Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

bu haber sonrası ikinci çocuktan vazgeçmiş bulunmaktayım.ben oğlumun kıyafetine ayakkabısına ancak yetişirim o halde.
biz bile bir yere gideceğimiz zaman bir hafta önceden kıyafet düşünmeye başlıyoruz.bu çocuklar ne giyeceğim ne süreceğim derken ders düşünecek de eğlenecek de vakitleri kalmaz.

önce önlük vardı. ki bazı okullarda hala var. sonra formaya geçildi. bira zorunsadık ama alıştık. şimdi sivil kıayfet. hükümet bu işide iyice arap saçına çevirdi.

Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.

Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım

Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..

maddı durumlar herkesın aynı degıl

Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler

çok doğru bir tespit

düşük gelirli aileleri düşünmeden alınmış bir karar olarak görüyorum bu durumda ailelerle çocuklar arasında kavgaların bile yaşanacağını düşünüyorum.

olan ailelere oldu..
yavrucuklar arkadaşlarına özenecek "bende o yok ayşede var"
"hep aynı şeyi giyiyorum"
"anne benim neden o sweatten yok"
"anne bu bununla uyum sağlamıyor ayşe dedi ki bu bunla kombinlenmez"(klasik tv program ağzı)
"ama sarıyla siyah uyar kahverengi uymaz off anne beni anlamıyorsun!"
dialoglar çogaltılabilir..
zaten geçim yeterince zordu şimdi daha da fena olacak..
ezilen çocuklar özgüven problemi yaşayacak
aileler özgüvensiz yetişmesin diye elindekini avucundakini yavrularına harcayacak
yoktan var etmeye çabalarken geçim derdine düşecek
zaten varolan sıkıntısı boyunu aşacak gidecek :KK4: :KK4:

Türban yanlısı aıleler kına yaksın artık tayyıp babaları sonunda okula türbanı sokacak ne gunler gorecegız daha kım bılır

Lise öğrencisi bir kızım var, haliyle lise öğrencilerinin hallerini gözlemleme imkanım oluyor.
Kıyafetlerin serbest bırakılmasına karşıyım, ben tek çocuk sahibiyim, bütçemin elverdiği ölçüde herşeyini alabiliyor, isteklerine yetişebiliyorum ama 3-4 çocuk sahibi olanlar maddi imkanları yetersiz olan aileler çocuklarının okul ihtiyaçlarını bile almakta zorlanıyorlar.

Ben ne çocuklar biliyorum cebinde parası olmadığı için okul kantinin yakınında bile durmak istemeyen, sırf giyecek kıyafeti olmadığı için utanıp ücretsiz okul gezilerine katılmak istemeyen.

Devlet büyükleri bu kararı tekrar gözden geçirmeli, okul forması aynı okula giden konu komşu çocuklarından temin edilebiliyor, belki pazardan ya da abiden kalan okul çantasıylada idare edebiliyorlar ama söz konusu kıyafet olunca çocuklar tıkanıp kalıyor, marka giyenide var, değil marka pazardan alınan bir tişörtü bulamayanda.

Madem çocuklar eşit şartlarda okusun deniliyor, madem her çocuk iyi şartlarda okusun denilerek tabletler, akıllı tahtalar vb. dağıtılıyor o zaman çocukların eşit gözüktüğü formaları ellerinden alınmamalı.

Her veli duyarlı olmayabilir, kızı ya da oğlu xxx marka montu, ayakkabıyı giyince ses çıkarmayabilir ya boynu bükük kalacak çocuklara ne olacak?

Hepimiz biliyoruz ki çocuklar Dünya'nın en acımasız eleştiricileri olabiliyorlar, hal böyleyken giyenemeyen arkadaşlarının gururunu yerle bir ettiklerinde aralarına ayrımcılık tohumları ekilmiş olmayacak mı?

