Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

[h=1]Öğrenciler serbest kıyafeti uygulamaya koydu![/h][h=2]Muğla Fethiye'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda tek tip kıyafet dönemini sona erdiren yönetmeliğinin önümüzdeki yıl uygulanacağından habersiz olan dört okulun öğrencileri, daha ilk günden okula serbest kıyafetle koştu.[/h]Okullara kıyafet özgürlüğü getiren yeni düzenleme üzerine ilkokul ve ortaokul öğrencileri serbest kıyafetlerle okula gelerek sınıfları doldurdu. Fethiye'de en çok öğrenciye sahip merkez Atatürk ilkokul ve ortaokulu ile Gazi ilkokul ve ortaokulu öğrencileri okula serbest kıyafetlerle geldi. Adeta 2013-2014 eğitim öğretim yılının provası gibi gerçekleşen serbest kıyafet ortamı hem sınıflarda hem de okul bahçelerinde renkli görüntüler oluşturdu.
Dört okulun yaklaşık 5 bine yakın öğrencisinden bazıları tuttuğu takımın formasıyla, bazıları eşofman bazıları tişört ve abiye kıyafetlerle kırmızı pantolonlarla okula koştu. Birbirinden değişik renkli kıyafetler içerisindeki öğrenciler arasında az da olsa okul kıyafetleri ile gelen öğrencilerde dikkat çekti.
Okul idarecileri, yeni düzenleme ile ilgili kendilerine henüz bir genelgenin gelmediğini bu yeni uygulamanın 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya gireceğini öğrencilere duyurduklarını ancak serbest kıyafetle gelen öğrenciye de bu gün için bir şey söyleyemediklerini belirtti.
Okullarda tek tip kıyafet döneminin sona ermesi ile ilgili kararı duyunca büyük sevinç yaşadıklarını kaydeden öğrenciler, "Bu yüzden okula serbest kıyafetle geldik. Bu şekilde daha rahatız" dediler.
BAZI ARKADAŞLAR İÇİN İYİ OLMAZ
Durumu iyi olmayan öğrencilerin serbest kıyafette zorlanacağını savunan bazı öğrenciler ise, "Kıyafetin serbest olması oldukça iyi bir karar. Değişik kıyafetlerle gelebiliriz ancak pek çok arkadaşımız durumları iyi olmadığı için değişik kıyafet giyemez. Bu açıdan okullarda tek tip kıyafet daha iyi bir uygulamaydı" diye konuştular.

Kaynak: İHA

[h=1]Okul kıyafeti satıcıları isyan etti[/h][h=2]Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler için "tek tip kıyafet" giyme zorunluluğunu ortadan kaldırması üreticileri isyan ettirdi. Ellerindeki mallardan dolayı milyarlarca zarara uğradıklarını belirten üreticiler, hükümetin konuyla ilgili geri adım atmasını istedi.[/h]Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler için gelecek yıldan itibaren tek tip üniforma zorunluluğunu kaldıran yönetmeliği yayımlaması, okul kıyafeti üreten esnafıntepkisine neden oldu. 25 yıllık esnaf olduğunu belirten Ömer Çakır, "Yılın 6 ayı okul üzerinde çalışıyorum. Pantolonunu, gömleğini yapıyoruz, yıllık 20 bin öğrencinin formasını yapıyoruz. Bu kadar bizi etkileyecek müşterilerimiz ne olacak diye bizi arıyor" dedi.
Daha önceden haber verilmesi gerektiğini belirten İlhami Kayalar da, "Yaklaşık 50-60 bin adettüketimimiz var. Bu çok zincirleme bir olay. Birçok insan bu konuda sıkıntı yaşar. Bu malları başka bir yere satma imkanımız yok. Bu konuyla ilgili bizi daha önce bilgilendirselerdi daha iyi olurdu. En azından bu kadar stoka girmezdik" diye konuştu.
"BU KARAR SEKTÖRÜ BIÇAK GİBİ KESTİ"
Okul üniforması üreten esnaflar, milyarlarca zarara uğradıklarını ifade ederek, bu konuda hükümetin geri adım atmasını istedi. Mevlüt Cengiz, "Bizim işimizi sadece okul kıyafeti yapmak. Şu an hükümetin almış olduğu bu kararla bizim zararımız yaklaşık 500-600 milyar. Daha önce uyarılsaydık herkes ona göre mal yapardı. Stoklarımızı eritirdik, şimdi her taraf mal dolu" dedi.
Sektörün öncü firmalarından birinin sahibi olan İbrahim Altan da, "Şirketimiz 20 senedir okulforması yapıyor. Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu kararla ortada büyük bir mağduriyet var. Dolaylı ya da direkt bu işle uğraşan 5 milyon insan var. Bu karar nasıl bir istişare ile yapıldı orası muamma. Senelik 20-25 milyonluk bir ticaret hacmimiz var. Böyle bir şey yapılacaksa bir fikir beyanında bulunur. Kendi bünyemizde çalışan yaklaşık 350 işçi işten çıkartılacak. Senelik 600 bin adet takım yapıyoruz. Bu karar sektörü bıçak gibi kesti" diye konuştu.
Yanlış bir karar olduğunu savunan Cevat Cengiz de, hükümetin geri adım atmasını istedi. Cengiz, "Bu karar bizi direkt etkiler. Biz yurtdışına bile satışlara başladık. Bizi iç piyasanın desteklemesi lazım. Ciddi anlamda sektöre gelir sağlamaya başladığı, bunun yanlış bir karar olduğunu ve hükümetin geri adım atacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA

6 yaşında 8 yaşında 13 yaşında tecavüz edilen cocuklar var, haber izlemiyorsunuz heralde..

bu yaşlarda tecavüz edilen çocuklar giydikleri tayt veya eteklerden dolayı mı tecavüz ediliyor sizce? yoksa hastalıklı ve insanlığı kalmamış ahlaksız insan yapılarından dolayı mı?

Çok sinirleniyorum bu yasaya!!!!

Üniformalar varken kimsenin ekonomik durumu ortada değildi.Herkesin maddi durumu ortalama değil ki.Neden Avrupada okul kıyafeti serbest,çünkü aileler arasında böyle bir ekonomik uçurum yok!!!İlkokula giden bir çocuk arkadaşları en pahalı kıyafetleri giyinicek kendisi eski,dikilmiş,kısalmış kıyafetlerle onların yanında nasıl gezicek?Bu çocukların psikolojisi bozulcak,kendine güveni olmayan,depresif bir nesil yetişcek.Ve ben 2 sene sonra büyük ihtimal öğretmen olucağım.Hiç dayanamam haksızlığa,sinirden gözlerim dolucak tenefüste boynu bükük gariban çocuklarını görünce!!!Kendi kendime sinirlenip kızıp duracağım!Lise döneminde çocuklar arasında da bir düşmanlık başlıyacak,zaten lise döneminde kıskançlık her zaman yüksek seviyededir bir de bu yasa yürürlüğe girince ben olacakları hayal bile edemiyorum.Sonra kavgalar,birbirini bıçaklamalar,okulu terketmeler artıcak!!

Yaşım küçükken çok kızardım üniforma giymeye ama büyüdükçe anlıyorum,üniformalar bizim kalkanlarımızdı.Hepimiz aynı muameleyi görüyorduk,etiket,marka yoktu üzerimizde!Türkiye bu uygulamayı kaldırabilicek bir ülke değil!Buna hazır değil.Bu yasayı yürürlüğe koyan büyükbaşlar önce ekonomik uçurumu,işsizliği engelleyip böyle şeyler düşünsünler.Ama pardon onların amaçları farklı.Türbanı liseye ve ilkokula nasıl sokabiliriz derdindeler.

18 yaşına girmemiş kadınların aile zoruyla,çevre baskısıyla kapanmasına karşıyım.Aklı başında olan bireyin kapanması kendi tercihi,kendi seçimidir,ama küçücük bir çocuğa zorla kapan demek olmaz.Yine aynı durum tam tersi içinde geçerli açık ve serbest bir aile yeterli olgunluğuna gelmiş kapanmak isteyen çocuğunu dışlamamalı,saygı duymalıdır.!

