- 11 Ağustos 2022
- 1.100
- 1.834
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Kuralı yada listeli yöntem ile çalışan belirleniyor.
4.5 ay çalışıyor ara tatilde çıkış veriliyor.
Sonra tekrar başvuru yapılıyor.
Okul idaresi memnunsa sizi o okula tekrar işe aliyorlar.
En fazla 9 ay çalışılabilir bir kişi sonra 2 sene işkur üzerinden çalışamaz.
Ona başka iş bulunmuyor
Toplum yararına 9 ay çalışmış oluyor işte.
Hepi topu 4.5 ay ordaymis, bosver, muhatap olma. Mudure bile gitsen sonuc cikacagini sanmiyorum. Gunaydin merhaba de, fazla iletisim kurma, nasilsa bir daha gormeyeceksinKadın bana takmış yıl başından beri. İlkin iş arkadaşımla dedikodumu yapmaya çalışmış. O olmadı bu seferde orda burda. Yani can sıkıcı bir durum benim için
Muhattap olmuyorum ki artık. O dedikodumu yapıyormuşHepi topu 4.5 ay ordaymis, bosver, muhatap olma. Mudure bile gitsen sonuc cikacagini sanmiyorum. Gunaydin merhaba de, fazla iletisim kurma, nasilsa bir daha gormeyeceksin
Önlisans mezunu olması önemli değil ki. Şu an görevi bu ve maaş alıyor. Maaşının hakkını vermiyorsa çalışmasının manası yok. Ben bile sinirlendim burda.Merhaba arkadaşlar. Ben öğretmenlik yapıyorum(rehber öğretmenim). Bu konuda ne yapacağımı şaşırdığım için akıl almak istiyorum.
Bizim oda ve idari odalardan. Bir hanım arkadaş görevli yıl başından beri. Kendisi önlisans mezunu. Bunu belirtiyorum ki konu biraz da bununla ilgili. Şimdi bu elemanın bizim odayı temizleme görevi var. Yıl başından beri ben söylemeden asla odayı temizlemiyordu. Odayı 4 kişi kullanıyoruz. Odaya giren öğrenci veli öğretmenleri saymıyorum bile. Kapının arkası toz topağı oluyordu artık. Yeri geldi kendi çöpümüzü ben boşalttım. Masayı ben sildim.
Herneyse bunlar önemsiz mevzular benim için. Kendisi bizim kapının önüne bir sandalye atmış çoğu zaman orda oturur vaziyetteydi. Ki şu zamana kadar da aramız iyiydi. Kahve ikramı yapıyorduk sohbet de ediyorduk. Ben haftada bir odayı temizler misin diyordum.
Benimle beraber bir bayan arkadaşım da çalışıyor aynı saatler içinde. Geçen gün de ben pano hazırlamıştım. Yerler hep kağıt olmuştu. Bir kısmını aldım küçük parçalar da kaldı. Zaten odanın da temizlenmesi gerekiyordu. Ben okuldan çıkmadan söyledim temizler misin diye. Tamam demişti.
Bunlar 2 hafta önce oldu. Öbür gün geldim. Kağıtlar hala yerde. Tam sınıfa seminer vereceğim sıra onu koridorda gördüm. Dedim temizlememişsin odayı. Diyor ki bana öğleden sonraki x bayan hoca burayı kendi alamamış mı bir kaç parça zaten, işkur elemanı da bana evet bir kaç parçaydı siz de alabilirdiniz dedi. Ben çok sinirlendim. O ara olsun sen temizle dedim. Bu eleman benim arkadaşa gidip metabolizma bana böyle dedi falan demiş ki daha önce de ben çöpü boşaltır mısın dediğimde de çöp dolu değil ki beden bana boşalt demiş diye söylenmiş arkadaşıma. Ben idareyle bu durumu konuştum.
Ama bu eleman, bu sefer de iskur elemanlarıyla beni çekiştiriyormus. Artık o kadar sinirleniyorum ki. İdareci bir hocamız da o önlisans mezunu ya kendine yediremiyor temizlemeyi dedi. Şimdi ben bu kadını karşıma alıp mı konuşayım ? Yoksa müdürümüze mi söyliyeyim. Muhattap olmak istemiyorum ama gerçekten çok sinirlendim.
E temizlik elemanı olarak bir yerleri temizlemiyorsa ne yapıyor? Sizin kapının önüne sandalye çekip neden oturuyor?İŞKUR ile geldi. Temizlik elemanı. İdari odaları temizlemekle görevli
Eee yapsin? Bir suru insan da benim hakkimda yapiyor. En so'n hakkimda laf soyleyeni buldum, dedikodumu yaptigi kisiyi de, hep bir suru baska insanin oldugu ve duyacaklari ortamdan:Muhattap olmuyorum ki artık. O dedikodumu yapıyormuş
Çok basit çözümü.o önlisans mezunu ya kendine yediremiyor temizlemeyi dedi
Yok kendisi oturduğu halde ben iş yapmasını isteyince böyle arkamdan konuşuyormuş. Ben de idareye kimse zorla bu ise gir dememiş dedimMerhaba,ben de işkur üzerinden okulda çalıştım bu sene. Ve aynı zamanda ben de önlisans mezunuyum o sebeple yazmak istedim. Beni kalorifer yakmak için almışlardı. Hava soğuyup kalorifer yanana kadar temizlik yaptım.
