- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
bende aynı fikirdeyim. küçük bir çocukken arkadaşımın otomatik kalem kutusuna çok özenmiştim. o kadar aratmıştım aileme ama bulamamıştım.
dışarıdaki yeni nesile bakıyorumda zaten serbestlerdi. ne saç toplama var, makyajsız gezme gibi birşeyde ortadan kalmış durumda. üniversitelerde de kıyafet serbestliği var. orada fakir öğrenciler yok mu?...
Ben dershaneye giderken ya da üniversite yıllarımda her her gün farklı kıyafet giydiğimi anımsamıyorum mesela.... Durumumuz kötü değildi,çok zengin de değildik,orta halli bir aileydik ama ortaokul,lise yıllarımda da aynı şekilde giyindiğimiz halde farklılıklar gözden kaçmıyordu....Diyelim ben tenefüste simit çay alıyorsam ,bir arkadaşım hiç bir şey alamıyordu kantinden,diğer arkadaşım lahmacun ,ayran alıyor,üzerine diğer tenefüste süpangle alıp yiyordu....Biri biz şubat tatilinde Fransa ya gittik derken diğeri evden adım atmamış oluyordu...Yani konuşuluyordu bir şekilde bazı şeyler...
Ben üniversite zamanında 4 sene terlikle okula gidip gelen mimarlık öğrencisi biliyorum...Ve 4 sene her gün aynı gömlek,kot giyen başka bir arkadaşı........
Son düzenleyen: Moderatör: