- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
İdareciyle konuşun haddini bilsin. İskura girdiyse yapacağı işi de biliyordur. Keşke herkes okuduğu bölümde güzel bir maaşla çalışsa ama olmuyor. Yan gelip yatayım maaş da yatsın oh ne ala.Merhaba arkadaşlar. Ben öğretmenlik yapıyorum(rehber öğretmenim). Bu konuda ne yapacağımı şaşırdığım için akıl almak istiyorum.
Bizim oda ve idari odalardan. Bir hanım arkadaş görevli yıl başından beri. Kendisi önlisans mezunu. Bunu belirtiyorum ki konu biraz da bununla ilgili. Şimdi bu elemanın bizim odayı temizleme görevi var. Yıl başından beri ben söylemeden asla odayı temizlemiyordu. Odayı 4 kişi kullanıyoruz. Odaya giren öğrenci veli öğretmenleri saymıyorum bile. Kapının arkası toz topağı oluyordu artık. Yeri geldi kendi çöpümüzü ben boşalttım. Masayı ben sildim.
Herneyse bunlar önemsiz mevzular benim için. Kendisi bizim kapının önüne bir sandalye atmış çoğu zaman orda oturur vaziyetteydi. Ki şu zamana kadar da aramız iyiydi. Kahve ikramı yapıyorduk sohbet de ediyorduk. Ben haftada bir odayı temizler misin diyordum.
Benimle beraber bir bayan arkadaşım da çalışıyor aynı saatler içinde. Geçen gün de ben pano hazırlamıştım. Yerler hep kağıt olmuştu. Bir kısmını aldım küçük parçalar da kaldı. Zaten odanın da temizlenmesi gerekiyordu. Ben okuldan çıkmadan söyledim temizler misin diye. Tamam demişti.
Bunlar 2 hafta önce oldu. Öbür gün geldim. Kağıtlar hala yerde. Tam sınıfa seminer vereceğim sıra onu koridorda gördüm. Dedim temizlememişsin odayı. Diyor ki bana öğleden sonraki x bayan hoca burayı kendi alamamış mı bir kaç parça zaten, işkur elemanı da bana evet bir kaç parçaydı siz de alabilirdiniz dedi. Ben çok sinirlendim. O ara olsun sen temizle dedim. Bu eleman benim arkadaşa gidip metabolizma bana böyle dedi falan demiş ki daha önce de ben çöpü boşaltır mısın dediğimde de çöp dolu değil ki beden bana boşalt demiş diye söylenmiş arkadaşıma. Ben idareyle bu durumu konuştum.
Ama bu eleman, bu sefer de iskur elemanlarıyla beni çekiştiriyormus. Artık o kadar sinirleniyorum ki. İdareci bir hocamız da o önlisans mezunu ya kendine yediremiyor temizlemeyi dedi. Şimdi ben bu kadını karşıma alıp mı konuşayım ? Yoksa müdürümüze mi söyliyeyim. Muhattap olmak istemiyorum ama gerçekten çok sinirlendim.
Görev tanımı ne bu kişinin,tam olarak anlayamadım.Merhaba arkadaşlar. Ben öğretmenlik yapıyorum(rehber öğretmenim). Bu konuda ne yapacağımı şaşırdığım için akıl almak istiyorum.
Bizim oda ve idari odalardan. Bir hanım arkadaş görevli yıl başından beri. Kendisi önlisans mezunu. Bunu belirtiyorum ki konu biraz da bununla ilgili. Şimdi bu elemanın bizim odayı temizleme görevi var. Yıl başından beri ben söylemeden asla odayı temizlemiyordu. Odayı 4 kişi kullanıyoruz. Odaya giren öğrenci veli öğretmenleri saymıyorum bile. Kapının arkası toz topağı oluyordu artık. Yeri geldi kendi çöpümüzü ben boşalttım. Masayı ben sildim.
Herneyse bunlar önemsiz mevzular benim için. Kendisi bizim kapının önüne bir sandalye atmış çoğu zaman orda oturur vaziyetteydi. Ki şu zamana kadar da aramız iyiydi. Kahve ikramı yapıyorduk sohbet de ediyorduk. Ben haftada bir odayı temizler misin diyordum.
Benimle beraber bir bayan arkadaşım da çalışıyor aynı saatler içinde. Geçen gün de ben pano hazırlamıştım. Yerler hep kağıt olmuştu. Bir kısmını aldım küçük parçalar da kaldı. Zaten odanın da temizlenmesi gerekiyordu. Ben okuldan çıkmadan söyledim temizler misin diye. Tamam demişti.
