• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Uygulama başlamadan daha serbest mi gelmişler.
Evet bahsedilen ufak kurallarada ne kadar uyulacağı anlaşıldı şimdiden.

evet canım zaten bu yönetmelik yokken geçen seneden beri bazı kız öğrenciler serbest geliyorlardı, ne öğretmen ne yönetim karışmıyordu zaten, yani şu yönetmelikte yer alan konular var ya, onlara aksi şekilde, kısa şortlar, taytlar vs...
kızların okula bakışı şimdiden şöyle olacak:

$Bugün ne giysem.jpg
:1:
 
Zaten sınıf ayrımı dünyanın düzeni olmuş ama bu işi minicik ellere sahip, bilgiye ve sevgiye aç çocuklarımıza bu kadar erken yapıştırmasaydık...
Onları bu düzenden birkaç yıl daha uzak tutup, hayallerinin yıkılmasına sebep olmasaydık...
Birkaç yıl daha dünyanın bu kadar kötü bir yer olduğunu bilmeden yaşasalardı, tek çıkarsız arkadaşlığın kurulabildiği bu dönemde 'düşünmeden paylaşmanın' tadına doya doya varsalardı...
Aileleri ne olursa olsun onların gözünde 'en mükemmeli' olarak kalsaydı...

Kim ne istiyor bu çocuklardan?
Yoksa ağacı yaşken eğmek için mi bütün bunlar, herkesin haddini o yaşta öğrenmesi için mi?
 
Son düzenleme:
evet canım zaten bu yönetmelik yokken geçen seneden beri bazı kız öğrenciler serbest geliyorlardı, ne öğretmen ne yönetim karışmıyordu zaten, yani şu yönetmelikte yer alan konular var ya, onlara aksi şekilde, kısa şortlar, taytlar vs...
kızların okula bakışı şimdiden şöyle olacak:

Eki Görüntüle 563940
:1:
Bu çok güzelmiş. :))) Çok güldüm,aklıma gelmedi de değil ,ama okul ismi olarak düşünmemiştim. :))
 
Artık okullarda tek tip kıyafet giyme zorunluluğunun kaldırıldığı açıklandı. Üniformanın tek artısı zengin ile fakirin farkının fazla belli olmamasıydı. Bu durum bizim gibi ekonomik uçurumlar yaşanan bir ülkede muhakkak önemsiz bir artı değil fakat çocuklar zaten ayakkabılarıyla, kalem kutularıyla hatta okula getirdikleri top ile bile bu farkı yaratmayı başarıyorlardı. Mesela “top benim seni oynatmam” kalıbını herhalde hepimiz duymuşuzdur. Yani aslında her çocuk kim ne kadar zengin, kim ne kadar fakir bunu bilir. Hatta artık bu zengin-fakir uçurumunun daha da ayyuka çıkması olumlu bile olabilir, hiç değilse bu adaletsizliğe gözümüzü kapamamız bir nebze zorlaşır. Ne de olsa vicdanlı bir insanın derdi bu farkın belli olmaması değil, bu farkın ortadan kalkmasıdır. Okula her gün aynı kıyafetle gelen çocukla zengin çocuğu aynı standarta sokmak için zengine üniforma giydirmek yerine, fakir nasıl yeni bir kıyafet alabilir onu düşünmeye başlarız. Mesele fakirlikte eşitlik sağlamak değil, zenginlikte eşitlik sağlamak olmalı.

