Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

bende aynı fikirdeyim. küçük bir çocukken arkadaşımın otomatik kalem kutusuna çok özenmiştim. o kadar aratmıştım aileme ama bulamamıştım:KK1:.

dışarıdaki yeni nesile bakıyorumda zaten serbestlerdi. ne saç toplama var, makyajsız gezme gibi birşeyde ortadan kalmış durumda. üniversitelerde de kıyafet serbestliği var. orada fakir öğrenciler yok mu?...

Ben dershaneye giderken ya da üniversite yıllarımda her her gün farklı kıyafet giydiğimi anımsamıyorum mesela.... Durumumuz kötü değildi,çok zengin de değildik,orta halli bir aileydik ama ortaokul,lise yıllarımda da aynı şekilde giyindiğimiz halde farklılıklar gözden kaçmıyordu....Diyelim ben tenefüste simit çay alıyorsam ,bir arkadaşım hiç bir şey alamıyordu kantinden,diğer arkadaşım lahmacun ,ayran alıyor,üzerine diğer tenefüste süpangle alıp yiyordu....Biri biz şubat tatilinde Fransa ya gittik derken diğeri evden adım atmamış oluyordu...Yani konuşuluyordu bir şekilde bazı şeyler...

Ben üniversite zamanında 4 sene terlikle okula gidip gelen mimarlık öğrencisi biliyorum...Ve 4 sene her gün aynı gömlek,kot giyen başka bir arkadaşı........

Son düzenleyen: Moderatör:
olay buna geliyor işte..belkide amaç bu.
8 yaşındaki bir çocuk hangi iradeyle ve bilerek başörtüsü takar. bunu düşünün lütfen

Aynı çocuk mini etek ya da tayt giyince aynı tepkiyi vermenizi umardım.
Yok artık 8 yaşında basörtüsü takan görmedim ama sımsıkı yada mini mini şortlar-etekler giy(diril)en çok gördüm. Ben buna kesinlikle karşıyım. Ben 13 yaşımda kapandım kendi isteğimle. Hadi diyelimki okulda yasak olunca küçük yaşta aile zoruyla başını örtmeyecek. Peki yasak yüzünden örtünmek isteyipte örtünemeyen kızlar ne yapsın?
Kaldıkı mini etek tarzı şeyler serbest, ama başını örtmek isterse yasak.
Bunun neresi adalet? Sıkıntı ve haksızlık bu konunun başından beri varmış zaten, yeni bir haksızlık değil ne yazıkki.

Onu giyme ,bunu giy olmaz.Baş örtüsü serbestse mini etek de,askılı da serbest olmalı !.. Herkes istediğini giyip ,sürüp sürüştürmeli o zaman.Kızlar okul formasının üstüne makyaj yapıyor ,kalkıp da serbest kıyafette yapmayacak öyle mi ? Öğretmenler yandı tek kelime ile ! Bi de onları kontrol edecekler yok eteğin 10 karış yukarda yok şu....Ana-babalar da artık her haftasonu çocuklarına o hafta giyecekleri kıyafetleri almak için çarşı,pazar,avm dolansın dursun artık!Ezilen fakir fukaranın çocuğu olacak.O çocukların psikolojisini düşünen oldu mu acaba bu kararı alırken.Ha,sosyal devlet olarak çocukları tiril tiril giydireceklerse sözüm yok ! :p

Dışarda liseli kızları görüyorum da bazan...Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........:KK53:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok artık 8 yaşında basörtüsü takan görmedim ama sımsıkı yada mini mini şortlar-etekler giy(diril)en çok gördüm. Ben buna kesinlikle karşıyım. Ben 13 yaşımda kapandım kendi isteğimle. Hadi diyelimki okulda yasak olunca küçük yaşta aile zoruyla başını örtmeyecek. Peki yasak yüzünden örtünmek isteyipte örtünemeyen kızlar ne yapsın?
Bunun neresi adalet? Sıkıntı ve haksızlık bu konunun başından beri varmış zaten, yeni bir haksızlık değil ne yazıkki.

ben kapalı değilim... ancak çok zeki bir kız arkadaşım baş örtüsü yasağı yüzünden okuyamamıştı.. çok üzülmüştüm... kız kendi rızası ile kapanmış baskı olmadan... sabah iş arkadaşımlada tartıştım zaten. ben başımı açmakta serbestsem bir başkasıda kapatmak için serbest olmalı....

neyse yasaktır belki daha fazla birşey yazmayayım...

memurluğa başladığım ilk dönemde kursa katıldım. ben başörtüsü ile girdim , bir arkadaştan cesaret ealarak. bu arkadaş , (o zaman pantolonda yasaktı), dar pantolonlar, taytlar, mini eteklerle katılırdı kursa. bende ona güvenip başörtüsü ile katıldım. o arkadaş uyarılmadı, hoca o kadar kişinin önünde beni uyardı. bir daha bu ikeilde gelmeyin diye. yasak başörtülüye olunca pek güzel uygulanır benim memlketimde.

