- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
bende aynı fikirdeyim. küçük bir çocukken arkadaşımın otomatik kalem kutusuna çok özenmiştim. o kadar aratmıştım aileme ama bulamamıştım.
dışarıdaki yeni nesile bakıyorumda zaten serbestlerdi. ne saç toplama var, makyajsız gezme gibi birşeyde ortadan kalmış durumda. üniversitelerde de kıyafet serbestliği var. orada fakir öğrenciler yok mu?...
olay buna geliyor işte..belkide amaç bu.
8 yaşındaki bir çocuk hangi iradeyle ve bilerek başörtüsü takar. bunu düşünün lütfen
Onu giyme ,bunu giy olmaz.Baş örtüsü serbestse mini etek de,askılı da serbest olmalı !.. Herkes istediğini giyip ,sürüp sürüştürmeli o zaman.Kızlar okul formasının üstüne makyaj yapıyor ,kalkıp da serbest kıyafette yapmayacak öyle mi ? Öğretmenler yandı tek kelime ile ! Bi de onları kontrol edecekler yok eteğin 10 karış yukarda yok şu....Ana-babalar da artık her haftasonu çocuklarına o hafta giyecekleri kıyafetleri almak için çarşı,pazar,avm dolansın dursun artık!Ezilen fakir fukaranın çocuğu olacak.O çocukların psikolojisini düşünen oldu mu acaba bu kararı alırken.Ha,sosyal devlet olarak çocukları tiril tiril giydireceklerse sözüm yok !
Aynı çocuk mini etek ya da tayt giyince aynı tepkiyi vermenizi umardım.
Yok artık 8 yaşında basörtüsü takan görmedim ama sımsıkı yada mini mini şortlar-etekler giy(diril)en çok gördüm. Ben buna kesinlikle karşıyım. Ben 13 yaşımda kapandım kendi isteğimle. Hadi diyelimki okulda yasak olunca küçük yaşta aile zoruyla başını örtmeyecek. Peki yasak yüzünden örtünmek isteyipte örtünemeyen kızlar ne yapsın?
Kaldıkı mini etek tarzı şeyler serbest, ama başını örtmek isterse yasak.
Bunun neresi adalet? Sıkıntı ve haksızlık bu konunun başından beri varmış zaten, yeni bir haksızlık değil ne yazıkki.
memurluğa başladığım ilk dönemde kursa katıldım. ben başörtüsü ile girdim , bir arkadaştan cesaret ealarak. bu arkadaş , (o zaman pantolonda yasaktı), dar pantolonlar, taytlar, mini eteklerle katılırdı kursa. bende ona güvenip başörtüsü ile katıldım. o arkadaş uyarılmadı, hoca o kadar kişinin önünde beni uyardı. bir daha bu ikeilde gelmeyin diye. yasak başörtülüye olunca pek güzel uygulanır benim memlketimde.
Yok artık 8 yaşında basörtüsü takan görmedim ama sımsıkı yada mini mini şortlar-etekler giy(diril)en çok gördüm. Ben buna kesinlikle karşıyım. Ben 13 yaşımda kapandım kendi isteğimle. Hadi diyelimki okulda yasak olunca küçük yaşta aile zoruyla başını örtmeyecek. Peki yasak yüzünden örtünmek isteyipte örtünemeyen kızlar ne yapsın?
Bunun neresi adalet? Sıkıntı ve haksızlık bu konunun başından beri varmış zaten, yeni bir haksızlık değil ne yazıkki.
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........
Aslında özel okullarda etekler mini.Bilirsin İzmir'de de kızların etekleri minidir.Benim de lisedeyken eteğim kısacıktı.Malum liselerimiz aynı .Yaa ben de bu formaların etekleri bu kadar kısamıydı ki diye düşünüyordum...Bir şekilde mini etek kıvamına getiriyolar ........
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?
Evet evet ,Gazi 'de aynı ...Etekler minicik.Benim eteğimi kısaltmıştık mesala terzide.Arkadaşım vardı babası muhafazakardı ,o evden çıktığında eteğini belinden kıvırırdı . :))Lirikçim,özel değil normal okullara gidenlerin formalarında gördüm...Mesela K.Gazi lisesi hala devlet okulu değil mi ?....Ama öyle böyle mini değil,öyle bir içe kıvırıp kısaltıyorlar ki....
Aslında özel okullarda etekler mini.Bilirsin İzmir'de de kızların etekleri minidir.Benim de lisedeyken eteğim kısacıktı.Malum liselerimiz aynı .Hiç uyarı almadım.
her türlü bağnaz kafaya karşıyım. açık kıyafetleri giyenleri, bırakın açık saçık olanı pantolonu dahi giyenleri tü kaka ilan edip onları sözleri ile linç edenler ile başörtülüleri yobaz ilan eden zihniyet aynıdır benim gözümde. kimbilir belk, bir gün ülkemde bu tür şeylerin tartışılmadığı bir dönem yaşanır.Sizin yaşadığınız muamele çok kötü asla beni yanlış anlamayın baş örtüsüne lafım yok olamaz da herkes özgürdür ama bu uygulamadaki kurallar çok yanlış ufacık çoçuklar beyinlerini ders ile yoracağına bana göre beyinleri yıkanıyor kısa kollu, dar pantolon giyen kızlar ebepsiz kapalı giyinen kızlar edepli gibi.
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?
memurluğa başladığım ilk dönemde kursa katıldım. ben başörtüsü ile girdim , bir arkadaştan cesaret ealarak. bu arkadaş , (o zaman pantolonda yasaktı), dar pantolonlar, taytlar, mini eteklerle katılırdı kursa. bende ona güvenip başörtüsü ile katıldım. o arkadaş uyarılmadı, hoca o kadar kişinin önünde beni uyardı. bir daha bu ikeilde gelmeyin diye. yasak başörtülüye olunca pek güzel uygulanır benim memlketimde.
Bir yandan doğru buluyorum,bir yandan da doğru bulmuyorum bu uygulamayı...
Tepki alabilirim belki ama benim ilk anda aklıma gelenler şu şekilde....
Hava atmak,marka gösterişi yapmak söz konusuysa eğer,
Giyilen formaların,önlüklerin de kumaş kalite farkı oluyor..Bir çocuk atıyorum 5 tl lik kalemle yazarken,diğeri 10 tl lik kalem kullanıyor...Diğer çocuk ötekinin kalemine özenmiyor mu ??
Biri 10 tl lik okul çantası ile okula giderken diğeri 30 tl lik okul çantası ile gidiyor...Üstelik diğer çocuğa özenmekse bu çocuklar okul dışında da bir araya geliyorlar zaten...Yani hayatları sadece okul ve ev olmuyor..Dışarda oyun da oynuyorlar,buluşuyorlar da...Vs.vs...
Eğer aynı tip kıyafetler olucaksa formanın kumaşı,alınan kalemlerin cinsi kalitesi,okul çantaları,vs. vs. ne varsa tamamen aynı olacak ki özenti,kıskançlık vs. olmasın......