Bana göre bir çocuğun her şeyiyle kendini ifade edebilmeye başlayamaması, asker gibi herkesin tek tip olması kişisel gelişimin ve özgür düşüncenin önünde büyük bir engeldir. Hele ki 18 yaşında bireylerin milletvekili olması düşünülürken, daha 17 yaşındayken okula gidecekleri kıyafette bile özgür olmamaları büyük bir ironi olurdu. Tabi mesele sadece üzerimize giyeceğimiz kıyafet ile kısıtlı olmamalı. Örneğin saçımızı, sakalımızı istediğimiz şekilde yapabilmek de tüm bu özgürlüklere dahil olmalı. İlk etapta bu özgürlükler insanları korkutuyor olabilir, görece çılgın kıyafetler ile, punk saç modelleri, göğse kadar inen sakallar ile okula gelindiğini görmek huzursuz ediyor olabilir ama tüm bu huzursuzluklarımız yıllar boyu alıştırıldığımız farklı olandan korku duyma eğilimimizden ibaret. Zaten birileri de saçını punk yapmayacaksa, birisi sakalını uzatmayacaksa, birisi bize göre çok çılgın rengarenk kıyafetler giymeyecekse bu kıyafet özgürlüğünün bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Ha tek tip üniforma giymişiz ha bin yerden kısıtlanmış özgürlüğümüz ile hepimiz birbirinin benzeri güya farklı kıyafetler giymişiz.

Bakalım bu yeni özgürlüğümüz neler vaat ediyor? (özellikle kafama takılan ya da önemli gördüğüm maddeleri inceleyeceğim.)

- Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek.

Sanırım yaygara bu madde üzerinden kopartılacak. Dertleri okula başörtüsünü sokmak denilecek. Dertleri nedir bilemiyorum ama bundan bağımsız düşüncem mantıklı bir madde olduğu. Her insan inançları doğrultusunda inancına uygun kıyafetleri benimseyebilir, kendini bu şekilde ifade etmekte de özgürdür.

- Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak.

İşte zurnanın zırt dediği maddelerden birisi. Tartışmaya çok açık ve muhakkak çok tartışmayı da beraberinde getirecektir. Mesela üzerinde “peace – barış” sembolü olan bir rozet sorun mudur? Tuttuğu spor takımının arması ile kişi kendini ifade etmek isterse ne olacak? “Atatürk” rozeti ile gelen bir çocuğun üzerinden “bu yasak” diyerek onu çıkartırsanız ne olur? Bu maddelere binlercesini eklemek çok kolay.

- İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.

Bu madde de öğrenci ile okul yönetimindeki 50 yaşındaki teyze ve amca arasında sorunlara yol açacaktır. Bu teyze-amcanın yırtık-pırtık diyeceği bir kıyafet o çocuğa göre belki de moda. Hadi o çocuğu geçtim dünyadaki birçok modacıya göre bile moda. Hani kendimizi ifade edecektik?

- Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.

Zurnanın zart diyeceği madde de sanırım bu. Hele ki başörtüsü serbestisinin getirildiği bir ortamda dizüstü etek giyemezsiniz demek çok ciddi tartışma yaratır. Konuyu en basitinden etek üzerinden irdeleyelim; Kendi rızası ile başını kapama kararı alabilen bir öğrencinin, kendi rızası ile dizüstü etek giyemeyeceğinin iddiası mı bu? Dizüstü etek giymek ayıp bir şey mi? Hali hazırda bile düzüstü serbest olan okul üniformaları varken bu bir özgürlük mü olur? yoksa yasak mı? Kızlarımız mini etek giyerler, oraları buraları belli olan kıyafetler giyer diye korkunuz varsa özgürlük iddiasında bulunmayacaksınız. Bu kızların onlardan sorumlu aileleri varken namus bekçiliği yapmak size düşmez. Aynen başörtülü bir kızımızın ailesinden önce devlete laf düşmeyeceği ama ne yazık ki yıllardır düştüğü gibi. Olayı başörtüsü – mini etek seviyesine çekmekten nefret ediyorum ama madem öyle işte böyle. Özgürlük böyle bir şey, korkutur ama korkularınızı yenmeniz lazım.

- Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek.

Siyasi simge dediğin şeyin ucu o kadar açık ki beyim, bu madde çok sorun çıkartacak benden söylemesi. Yukarlarda değindiğim “Atatürk siyasi simge midir?” sorusu ile başlar, “o zaman başörtüsü de siyasi simge”ye doğru gider, peki “che” sorusu ile devam eder, artık nerden çıkar onu ben de bilmiyorum? Bi’ de onsekizine kadar siyasi simgesini bile ortaya koyamayan bu çocuk nasıl milletvekili olacak? Siyaset yapmak madem bu kadar ayıp, neden siz yapıyorsunuz? Salalım gitsin.

- Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak.

Yandı gülüm keten helva! Hepten özgür bırakırsak olayı sonra kontrol edemeyiz korkularıyla eklenmiş bir madde. Gerçi ucu açık. Mesela punk model saç yapmak bu duruma göre yasak gözükmüyor, ya da bir erkeğin “karı gibi!” (dikkayyyt ironi var) saç uzatması da yasak değil gibi ama bilemiyorum ne olur!

Bir de okul yönetimleri kılık kıyafet konusunda bu temel maddelere uygun kılık – kıyafet belirleyebilir gibi bir şey okudum ama henüz tam bilgi sahip olmadığım için bu kısmı belki ilerde güncellerim.

Özetle; üniformaların kaldırılmasını kesinlikle, içinde barındırdığı çelişkilere rağmen olumlu buldum. Fakat bunun adı bana göre sadece “üniformaların kaldırılması” olayıdır. “Artık okullarda kılık kıyafet özgür” derseniz kalbinizi kırarım. Bu kadar kısıtlamanın içinde üniforma olmayan ama şekil itibariyle birbirine çok benzeyen kıyafetler ile okula gidilecek. Bir tip “herkes kendi üniformasını kendi tasarlasın” durumu.
-ALlNTl-
altina imzami atarim
 
İlköğretim ve orta öğretim kurumları; Esas itibariyle bir çocuğun veya bir gencin birey olma sürecini en çok etkileyen ve eğer iyi bir sisteme sahipseler;

iyi bir çocuk
İyi bir genç
iyi bir insan
İyi bir birey
iyi bir vatandaş
İyi bir anne
İyi bir baba

olmayı insanlara kazandıran en önemli unsurlardan ve müesseselerden biridir, hatta daha da öte belki de en önemli unsurdur.

Bir yandan, her yıl öğrenci sayısından ziyade okullardaki neredeyse tüm sıralara göre, kitaplarını daha ilk günden her sıraya yetebilecek kadar hem de ücretsiz olarak sağlayabilen bir devlet, öte yandan aynı çocukları hergün bir sürü salgın hastalık tehlikesine maruz bırakacak lavabo ve tuvaletlerin temizlik hizmetlerini sağlayabilmek için bile, velilerden sağlanan bağışlarla veya farklı kaynaklarla sözleşmeli olarak hariçten hizmetli görevlendirme zorlukları ve güçlükleri.

Örnekler hepimizin de bildiği gibi onlarca yüzlerce çoğlatılabilir ve yaşanmakta.

Günümüz yaşam koşullarında, zaten birşekilde artık sınır tanımayan ve anne ve babaların da öğretmenlerin de çaresiz kaldığı çocuk ve gençlerimizin;

İç disiplin veya sert disiplin yeteneklerini geliştirebilecekleri bir konu olan, okulda istemeseler de okula uygun kılık ve kıyafetle gidilmesi meselesinin böyle serbest bir hal almasını çok ama çok üzücü ve çok talihsiz bir karar olarak görüyorum.

Onlar adı üzerinde henüz çocuk ve henüz genç insanlar. Koca koca yetişkinlerin pek çoğunun hala görselliği aşamadığını düşündüğümüz vakit, kendilerini ispatlama çabası içinde olmaları doğal olan, bunun için de haliyle yaşları itibariyle daha kişiliklerini tam kazanamadıkları için ve ister istemez kendilerini kabul ettirme noktasında kılık kıyafet ve görüntünün önemi onlar için biz erişkinlere göre çok daha fazla ve öncelikli olan çocuk yaştaki öğrencilerin, böylesine kendi aralarında da birbirlerini üzme nedeni olacak bu uygulama bence çok yanlış ve pek çok açıdan tehlikeli. Hayatlarının her döneminde, gerektiği gibi davranma yeteneklerini olumsuz etkileyecek ve engelleyecek bir durum.

