Okurken illallah ettiren, bir trl bitmeyen kitaplar var m?

secret dünyada cok ses getirdi ama okurken beni fazlasiyla baymisti sürekli ayni cümleleri tekrarlayip duruyodu offff

benim hala 16 sayfam kaldi o kitapta okumam gereken... ayni sözlerden ziyada, kitabin sonu birsey ifade etmiyor hatta sapitiyor saptiriyor!!! o yüzden hiç okuyasim yok!! ama bir kitabi asla yarim birakmayi sevmiyorum bitirmem lazim... tabiii ne zaman :))))





su çilgin türklere gelince, ben o kitabi öyle bir istahla okudum ki anlatamam... yer yer haykira haykira gülerek gurur duydum, yer yer ise agladim... gerçekten okumaya deger bir kitap oldugunu düsünüyoru.... bazi pasaj'lar var ki artik gelsin su taaruz dedim ama kitap bitince de çok üzüldüm bir an boslukta gibi kaldim... simdi Nutuk'u okumak istiyorum ama beni bayagi bir zorluyor türkçesi (((
 
yani bu iş ilgi meselesine bakar.iiginizi çeken tarzdaki kitapları bir solukta okursunuz çekmeyenler ortalıkta sürünür.ben mesela ayşe kulinin biyografik romanlarını bir solukta okurum ama ahmet ümitin babı esrarı yarıda bıraktım hiç sevmedim.dan brown kitaplarının serisini arkadaşlarım deli gibi okudu ben bilim kurgu tarzı kitaptan hoşlanmadığım için dijital kale elimde süründü bıraktım.ingiltere tarihinden dolaylı yoldan bahseden phılippa gregory nin 700 sayfalık kraliçenin soytarısı kitabını 3 günde okudum tarihi kitapları aşk entirika ile bağlayıp anlatıyorlarsa bayılıyorum.arz takep meselesi.
 
valla çok net bir şey söyleyeyim bu ilgi alanına göre değişir...çoğu arkadaşın söylediği kitapları bayıla bayıla okudum. örneğin oğuz atay hayatta okumayamayan insanlar vardır benim için çooooookkkk önemlidir...doğan cüceloğlu savaşçı bir solukta bitirdiğim bir kitaptır vb...daha çok var yani söylenen kitaplardan okuduğum ve bayıldığım...örneğin metafizikle ilgilenmeyen bir insana o türde bir kitap verirseniz 10 sayfa okursa dua edin...ya da dili kolay edebi eserler tercih edenler bazı özel yazarları okuyamazlar...okumak için edebi altyapının çok önemli olduğu yazarlar vardır. çoğu arkadaşım kitabın kalınlığından korkup bir hevesle başlar ama sonra bırakır...velhasıl dediğim gibi adamına göre....ama gerçekten okurken ortadan çatlamak isterseniz soner yalcını öneririm. ilgi çekici olmakla birlikte isimler dıdısının dıdısı şeklinde ve karmakarışık yazıldığı için o kimdi bu kimdi derken kitaptan soğuyor insan....
 

ay olmaz mı?canan tanın yeni kitabı aşkın sanal hallerini alayım dedim kitapları güzel o kadının dedim ama hiç beğenmedim o kadar sıkıcıydı ki anlatamam..klava:
 
offf beni en çok zorlayan kitap vadideki zambak oldu harbi iç karartıyo ya da tembelliğime geldi ama kitap bitmek bilmedi boshayallersmile
 
kardelen , o kitabi okurken bende cok zorlanmistim..acikcasi sonundada birsey cikmiyor.. henriette inadinda direniyor ... balzacin o uzun betimlemeleri gercekten yoruyor insani ve sonunda en azindan bir kavusma olsa..


bende babilde ölüm istanbulda ask kitabini okuyorum .. iskerder pala nin dili agir derdim ama bu kitapta da cok krakter var... yüzyillar icinde gidip geliyorsun asirlar arasinda yolculuklar krakterler.. illah demeye ramak kaldi:)
 
pia güzel kitapdır :) ama katre-i matem i de oku derim:) hazır dile alışmışken...o bence daha güzel..
sone r yalçında okudum beyaz Türkler ..benim için oldukça faydal ıbi kitap oldu ama rus edebiyatına dayanamıyorum ((
 
Olasılıksız adlı romanı okurken okadar sıkıldım ki sıkılmaktan kitaba konsantre dahi olamadım aslında kitaplardan kolay kolay sıkılmam elime ne geçerse okuyan biriyim ama bu kitap ta bir türlü ilerliyemedim...
 
Stefan zwieg- Acımak - Kitap ağızda büyüyüp yutulamayan lokma gibiydi benim için. İki sefer denedim ikisinde de 30lu sayfalarda bıraktım.

Orhan Pamuk- Masumiyet Müzesi de öyle. Bırakmak istedim ama sonra atlaya atlaya bitirdim kitabı.

Olasılıksız da beni çok sıkmıştı ve yarıda bırakmıştım. Keza Vadideki Zambak da..
 
Son düzenleme:
ayy çok özür dilerim brsnz...yanlışlıkla "beğenmedim" butonunu tıkladım:sinifsinif:,affet. Halbuki tam tersine, özellikle masumiyet müzesi hususunda, sana katılıyordum.
aynen ilk 100 sayfa çok akıcı gitmesine karşın ilerleyen sayfalarda beni boğduğunu ve atlaya atlaya bitireyim bari dediğimi hatırlıyorum ben de.
mehmet eroğlunun adını unutan adamını bitiremediğimi hatırlıyorum birde.
ayrıca okumakla mükellef olduğum tüm ders kitapları zevkli gidip gitmemelerinden bağımsız olarak beni itmiştir. baskıya-metazoriye gelemiyorum herhalde:))
 
savaş ve barış-tolstoy..okurken en sıkıldığım kitaptır.ve nitekim bitiremedim de öylece yarıda kaldı.o kadar cok isimlere boğulmuş ki kitap ve isimler de baya bi uzun,karısık gelmişti bana sanırım,bu yuzden konudan uzaklasıyorsunuz anlatılan neydı hatırlayamıyor gerı dönüp tekrar tekrar bastan almak zorunda kalıyorsunuz.baymıstı kısacası.tabii benım naçizane fikrim böyle.. :1closedeyes:
 

Rica ederim :) Bende de aynı durum oluyorda, yanlışıkla beğenmedime ben de basıyorum.

Masumiyet Müzesi'nin giriş ve sonuç bölümleri gayet güzel, akıcı hatta sürükleyici bile diyebilirim ama "gelişme" bölümü çok sıkıcı. Yani Orhan Pamuk edebi uslupta kendini kanıtlamak istercesine tasvirlere ağırlık vermiş ve çok detaya girmiş, gereksiz yere uzatmış, bence :)
 
Son düzenleme:



bence sen okurken ruh halın ıyı degılmıs , ben 1 gunde bıtırdım bence mukemmel bı kitap :smiley-cool:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…