Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Tum sayfa ve yorumları okuyamadım hatalı bırsey dersem affola...
Kılık kıyafet serbestlıgı bu haberı duydugumdan berı lanet edıyorum bu ısı yapanlara ogrencıler yaftalanacak ayrrılacak parası olan haftada bes ayrı kıyafet bes ayrı ayakkabı corap toka vs gıyecek olmayan bes gun aynı gıyınecek
cocuklar acımasızdır gıyınemeyen dalga konusu olacak okuldan soguyacak vee mutlu son ıstenılen elde edılecek egıtımden soguyan okuldan terk bısuru genc

ıngılızceye gelınce ben bırkac yıl once kaldırılan super lıselerden bırınden mezunum 1 yılım tamamen dıl sınıfında gectı ıngılızceyı cok ıyı yazarım orta sevıyede anlarım ve hemen hemen hıc konusamam

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin, sosyal farklılıkları ortadan kaldıracağını söyledi. Ergün, hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde fakir öğrencilere senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulmasına yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ve Bilim Olimpiyatları'nda derece alan öğrencilerin açıklanması ve madalya töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. TÜBİTAK'ın 'tersine beyin göçü' çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Ergün, dünyanın değişik ülkelerinde, araştırma merkezlerinde çok sayıda Türk bilim adamının olduğunu belirtti. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve her yıl bu çalışmanın güncelleneceğini kaydeden Ergün, bu bilim adamlarının hem kendi bulundukları yerlerde hem de Türkiye'de yapacakları araştırmalardan istifade etmek istediklerini kaydetti.

Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğinin okullarda bir sınıf ayrımını doğurup doğurmayacağı hakkındaki soru üzerine, en iyi şekilde tedbirlerin alınacağını söyledi. Kendisinin, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak birtakım mekanizmaları harekete geçireceklerine inandığını ifade etti. Hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulacağını, bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalar yapacağını, uygulamaya geçmesiyle bu düşünülen problemlerin hiçbirinin olmayacağını düşündüğünü söyledi. CHA

Yahu bu bakan beyler ne zaman açıklama yapsa ben dumur olup kalıyorum monitör başında, bu uygulamayla sosyal farklar kalkacakmış
senede bir iki giyim yardımı yeterli diyosunuz yani

Herşeyi tartışmak zorundamısınız ya..

Muhalefet olunda nasıl olursa olsun !..

işiniz gücünüz muhalefet...

yönetmeliğe yönelik fikriniz ne peki? neden iyi oldu sizce? faydaları neler açıklarsanız belki bak bu tarafı iyiymiş yönetmeliğin deriz. Bence yönetmeliği okumadınız bile

tabii söyleyecek bişeyiniz yoksa, muhalefetsiniz yazar çıkarsınız, yorumlarınızda pek benzer

Son düzenleme:
Okula üniformayla gelmek demek:
1-Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın en azından görünüş açısından ortadan kalkması demek,
2- Öğrencilerin kendilerine "Acaba yarın okula giderken ne giysem?" diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek,
3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "A...

rkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek,
4-Bin bir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek,

5-Öğrencinin pantolonunun kısa ,kotunun yamalı,tişörtün*ün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamay çıkma korkusunun olmaması demek,
6-Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları* demek,
7- Kızların erkekleri,erkek*lerin kızları kendilerine beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek,
8-Çocukların sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için hasta numarası yapmaması demek,
9-Yine çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip,gere*kirse aç kalmalarına engel olmak demektir,

10-Öğrencilerin* okulda ilgilerini süs-püs yerine eğitim öğretime ayırıp,ilerde kendilerine güzel meslekler seçebilmeleri,g*üzel hayatlar yaşayabilmeleri* demek....
Ortada bunca önem taşıyan konu varken KIYAFET SERBESTLİĞİ NİYE.

ALINTI

kONUDAKİ YORUMLARI okumadan sırf yazı yazmak ıcın yazanlara ne demelı..

Konu eğitim..Hepimizin ya kardeşi ya arkadaşın oglu ya evladı ya akarabası okula gıdıyor...

Alınan bır kararı sırf sevdıgımız partı aldı dıye hemen kabulllenmek nıye...

Bu kararla ılgılı yorum yazanlar eğitimcıler ..Keske neden eleştırdığimii zahmet edip okusalar..

dun mıllı egıtım bakanı adrese dayalı kayıt sıstemını getırdıklerı ıcın her okula gıden ogrencılerın hemen hemen aynı ımkanlara sahıp oldugunu bu farkların cıkmayacagını soyledı
pehhhhh...
Benım kuzenlerden ıkısıde aynı mahallede farklı okullarda ıkısınınde durumu okuldakı ogrencılerın ıcınde orta hallı ama aynı okulda sokakta kagıt toplayanın cocuguda var zengın mutayıtınde nasıl olacak yanı

işiniz gücünüz muhalefet...