Kaldı ki, hakikaten benim de çoğunuz gibi anlayamadığım ve üzüldüğüm bir başka husus ise, bunca sorunları olan sistemin o yönleri yerine, kimler? nasıl bir mantıkla? Neden diğer asıl ve kronikleşmiş, ilkyardım bekleyen problemlerle uğraşmak ve iyileştirmek yerine, böyle yersiz ve gereksiz birşeylere karar verir ve imza atarlar? işte bu da, kabul edilmesi ve anlaşılması en zor durumlardan sadece biri ne yazık ki.

Yanlışların sıkıntısını önce anne ve babalar, veliler ve öğretmenler çekecek olmasına rağmen, her yanlış uygulamadan en çok zarar görecek olanlar ise asıl o minik çocuklarımız ve pırıl pırıl gençlerimiz oluyor maalesef.
 
Çok sinirleniyorum bu yasaya!!!!

Üniformalar varken kimsenin ekonomik durumu ortada değildi.Herkesin maddi durumu ortalama değil ki.Neden Avrupada okul kıyafeti serbest,çünkü aileler arasında böyle bir ekonomik uçurum yok!!!İlkokula giden bir çocuk arkadaşları en pahalı kıyafetleri giyinicek kendisi eski,dikilmiş,kısalmış kıyafetlerle onların yanında nasıl gezicek?Bu çocukların psikolojisi bozulcak,kendine güveni olmayan,depresif bir nesil yetişcek.Ve ben 2 sene sonra büyük ihtimal öğretmen olucağım.Hiç dayanamam haksızlığa,sinirden gözlerim dolucak tenefüste boynu bükük gariban çocuklarını görünce!!!Kendi kendime sinirlenip kızıp duracağım!Lise döneminde çocuklar arasında da bir düşmanlık başlıyacak,zaten lise döneminde kıskançlık her zaman yüksek seviyededir bir de bu yasa yürürlüğe girince ben olacakları hayal bile edemiyorum.Sonra kavgalar,birbirini bıçaklamalar,okulu terketmeler artıcak!!

Yaşım küçükken çok kızardım üniforma giymeye ama büyüdükçe anlıyorum,üniformalar bizim kalkanlarımızdı.Hepimiz aynı muameleyi görüyorduk,etiket,marka yoktu üzerimizde!Türkiye bu uygulamayı kaldırabilicek bir ülke değil!Buna hazır değil.Bu yasayı yürürlüğe koyan büyükbaşlar önce ekonomik uçurumu,işsizliği engelleyip böyle şeyler düşünsünler.Ama pardon onların amaçları farklı.Türbanı liseye ve ilkokula nasıl sokabiliriz derdindeler.

18 yaşına girmemiş kadınların aile zoruyla,çevre baskısıyla kapanmasına karşıyım.Aklı başında olan bireyin kapanması kendi tercihi,kendi seçimidir,ama küçücük bir çocuğa zorla kapan demek olmaz.Yine aynı durum tam tersi içinde geçerli açık ve serbest bir aile yeterli olgunluğuna gelmiş kapanmak isteyen çocuğunu dışlamamalı,saygı duymalıdır.!

Ayrıca küçük çocuklar hem çok masum hem de çok acımasızlar.Karşısındakileri kırmadan akıllarından geçeni söyliyebiliyorlar.Ben ilkokulda gözlük ve dişteli kullandığım için az dalga geçilmemiştim.21 yaşıma geldim hala güneş gözlüğü bile takamıyorum düşünün nasıl bir halde psikolojim.Bir de zengin çocukları fakir çocuklarını nasıl aşağılayacak şimdi o çocukların ruh halleri nasıl olacak,bilemiyorum!!!:47::47::47::47::47::47:
 
Herşeyi tartışmak zorundamısınız ya..

Muhalefet olunda nasıl olursa olsun !..

Tabi hiç bir şey tartışmayalım,koyun gibi güdülelim,kafamızın üstündeki beyin kullanmak için değil süs olsun diye duruyor zaten.Siz lütfen tartışmayın,haberleri okumayın bol bol magazin izleyin böyle topiclere de girmeyin bence.Trajikomik oluyorsunuz:26:
 
Diyelim ki turnike yapıldı, öğrenci kimlik belgesini almayı unuttu ve içeri giremedi, ağlaya ağlaya eve gitti, vay sen benim oğlumu/kızımı okula nasıl almazsın diye öfkeyle okula gidip önce güvenlik elemanını sonrasında okul idaresini darp edenler olmayacak mı?