Ayrıca küçük çocuklar hem çok masum hem de çok acımasızlar.Karşısındakileri kırmadan akıllarından geçeni söyliyebiliyorlar.Ben ilkokulda gözlük ve dişteli kullandığım için az dalga geçilmemiştim.21 yaşıma geldim hala güneş gözlüğü bile takamıyorum düşünün nasıl bir halde psikolojim.Bir de zengin çocukları fakir çocuklarını nasıl aşağılayacak şimdi o çocukların ruh halleri nasıl olacak,bilemiyorum!!!:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:[/QUO

kesinlikle bende yasayı onaylamıyorumm okullarda tek tip kıyafet olmalı..özendirecek şeyler olmamalı

Saygı çerçeveniz çok enteresan!!!!!!!!

Öncelikle büyük harflerle yazmak bağırmak demektir,saygınızı bu şekildemi ifade ediyorsunuz:44::44:

Burası bir tartışma platformu,düşüncelerinizi yazmayıp ''muhalefet olunda nasıl olursanız olun'' cimlesinden başka bir cümle kullanmazsanız alacağınız cevapta en saygılı şekilde benim verdiğim cevap olur.
Laf atıp kaçacağınıza gelip neden bu uygulamayı doğru bulduğunuzu açıklasaydınız keşke.

Şimdi açıklamışsınız,bende size şunu sorayım;
Laçkalaşmış okul disiplinini düzeltmenin yolu daha laçkalaşmasına izin vermek midir?Yoksa acil önlemler ve kurallar koymak mıdır?:26:

1. siz üstünüze alınıp nasıl bi karşılık verdiyseniz bende ona göre size karşılık verdim.
2. si laf atıp kaçma durumum yok. Vizelerim var derslerime çalışıyorum şimdide sınava gidiyorum :KK66:
3. sü ben kişiye yönelik bi hakarette bulunmadım genel olarak herşeye muhalefet olmak zorundamısınız diye bi soru tarzı sitemimi dile getirdim, oysaki siz benim yazımı alıntı yapıp direk bana yönelik " KOYUN " yakıştırması yaptınız, sizin saygı çerceveniz daha enteresanmış :)
4. Son yazdığınıza katılıyorum önlemler almak güzel olurdu fakat hal ve vaziyet buyken ne kadar önlem alınırsa alınsın bi yerden öğrenciler patlak verir. Şimdiki gençlerin ne kadar başına buyruk veya ısyankar gençler olduğunu sizde görüyorsunuzdur .. Bende isterdim herkes aynı ( her konuda, etekler, gömlekler, ceketler, çoraplar, etek boyları bile ) giyinsin ama şartlar buyken , kimse bu kurallara uymaz diye düşünüyorum .. Böyle bir düzen getirilse bile uyulmaz diye düşünüyorum.. Gerçekçi olmak lazım..

bu yaşlarda tecavüz edilen çocuklar giydikleri tayt veya eteklerden dolayı mı tecavüz ediliyor sizce? yoksa hastalıklı ve insanlığı kalmamış ahlaksız insan yapılarından dolayı mı?

İşte o tarz insanların düşünce sistemini bilemediğimiz için bu sebeplerden dolayı olabilir diye düşünüyorum ben. Dikkat etmek lazım , kimse o sapık ruhlu insanların beyninin içini bilemez malesef :26:

Son düzenleme:
1. siz üstünüze alınıp nasıl bi karşılık verdiyseniz bende ona göre size karşılık verdim.
2. si laf atıp kaçma durumum yok. Vizelerim var derslerime çalışıyorum şimdide sınava gidiyorum :KK66:
3. sü ben kişiye yönelik bi hakarette bulunmadım genel olarak herşeye muhalefet olmak zorundamısınız diye bi soru tarzı sitemimi dile getirdim, oysaki siz benim yazımı alıntı yapıp direk bana yönelik " KOYUN " yakıştırması yaptınız, sizin saygı çerceveniz daha enteresanmış :)
4. Son yazdığınıza katılıyorum önlemler almak güzel olurdu fakat hal ve vaziyet buyken ne kadar önlem alınırsa alınsın bi yerden öğrenciler patlak verir. Şimdiki gençlerin ne kadar başına buyruk veya ısyankar gençler olduğunu sizde görüyorsunuzdur .. Bende isterdim herkes aynı ( her konuda, etekler, gömlekler, ceketler, çoraplar, etek boyları bile ) giyinsin ama şartlar buyken , kimse bu kurallara uymaz diye düşünüyorum .. Böyle bir düzen getirilse bile uyulmaz diye düşünüyorum.. Gerçekçi olmak lazım..