Sizin yaşadığınız muamele çok kötü asla beni yanlış anlamayın baş örtüsüne lafım yok olamaz da herkes özgürdür ama bu uygulamadaki kurallar çok yanlış ufacık çoçuklar beyinlerini ders ile yoracağına bana göre beyinleri yıkanıyor kısa kollu, dar pantolon giyen kızlar ebepsiz kapalı giyinen kızlar edepli gibi.

ben kapalı değilim... ancak çok zeki bir kız arkadaşım baş örtüsü yasağı yüzünden okuyamamıştı.. çok üzülmüştüm... kız kendi rızası ile kapanmış baskı olmadan... sabah iş arkadaşımlada tartıştım zaten. ben başımı açmakta serbestsem bir başkasıda kapatmak için serbest olmalı....

neyse yasaktır belki daha fazla birşey yazmayayım...

Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........:KK53:
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?

Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........:KK53:
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?

Aslında özel okullarda etekler mini.Bilirsin İzmir'de de kızların etekleri minidir.Benim de lisedeyken eteğim kısacıktı.Malum liselerimiz aynı . :KK66: Hiç uyarı almadım.

13 yaş bence çocuk yaşı... 13 yaşındaki biri bana göre daha ,,çocuk. nasıl 13 yaşında birinin evlenmesi yanlışsa çocuk olarak görüyorsak onun o yaşta aldığı kararların her zaman doğru olduğunu düşünmek yanlıştır.şimdi baş örtüsü takması doğru değile de gelmesin. buna sadece baş örtüsü olarak değil her konuda bakmak gerekir. nasılki 13 yaşında bir kız arkadaşımla tatile çıkacağım derse izin vermezsek ,) o asla olgun reşit biri gibi davranamayacağını biliyorsak, bu çok şey içinde geçerli olacaktır...o yaşta biri bugün öyle düşünür yarın gider tersini yapar. daha henüz bilinçlenmemiştir..
bende mini etekte giymesinler diyorum. ama herşeyde olduğu gibi kılık kıyafettede tabiiki aşırıya kaçılmayacak.bunun için yönetmelikte gerekli maddeler olacaktır ki. bir arkadaş paylaşmış.

Lirikçim,özel değil normal okullara gidenlerin formalarında gördüm...Mesela K.Gazi lisesi hala devlet okulu değil mi ?....Ama öyle böyle mini değil,öyle bir içe kıvırıp kısaltıyorlar ki....

Olan ailelere olacak..
Hoş forma varken de zengin kendini diğerlerinden bir şekilde ayırmayı beceriyordu. Marka ayakkabı, sırf beden eğitimi dersi için alınan eşofmanlar, marka çantalar telefonlar hatta her gün çektirilen fön, pahalı parfümler vesaire.
Amerika'da oturmuş o sistem, artık herkes kendi durumuna göre giyinmekten gocunmuyor ama bizde geçiş süreci zor olacak.
Zaten ilkokulda bile çocuklar artık güzellik, kılık kıyafet yarıştırır haldeydi şimdi neler göreceğiz bakalım.

Lirikçim,özel değil normal okullara gidenlerin formalarında gördüm...Mesela K.Gazi lisesi hala devlet okulu değil mi ?....Ama öyle böyle mini değil,öyle bir içe kıvırıp kısaltıyorlar ki....
Evet evet ,Gazi 'de aynı ...Etekler minicik.Benim eteğimi kısaltmıştık mesala terzide.Arkadaşım vardı babası muhafazakardı ,o evden çıktığında eteğini belinden kıvırırdı . :))

kılık kıyafet denince kadınlar ...... :KK31:

çok önemsiz ama bir okadar da önemli olan konu.....

millet neler yapar neler icat eder bizim milletin derdi de "yok şunu giyme şunu giy" vs.....

bıktık artık rahat bırakın milleti de isteyen açılsın isteyen kapansın.....
nasıl mutlu oluyorlarsa öyle giyinsin insanlar da esas meselelere gelelim :21:
yoksa bir adım ileriye gitmez bu memleket En Büyük TÜRKİYE

Aslında özel okullarda etekler mini.Bilirsin İzmir'de de kızların etekleri minidir.Benim de lisedeyken eteğim kısacıktı.Malum liselerimiz aynı . :KK66: Hiç uyarı almadım.

