Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Artık her isteyen istediği devlet okuluna veremiyor,evine en yakın okul hangisi ise ona veriyorlar,meb zaten 1 Haziran yada Haziran ayı içerisinde evine en yakın okula yerleştiriyor.

Eğitim fakültesinde ne öğretiyorlar ki? Kendi adıma o 4 yıllık sürede staj yapsam ilk senemde şaşkın şaşkın bakmazdım.
Sadece bir öğretmenimiz vardı, benim anlatacaklarım kitaplarda yazmaz ve en çok işinize yarayacak şeyler diye köyde öğretmenliği anlatmıştı.
Nasıl ahırdan bozma okul yapabilir, tahtayı nasıl boyamamız lazım, köylü ile iletişim ve çocuklardan beklentimiz ne olmalı, idari işleri nasıl hallederiz gibi.
Okulda öğrendiğim ve kullandığım tek şey portfolyo, pano hazırlığı, etkinlik örnekleri, materyal hazırlama gibi şeylerdi. Hele bir dönem boyunca dik eğik yazı ile boğuşup en ufak kıvrımı bile ciddiye almıştık ki mezun olunca eğik el yazıya geçildi.

Artık her isteyen istediği devlet okuluna veremiyor,evine en yakın okul hangisi ise ona veriyorlar,meb zaten 1 Haziran yada Haziran ayı içerisinde evine en yakın okula yerleştiriyor.
O zaman başka sınıf seçeneği düşünülmeli ki konu sahibimiz de öyle yapmış zaten.

Bu arada bu öğretmenin hamile olduğu ve doğum yapacağı bilinmesine rağmen kendisine neden birinci sınıflar verilmiş ki?

Sistemin saçmalığına bak ya!

Büyük ihtimal 4. Sınıfı mezun etmiştir,eskiden 5. Sınıfı mezun edenler,tekrar 1. Sınıf alıyorlardı,eğer sistem hala aynı ise o yüzden verilmiştir.

ahhhh bilsemmmmah bilsem..

O zaman doktorada gitmeyelim, eminim üniversitede onlara da bir şey öğretilmiyordur. En iyisi eski usul tedavi yöntemlerini kullanmak ...

Zaten onca akademisyende hiçbir işe yaramıyor değil mi? Hepsi gereksiz insanlar, bu işe ömrünü vermişler ama neye yarar!

Yapmayın Allah aşkına...

Büyük ihtimal 4. Sınıfı mezun etmiştir,eskiden 5. Sınıfı mezun edenler,tekrar 1. Sınıf alıyorlardı,eğer sistem hala aynı ise o yüzden verilmiştir.
hayır canım eski öğretmen değil kendisi yeni bir öğretmendi ama kimdir nedir necidir kaç yıllık bir öğretmen onubilmiyoruz okul idaresi bile bilmiyordu :)

Doktorların son senelerde öğrenciyken hasta tecrübeleri oluyor. o tecrübeler olmayıp direk mezun olsalar neler olabilir düşünemiyorum:)
Mesele gidin-gitmeyin değil ama eğitim fakülteleri de zannettiğiniz kadar dolu dolu geçmeyebiliyor. Stajımız bile saçmalıktı bizim misal.

genel olarak stajlar saçmalıktan ibaret oluyor uni.deyken 45 iş günüydü sanırım tek yaptıgım şey evrak ayıklamak ve masa basında ooooff poofff çekip ayak işlerine bakmaktı.

genel olarak stajlar saçmalıktan ibaret oluyor uni.deyken 45 iş günüydü sanırım tek yaptıgım şey evrak ayıklamak ve masa basında ooooff poofff çekip ayak işlerine bakmaktı.
Bizim stajı da öğretmenleri gözlemlemekten ibaretti.
Sanki öğrenciyken gözlemlememişiz gibi.
Ciddi anlamda son sene hepimizi bir korku sarmıştı biz nasıl yaparız diye...
Öğretmekte sorun olmuyor zaten kılavuz kitaplar, planlar var ancak ayrıntılarda takılıp kalıyorsun.
Dersin 40 dakikasını dolu dolu geçirebilmek var bir de metni okutup hadi etkinlikleri yapalım demek var...
Çoğu durum tecrübe ile kazanılıyor bence, okulda değil.

dogru evet..Ama en azından egitim fakultesi mezunu ile benim gibi işletme mezunları öğretim konusunda karlışatırmamak gerekiyor.

Haaa zevkle yapıyor mudur yapıyordur..Ama yine de öğretmenliğe dair egitim almış kişinin öğretmen olması şarttır..

Ücretli öğretmenlik getirip saga sola öğretmen olmayan kişileri atamaktansa öğretmen atasınlar artık

doktorla öğretmeni bir tutmak mantıklı değil. lütfen öğretmen arkadaşlar alınmasın ama öğretmenlik alan bilgisi olan birçok kişinin yapabileceği bir iş. benim gördüğüm öğretmenler de öğretmenlik anlamında başarılı değillerdi. o kadar öğretmenlik birçok kişi yapabilir. ama hiçbirimiz doktorluk yapamayız çünkü doktorluk bilgisi çok başka. onun için illa tıp eğitimi almak lazım. hiç kimse alınmasın benim görüşüm. sonuçta birçok öğrenci okurken ders veriyor ya da normal matematik fizik okuyanlar fen edebiyat mezunları da dershanelerde öğretmenlik yapıyorlar.

Katılıyorum çoğu kısmına...
Birisi insanın canı ile oynamak birisi de geleceği ile...
İkisine de herkes yapabilir diye bakmamak lazım.
Daha doğrusu okulunu okuyan herkes yapabilir gibi.

Katılıyorum çoğu kısmına...
Birisi insanın canı ile oynamak birisi de geleceği ile...
İkisine de herkes yapabilir diye bakmamak lazım.
Daha doğrusu okulunu okuyan herkes yapabilir gibi.

öğretmenlik okuldan ziyade kişilik karakter meselesi. mesela çocukları sevmeyen biri ne kadar eğitim alırsa alsın başarılı bir sınıf öğretmeni olamaz. maalesef bizim eğitim sisteminde herkes puanının yettiği bölüme gidiyor. bu sebeple işinde başarılı olan az. mesela doktor olayında da önemli bir sağlık sorunumuz olunca doktora değil de iyi bir doktora gitmeyi çalışıyoruz. her işin iyisi kötüsü var elbette. öğretmenlik de önemli bir meslek ancak iyi yapanı çok çok az.

neden bu kadar on yargilisiniz vekaleten de gelse ogretmen geliyor manav kasap gelmiyor once bi ogretmeninizi gorun bi sakin olun hic gerek yok o kadar paraya ozele o parayi her yil verecek misiniz yarida kesip okul degistirdiginizde cocugunuz diger okulda ogretmen degistirdiginden cok daha fazla etkilenecek bunu dusundunuz mu ?

konu çoktan çözüldü teşekkürler

Ucretli ogretmenden öyle bir bahsedişiniz var ki bir eğitimci olarak kınıyorum sozlerinizi.. ucretli ogretmenle kadrolu arasindaki tek fark bu devletin kendi verdigi 4 yillik egitime güvenmeyip bizlere dayattigi KPSS saçmalığıdır! Ayrica kadrolu yada ücretli her egitimcinin ilk yılı olmustur kimse meslegiyle gelmedi dünyaya.. Ayrica kadroluyken isini savsaklayanida,ucretliyken kendini paralayanida mevcut camiamizda onemli olan kisinin is ahlakı kidemi degil,olmamalidirda.Sınıfın kendi ogretmeninede verip veristirmissiniz kusura bakmayinda kimse ne zaman cocuk sahibi olacagini devletin verdigi dogum iznini ne zaman kullanacağını size soracak değil!! Biraz haddinizi bilin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…