ısımız gucumuz muhalefet evet ısımız gucumuz yandaslık yapmak degıl
ha ıyı bırsey yaptıklarında takdır ederım basımda tasırım ama cocugumu kımsenın elınde oyuncak edemem
bozulmus ıcıne s.cılmıs bır egıtım sıstemı var ve ben sımdıdn ne yapacagız dıye kara kara dusunuyorum
cocugumuzu devlette okutmasak ıs guc maddı ımkanlar hadı devlete gonderdık kıyafet cıktı yarın ne olacak
muhalefer olmamam ıcın bu hukumetın polıtıkalarını cocuklarımızın ustunde denenmemesı gerekıyor kusura bakmayın

dil eğitim sistemimizin başarılı bir özeti...her alanda olduğu gibi dil eğitiminde de öğretmenn istekli, bilinçli, meraklı ve ilgiliyse bişeyler oluyor...

size katılıyorum hocam,birde buna ek olarak maddi durumu olan var olmayan varıda eklersek tam bir gençlik bunalımı çıkıcak ortaya malum günümüzde özellikle lise çağında ki gençler arasındaki marka takıntısı hat safhada. okul formaları eşitliği sağlıyordu bir yerde bu hakkı da aldılar ellerinden ne yazık kii:!

Hem ilköğretimde hem ortaokulda hem liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulacağını, bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalar yapacağını, uygulamaya geçmesiyle bu düşünülen problemlerin hiçbirinin olmayacağını düşündüğünü söyledi. CHA

bu açıklamada da görüldüğü gibi adamlar işin gırgırında resmen senede birkaç defa öyle mi!fakire sadaka veriyorlar sanki buna maruz kalan o çocuk yada genç kendini daha mı iyi hissedecek ezik hissetmesin sakın ?!!..

Savunan bakanlık öğrencılerımız arasında maddı açısından fark yok dıyor..

herkes aynı zengınlıkta bu kadar bır haberler keske sınıfları gezseler doguuyla batısıyla derslere gırseler

bu öğretim yılı başında mavi önlükleri bırakıp formaya geçmişti bizim okul, herkes formasını sweatshirt ü pantolon hırkası çeketine kadar almıştı, hatta çifter çifter alanlar var
ben sadece sweat almıştım, şimdi bizim veliler gelip öğretmene madem değiştekti bunlar neden aldık diye başlayacak, sanki yönetmelik çıkarken öğretmenimize sorulduda... sorulsaydı eminim mavi önlükten bile vazgeçmezdi

Son düzenleme:

Aslında veliler ağız birliği yapıp çocuklarını formayla gönderebilirler ilkokulda.
Bu arada özel okulların çoğu bu uygulamaya katılmayacak sanırım,benim çocukların müdürü kesinlikle formadan vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Biz kurtulduk şimdilik.

bizim okulda imkansız bugün oğluma sordum hiç bir kız formayla gelmemiş, bı kısmı zaten bundan öncede önlük ya da forma giymiyordu kızların, erkeklerinde bir kısmı formalı bir kısmı serbestmiş, ben emin olamadığından formayla gönderdim
muhtemelen sonraki günler durumu iyiler serbest, olmayanlar forma giyecek

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, okullara kıyafet serbestliği getirilmesiyle okul kıyafeti üzerinden geçimini sağlayan çok sayıda kişinin mağdur olduğunu savundu.

ANKARA - Merve Özlem Çakır/Erdal Çelikel

Okullara kıyafet serbestliği getirilmesiyle ilgili AA muhabirine değerlendirme yapan Negrin, ''Okul kıyafeti üreten veya satan firmalar işçi kıyafeti veya çocuk kıyafeti üretimine yönelebilirler ama 15 milyon adet okul kıyafetini de kaydırmak çok zor'' dedi.

Esnaf kaygılı

Bu arada okul kıyafetleri satarak geçimini sağlayan esnaf da yönetmeliğin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, birkaç yıl geçiş süreci tanınması gerektiğini savundu.

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunda okul kıyafetleri satan bir mağazanın sahibi Kemal Ünal, yönetmeliğin esnafı iş bıraktırma düzeyine getireceğini iddia ederek, ''O kadar mal alıyorsun, para bağlıyorsun. Her şeyin okula yönelik, şu an her şey ekside. Elindeki malı çöpe mi atacaksın, yakacak mısın?'' diye sordu.

AA

siz bi durun diyesim geldi ya, zaten kötü malları fahiş fiyattan satıyordunuz

Son düzenleme:

Uygulama başlamadan daha serbest mi gelmişler.
Evet bahsedilen ufak kurallarada ne kadar uyulacağı anlaşıldı şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…