İşte o tarz insanların düşünce sistemini bilemediğimiz için bu sebeplerden dolayı olabilir diye düşünüyorum ben. Dikkat etmek lazım , kimse o sapık ruhlu insanların beyninin içini bilemez malesef :26:

Burda sizden başka kimseye bu tepki verilmediğine göre durup bir düşünün bence yazdığım çok mu tepki toplayacak birşeydi diye.:KK6:

buna çok güldüm. birazda gülümseyelim dedim:)
22410346536944017114517.jpg

ben serbest kıyafeti savunanlardanım hep bu kıyafet meselesine takılan öğretmenler bana antipatik gelmiştir hep asker zihniyeti olduğundan , hep baskı ,hep yasak tahamül sıfır , çocukların

kıyafetleriyle uğraşacağınıza bilgi verin boşuna ders saatlerini kızın saçına, tokasına takmaya gerek yok , siz eğitim vermek ile yükümlüsün bence yasak ve disiplin manyağı olan öğretmenler bu

konuya çok takılacak tahamülü empatisi yüksek olan öğretmenlerde hç bir sorun çıkarmayacak ders saatinide yemiyecek , siz öğrencinin ders ile alakalımı buna bakın , özgürlük konusunda çok

sancılarımız var bunları ne zaman aşacağız acaba? benim kızım tabiki kaşına lisede alacak ,öğretmen hanım sen kızım saçıyla tokasıyla uğraşma , çocuklara dersi sevip sevdirmediğini denetle ,

Çocukların bir kalıp içine sokulmaması açısından uygulama güzel. İnsanlar kendini en çok seçimleriyle ifade ederler.
Yok statü farkıymış yok zengin fakir ayrımıymış. İlkokulda çocukların umrunda değildir bu sorunlar kendini kabul ettirebilme yarışının başladığı ortaokul ve lisede ortaya çıkar.
Ama sen çocuğuna o yaşa kadar insanları sınıflandırmamayı, insan seçmemeyi, herkesin farklı şanslara sahip olmuş olabileceğini öğretmediysen sorun sendedir. Ki o çocuk üniforma olsun olmasın ayakkabıya takar, aksesuara takar. Takacak kendini üstün gösterecek bişiy bulur zaten.
Daha fakir olan da zaten alışıktır. Onu okulda değilse bile sivil hayatta zaten aile terbiyesi almamış insanlar aşağıladıkları için umrunda değildir kimse.
Belki de çocuklarımıza biraz vijdani duygular katar uygulama.
Durumu kötü olan arkadaşı için bişiyler yapmak, onunla elindekini paylaşmak, yüzünü güldürmek çabasına sokar.

Ancak ülkemiz henüz buna hazır değildir. En büyük sorun güvenliktir. Herkes sivil olunca okula giren çıkan kimdir, necidir nasıl bileceğiz.
Sapık mıdır, manyak mıdır, katil midir, deli midir. Kapıda duran görevli (ki varsa çoğu okulda o da yok) okulda ki 500 çocuğu tanıyabilecek değildir ki yabancıyı içeri almasın.
Bu sebeple asla onayladığım bir uygulama değildir.

Önce şartlar değerlendirilir, düzeltmeler yapılır sonra uygulama hayata sokulur.
Sonuçları ne olur, bir sonraki adımda ne yaşanır diye düşünmeden "yaptık oldu" zihniyetiyle daha hiçbir yere gidemeyiz.

Son olarak eğitim sistemimiz o kadar düzgün işliyordu ki üniforma kalmıştı düzeltilmeyen o da oldu tam oldu. B
ütün kuşlar ötmüştü bi karga kalmıştı.
O da GAK dedi oldu bitti.

Vallahi neler yazıldı okuyamayacağım ancak ben bu serbestliğe karşı biriyim.

Öğretmenler açısından asla kaygım yok, ben çocukların acımasızlığından korkuyorum. Ya birbirlerini hakir görürlerse ya hergün aynı giyenle dalga geçerlerse. Burada beni kendi çocuğumun psikolojinden çok yoksul öğrencinin psikolojisi daha çok ilgilendiriyor oda çocuk yazık değil mi ona ?

