- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.442
- 798
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Eğitim fakültesinde ne öğretiyorlar ki? Kendi adıma o 4 yıllık sürede staj yapsam ilk senemde şaşkın şaşkın bakmazdım.
Sadece bir öğretmenimiz vardı, benim anlatacaklarım kitaplarda yazmaz ve en çok işinize yarayacak şeyler diye köyde öğretmenliği anlatmıştı.
Nasıl ahırdan bozma okul yapabilir, tahtayı nasıl boyamamız lazım, köylü ile iletişim ve çocuklardan beklentimiz ne olmalı, idari işleri nasıl hallederiz gibi.
Okulda öğrendiğim ve kullandığım tek şey portfolyo, pano hazırlığı, etkinlik örnekleri, materyal hazırlama gibi şeylerdi. Hele bir dönem boyunca dik eğik yazı ile boğuşup en ufak kıvrımı bile ciddiye almıştık ki mezun olunca eğik el yazıya geçildi.
haddimi yeterince bildigim kanaatindeyim benUcretli ogretmenden öyle bir bahsedişiniz var ki bir eğitimci olarak kınıyorum sozlerinizi.. ucretli ogretmenle kadrolu arasindaki tek fark bu devletin kendi verdigi 4 yillik egitime güvenmeyip bizlere dayattigi KPSS saçmalığıdır! Ayrica kadrolu yada ücretli her egitimcinin ilk yılı olmustur kimse meslegiyle gelmedi dünyaya.. Ayrica kadroluyken isini savsaklayanida,ucretliyken kendini paralayanida mevcut camiamizda onemli olan kisinin is ahlakı kidemi degil,olmamalidirda.Sınıfın kendi ogretmeninede verip veristirmissiniz kusura bakmayinda kimse ne zaman cocuk sahibi olacagini devletin verdigi dogum iznini ne zaman kullanacağını size soracak değil!! Biraz haddinizi bilin..
Ucretli ogretmenden öyle bir bahsedişiniz var ki bir eğitimci olarak kınıyorum sozlerinizi.. ucretli ogretmenle kadrolu arasindaki tek fark bu devletin kendi verdigi 4 yillik egitime güvenmeyip bizlere dayattigi KPSS saçmalığıdır! Ayrica kadrolu yada ücretli her egitimcinin ilk yılı olmustur kimse meslegiyle gelmedi dünyaya.. Ayrica kadroluyken isini savsaklayanida,ucretliyken kendini paralayanida mevcut camiamizda onemli olan kisinin is ahlakı kidemi degil,olmamalidirda.Sınıfın kendi ogretmeninede verip veristirmissiniz kusura bakmayinda kimse ne zaman cocuk sahibi olacagini devletin verdigi dogum iznini ne zaman kullanacağını size soracak değil!! Biraz haddinizi bilin..
babamda öyle der..Ya annem bile abarttıgımı düşünüyor amaaaan kızım biz sizde öyle mi yaptık kime düştüyseniz razı olduk..
Ben bilirim annem babam sadece veliler toplantısında okula gelir..Olumsuz birşey duyarlarsa kızar dururlardı...
Artık daha bilinçli veliler var en azından anneme bile anne gerçekten çok saçma düşünüyorsun diyorum
Şuan kızımın okulunda çoook eski bir öğretmen var öğrencilere yeri geldiginde vurabildigine dair korkunç yorumlar vardı velilerde hatta bir velinin ilkokul hocası imiş kadının çocugu da ona düşmüş diye aglıyordu çok üzüldüm
Mevlanaya sormuşlar, Ne bilirsin? O da; haddimi bilirim demiş.. gönül ister ki had- hudud dersi verenler de bilsin haddini.. neyse..
kontesim sorunun çözülmesine çok sevindim, hayırlı olsun miniğine.. konunu kapattır yoksa saldırıların önü arkası kesilmeyecek.. millet, bir konu açılsa da kendimizden geçercesine tartışsak diyor..
aynen aileme ayrı laf anlatıyorum millete ayrı sanki çocugumu düzde buldum benbabamda öyle der..yok biz çocuk yetiştirmeyi beceremiyormuşuz..kendi çok ilgiliydi sanki..
kendisi egitimci oldugunu söylüyor biz burada hatta benim de yeni ögrendigim vekil öğretmen ile ücretli ögretmenin ayrı oldugu..Tek fark KPSS mi? 4 yıllık bambaşka bölümlerden mezun bir sürü insan vekil öğretmenlik yapıyor.
millet olarak hep birşeylere abartıyorsun ama caaaaağnım demek lüksüne de sahibiz yahu madem öyle çocugunuzun bu egti sisteminden aldıgı egitim yeter deyip uni.sınavlarına girecegi zaman ne diye dershane kapılarını aşındırıyoruz o zaman ?Millet olarak yüksek öğrenime yaklaşımımız takdire şayan...
