- 22 Kasım 2012
- 915
- 532
Biran için ironi yaptığınızı anlamadım , yok artık dedim.
Ciddi bir mesele bu bence kartla giriş falan sanmıyorum , kolay oturacak bir sistem değil o.
Okulların önleri bundan 20 yıl evvelde serseri doluydu , şimdi de öyledir heralde.
Eeee hemen hemen aynı yaşta ama kim olduğunu , kimliğini bilmediğimiz 15-16 yaşındaki sokaktaki çocukta beğendiği bir klız için mesala okulun içine rahatlıkla dalabilir.
Bu güvenlik meselesine takıldım ben feci halde.
Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.
Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.
Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.
Yapmayın Allah aşkına;
Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.
ayrıca şunu da merak etmedim değil, birçok kurulu düzen bozulacak.
en çok dolmuş ve minibüscüleri merak ettim. yıllardır hep gördüğümüz "yalnızca üniformalı öğrenci 1 TL" yazısının yerini ne alacak merak ettim.
okul üniforması satan bir çok esnaf, her şeyi kapatıp kendi çocuğuna kıyafet alma derdine düşecek.
gelir dağılımın bu denli farklı olduğu bir ülkede en son yapılması gereken şeydi bu diye düşünüyorum.
tek teselli düşüncesi var : gerçekten de çok uçlarda maddi durumu kötü olan insanla, maddi durumu gerçekten iyi olan çocuk zaten aynı okula gitmiyor. gitmez de.
çocuklarınızdan nasıl geri bildirim aldınız arkadaşlar, 2013-2014 öğretim yılında bu uygulamaya geçileceği söylenir ama oğlumun öğretmeni serbest gelebilirsiniz demiş
ya da bugün işbaşı yapmış olan öğretmen arkadaşlar, size ne dendi, ne zaman uygulanacağı hakkında
Haberlerde küçük bir kız çoçuğu baş örtülü kameralara konuştu bir tanesi de ben kapalı kalmak istiyorum dedi bu yaşta çoçuk türbanın anlamını nereden bilir?
ama ben orada açıklamamı yaptım... Benim bahsettiğim ayırımı burada tartışamayız. Zaten tartışılacakda birşey yokki ben orada Madde madde örnekler verdim araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız...
İlkokul neyse de ortaokulda lise de nasıl başa çıkıcaz hergün başka kıyafet marka takıntısı düşünmek bile istemiyorum
çok şükür mavi önlükle büyümüşüm
Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.
Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.
Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.
Yapmayın Allah aşkına;
Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.
Demin tv'de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili dedi ki, bu yönetmeliğin amacı dünya standartlarına çıkmak ve sürekli değişen okul formalarının velilere yük olmasını engellemekmiş.