6 yaşında 8 yaşında 13 yaşında tecavüz edilen cocuklar var, haber izlemiyorsunuz heralde..
Çok sinirleniyorum bu yasaya!!!!
Üniformalar varken kimsenin ekonomik durumu ortada değildi.Herkesin maddi durumu ortalama değil ki.Neden Avrupada okul kıyafeti serbest,çünkü aileler arasında böyle bir ekonomik uçurum yok!!!İlkokula giden bir çocuk arkadaşları en pahalı kıyafetleri giyinicek kendisi eski,dikilmiş,kısalmış kıyafetlerle onların yanında nasıl gezicek?Bu çocukların psikolojisi bozulcak,kendine güveni olmayan,depresif bir nesil yetişcek.Ve ben 2 sene sonra büyük ihtimal öğretmen olucağım.Hiç dayanamam haksızlığa,sinirden gözlerim dolucak tenefüste boynu bükük gariban çocuklarını görünce!!!Kendi kendime sinirlenip kızıp duracağım!Lise döneminde çocuklar arasında da bir düşmanlık başlıyacak,zaten lise döneminde kıskançlık her zaman yüksek seviyededir bir de bu yasa yürürlüğe girince ben olacakları hayal bile edemiyorum.Sonra kavgalar,birbirini bıçaklamalar,okulu terketmeler artıcak!!
Yaşım küçükken çok kızardım üniforma giymeye ama büyüdükçe anlıyorum,üniformalar bizim kalkanlarımızdı.Hepimiz aynı muameleyi görüyorduk,etiket,marka yoktu üzerimizde!Türkiye bu uygulamayı kaldırabilicek bir ülke değil!Buna hazır değil.Bu yasayı yürürlüğe koyan büyükbaşlar önce ekonomik uçurumu,işsizliği engelleyip böyle şeyler düşünsünler.Ama pardon onların amaçları farklı.Türbanı liseye ve ilkokula nasıl sokabiliriz derdindeler.
18 yaşına girmemiş kadınların aile zoruyla,çevre baskısıyla kapanmasına karşıyım.Aklı başında olan bireyin kapanması kendi tercihi,kendi seçimidir,ama küçücük bir çocuğa zorla kapan demek olmaz.Yine aynı durum tam tersi içinde geçerli açık ve serbest bir aile yeterli olgunluğuna gelmiş kapanmak isteyen çocuğunu dışlamamalı,saygı duymalıdır.!
Ayrıca küçük çocuklar hem çok masum hem de çok acımasızlar.Karşısındakileri kırmadan akıllarından geçeni söyliyebiliyorlar.Ben ilkokulda gözlük ve dişteli kullandığım için az dalga geçilmemiştim.21 yaşıma geldim hala güneş gözlüğü bile takamıyorum düşünün nasıl bir halde psikolojim.Bir de zengin çocukları fakir çocuklarını nasıl aşağılayacak şimdi o çocukların ruh halleri nasıl olacak,bilemiyorum!!![/QUO
kesinlikle bende yasayı onaylamıyorumm okullarda tek tip kıyafet olmalı..özendirecek şeyler olmamalı
Saygı çerçeveniz çok enteresan!!!!!!!!
Öncelikle büyük harflerle yazmak bağırmak demektir,saygınızı bu şekildemi ifade ediyorsunuz:44::44:
Burası bir tartışma platformu,düşüncelerinizi yazmayıp ''muhalefet olunda nasıl olursanız olun'' cimlesinden başka bir cümle kullanmazsanız alacağınız cevapta en saygılı şekilde benim verdiğim cevap olur.
Laf atıp kaçacağınıza gelip neden bu uygulamayı doğru bulduğunuzu açıklasaydınız keşke.
