla tv karşısında da oturuyor, koltukta sızıp horluyor da. Kadın bazı zamanlar dizleri çıkmış pijamayla saç baş dağınık durabiliyor evin içinde. Her dakika bakımlı her dakika elele göz göze diz dize değiliz hiç birimiz. Her akşam mum ışığında yemekler yiyip birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi fısıldamıyoruz. Bu beklentilere girmeyin, üzülürsünüz.

Geçen beni çok sinirlendirdi tepkisiz kaldım. Sadece "tamam askm, iyi geceler askm" gibi tepkiler verdim.
Tabiki hemen yelkenleri suya indirmedim. Sonra konuşuruz aşkım dedim. Önceden özür dileyince hemen bıcır bıcır oluyordum artık öyle değilim.
Eşiniz takipte mi hala :kahve:
Umarım çaktırmadan okumuyordur sizden sonra Bi paranoya gelişti bende:KK76:

teşekkür ederim :) erkeklere bazen kaybedebileceklerini göstermek iyi

Back