Olur, zira burada bir öğrenci 20 günlük özürsüz okula gitmeme hakkını sonuna kadar kullanıp devamsızlıktan sınıfta kalmış, sınıfta kalabileceği veliye bildirildiği halde okulun son günü tüm sülale okula doluşup müdür yardımcısı hanımı darp etmişler, olay yargıda o yüzden çok derinlemesine anlatmayayım ama epey kötü şeyler yaşanmış.

Önce milletçe eğitilmeliyiz, adam gibi bir eğitim almalıyız, şimdiki nesili bilinçli, kültürlü, eğitimli, usul erkan bilen geleceğin büyükleri olarak yetiştirmek istiyorlarsa önce eğitim sistemindeki çarpıklıkların üstüne düşmeliler.
Tablet, akıllı tahta, sivil kıyafet, turnikeli girişle olmuyor, hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak.

Bizim okullarımız yurtdışında ne kadar itibar görüyor? Yabancı ülkelerde sizin tarihinizi, haritadaki yerinizi bile bilmiyorlarken biz kendi tarihimizi bırakıp yabancı ülkelerin tarihiyle uğraşıyoruz.

Hani kaç öğrenci biliyor, Ali Kuşçu'yu, Kadızade Rumi'yi, Akşemsettin'i.Bu listeyi dahada uzatabilirim, o kadar çoklar ki, Avrupa bilim adamlarından yüzyıllar önce mikrobu, veremi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi, kuduzu, matbaayı, uçmayı, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bulmuşlar, Amerika ve Japonya'yı keşfetmiş birbirinden değerli alimler, Avrupa'ya bilimi öğreten dahiler.

Avrupa bizden alıp ilerletmiş, bizse kendi aramızda kapışıp kılık kıyafete takılıp yerimizde saymışız, sayıyoruz, şimdi Avrupa'yla ilimde, eğitimde tekrar aşık atmak istiyorsak önce kaybettiklerimizi geri almalıyız, saçla başla, kılık kıyafetle olmaz bu işler...




Çok doğru yazmışsın mune.Biz ne yazık ki Osmanlı döneminden beri Avrupayla denk olmayı sadece kılık-kıyafet olarak görebiliyoruz.Atalarımızın hatalarından hiç bir ders alamadık.Bir tek Ata'mız zamanında bu ülke neyi nasıl yapabileceğini gördü ama tüm bunlar yine unutuldu.'Ye kürküm ye' gibi bir atasözümüz bile var biz ilerlemeyi sadece görsellik olarak algılayabiliyoruz.Ülkemizdeki bu zihniyetinse aşılabilceğini hiç sanmıyorum.Çok üzücü.
 
Ne yapalım mesela siz söyleyin.:6::6:

Her yapılana koyun gibi razı olup alkış tutsak:46::46::46: nasıl olur:44:

HER UYGULAMAYA KOYUN GİBİ ALKIŞ TUTAN FALAN YOK HANIM EFENDİ. UYGULAMA BANA SAÇMA GELMEDİ AŞAGIDADA AÇIKLADIM.

YANİ PES DOGRUSU NASIL BÖYLE Bİ SONUCA VARIYORSUNUZ SASRDIM.. YORUMLARINIZ SAYGI CERCEVESİNDE OLACAKSA KONUŞALIM OLMAYACAKSA HİÇ KONUŞMAYILM . !