Evet liselerimiz aynı...Bilemiyorum belki ben senden yaş olarak daha büyük olduğum için bizim zamanımızda bu kadar değildi diye düşünüyorum..Öyle dizin biraz üstünde falan değil etek kısaltmalar çok afedersiniz nerdeyse sadece genital bölgeyi ve poposunu kapatacak kadar kısaltıyor zamane kızları...Görünce ağzım açık kalmıştı...

Sizin yaşadığınız muamele çok kötü asla beni yanlış anlamayın baş örtüsüne lafım yok olamaz da herkes özgürdür ama bu uygulamadaki kurallar çok yanlış ufacık çoçuklar beyinlerini ders ile yoracağına bana göre beyinleri yıkanıyor kısa kollu, dar pantolon giyen kızlar ebepsiz kapalı giyinen kızlar edepli gibi.
her türlü bağnaz kafaya karşıyım. açık kıyafetleri giyenleri, bırakın açık saçık olanı pantolonu dahi giyenleri tü kaka ilan edip onları sözleri ile linç edenler ile başörtülüleri yobaz ilan eden zihniyet aynıdır benim gözümde. kimbilir belk, bir gün ülkemde bu tür şeylerin tartışılmadığı bir dönem yaşanır.

o tür şeylere aşina olanlar içerisinde mini etke vs. yadsınmazki. tam tersi o gibi ortamlarda başörtü takan kimseye yiyecek gibi bakılır. farklı olan göze batar.
tartışıyoruz ama bence velilerde istemez kılık kıyafet serbestliğini . hangi anne hergün çamaşır yıkamkla uğraşmak isterki

memurluğa başladığım ilk dönemde kursa katıldım. ben başörtüsü ile girdim , bir arkadaştan cesaret ealarak. bu arkadaş , (o zaman pantolonda yasaktı), dar pantolonlar, taytlar, mini eteklerle katılırdı kursa. bende ona güvenip başörtüsü ile katıldım. o arkadaş uyarılmadı, hoca o kadar kişinin önünde beni uyardı. bir daha bu ikeilde gelmeyin diye. yasak başörtülüye olunca pek güzel uygulanır benim memlketimde.

işte bu yanlış. siz erişkin bir insansınız. ve ister baş örtüsü takarsınız ister mini etek giyersiniz. işte burada olmaz b u. çok yan lış yapılmış size..

Ben liseyi geçen sene bitirdim ve birçok arkadaşım serbest gelmek isterdi hiç anlamamışımdır bu düşünceyi.
Okul forması özeldir bence her zaman giyemiyorsun şimdi bitti ben o günleri özlüyorum tekrar yaşayamıyorum ama.
Çok saçma olmuş...

Bir yandan doğru buluyorum,bir yandan da doğru bulmuyorum bu uygulamayı...

Tepki alabilirim belki ama benim ilk anda aklıma gelenler şu şekilde....

Hava atmak,marka gösterişi yapmak söz konusuysa eğer,

Giyilen formaların,önlüklerin de kumaş kalite farkı oluyor..Bir çocuk atıyorum 5 tl lik kalemle yazarken,diğeri 10 tl lik kalem kullanıyor...Diğer çocuk ötekinin kalemine özenmiyor mu ??

Biri 10 tl lik okul çantası ile okula giderken diğeri 30 tl lik okul çantası ile gidiyor...Üstelik diğer çocuğa özenmekse bu çocuklar okul dışında da bir araya geliyorlar zaten...Yani hayatları sadece okul ve ev olmuyor..Dışarda oyun da oynuyorlar,buluşuyorlar da...Vs.vs...

Eğer aynı tip kıyafetler olucaksa formanın kumaşı,alınan kalemlerin cinsi kalitesi,okul çantaları,vs. vs. ne varsa tamamen aynı olacak ki özenti,kıskançlık vs. olmasın......

buna kesinlikle katılıyorum, forma ekonomik farkı maalesef kapatamıyor..giydikleri ayakkabı, montları, aksesuarları fark yine var...

saçına başına karışmam ama ben öğrencinin üniforma giymesi gerektiğini düşünüyorum...

ben yazıncaya kadar yine aynı noktalara gelinmiş ama konuşulması gereken konular bunlar olmamalı ...

ha madem öyle öğretmen olarak ben de kotumu çekip spor ayakkabılarımı giyip gitmek istiyorum okula...çok daha rahat ve verimli olduğumu hissediyorum o şekilde..bunu da yapsınlar madem

X