Bunlar 2 hafta önce oldu. Öbür gün geldim. Kağıtlar hala yerde. Tam sınıfa seminer vereceğim sıra onu koridorda gördüm. Dedim temizlememişsin odayı. Diyor ki bana öğleden sonraki x bayan hoca burayı kendi alamamış mı bir kaç parça zaten, işkur elemanı da bana evet bir kaç parçaydı siz de alabilirdiniz dedi. Ben çok sinirlendim. O ara olsun sen temizle dedim. Bu eleman benim arkadaşa gidip metabolizma bana böyle dedi falan demiş ki daha önce de ben çöpü boşaltır mısın dediğimde de çöp dolu değil ki beden bana boşalt demiş diye söylenmiş arkadaşıma. Ben idareyle bu durumu konuştum.
Ama bu eleman, bu sefer de iskur elemanlarıyla beni çekiştiriyormus. Artık o kadar sinirleniyorum ki. İdareci bir hocamız da o önlisans mezunu ya kendine yediremiyor temizlemeyi dedi. Şimdi ben bu kadını karşıma alıp mı konuşayım ? Yoksa müdürümüze mi söyliyeyim. Muhattap olmak istemiyorum ama gerçekten çok sinirlendim.
İnanın artık çıkmaza girdim. Diğer elemanlar gelip senin hakkında böyle böyle demiş diyor. Ki onlar da kendi aralarında tartışma yaşıyorlar. Beni de araya sokmaları çok zoruma gittiİdareciyle konuşun haddini bilsin. İskura girdiyse yapacağı işi de biliyordur. Keşke herkes okuduğu bölümde güzel bir maaşla çalışsa ama olmuyor. Yan gelip yatayım maaş da yatsın oh ne ala.
Temizlik personeli ama kadrolu değil.Görev tanımı ne bu kişinin,tam olarak anlayamadım.
İŞKUR ile geldi. Temizlik elemanı. İdari odaları temizlemekle görevliGörev tanımı ne bu kişinin,tam olarak anlayamadım.
İnanın müdür yardımcısı da bir şey söyleyince ağlamaya başlıyor dedi. Beni orda burda çekiştirmesi çok saçma geldi bana . 2 hafta önce olan şeyi ben unuttum o unutmamışÖnlisansın bi değeri kalmadı ki. Üniversite mezunu işsizler ordusu diye bir şey var, bulduğuna şükretsin. 2 yıl okudu diye kimse onu ayakta karşılayıp buyur etmeyecek. Zoruna gidiyorsa kendini geliştirecek, lisans tamamlayacak, kurslara gidecek, dil öğrenecek vs. Sakın alttan falan almayın, beğenmiyorsa dışarısı o işi öpüp başına koyacak adam kaynıyor.
Anladım,görev tanımı bu işe yapmak zorunda.Lisans mezunu olsa dahi.Artik bitirilen okul derecelerinin bir hükmü kalmadı.İŞKUR ile geldi. Temizlik elemanı. İdari odaları temizlemekle görevli
Günü belirledik. Ama cuma günü diğer elemanlardan biri gelip senin hakkında böyle böyle demiş dediMüdüre ya da Md yrdsina söyleyin. İş çizelgesi hazirlasinlar. Siz mecbur musunuz temizlemesini rica etmeye. Herkes yapacağı işi bilmeli.
Müdür de gitsin ağlamayanını istesin İşkurdan.İnanın müdür yardımcısı da bir şey söyleyince ağlamaya başlıyor dedi. Beni orda burda çekiştirmesi çok saçma geldi bana . 2 hafta önce olan şeyi ben unuttum o unutmamış
Yok gidip müdür beye söyliceğm. Kimsenin bir öğretmeni dedikodu malzemesi yapmaya hakkı yok. Kendim için de demiyorum kim olursa olsun.Müdür de gitsin ağlamayanını istesin İşkurdan.
Hiç sormayın. Hep kapıda oturuyorduBazılarını es geçerek söylüyorum ki,işkur çalışanlarının hepsi böyle.Lisansla falan alakası yok bence gururlarina yediremiyolarsa basvurup gerçekten işe ihtiyacı olanlarin hakkına girmesinler.
Kimsenin karşılığında maaş aldığı işi başkasına buyurup tersoyu yiyince orda burda lafını etmeye hakkı yok aynı zamanda.Yok gidip müdür beye söyliceğm. Kimsenin bir öğretmeni dedikodu malzemesi yapmaya hakkı yok. Kendim için de demiyorum kim olursa olsun.
Aynen öyle demiş herkesin karşısında bana emir verdi. Herkes dersteydi ayrıca. Sinirden git temizle dedim odayı hala öyle görünceKimsenin karşılığında maaş aldığı işi başkasına buyurup tersoyu yiyince orda burda lafını etmeye hakkı yok aynı zamanda.