Tabi hiç bir şey tartışmayalım,koyun gibi güdülelim,kafamızın üstündeki beyin kullanmak için değil süs olsun diye duruyor zaten.Siz lütfen tartışmayın,haberleri okumayın bol bol magazin izleyin böyle topiclere de girmeyin bence.Trajikomik oluyorsunuz:26:

Pardon da niye traji komik olcakmışım, yani traji ve komik olan durum ne ! ? Herşeye itiraz eden bi zihniyete siz herşeye muhalaefet olmak zorunmasınız diye sordum .. Niye bu kadar zorunuza gitti anlamadım ..

muhalefet olmuyorum diye koyun mu oluyorum ,biri bi laf attı artık her olayda bir şeyi savunduğumda koyun oldum, komik olan sensin k.bkma .. O koyun lafını çıkaran kimse artık iyiki çıkarmış yoksa ne diyecektiniz :) ? , ben size yönelik bi hakarettte bulunmadım, saygı cercevesınde yorum yazanlar da olmuş, sizin gibi kendini bilmezce yorum yazanlarda !

Ben abes bulmadım uygulamayı, niye... Zaten okullar öyle bir hale geldi ki, artık üniformanın bi değeri kalmadı , yok etek kıvırmalar yok saça röfle yapmalar, yok renkli çoraplar , yok gömleğin üstüne ceketler giymeler ( markalı markalı ) yani demek istediğim şu, sınıf farkı uniforma olmadan da ortaya cıkıyor nıye bu kdr saldırdınız anlamadım.

Ayrıca magazin falan da izlemiyorum, konunun magazinle ne gibi bi alakası var onuda anlamış değilim zaten, vardığınız sonuca gülüyorum . !
 
Son düzenleme:
Herşeyi tartışmak zorundamısınız ya..

Muhalefet olunda nasıl olursa olsun !..

sabah bir heyecanla açtım konuyu,50 küsür sayfa olmuş bakalım ne düşünceler oluşmuş diye..ama şu 59 sayfa içinde en şok olduğum yorum bu oldu..insanın bu konuyla ilgili hiç mi fikri olmaz arkadaşım? olumlu ya da olumsuz hiç mi görüşü olmaz da çıkıp şu iki cümleyi yazar? önce yüzümde bir tebessüm belirdi sonra üzüldüm birden bire..

sevgili Liliumm korkmanıza gerek yok,eğer muhalefet adam gibi yapılırsa yeni düşüncelere çok güzel ufuk açar..gerçekten bu kadar hiddetlenmeyin,biz sadece düşünüyoruz beyin fırtınası yapıyoruz burada..şükür ki düşünme yetenegimiz var!
 
Son düzenleme:
sabah bir heyecanla açtım konuyu,50 küsür sayfa olmuş bakalım ne düşünceler oluşmuş diye..ama şu 59 sayfa içinde en şok olduğum yorum bu oldu..insanın bu konuyla ilgili hiç mi fikri olmaz arkadaşım? olumlu ya da olumsuz hiç mi görüşü olmaz da çıkıp şu iki cümleyi yazar? önce yüzümde bir tebessüm belirdi sonra üzüldüm birden bire..

sevgili Liliumm korkmanıza gerek yok,eğer muhalefet adam gibi yapılırsa yeni düşüncelere çok güzel ufuk açar..gerçekten bu kadar hiddetlenmeyin,biz sadece düşünüyoruz beyin fırtınası yapıyoruz burada..şükür ki düşünme yetenegimiz var!

Yukarıdaki görüşümü okumanızı tavsiye ederim :34:

Aynen şükür ki herşeye objektif bakma yanımda var, koyun değilim evellalah
 
Son düzenleme:
6 - 13 yaş arası ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin yönetmeliğinde : "vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek giyilmeyecek" gibi bir ifadenin olması garip geldi bana.
ilkokuldaki kız çocuk etek giyse ne olur, tayt giyse ne olur, çocuk işte ya.. liselerde olabilir bu tarz kısıtlama, ama küçücük çocuklara ne gözle bakılmış ki bu eklenmiş..
biraz hastalıklı buldum

6 yaşında 8 yaşında 13 yaşında tecavüz edilen cocuklar var, haber izlemiyorsunuz heralde..
 