Maalesef artık nereden mezun olduğunun pek bir anlamı kalmadı. İlk başlarda ne olursa olsun insan biraz yadırgıyor tabi ne yalan söyleyeyim ben de alışana kadar biraz kendimi kötü hissettim. Ama hiçbir zaman işimi savsaklamadım. Kimseye saygısızlık yapmadım. Tuvalet temizledim,çay kahve servisi de yaptım,bulaşık yıkadım. Sınıf temizledim.
Sonuçta ise başlarken ne yapıp yapılmayacağı biliniyor. Yaptığı doğru değil. Zaten bu geçici bir iş yapamayacaksa ayrılabilir. Yedeklerden ihtiyacı olan biri çalışır.
Aynen hata baştan bizdeGeçen sene cok büyük bi firmada işe girmiştim .Stajyerdim bana iş öğreten müdür senden alt konumda olan insanlarla yakın muhabbete girme kolay gelsin demek harici sonra işini yaptıramazsın sana kafayı takar burası Türkiye demisti .Gerçekten de öyleymiş baştan hata yapmışsınız
İnanın odanın hali o durumda olmasa sorun değilÖnlisans mezunu olması önemli değil ki. Şu an görevi bu ve maaş alıyor. Maaşının hakkını vermiyorsa çalışmasının manası yok. Ben bile sinirlendim burda.
İŞKUR üzeri başvuru yapıyorlar. Okul idaresi görev paylaşımı yapıyor. Mesela 4 kişi var bizim okulda. 3 kisi bir kattan sorumlu. Bu bayan da idare odalarını temizliyor. Okula ilk geldiği gibi idare odalarına giriyor ama bizimkine biz söylemeden asla girmiyordu. Ben söyledim kaç kez. Yerli malı haftasında da çöp dolmuştu. Onu alır mısın dedim. Gidip arkadaşıma bunun lafını etmiş meselaGörev tanimi net olarak nedir ? Ona gore yorumlayalim
İnanın muhattap olsam ağzının payını vereceğim ama kendimi düşürmek istemiyorumÇok basit çözümü.
Yedirebileceği iş yapsın.
Hem çalışmayayım hem para alayım.
Ne güzel
Söylememek için kendimi zor tutuyorum. Galiba en son onu yapacağım. Ben çok susan içimde turan biri değilimdir çıkarmam lazımEee yapsin? Bir suru insan da benim hakkimda yapiyor. En so'n hakkimda laf soyleyeni buldum, dedikodumu yaptigi kisiyi de, hep bir suru baska insanin oldugu ve duyacaklari ortamdan:
"yahu bunlari yuzume soyleyecek kadar mi korkuyorsun benden, sen de ona canak tutacak kadar mi cekiniyorsun benden? Benim su yaptigimi dogru bulmuyormussun, bunu yuzume deseydin de ben de dogru diyordur belki " diye bir dusunurdum" dedim. Ayrica "He arkamdan dedikoduma devam edeceginizi de biliyorum, ama gel aynisini da yuzume de de, isirmam merak etme" dedim.
Bu konusma Almanya',da, benim gibi sonradan giden bir Türk ile Almanlar arasinda gecti.
kisaca, Kim nerede neden ne dedi bla bla bla, git burada bize yazdiklarini yuzune de, rahatla. Tavsiye ederim, cok harika bir his.
Size yemin ederim ki ya öğretmenler odasında hocalarla sohbet ediyor. Ya kapının önünde oturuyor. Yani ben gocunmadığını düşündüm. İşi sonuçta. Biz kendi odamızın camlarına kadar sildik. Bunda gocunacak bir şey yok ki. Mesela yarın dosyalarımı düzeltip sileceğim. Onun işi mesela ama dolaplara dokunmamasına rağmen yeleri paspasla silmesine rağmen ben onu azarlamışım da gururu incinmiş. Siz de alabilirdiniz o kağıtları dediğinde sinirlenip sen git temizle dedim. Bu azarlamakmıs. Ama yarın odaya uğrarsa yüzüne söylicem.E temizlik elemanı olarak bir yerleri temizlemiyorsa ne yapıyor? Sizin kapının önüne sandalye çekip neden oturuyor?
Saçma geldi, bence şikayet edin. Ayıp değil günah değil ki temizlik yapmak. Ha madem rahatsızdı bu işten ayrilsaymis, herhangi bir büroda akşam saatlerine kadar, haftasonu da dahil çalışsaymis..aslında şu an işi diğer yerlerden rahat bile :/
Sal gitsin. O morarmis suratlari gormek cok eglenceli. Bir de inanilmaz ozguvenin gelecek, cunku artik biliyorsun ki hakkinda dedikodu yapiliyor ve dahasi da yapilacak. Arada da "bu sefer neyimi cekistirdin?" diye de laf atarsinSöylememek için kendimi zor tutuyorum. Galiba en son onu yapacağım. Ben çok susan içimde turan biri değilimdir çıkarmam lazım
Sevgili konusu harici bir konu actigin icin cok mutluyum.
Bence beraber idareye gidin yuzlesin butun etegindeki taslari dok. Yonetici de karar versin nasil calisipmasini istedigine.
O yuzden diyorum idareye beraber gidin yuzlesin o sekilde arkamdan is cevirdi olmamis olur.. Ya idareyle konuştum. Fakat Ondan sonra zaten x hoca beni azarladığı yetmiyor beni idareye şikayet ediyor demiş. Saka gibi is gerçekten. Ben müdürüm de yeri geldi mi laf söylüyor. Benim bu kadar zoruma gitmiyor