Bence de kimse üniversite okumasın. İnsanlar sadece tıp okusunlar. Sadece tıp okuyacak insanların bir sınıf öğretmenine, sağlıklı tüketecekleri kaliteli işlenmiş gıdalara, sağlıklı boyalarla boyanmış kaliteli ipliklerle üretilmiş kıyafetlere, yaşayabilecekleri güvenilir kaliteli inşaat malzemeleriyle yapılmış bir eve hatta belkide ilkokul bile okumamış bir anneye ihtiyaçları yok değil mi?
Neyse...
Bu zihniyete ne desek boş.
Hocanın vereceği talebenin kapasitesi kadardır arkadaşım.Doktorların son senelerde öğrenciyken hasta tecrübeleri oluyor. o tecrübeler olmayıp direk mezun olsalar neler olabilir düşünemiyorum:)
Mesele gidin-gitmeyin değil ama eğitim fakülteleri de zannettiğiniz kadar dolu dolu geçmeyebiliyor. Stajımız bile saçmalıktı bizim misal.
Size katılmıyorum, bu yazdığınızı kaç kişi beğenmiş birde. Vallahi şaşırdım.
4 yıllık fakülte mezunu olan öğretmenlik eğitimi almamış birçok insan vekil öğretmenlik yapıyor. Ezik olmuyorlar tabii ama kesinlikle bir eğitim fakültesi mezunu kadar donanımlı olamaz bir vekil öğretmen (Eğitim Fakültesi mezunu değilse tabi).
Ben vekil öğretmenliğe karşı değilim ama okula yeni başlayacak olan bir grup çocuk için vekil öğretmen atanması çok yanlış. Eğitimin ilerleyen dönemlerinde olabilir ona bir lafım yok.
Konu sahibi neden çocuğunu özel okula vermiş onu anlamadım. Başka bir sınıfa yada başka bir devlet okuluna verilemez miydi acaba?
estagfirullah ne demek teşekkür ederim fikirleriniz için..Konu sahibi arkadaşım konuyu saptırmak değil amacım kesinlikle, kusura bakmayın ne olur. Selamlar...
Sen anlamadıysan ben ne yapayım diyorsunuz yaniyorumumda fakülte mezunlarını kastettiğimi anlamışlardır ondan beğenmişlerdir
Sen anlamadıysan ben ne yapayım diyorsunuz yani, neyse canınız sağ olsun.
Öyleyse şayet bende size katılıyorum bu arada. Ben bambaşka bir fakülteden mezun olan birisinin çocuğumun dersine girmesini istemezdim en azından okula başlar başlamaz.
İyi öyle olsun bakalımYok canım estağfurullah açıkladım sadece
Millet olarak yüksek öğrenime yaklaşımımız takdire şayan...
Bence de kimse üniversite okumasın. İnsanlar sadece tıp okusunlar. Sadece tıp okuyacak insanların bir sınıf öğretmenine, sağlıklı tüketecekleri kaliteli işlenmiş gıdalara, sağlıklı boyalarla boyanmış kaliteli ipliklerle üretilmiş kıyafetlere, yaşayabilecekleri güvenilir kaliteli inşaat malzemeleriyle yapılmış bir eve hatta belkide ilkokul bile okumamış bir anneye ihtiyaçları yok değil mi?
Neyse...
Bu zihniyete ne desek boş.
Hocanın vereceği talebenin kapasitesi kadardır arkadaşım.
Bin kere anlattığımız konular sorulduğunda yüzü kızarmadan "Aaaa biz bunları görmedik kiiii!" diyen bir sürü öğrencimiz var, bunu bir akademisyen olarak söylüyorum.
Kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?