Yukarıdaki görüşümü okumanızı tavsiye ederim :34:

Aynen şükür ki herşeye objektif bakma yanımda var, koyun değilim evellalah

sizin ilk yorumunuzun üstünden 10 sayfa falan geçmiş.tepki alınca da bu açıklamıl yorumunuzu yaptınız.bana bu ilginç geldi ya zaten.burada olumlu olumsuz fikirler belirtildi,tartışmalar yaşandı ama sizinki gibi bir yorum görmedi kimse.keşke bu görüşlerinizi baştan açıklasaydınız.koyun olup olmama konusu benim yorumum değil.herkes seçiminde özgürdür.

objektif bakmak,ünlem işaretleri ile bunca yorum yapan insana bağırmak değil bana göre.
 
sizin ilk yorumunuzun üstünden 10 sayfa falan geçmiş.tepki alınca da bu açıklamıl yorumunuzu yaptınız.bana bu ilginç geldi ya zaten.burada olumlu olumsuz fikirler belirtildi,tartışmalar yaşandı ama sizinki gibi bir yorum görmedi kimse.keşke bu görüşlerinizi baştan açıklasaydınız.koyun olup olmama konusu benim yorumum değil.herkes seçiminde özgürdür.

objektif bakmak,ünlem işaretleri ile bunca yorum yapan insana bağırmak değil bana göre.

Hastaydım akşam çıkmak zorunda kaldım vizelerim de var ayrıca..

Bunca yorum yapan insan görüşlerini nasıl dile getirdiyse bende onlar gibi (!) yorumumu dile getirdim..

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki yazımda yanlış yamışım tekrar duzeltiyorum; SINIF FARKI ÜNİFORMA VARKEN DE ORTAYA ÇIKIYOR olacaktı :)


Son kez bu yazıyı da gösterip cümlemi tamamlıyorum. Saygı çerçevesinde yorum yapanlara saygım sonsuz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmeliğin gerekçesinde, okul kıyafeti tipleri ve zorunluluğu açısından dünya uygulamalarına bakıldığında, genel olarak gelişmiş ülkelerde tek tip kıyafet veya önlük gibi bir kıyafet zorunluluğunun bulunmadığının görüldüğünün altı çizildi.



Biz her konuda Avrupaya özenen bi toplum değilmiyiz ? toplumca..

Giyim-kuşamlar, tavırlar, konuşamalar, filimler, masalarda yemek yemeler, yılbaşı kutlamaları, yediğimiz yiyecekler, eğlenceler . . vs. vs. Hepsinde bi avrupa özentiliği yokmu ?

Yanlışsam yanlışsın deyin.. Bunlara itiraz etmiyorsunuzda avrupa ülkelerinde, gelişmiş ülkelerde kıyafet zorunluluğu yok bizdede olmasın denilmesine mi itiraz ediyorsunuz ? Benim garipsediğim durum da bu yani tam olarak . .

İşimize geldiği gibi yaşıyoruz ..
 
Son düzenleme:
kıyafet serbestlığını savunan bırde liseleri gezıp durumların baksalar..


Her nobetımızde sıvıl gelen kız öğrencılerımızn erkek arkadaşlarını dışarı atmakla uğraşıyoruz..


En buyuk sorun güvenlık..Hırsızlıkta artacak ..Telefon serbest oldu..Kac öğrencının pahalı telefonu çalındı..


Sızın çocugunuz cok efendı aklı başında ..her öğrencı oyle degıl
 
HER UYGULAMAYA KOYUN GİBİ ALKIŞ TUTAN FALAN YOK HANIM EFENDİ. UYGULAMA BANA SAÇMA GELMEDİ AŞAGIDADA AÇIKLADIM.

YANİ PES DOGRUSU NASIL BÖYLE Bİ SONUCA VARIYORSUNUZ SASRDIM.. YORUMLARINIZ SAYGI CERCEVESİNDE OLACAKSA KONUŞALIM OLMAYACAKSA HİÇ KONUŞMAYILM . !




Pardon da niye traji komik olcakmışım, yani traji ve komik olan durum ne ! ? Herşeye itiraz eden bi zihniyete siz herşeye muhalaefet olmak zorunmasınız diye sordum .. Niye bu kadar zorunuza gitti anlamadım ..

muhalefet olmuyorum diye koyun mu oluyorum ,biri bi laf attı artık her olayda bir şeyi savunduğumda koyun oldum, komik olan sensin k.bkma .. O koyun lafını çıkaran kimse artık iyiki çıkarmış yoksa ne diyecektiniz :) ? , ben size yönelik bi hakarettte bulunmadım, saygı cercevesınde yorum yazanlar da olmuş, sizin gibi kendini bilmezce yorum yazanlarda !

