Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

şahsen kendi erkek kardeşim 17yaşında erkek olmasına rağmen alışverişten nefret eden çocuk alışveriş manyağı oldu çıktı başımıza :KK70::KK70: geçen gün de görmeye gittm okul bugün ne giysem proğramına dönmüş :) herkes birbirinin kıyafetini süzüyo yorumlar eleştiriler havada uçuşuyo çok fazla gereksiz şeyler bunlar

şahsen kendi erkek kardeşim 17yaşında erkek olmasına rağmen alışverişten nefret eden çocuk alışveriş manyağı oldu çıktı başımıza :KK70::KK70: geçen gün de görmeye gittm okul bugün ne giysem proğramına dönmüş :) herkes birbirinin kıyafetini süzüyo yorumlar eleştiriler havada uçuşuyo çok fazla gereksiz şeyler bunlar

kardeşiniz serbest kıyafete geçtimi sizin benim kardeşim 17 yaşında ama henüz geçmedi okulları ögrencilerde zaten pek hevesli degiller kardeşimin okullarındaki ama önümüzdeki sene geçerler çevremde bazı okullar geçmiş serbest kıyafete.

kardeşiniz serbest kıyafete geçtimi sizin benim kardeşim 17 yaşında ama henüz geçmedi okulları ögrencilerde zaten pek hevesli degiller kardeşimin okullarındaki ama önümüzdeki sene geçerler çevremde bazı okullar geçmiş serbest kıyafete.

evet canım çoğu okulda geçti diye biliyorum ama geçmeselerde olur gibi çok gerekli değil sankii :)

ay bu konuda cok uzgunum bence tek tıp kıyafer gayet ıyıydı
zaten cocugum bı okula başlıcak oldu yaş degıştı gecen yıl onunla ugraştık
şimdide kıyafet olayı cok hevesın vardı okul kıyafetı gıyısın dıye ama nasıp degılmış

Geçen öss başvurumu yapmak için bir liseye gittim .Allahım o kızların saç renklerini ,giydiklerini görmeniz lazım .
Hangisi öğrenci ya da değil ayırt etmekte zorlandım :/

haberi gördüğüm an kalkıp dans ettim. serbest olmasıyla okulu daha çok sevicem.çünkü okul kıyafetleri berbat ve çok rahatsız.marka takıntısı olcağını düşünmüyorum zaten bu karara göre markalar indirimler yapıcaktır veya okula uygun kıyafetler hazırlayacaktır muhtemelen . ve bence ben daha mutlu olucam oramı buramı gösteren okulun kumaş pantolonu yerine jean rahatlığı ve o iğrenç beyaz gömleklerin yerine bol tişört rahatlığının tadına varıcam. yaşasın serbest kıyafet der giderim.

gereksiz bir karar...
elinde olan var olmayan var,
ögrenciler artik derslerden cok yarin ne giyecem diye dusunur,
fakir fukara hergun nerden getirsin cocuga kiyafeti ayakkabiyi..

madem serbest kiyafet bari basörtüyede bi serbestlik getirselerdi...

Son düzenleme:
bence yerinde bir karar kıyafet masrafını ilk okuldan düşünür az çocuk yaparlar umarım , doğur doğur sonra niteliksiz mesleksiz çocuklar istemiyoruz , bence iyi oldu hem textil sektöründede canlanma olur , herkes haddini bilir ona göre doğurur artık 1923 yıllarda değiliz , allah akıl fikir korunma yöntemleri vermiş kim ki bunları kullanmıyorsa onun aptallığı , böylelerinede acımıyorum kendilerinide acındırmasınlar ,aklını kullanmayanlar her daim üzülmek durumunda kalacak kişiler

Saçma ötesi sanki ülkemizde refah seviyesi çok fazla zengin ile fakirin arasında uçurum yok..

