Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Elbette hiç bir katkısı yok bu dersin dediğimiz dersler de gördük hocalar da..
Ben tek başına aldığımız Çocuk Ruh sağlığı dersi bile yeter diyorum oysa.

Mesela bizi kıvrandıran Drama dersine de hocasına da çok saymıştım o dönem ama öğretmenliğe başlayınca aslında bana neler katmış olduğunu farkettim..

Ama genel anlamda herkes öğretmenliği yapar, okumuş da ne okumuş sanki diye asla bakamam..

Herkes öğretmenlik yapabilir ama nasıl? Bütün mesele bu bence..

Konu sahibi sorunun çözülmesine sevindim. Mutlu bir eğitim yılı diliyorum..

haddimi yeterince bildigim kanaatindeyim ben

siz kendi evladınızı verebilirsiniz bana göre no problem

Mevlanaya sormuşlar, Ne bilirsin? O da; haddimi bilirim demiş.. gönül ister ki had- hudud dersi verenler de bilsin haddini.. neyse..

kontesim sorunun çözülmesine çok sevindim, hayırlı olsun miniğine.. konunu kapattır yoksa saldırıların önü arkası kesilmeyecek.. millet, bir konu açılsa da kendimizden geçercesine tartışsak diyor..

Tek fark KPSS mi ? 4 yıllık bambaşka bölümlerden mezun bir sürü insan vekil öğretmenlik yapıyor.

babamda öyle der..yok biz çocuk yetiştirmeyi beceremiyormuşuz..kendi çok ilgiliydi sanki..

saldıranlar çocuklarını istedikleri şekilde egitime tabi tutabilir..Bu beni gerçekten ilgilendirmiyor..Kendi kararıdır..

Konum çözüme kavuştugu için evet görevlilerden ricae diyorum konu kapanabilir

Tek fark KPSS mi ? 4 yıllık bambaşka bölümlerden mezun bir sürü insan vekil öğretmenlik yapıyor.
kendisi egitimci oldugunu söylüyor biz burada hatta benim de yeni ögrendigim vekil öğretmen ile ücretli ögretmenin ayrı oldugu..

Velaketen gelenler genel olarak öğretmen zaten tamam sıkıntı yok ama ücretli benim gibi işletme mezunlarını bile kapsayabiliyor..Çevremizde de örnekleri mevcut okul idaresi bize ücretli diyerek kafamızı karıştırdı

Millet olarak yüksek öğrenime yaklaşımımız takdire şayan...

Bence de kimse üniversite okumasın. İnsanlar sadece tıp okusunlar. Sadece tıp okuyacak insanların bir sınıf öğretmenine, sağlıklı tüketecekleri kaliteli işlenmiş gıdalara, sağlıklı boyalarla boyanmış kaliteli ipliklerle üretilmiş kıyafetlere, yaşayabilecekleri güvenilir kaliteli inşaat malzemeleriyle yapılmış bir eve hatta belkide ilkokul bile okumamış bir anneye ihtiyaçları yok değil mi?

Neyse...

Bu zihniyete ne desek boş.

millet olarak hep birşeylere abartıyorsun ama caaaaağnım demek lüksüne de sahibiz yahu madem öyle çocugunuzun bu egti sisteminden aldıgı egitim yeter deyip uni.sınavlarına girecegi zaman ne diye dershane kapılarını aşındırıyoruz o zaman ?

Aldıgı egitim yeter tabi deyip öyle sokalım sınava :

Dershaneye verirken bile hangisi daha iyi diye araştırıp öyle veriyor millet..

Kaldı ki bu daha ilkokul bebesi tabiki iyi bir egitimciyle çocugumun egitim almasını amaçlayıp ona göre hareket edecegim bu konuda kaderci değilim ben...Sürekli gelişimleri ve egitim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak için ögretmenlerle irtibatımız ondan..

Kreşe bile veriyorsunuz ama bir çogumuz çocuklarımızla yeterince ilgilenilmediginden ne bileyim en basiti yemek ya da tuvalet egitimi kılık kıyafetle alakalı olumsuz gördügümüz yönler olunca tepki koyabiliyoruz degil mi ?

Hocanın vereceği talebenin kapasitesi kadardır arkadaşım.

Bin kere anlattığımız konular sorulduğunda yüzü kızarmadan "Aaaa biz bunları görmedik kiiii!" diyen bir sürü öğrencimiz var, bunu bir akademisyen olarak söylüyorum.

Kusura bakmayın.

yorumumda fakülte mezunlarını kastettiğimi anlamışlardır ondan beğenmişlerdir

Konu sahibi arkadaşım konuyu saptırmak değil amacım kesinlikle, kusura bakmayın ne olur. Selamlar...
estagfirullah ne demek teşekkür ederim fikirleriniz için..

Aslında herbirinize teşekkür ediyorum kolej konusunda bana yardımcı oldunuz ve kararımı degiştirerek sınıf degişikligi yapmama vesile oldunuz..

Hala öğretmen belli degildi gittigimizde eski sınıfın velileri bile yoktu ortalıkta dogru düzgün..Geldi diyorlar ama kim ? Cıks bilmiyorlar böyle bir düzen işte..

yorumumda fakülte mezunlarını kastettiğimi anlamışlardır ondan beğenmişlerdir
Sen anlamadıysan ben ne yapayım diyorsunuz yani , neyse canınız sağ olsun.

Öyleyse şayet bende size katılıyorum bu arada. Ben bambaşka bir fakülteden mezun olan birisinin çocuğumun dersine girmesini istemezdim en azından okula başlar başlamaz.

Yok canım estağfurullah açıkladım sadece

lafları çarpıtıp kendinizi haklı çıkarmışsınız. sadece tıp mı okusun diyoruz? bir doktorluk mühendislik avukatlık falan bunları bu eğitimi alanlar harici kimse yapamaz. içerik itibariyle teknik bilgi isterler. ama matematik bilen biri matematik öğretmenliği yapabilir. demek istediğim bu. sadece tıp demedim. lafları çarpıtmayalım. çok öğretmenim oldu hiçbirinin yararını görmedim bu kadar net ve kesin söylerim. lafları çarpıtmayalım. hayatımda öğretmen görmesem cidden öğretmenlik eğitimi alanlar bir başka oluyor sanıcam.

elbette konu sahibinin isteği normal. herkes çocuğu eğitim fakültesi mezunu öğretmenden eğitim alsın ister. benim orada cevabım doktorla öğretmenliği kıyaslamanızın mantıksızlığıydı. yoksa kendim doktor değilim. neden sadece doktor olunsun diğer meslekler boş diyim.

Maalesef böyle düşünmüyorum.
Öğretmen neyi nasıl verdiği de önemlidir.
Yıllarca çekti bu öğrenciler slayttan okuyunca ders anlattım zanneden öğretmenlerden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…