Ben çocuğuma hergün değişik birşey giydirebileceksemde asla giydirmem temiz pak o hafta için 2 kıyafet yeter. 2 pantolon, 2 gömlek süveter yada kazak. Benimki giyer ama ya yanındaki sıra arkadaşı giyemiyorsa.

Bir dip not ; özel okula ve özel üniversiteye kendimce karşı olduğumdan benimki yaşı geldiğinde devlet okuluna gidecek belki özel okulda kıyafet sıkıntısı olmayacak ama devlet okulunda olacağı muhakkak.

Bir ilave daha arkadaşımın bundan 2 sene önce 4 yaşındayken yuvaya giden oğlu eve geldiğinde annesine " anne niçin X hergün aynı kıyafetle geliyor" diyor !!!.

Son düzenleme:
Bende bu serbestliğe sonuna kadar karşı olanlardanım. İnternette karşılaştığım bir yazıda her şeyi özetler nitelikte..
Okula üniformayla gelmek demek:
1-Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın en azından görünüş açısından ortadan kalkması demek,
2- Öğrencilerin kendilerine "Acaba yarın okula giderken ne giysem?" diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek,
3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "A
rkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek,
4-Bin bir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek,

...5-Öğrencinin pantolonunun kısa ,kotunun yamalı,tişörtünün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamay çıkma korkusunun olmaması demek,
6-Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları demek,
7- Kızların erkekleri,erkeklerin kızları kendilerine beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek,
8-Çocukların sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için hasta numarası yapmaması demek,
9-Yine çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip,gerekirse aç kalmalarına engel olmak demektir,
10-Öğrencilerin okulda ilgilerini süs-püs yerine eğitim öğretime ayırıp,ilerde kendilerine güzel meslekler seçebilmeleri,güzel hayatlar yaşayabilmeleri demek....
Ortada bunca önem taşıyan konu varken KIYAFET SERBESTLİĞİ ??

Mutlaka yazılmıştır ama bende tekrar etmek istedim bizim yorumlarımız buzdağının görünen yüzü için.

Türban serbestliği için resmen fakir öğrenciler harcanacak. Keşke erkek başbakanımız bir erkeklik yapıp adam gibi türban serbest deseydi de olan fakir öğrenciye olmasaydı.

Ben dogma buyume avusturyada yasadim. 23 umden sonra evlenip turkiye ye geldim.

Avusturya da bende yokluk cektim ve kiyafet konusunda en markali en pahalisini alamiyorum diye cokca dislanip alay edildigim oldu.

Turkiyede forma olmasi benim hosuma gidiyordu. Hatta insaAllah cocuklarim olurs onlarda giyecek diye dusunuyordum.

Sadece basortusunun serbest olabilmesi icin verilen bir karar ise basortuye karsi olanlara tesekkur ederim cunku sizin o saf ve masum ortuyu kabul edemediginiz icin boyle bir adim atilmis demek ki.

Ha eger farkli sebebi var ise o sebebi de ogrenmek istiyorum.

Forma yi elimizden almasinlar !

Son düzenleme:
ben serbest kıyafeti savunanlardanım hep bu kıyafet meselesine takılan öğretmenler bana antipatik gelmiştir hep asker zihniyeti olduğundan , hep baskı ,hep yasak tahamül sıfır , çocukların

kıyafetleriyle uğraşacağınıza bilgi verin boşuna ders saatlerini kızın saçına, tokasına takmaya gerek yok , siz eğitim vermek ile yükümlüsün bence yasak ve disiplin manyağı olan öğretmenler bu

konuya çok takılacak tahamülü empatisi yüksek olan öğretmenlerde hç bir sorun çıkarmayacak ders saatinide yemiyecek , siz öğrencinin ders ile alakalımı buna bakın , özgürlük konusunda çok

sancılarımız var bunları ne zaman aşacağız acaba? benim kızım tabiki kaşına lisede alacak ,öğretmen hanım sen kızım saçıyla tokasıyla uğraşma , çocuklara dersi sevip sevdirmediğini denetle ,

Bende aynı dediğinizi yapıyorum.10 yıldır..Öğrencilerime tarih anlatıyorum..Ama bazı kız öğrencılerımız derste saçını tarıyor.Dıger bır kız saçlarını arka sıraya uzattmış erkek öğrencı onları okşuyor..Bende hıc takmıyorum...Ama soru sorduğumda bılmek şartıyla...