türban olayını da gectım bu sartlarda ınsanlar kıralarını gecımlerını zor karsılarken bırde cocuklarının okulda ne gıyeceklerını dusunmek zorunda kalacaklar alamayanlar ne yapacak

ha madem öyle öğretmen olarak ben de kotumu çekip spor ayakkabılarımı giyip gitmek istiyorum okula...çok daha rahat ve verimli olduğumu hissediyorum o şekilde..bunu da yapsınlar madem

giy kardeşim. ben başımı kapatıyorum. kimseyde hesap vermedim. bence çalışanlar bu konuda kendi devrimini yapmalı ben bu şekide giyinmek istiyorum. kıyafetime karışma. :KK4:

kılığa kıyafete bziim ülkemizde aşırı önem veriliyor sanırım. eşim yurtdşı okul gezilerine katılmıştı. bizde kravat takım elsibe zorunlğu vardı adamlara bi baktık, kotlu , yakası açık gömlekli ders işliyolar bizi görünce adamlar politikacı sandılar demişti.
ayrıca yabancı sinemalarla bizim dizilere bir bakın. ordaki aktristler hiç şaşalı giyinmezler. ama bizim oyuncular alah ne verdiyse giyinmişlerdir.

bence cok gereksiz birsey kıyafet serbestligi aynı gelir duzeyine sahip olamayan ailelerin cocukları bu yuzden cok zorluk cekicektir eminim iki gun aynı seyi giysin hemen baslarlar yaftalamaya ne gerek varki aileleride sıkıntıya sokmaya millet zaten anca yetisiyor bide cocukların hergun giydigi kıyafetleri yıka utule cocuk anne ne giycem ben desin onu dusun

çok doğru bir tespit

düşük gelirli aileleri düşünmeden alınmış bir karar olarak görüyorum bu durumda ailelerle çocuklar arasında kavgaların bile yaşanacağını düşünüyorum.

bende size katiliyorum..

ben liseden cikip almanyaya geldigimde epey bocaladim..

cünkü burada hersey sebest istersen Ciplak git :p

ama sorunda burada vallahi ailemin durumu 4 cocuklu bi aile icin iyi sayilirdi ama disariya giyebilecegim 3 kazagim 3 te pantolon uydurmustum..

hergün o ücünü degistirip giyiyordum..

ancak 2 haftanin sonunda Alay konusu olmustum..

cünkü sinifimdaki kizlar hergün degisik giyiniyolardi..marka olayida var tabi..

anlayacaginiz türkiyedeki bu sistemi baya özledigim ve üzülmüstüm..

yani olanlar herzaman ki gibi dargelirli insanlara olacak..

ben üniversitedeyken devlet yurdunda kalıyordum

bir gün akşam yurda dönerken önümde yürüyen bi çocuk gördüm

kıştı ve üzerinde mont kaban hiç birşey yoktu sadece bir kot ceket ve kot pantolon,pantolonun paçaları kısa bileklerinde kalmış

o gün çok düşünmüştüm

şimdi daha iyi anlıyorum

bu çocuk hep böyle yoksuldu en azından küçükken formayla idare etmiş

ama üniversitede tam bir sevgilisi olması gereken dönemde onunla bir sinemaya kafeye gidip çay içeceği yerde üstüne pantolon alacak bile parası yoktu...düştüğü durum yaşadığı zorluk...

şimdi gün gibi ortada olacak fakir...

ve sanmayın çocuklar çok masum,yeri gelince en acımasız şekilde saldırmasını biliyorlar

bu durumda kaç çocuk rencide olacak psikolojisi bozulacak.

Hergün farklı kıyafet giydirmek zorunda olucaz en azından 2 çift gömlek alıp değişik giydiriyoduk
bi sefer formaya para veririz 2 sene giyer şimdi ne olacak benim oğlum anaokulunda haftada bir eşofman parçalayıp geliyordu
şimdi ayda olsa günde 2 çift kıyafetten biz evin yolunu bulamayız

giy kardeşim. ben başımı kapatıyorum. kimseyde hesap vermedim. bence çalışanlar bu konuda kendi devrimini yapmalı ben bu şekide giyinmek istiyorum. kıyafetime karışma. :KK4:

kılığa kıyafete bziim ülkemizde aşırı önem veriliyor sanırım. eşim yurtdşı okul gezilerine katılmıştı. bizde kravat takım elsibe zorunlğu vardı adamlara bi baktık, kotlu , yakası açık gömlekli ders işliyolar bizi görünce adamlar politikacı sandılar demişti.
ayrıca yabancı sinemalarla bizim dizilere bir bakın. ordaki aktristler hiç şaşalı giyinmezler. ama bizim oyuncular alah ne verdiyse giyinmişlerdir.

