durumun çok zor. ama eşin yanında, seni koruyor kolluyor. o insanlara karşı savunuyor.
ama ben eşini bir konuda haksız buldum. madem dininize diyanetinize özen gösteren insanlarsınız, anne baba hakkından da haberiniz vardır. ne kadar kötü olurlarsa olsunlar anne babası hakkında "gelmesinler, defolsunlar" şeklinde konuşmak bana çok itici geldi. sonuç olarak onu büyüten, okutan bu insanlar değil mi? Allah karşısında bunun hesabını veremez. tamam sen görüşme, eşin görüştüğünde onların aklına uymasın. ama ana babasına da bunu yapmasın. yoksa değil 5 vakit namaz kılmakla, oruç tutmakla, başını secdeden ayırmasa o anne babaya bu muameleyle bir yere gelemez..
nacizane fikrimdir..[/QUOTE
şu baba tasvirini iyi hayal et canım. oruçlusun yaz sıcağında zaten zorlanıyorsun baban geliyor sana sen ne yobaz çıktın canına ne diye eziyet ediyorsun deyip ağzına su sürüyor eliyle zorla. sen babaannen vefat etmiş namaz kılıp ağlıyorsun ne gerek var gel yemek masasına otur deyip babannenin cenazesini üzerin toprak olur diye toprağa bile koydurtmuyor. sen namaz kılıyorsun ismin yavşak oluyor. sen eşine erkek olup uygun giyin diyorsun geri kafalı oluyorsun zekatın savurganlık sadakan enayilik oluyor. eve çürümeyecek kadar erzak alman cimrilik olup yemediğin hakart kalmıyor. karşına geçip karında çocuğunda ölsün sende geber de kurtulayım hayalimde benim böyle bir evlat yoktur diyor. ama sen evlat olup bayramda kandilde aradığında telfona çıkmıyor evine gittiğinde seni karşılamayıp elini bile uzatmayıp asla ayağa kalkmıyor. sürekli çarşıya çıktığında simitçiye şoföre manavcıya sen kendini ne zannediyorsun sen kimsin diye hakir görüp azarlıyor. insanların konuşma şekliyle dalga geçip sırıtıyor. ben senin karının babasının cebine bahşiş koyacak insanım o kız babasının evinde bulmamıştır bu kadar bolluğu diyor. senin karını...... bilmem ne bilmem ne diye küfrediyor. vs vs daha sayamicam sinirim bozuldu. eşimin dediği şu Allahım beni onunla sınama elbet başlarına birşey gelse bakacağız. eşim bunları sadece korksunda bize sataşmasın diye söylüyor yoksadiğer türlü kapıay kapıcı güvenlik dayanıyor sitede evde o bağırıp çağırdıkça komşular şikayet ediyor. şu anda bu eve yeni taşındık tayşn yüzünden apartman çok sakin problemli olanı atıyorlar haliyle eşimde korkuyo kavga çıkarırsa diye çünkü evde kırılmadık bişey bırakmıyor kapı pencere tabak ne varsa o yüzden işte eşim sert durmak zorunda
ama bak adam sadece sana değil herkese böyleymiş. bir anlamda aklı başında değil gibi birşey.. ben böyle insanlar görmedim mi sanıyorsun. kuzenimin eşi de yabancı sonradan müslüman olan biri.. kız sevdi evlendi. enişte çok iyidir. Allah bozmasın. ama bu söylediklerinin çok benzerini onlar da yaşadı. adam bu yaptıklarına karşın oğlundan gelininden tek kelime karşılık alamayınca hatasını anladı. artık onlara bulaşmak bir yana ahlaklarıyla övünüyor bile..
bak dediğim gibi sen onları çekmek zorunda değilsin. ama oğulları zorunda. yani eğer din hassasiyetiniz varsa bu konuda çok sabırlı, fedakar olması gerekiyor. seni telefona istiyorlarmış sen istemiyormuşsun. telefonu alıp sana küfredecek halleri yok ya.
çok sevdiğin kocanı o insanlar büyüttü. bunu unutma.
bunları sana neden söylüyorum. hani eşin Allah rızasını kazanmaya çalışıyor ya, her ne fikirde olurlarsa olsunlar, anne baba rızası olmadan Allah rızası olmaz. bu demek değil ki. onlara uysun, onların dediklerini yapsın. asla o insanlara uymaması gerekiyor. ama en azından gönüllerini de kırmaması gerekiyor..
bu oğullar bir türlü ortak bir yol bulamıyorlar.. ya hep ha hiç..