Kılık kıyafet serbestliği = Sınıf esitsizligi. Tek tip kıyafette bile, özellikle liselerde, gözle görülür bir fark oluyordu. Şimdi, hersey serbestken sınıf farkının oluşmasını önlemek imkansız. Eğitim almaya, birseyler öğrenmeye değilde defileye gidiyormuscasina hazirlanmalar vs. Küçücük çocukları 'ezik' yetistirecekler resmen. Bu hem çocuğun psikolojisi açısından hemde ailelerin hem maddiyati bakımından hemde nasıl denir iç huzuru bakımından rahatsızlık verici bir olay olacak. Arkadaşında gördüğüne ozenecek, eve gelecek annesine söyleyecek. Alacak olan var alamayacak olan var. Almaya imkanı olmayan aile çocuğu için uzulmeyecek mi? Yada O çocuk bende neden yok psikolojisine girmeyecek mi?
Daha geniş kapsamlı düşünürsek, bir yere ait olma duygusunu yok edecek bu uygulama. Okullara nerden nasıl tiplerin girdiği belli olmayacak. Halihazırda zaten mevcut olan uyuşturucu satıcıları, iyice patlak verecek. Çünkü onları engelleyen birsey kalmadı. Yarın öbür gün bir olay yaşandığında çocukları madur olduğunda , O öğrenciyi yada velisini çağırın bana diyemeyecek bir veli. Çünkü öyle bir öğrenci yok okulda. Hatta öğrenci mi O bile belli değil.

En başında da söylediğim gibi, tek tip uygulamasında bile yeterince aykırı giyinen öğrencileri, serbest kıyafet uygulamasının kurallarına nasıl 'uyduracaklar' hiçbir fikrim yok. Uydurulan tek şey, giyilen mini etege uygun Külotlu Çoraplar olacak bana kalırsa...

Son düzenleme:
ezik öğrenci bence daha hırslı olup o zengin çocukları geçme ihtimali var , fakirlik kötü birşey değil acı çeken çocuk daha zeki oluyor , sonra zengin olup fakirlere yardım edebilir , her acının içinde iyi şeyler var ,

7 yaşındaki oğlum bile arkadaşımın şusu var busu var banada al diyebiliyorsa hadi onu kontrol altında tutabiliyoruz yaşı küçük diye ama büyük öğrencilerin ailelerinin vay haline doğrusu..Bide kafamı karıştıran şey bunca kötülüğün yaygın olduğu ülkemizde bu çocuklar serbest kıyafetle okula gittiklerinde bunca kalabalık okullarda içlerine okul dışından insanlar karışıpta öğrenciler kötü şeylere teşvik edilirse.. yani kimin öğrenci olup olmadığını nasıl ayırcaklar acaba merak ediyorum doğrusu..

Bnece bu konuyu fazla abartıyosunuz. Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. 1 senede tekrar yaptım 18 yaşındayım. Okulum kıyafet serbestliğine 1 sene erken geçme kararı aldı. Ve yaklaşık 1 buçuk aydır serbest kıyafetle okula gidiyorum. Kesinlikle yok giyecek kıyafetim yok , arkadaşlarım farklı farklı giyiniyo mantığı yok. Kimse kimsenin kıyafetine bakmıyo. Ben giydiğim her kıyafeti yeniden giyebiliyorum. Çünkü herkesin maddi durumu yaşam standartı belli.Kolej de okulan orta gelirli bir aile çocuğu olsa tamam diyeceğimde, herkes hemen hemen en yakın okula gidiyor zaten. 2 pantalon 3 kazak bile yetiyo insana. İlk haftalar podyum havası olsada , sonrasında sabah uyanınca elinize ne geliyosa onu giyiyosunuz. O kadar abartacak bir durum yok ALLAH aşkına.
Ayrıca da öğrenci olup olmadığımız okul öğrenci kimlik kartından belli oluyor. Kapı girişinde bekleyen öğretmenler kontrol edip öyle içeri alıyor.

Son düzenleme:
Bnece bu konuyu fazla abartıyosunuz. Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. 1 senede tekrar yaptım 18 yaşındayım. Okulum kıyafet serbestliğine 1 sene erken geçme kararı aldı. Ve yaklaşık 1 buçuk aydır serbest kıyafetle okula gidiyorum. Kesinlikle yok giyecek kıyafetim yok , arkadaşlarım farklı farklı giyiniyo mantığı yok. Kimse kimsenin kıyafetine bakmıyo. Ben giydiğim her kıyafeti yeniden giyebiliyorum. Çünkü herkesin maddi durumu yaşam standartı belli.Kolej de okulan orta gelirli bir aile çocuğu olsa tamam diyeceğimde, herkes hemen hemen en yakın okula gidiyor zaten. 2 pantalon 3 kazak bile yetiyo insana. İlk haftalar podyum havası olsada , sonrasında sabah uyanınca elinize ne geliyosa onu giyiyosunuz. O kadar abartacak bir durum yok ALLAH aşkına.
Ayrıca da öğrenci olup olmadığımız okul öğrenci kimlik kartından belli oluyor. Kapı girişinde bekleyen öğretmenler kontrol edip öyle içeri alıyor.