öğrenciden ziyade öğretmenin ihtiyacı var buna bence

herkes istediği gibi giyinsin gelsin

kime ne

benım giyimim beynimi mi kısıtlıyor

çalışmamı mı engelliyor

çok dar kafadayız neyazık ki

şekilciliğe karşı olduğum için tek tip kıyafetini aslında onaylamıyorum
ama bu serbestlik de bize göre değil
herkes okuluna özel eşofman giyse en iyi çözüm

sınıf ayrımı şimdi de var
forma aynı olsa da ayakkabısı ,eşofmanı,kalemi ,çantası farklı
zaten bu çocuklar okuldan çıkıp kıyafetlerini giyip karşılaştıklarında aynı farkı hissediyor
tabi şimdi sınıf ayrımın daha fazla göze batacağı
ailelere de fazla yük olacağı kesin
bi de okulda o kıyafetler daha çabuk yıpranacak
güvenlik sorunu var ,kim öğrenci kim değil belli olmayacak
zaten sorunlu öğrenciler bi de serbest giyinince kendini hepten yetişkin zannedecek öğretmenlere diklenecek

bi de yasaklar varmış
30 derece sıcakta kısa kollu giydirmeyecekmişim
ben takma şahsen
çocuğum nasıl rahat ediyorsa öyle giydiririm
ee herkes benim gibi yaparsa nolcak

her dert bitti ülkede de eğitimde de bu kaldı
türban takılsın da gerisi nolursa olsun

benim en büyük sorunumsa ütü
onca ütüyü her gün kim yapacak :KK52:

peki 5 lira için dedesi yaşındaki adamlarla beraber olan küçücük kızlar o marka kıyafetleri almak için neler yapabilecek hale gelecek
düşünüldü mü acaba
gerek duyuldu mu

Son düzenleme:
en basit örnek kızıma orjinal barbie evi aldım
2 katlı birçok parçası var zil ses gibi özellikleri var
120 lira saydım ,benim için çok para
arkadaşlarının hiç birinde yok
ve o ne yaptı
arkadaşında gördüğü 5 liralık evi istedi
hem daha küçük hem daha işlevsiz hem de daha kalitesiz ,plastikleri eğilip bükülüyor
senin evin var ya hem de daha güzel,neden istiyorsun dedim
ama ondan yok dedi
sadece kendinde olmadığı için istiyor
onda var da neden kendinde yok diye
???

Oğlumun okul kıyafetlerini 120 tl ye aldım
hırka
süveter
gömlek(2 adet)
pantolon (2 adet)
tişört (3 adet)

sivile geçtiklerinde bu fiyata 1 yıllık giyeceğini alamıycam

inşallah forma çıkarılmaz okuldan ya =(
yoksa durumum vahim yani iki gelir olmasına rağmen.....
ben bile böyle düşünüyorsam fakir fukara n'apsın.....

böyle iyiyidi ya bende Türkiye'nin en çok bununu seviyordum......okullarda en azından herkes aynı standarta geliyor diyordum.....hayırlısı demekten başka çaremiz yok gibi =(

öğrenciden ziyade öğretmenin ihtiyacı var buna bence

herkes istediği gibi giyinsin gelsin

kime ne

benım giyimim beynimi mi kısıtlıyor

çalışmamı mı engelliyor

çok dar kafadayız neyazık ki

kesinlikle katılıyorum.

öğretmen kıyafetlerinde acil bir reforma gidilmeli artık.

spor giyinen öğretmeni öğrenci her zaman daha ulaşabilir görüyor bir kere.

ikincisi ben klasik model ayakkabı giyme zorunluluğu yüzünden son 2 dersimi oturarak anlatmak zorunda kalıyorum çünkü olmuyor,ayaklarım şişiyor bir yerden sonra.

neyin dayatması anlamak mümkün değil.

biz bayanlar için yine çok büyük sorun yok ama erkeklere gerçekten acıyorum.

eylül 15 daha yazın ortası,

kat kat gömlek,ceket kravat.

devlet keşke ergenleri krize sokacak kıyafet devrimi yerine biraz da bizi düşünse.

güya secmeli derslerde cocukların bası zorla kapattırılacak, adım gibi eminim bundan

bundan kastınız ne tam olarak anlamadım??

okulumda Kuran dersi var ama hiçbir öğrenci başını kapatmıyor.

bazen önyargıyı biraz abartıyoruz sanki...

X