Ben abes bulmadım uygulamayı, niye... Zaten okullar öyle bir hale geldi ki, artık üniformanın bi değeri kalmadı , yok etek kıvırmalar yok saça röfle yapmalar, yok renkli çoraplar , yok gömleğin üstüne ceketler giymeler ( markalı markalı ) yani demek istediğim şu, sınıf farkı uniforma olmadan da ortaya cıkıyor nıye bu kdr saldırdınız anlamadım.

Ayrıca magazin falan da izlemiyorum, konunun magazinle ne gibi bi alakası var onuda anlamış değilim zaten, vardığınız sonuca gülüyorum . !

Saygı çerçeveniz çok enteresan!!!!!!!!

Öncelikle büyük harflerle yazmak bağırmak demektir,saygınızı bu şekildemi ifade ediyorsunuz:44::44:

Burası bir tartışma platformu,düşüncelerinizi yazmayıp ''muhalefet olunda nasıl olursanız olun'' cimlesinden başka bir cümle kullanmazsanız alacağınız cevapta en saygılı şekilde benim verdiğim cevap olur.
Laf atıp kaçacağınıza gelip neden bu uygulamayı doğru bulduğunuzu açıklasaydınız keşke.

Şimdi açıklamışsınız,bende size şunu sorayım;
Laçkalaşmış okul disiplinini düzeltmenin yolu daha laçkalaşmasına izin vermek midir?Yoksa acil önlemler ve kurallar koymak mıdır?:26:
 
[h=1]'Yasağın kalkması öğrenciyi olumlu etkiler'[/h][h=2]Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Özyürek, okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasının öğrenciyi psikolojik olarak olumlu etkileyeceğini söyledi.[/h]Prof. Dr. Özyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi veözel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları düzenleyen yönetmeliği hazırlayanları kutladı.
Dershane ve üniversitelerde kıyafet serbestliği olduğunu ve bu konuda herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Prof. Dr. Özyürek, uygulamanın ilk zamanlarında bazı öğrencilerin okula''çılgın'' bir şekilde gelebileceğini, bu durumun veli ve öğretmenleri rahatsız edebileceğini ancak karşılaşılabilecek sorunların en geç bir kaç yıl içinde aşılabileceğini ifade etti.
Kıyafet serbestliğinin öğrenciye ''kişiliğini yansıtma imkanı'' sağlayacağını vurgulayan Özyürek, şöyle konuştu:
''Yurttaş olarak yönetmeliği çıkaranları kutluyorum. Yönetmelikte giyilebilecek kıyafetlerle ilgili de düzenleme var. Böylece hem öğrenciyi sıkmıyorsun, hem de aşırılıkları gideriyorsun. Toplumda bu konuda bir gerginlik, rahatsızlık oluşursa da uygulamanın ilk günlerinde önlem alınabilir.''
-''Okulla olan bağını olumlu etkiler''-
Prof. Dr. Özyürek, tek tip kıyafet zorunluğunun çok daha önce kaldırılması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:
''Okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunun kaldırılması öğrenciyi psikolojik olarak olumlu etkiler. Çünkü kendisi nasıl istiyorsa o şekilde davranacak. Hatta kendi isteğiyle kravat takıp gelmek isteyenler de olacaktır. Ama şimdi o kural rahatsız ediyor öğrencileri. Çocuklar kendini daha iyi hissedecektir.

Bu, okulla olan bağını olumlu etkiler. Öğrencilere kişiliklerini yansıtma fırsatı verir. Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz meslek seçimi konusunda olgunlaşsın. Ama siz kılık kıyafetle uğraşıyorsunuz. Tek tip kıyafet konusu çocuğun gözünün önünde dersleriyle ilgilenmesini engelleyen bir perdeydi, o perde kalkmış oluyor.''


Kaynak: AA
 
Back