Şimdi açıklamışsınız,bende size şunu sorayım;
Laçkalaşmış okul disiplinini düzeltmenin yolu daha laçkalaşmasına izin vermek midir?Yoksa acil önlemler ve kurallar koymak mıdır?:26:
bu yaşlarda tecavüz edilen çocuklar giydikleri tayt veya eteklerden dolayı mı tecavüz ediliyor sizce? yoksa hastalıklı ve insanlığı kalmamış ahlaksız insan yapılarından dolayı mı?
1. siz üstünüze alınıp nasıl bi karşılık verdiyseniz bende ona göre size karşılık verdim.
2. si laf atıp kaçma durumum yok. Vizelerim var derslerime çalışıyorum şimdide sınava gidiyorum
3. sü ben kişiye yönelik bi hakarette bulunmadım genel olarak herşeye muhalefet olmak zorundamısınız diye bi soru tarzı sitemimi dile getirdim, oysaki siz benim yazımı alıntı yapıp direk bana yönelik " KOYUN " yakıştırması yaptınız, sizin saygı çerceveniz daha enteresanmış :)
4. Son yazdığınıza katılıyorum önlemler almak güzel olurdu fakat hal ve vaziyet buyken ne kadar önlem alınırsa alınsın bi yerden öğrenciler patlak verir. Şimdiki gençlerin ne kadar başına buyruk veya ısyankar gençler olduğunu sizde görüyorsunuzdur .. Bende isterdim herkes aynı ( her konuda, etekler, gömlekler, ceketler, çoraplar, etek boyları bile ) giyinsin ama şartlar buyken , kimse bu kurallara uymaz diye düşünüyorum .. Böyle bir düzen getirilse bile uyulmaz diye düşünüyorum.. Gerçekçi olmak lazım..
İşte o tarz insanların düşünce sistemini bilemediğimiz için bu sebeplerden dolayı olabilir diye düşünüyorum ben. Dikkat etmek lazım , kimse o sapık ruhlu insanların beyninin içini bilemez malesef :26:
ben serbest kıyafeti savunanlardanım hep bu kıyafet meselesine takılan öğretmenler bana antipatik gelmiştir hep asker zihniyeti olduğundan , hep baskı ,hep yasak tahamül sıfır , çocukların
kıyafetleriyle uğraşacağınıza bilgi verin boşuna ders saatlerini kızın saçına, tokasına takmaya gerek yok , siz eğitim vermek ile yükümlüsün bence yasak ve disiplin manyağı olan öğretmenler bu
konuya çok takılacak tahamülü empatisi yüksek olan öğretmenlerde hç bir sorun çıkarmayacak ders saatinide yemiyecek , siz öğrencinin ders ile alakalımı buna bakın , özgürlük konusunda çok
sancılarımız var bunları ne zaman aşacağız acaba? benim kızım tabiki kaşına lisede alacak ,öğretmen hanım sen kızım saçıyla tokasıyla uğraşma , çocuklara dersi sevip sevdirmediğini denetle ,
Burda sizden başka kimseye bu tepki verilmediğine göre durup bir düşünün bence yazdığım çok mu tepki toplayacak birşeydi diye.
ben serbest kıyafeti savunanlardanım hep bu kıyafet meselesine takılan öğretmenler bana antipatik gelmiştir hep asker zihniyeti olduğundan , hep baskı ,hep yasak tahamül sıfır , çocukların
kıyafetleriyle uğraşacağınıza bilgi verin boşuna ders saatlerini kızın saçına, tokasına takmaya gerek yok , siz eğitim vermek ile yükümlüsün bence yasak ve disiplin manyağı olan öğretmenler bu
konuya çok takılacak tahamülü empatisi yüksek olan öğretmenlerde hç bir sorun çıkarmayacak ders saatinide yemiyecek , siz öğrencinin ders ile alakalımı buna bakın , özgürlük konusunda çok
sancılarımız var bunları ne zaman aşacağız acaba? benim kızım tabiki kaşına lisede alacak ,öğretmen hanım sen kızım saçıyla tokasıyla uğraşma , çocuklara dersi sevip sevdirmediğini denetle ,