Öğrencılerımız ıkı işi aynı anda yapamadığından bızde karışıyoruz..Saçlarına kıyafetlerıne baktıkları kadar ders çalışsalar hıc sorun olmayacak..

Kendıne özguvenı olan bılgısıyle sınıfta var olan öğrencının kıyafetle sorunu yok. zaten ..Onun derdı bilgi almak...Bılgıyle alakalı olmayan öğrencı.. derste avon katoluğundan kendıne parfum bakıyor..

Benide hiç ilgilendırmıyor öğrencının kıyafetı ama veli gelip hocam bu öğrencı dersten nıye 1 aldı diyince bende anlatıyorum...

Kıyafet onemlı..Artık öğrencılerımız sabah ilk dersi kaçırır ne gıyecegını karar verene kadar..

Gençlerimiz önce bılınçlendırelım sonra kıyafet...

Tekr derdımız keske eğitimde kıyafet olsaydı...

mebten yetkili kişiler diyor ki adres kayıt sistemini getirdik zaten fakir fakir muhitte okuyor zengin zengin muhitte, bunlara göre heryer istanbul, ankara. bizim okulda yardıma muhtaç fakirde çok zenginde, sadece evleri farklı, muhitte barakada var lüks binalarda ortalama apartmanlarda
bakan diyorki kızları kurdele eziyetinden örgüden kurtardık! acaba bunlar hiç okullara gitmiyor mu ya, bi tane saçı örgülü kurdelalı kız yok okullarda bir tane, 10-20 sene öncenin şeyleri... bu eziyetlerden kurtuldukları için özgüvenleri yerine gelcekmiş!

ben buraya yazıyorum bu kıyafet meselesi yüzünden intihar eden gençler olcak, zaten ergen intiharlarının çoğu saçma sapan sebeblerden bize göre ama onlara göre geçerli bir sebep

Son düzenleme:
Burda sizden başka kimseye bu tepki verilmediğine göre durup bir düşünün bence yazdığım çok mu tepki toplayacak birşeydi diye.:KK6:

Düşüncemi belirttim.

Buda gösterdi ki ; İnsanlara " KOYUN " diye körü körüne itham etmeniz sizin önyargılı oluşunuzun göstergesi .. :KK34:

Haklısınız :KK9::KK9:

%100 katılıyorum .. !

Sizin ödünüz kopmuş başörtüsü serbest olur diye çok komiksiniz hakikaten ya size ne başkasının başındaki şaldan,eşarptan.

Ben bu kararı sevdim ayrıca kıyafet sektörü çok gelişti bi çarşıya gitseniz 15 tlye güzel bi kazak ve 25 tl yede güzel bir kot pantolon bularbilirsiniz arkadaşlar ayrıca yardım bile yapılacakmış

Kıyafetteki sınırlamalar ise şunlar;
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;

Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b) Erkerler;

Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü*veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

bence tamemen serbestlik yanlış çünkü bizim gençlik saçma sapan giyinip gelcek. erkek tavlamak için giyinen mi ben markaayım diye giyinen mi birsürü saçmalık olacak

öte yandan disiplinde disiplin diye tutturan, derste konuşanları birbirini küfredenleri görmeyip gömlek yerine düz bluz giydi diye diğer öğrenciye takan öğretmenleri düşününcede olsun diyorum :)

bence ortası bulunmalı.. mesela gömlek diye tutturulmasın düz bluzlar giyilebilsin... çoğu kız kaşını alıyo zaten ama kızan hocalar var..ona hiç karışılmamalı saç falan .. maymun gibi mi gezelim kardeşim ? benim kılımdan sanane?

tamam 10 ytlye tişört 30 lirayada pantolon bulunuyo ama sanıyor musunuz ki o aldıklarını hep giyecek ? hep farklı giyinmek isteyecek

ben lisedeyken hem serbest olsun derdim hemde diğerlerini düşününce olmasın derdim.

şimdi üniversitedeyim giysi o kadar önemli değil giy çık ama lise çağındakiler için önemli. tam ergenlik çağı güzel/yakışıklı görünme isteğinin çağı

bence orta yol bulunmalı

X