Uygulama başlamadan daha serbest mi gelmişler.
Evet bahsedilen ufak kurallarada ne kadar uyulacağı anlaşıldı şimdiden.
Herşeyi tartışmak zorundamısınız ya..
Muhalefet olunda nasıl olursa olsun !..
Bu çok güzelmiş. :))) Çok güldüm,aklıma gelmedi de değil ,ama okul ismi olarak düşünmemiştim. :))evet canım zaten bu yönetmelik yokken geçen seneden beri bazı kız öğrenciler serbest geliyorlardı, ne öğretmen ne yönetim karışmıyordu zaten, yani şu yönetmelikte yer alan konular var ya, onlara aksi şekilde, kısa şortlar, taytlar vs...
kızların okula bakışı şimdiden şöyle olacak:
Eki Görüntüle 563940
Diyelim ki turnike yapıldı, öğrenci kimlik belgesini almayı unuttu ve içeri giremedi, ağlaya ağlaya eve gitti, vay sen benim oğlumu/kızımı okula nasıl almazsın diye öfkeyle okula gidip önce güvenlik elemanını sonrasında okul idaresini darp edenler olmayacak mı?
Olur, zira burada bir öğrenci 20 günlük özürsüz okula gitmeme hakkını sonuna kadar kullanıp devamsızlıktan sınıfta kalmış, sınıfta kalabileceği veliye bildirildiği halde okulun son günü tüm sülale okula doluşup müdür yardımcısı hanımı darp etmişler, olay yargıda o yüzden çok derinlemesine anlatmayayım ama epey kötü şeyler yaşanmış.
Önce milletçe eğitilmeliyiz, adam gibi bir eğitim almalıyız, şimdiki nesili bilinçli, kültürlü, eğitimli, usul erkan bilen geleceğin büyükleri olarak yetiştirmek istiyorlarsa önce eğitim sistemindeki çarpıklıkların üstüne düşmeliler.
Tablet, akıllı tahta, sivil kıyafet, turnikeli girişle olmuyor, hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak.
Bizim okullarımız yurtdışında ne kadar itibar görüyor? Yabancı ülkelerde sizin tarihinizi, haritadaki yerinizi bile bilmiyorlarken biz kendi tarihimizi bırakıp yabancı ülkelerin tarihiyle uğraşıyoruz.
Hani kaç öğrenci biliyor, Ali Kuşçu'yu, Kadızade Rumi'yi, Akşemsettin'i.Bu listeyi dahada uzatabilirim, o kadar çoklar ki, Avrupa bilim adamlarından yüzyıllar önce mikrobu, veremi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi, kuduzu, matbaayı, uçmayı, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bulmuşlar, Amerika ve Japonya'yı keşfetmiş birbirinden değerli alimler, Avrupa'ya bilimi öğreten dahiler.
Avrupa bizden alıp ilerletmiş, bizse kendi aramızda kapışıp kılık kıyafete takılıp yerimizde saymışız, sayıyoruz, şimdi Avrupa'yla ilimde, eğitimde tekrar aşık atmak istiyorsak önce kaybettiklerimizi geri almalıyız, saçla başla, kılık kıyafetle olmaz bu işler...
Ne yapalım mesela siz söyleyin.
Her yapılana koyun gibi razı olup alkış tutsaknasıl olur:44:
Tabi hiç bir şey tartışmayalım,koyun gibi güdülelim,kafamızın üstündeki beyin kullanmak için değil süs olsun diye duruyor zaten.Siz lütfen tartışmayın,haberleri okumayın bol bol magazin izleyin böyle topiclere de girmeyin bence.Trajikomik oluyorsunuz:26:
sabah bir heyecanla açtım konuyu,50 küsür sayfa olmuş bakalım ne düşünceler oluşmuş diye..ama şu 59 sayfa içinde en şok olduğum yorum bu oldu..insanın bu konuyla ilgili hiç mi fikri olmaz arkadaşım? olumlu ya da olumsuz hiç mi görüşü olmaz da çıkıp şu iki cümleyi yazar? önce yüzümde bir tebessüm belirdi sonra üzüldüm birden bire..
sevgili Liliumm korkmanıza gerek yok,eğer muhalefet adam gibi yapılırsa yeni düşüncelere çok güzel ufuk açar..gerçekten bu kadar hiddetlenmeyin,biz sadece düşünüyoruz beyin fırtınası yapıyoruz burada..şükür ki düşünme yetenegimiz var!
6 - 13 yaş arası ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin yönetmeliğinde : "vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek giyilmeyecek" gibi bir ifadenin olması garip geldi bana.
ilkokuldaki kız çocuk etek giyse ne olur, tayt giyse ne olur, çocuk işte ya.. liselerde olabilir bu tarz kısıtlama, ama küçücük çocuklara ne gözle bakılmış ki bu eklenmiş..
biraz hastalıklı buldum
Yukarıdaki görüşümü okumanızı tavsiye ederim
Aynen şükür ki herşeye objektif bakma yanımda var, koyun değilim evellalah
sizin ilk yorumunuzun üstünden 10 sayfa falan geçmiş.tepki alınca da bu açıklamıl yorumunuzu yaptınız.bana bu ilginç geldi ya zaten.burada olumlu olumsuz fikirler belirtildi,tartışmalar yaşandı ama sizinki gibi bir yorum görmedi kimse.keşke bu görüşlerinizi baştan açıklasaydınız.koyun olup olmama konusu benim yorumum değil.herkes seçiminde özgürdür.
objektif bakmak,ünlem işaretleri ile bunca yorum yapan insana bağırmak değil bana göre.
HER UYGULAMAYA KOYUN GİBİ ALKIŞ TUTAN FALAN YOK HANIM EFENDİ. UYGULAMA BANA SAÇMA GELMEDİ AŞAGIDADA AÇIKLADIM.
YANİ PES DOGRUSU NASIL BÖYLE Bİ SONUCA VARIYORSUNUZ SASRDIM.. YORUMLARINIZ SAYGI CERCEVESİNDE OLACAKSA KONUŞALIM OLMAYACAKSA HİÇ KONUŞMAYILM . !
Pardon da niye traji komik olcakmışım, yani traji ve komik olan durum ne ! ? Herşeye itiraz eden bi zihniyete siz herşeye muhalaefet olmak zorunmasınız diye sordum .. Niye bu kadar zorunuza gitti anlamadım ..
muhalefet olmuyorum diye koyun mu oluyorum ,biri bi laf attı artık her olayda bir şeyi savunduğumda koyun oldum, komik olan sensin k.bkma .. O koyun lafını çıkaran kimse artık iyiki çıkarmış yoksa ne diyecektiniz :) ? , ben size yönelik bi hakarettte bulunmadım, saygı cercevesınde yorum yazanlar da olmuş, sizin gibi kendini bilmezce yorum yazanlarda !
Ben abes bulmadım uygulamayı, niye... Zaten okullar öyle bir hale geldi ki, artık üniformanın bi değeri kalmadı , yok etek kıvırmalar yok saça röfle yapmalar, yok renkli çoraplar , yok gömleğin üstüne ceketler giymeler ( markalı markalı ) yani demek istediğim şu, sınıf farkı uniforma olmadan da ortaya cıkıyor nıye bu kdr saldırdınız anlamadım.
Ayrıca magazin falan da izlemiyorum, konunun magazinle ne gibi bi alakası var onuda anlamış değilim zaten, vardığınız sonuca gülüyorum . !