bu mesaja o kadar çok katılıyorum ki.. okul podyum değil ve öğrencilerin bunu anlaması, kabul etmesi gerekiyor.. bu da sadece alışkanlık kazanarak olur.. çocuklar en fazla 1 ay podyum havası yaşarlar, ya sonra? sonra illa ki durulma dönemine girerler.. benim oğlum kolejde okuyor, bazen serbest kıyafetle gidiyorlar.. herkes bir kot- bir tshirt olarak geliyor.. gayet sıradan markalarla üstelik.. ha kızlar rengarenk giyiniyorlar ama onlarda şort-tshirt.. kimse kimsenin kıyafetini incelemiyor, bazen bakıyorum veliler bu konuda daha iddialı :) ama yeni jenerasyon çok rahat, bence doğrusu da bu..
kim öğrenci kim değil konusuna da "okul kimlik kartı" en mantıklı çözüm.. ben serbest kıyafet kararını mantıklı buluyorum..

bende hiç iyi olmadı diye düşünüyordum ne yaparım ben her gün strese girerim diyordum ama inanın öyle olmadı. gerci bizim okul sivil uygulamaya gecmedi biz kendi kendimize gectik :) kimsede bisey demiyor tabi. ve herkes esofmanla geliyor :) cok rahat oldu bizim için kimsede süslenmiyor acıkcası daha ilk günlerden ne bulduysak giydik hiç düşündüğüm gibi olmadı yani tek bizim sınıfta değil tüm okul öyle

birde bizim okul kız meslek lisesi yani formalıyken bile mankenlik ajansı gibiydi.. yine o podyuma gelenler gibi giyinenler özen gösteriyorlar ama cok abartmadılar gercekten ve okul idaresi bir kac cesit kıyafet belirleyebilirmişya bence siyah ya da gri pantolon beyaz yakalı tişört tamamdır. yine herkes tek tip giyinmiş olur hemde cok rahat kıyafetler gömlek ve etek cok rahatsız ve zahmetliydi

bu mesaja o kadar çok katılıyorum ki.. okul podyum değil ve öğrencilerin bunu anlaması, kabul etmesi gerekiyor.. bu da sadece alışkanlık kazanarak olur.. çocuklar en fazla 1 ay podyum havası yaşarlar, ya sonra? sonra illa ki durulma dönemine girerler.. benim oğlum kolejde okuyor, bazen serbest kıyafetle gidiyorlar.. herkes bir kot- bir tshirt olarak geliyor.. gayet sıradan markalarla üstelik.. ha kızlar rengarenk giyiniyorlar ama onlarda şort-tshirt.. kimse kimsenin kıyafetini incelemiyor, bazen bakıyorum veliler bu konuda daha iddialı :) ama yeni jenerasyon çok rahat, bence doğrusu da bu..
kim öğrenci kim değil konusuna da "okul kimlik kartı" en mantıklı çözüm.. ben serbest kıyafet kararını mantıklı buluyorum..

Olayı abartanlar zaten bunu yaşamayanlar. Bu karardan biz etkilendik. Etkilenenlerde çoğunlukla şikayetçi değil. Onun dışındakiler ise saçma buluyo. Çünkü okul içini kimse bilmiyor. Ben sivil kıyafetten öncede forma üstüne kazak , hırka vb şeyler giyiyodum. Sadece gömleği oluyordu. Çoğu okul pantalonu bile giymiyordu. Ne var yani herkes rengarenk ise üniversitedekiler serbest kıyafet giyiyor senelerdir ne oldu ? Biz milletçe eleştirmeyi fazla seviyoruz galiba. Teşekkürler bu arada.

Son düzenleme:
Yenı bakan kılık kıyaet serbestlıgını duşunecek mış.Dilirim geri adım atarlar

İnterte okudum tekrar tek tip kiyafet olabilir diyorlar yada ozel okullara tanin %60 hak devlet okullarinda taninabilirmis .Yeniden gundeme alinmis.

X