Okulda çalışan işkur elemanı hakkında

15 yıllık meslek hayatımda yeni öğrendiğim şey(ama en başta bilmem gereken şeymiş) kimseyle gereksiz ilişkiye samimiyete girmeyeceksin.Güler yüzü insanlar sınırsızlık olarak algılıyor.Bak kim kime kötü davranırsa kötü davranışı sergileyen el üstünde tutuşuyor.
Kötü davranış değil aslında o, asgari mesafe.

Bu konuda idarenin bişey yapacağını düşünmüyorum.
Siz yine de söyleyin sözlü uyarı alır ama yaptırım yapamazlar zaten işkur calisina ve çalışacağı şurada 4.5 ay.
Kadrolu personele sizin odasını temizleme görevi verildi onlar da yerim garanti diye yapmayacak işi.
Geçici personel zaten iş yüküm fazla diye yapmayacak işi.
Veriyorlar typ çalışanına 20 oda ve ders yap yapabilirsen.
Sizin için yada okulunuz demiyorum zaten oturuyormuş ama okulda bu şekilde çalışmak herkes için çok zor.
Kendi calistigim kurumlardan edindiğim tecrübe budur
Ayrıca bir üye çalışanı,aglamayani istesinler iskurdan demiş ama seçme diye bir durum söz konusu değil.

Bizim okuldaki hizmetlilerin havası kimsede yok. Küçük görmekle de alakası yok. Ben nasıl derse girip ders anlatıyorsam onlar da temizliklerini yapmalı.

Ben de Psikolojik danışmanım çalışan kişiye göre oda temizliği çok değişiyor, ben idareme veya memurumuza söyletiyorum . Bizim odaları idare odası olarak görmüyorlar ve çok sallıyorlar. Siz muhatap olmayın

Bu konuda idarenin bişey yapacağını düşünmüyorum.
Siz yine de söyleyin sözlü uyarı alır ama yaptırım yapamazlar zaten işkur calisina ve çalışacağı şurada 4.5 ay.
Kadrolu personele sizin odasını temizleme görevi verildi onlar da yerim garanti diye yapmayacak işi.
Geçici personel zaten iş yüküm fazla diye yapmayacak işi.
Veriyorlar typ çalışanına 20 oda ve ders yap yapabilirsen.
Sizin için yada okulunuz demiyorum zaten oturuyormuş ama okulda bu şekilde çalışmak herkes için çok zor.
Kendi calistigim kurumlardan edindiğim tecrübe budur
Ayrıca bir üye çalışanı,aglamayani istesinler iskurdan demiş ama seçme diye bir durum söz konusu değil.
Iskur sistemini bilmedigim icin soruyorum: 4.5 ay sonra gorevi sona mi eriyor? Yerine baskasi mi geliyor? Ve o calisana baska is mi bulunuyor?

Merhaba,ben de işkur üzerinden okulda çalıştım bu sene. Ve aynı zamanda ben de önlisans mezunuyum o sebeple yazmak istedim. Beni kalorifer yakmak için almışlardı. Hava soğuyup kalorifer yanana kadar temizlik yaptım.
Maalesef artık nereden mezun olduğunun pek bir anlamı kalmadı. İlk başlarda ne olursa olsun insan biraz yadırgıyor tabi ne yalan söyleyeyim ben de alışana kadar biraz kendimi kötü hissettim. Ama hiçbir zaman işimi savsaklamadım. Kimseye saygısızlık yapmadım. Tuvalet temizledim,çay kahve servisi de yaptım,bulaşık yıkadım. Sınıf temizledim.
Sonuçta ise başlarken ne yapıp yapılmayacağı biliniyor. Yaptığı doğru değil. Zaten bu geçici bir iş yapamayacaksa ayrılabilir. Yedeklerden ihtiyacı olan biri çalışır.

Sizin müdürde ve yardımcısında iş yok. Ağlıyormuş da ,önlisans mezunuymuş da, müdür çöpünü kendi boşaltmış utanır diye düşünmüş de… sizde de kabahat var. Ne kahvesi ne sohbeti.. iş buyuracağınız insanlarla bu muhabbetlere girmeyin bundan sonra. “Görev tanımın belli, yapamayacaksan ayrıl. Yoksa gerekeni yapacağım “ demeleri idarecilerin çok mu zor. Yooo. Meşhur müdür fıkrası geldi şimdi aklıma 😂 dedikodunuzu falan yapmalarını umursamayın. Anlatmak isteyene “dinlemek istemiyorum bu saçmalıkları” deyin ve çenesini kapatın. Sanki çok önemli…

Hiç sormayın. Hep kapıda oturuyordu 🤦‍♀️ idarecimiz bile gözünün önünde çöpümü kendim attım ki utansın dedi. Ama hala aynı demişti
Öyleleri utanmaz.bizim okulda da aynı tipten vardı.
elleri cepte gezerdi😂🤣Sadece koridoru silerdi. Siz çok yoruluyorsunuz işiniz yorucu derdi üstelik🤣🤣oysaki sınıflarin temizliğinden sorumluydu. Ve o da işkürdan gelmişti.
Siz hiç muhattap olmayın idariciyle konuşun durumu. ayrıca temizlemek zorunda.

Iskur sistemini bilmedigim icin soruyorum: 4.5 ay sonra gorevi sona mi eriyor? Yerine baskasi mi geliyor? Ve o calisana baska is mi bulunuyor?
Kuralı yada listeli yöntem ile çalışan belirleniyor.
4.5 ay çalışıyor ara tatilde çıkış veriliyor.
Sonra tekrar başvuru yapılıyor.
Okul idaresi memnunsa sizi o okula tekrar işe aliyorlar.
En fazla 9 ay çalışılabilir bir kişi sonra 2 sene işkur üzerinden çalışamaz.
Ona başka iş bulunmuyor
Toplum yararına 9 ay çalışmış oluyor işte.

Öyleleri utanmaz.bizim okulda da aynı tipten vardı.
elleri cepte gezerdi😂🤣Sadece koridoru silerdi. Siz çok yoruluyorsunuz işiniz yorucu derdi üstelik🤣🤣oysaki sınıflarin temizliğinden sorumluydu. Ve o da işkürdan gelmişti.
Siz hiç muhattap olmayın idariciyle konuşun durumu. ayrıca temizlemek zorunda.
İdareyle konuştum günü belirledik fakat orda Burda beni çekistiriyormus

Sizin müdürde ve yardımcısında iş yok. Ağlıyormuş da ,önlisans mezunuymuş da, müdür çöpünü kendi boşaltmış utanır diye düşünmüş de… sizde de kabahat var. Ne kahvesi ne sohbeti.. iş buyuracağınız insanlarla bu muhabbetlere girmeyin bundan sonra. “Görev tanımın belli, yapamayacaksan ayrıl. Yoksa gerekeni yapacağım “ demeleri idarecilerin çok mu zor. Yooo. Meşhur müdür fıkrası geldi şimdi aklıma 😂 dedikodunuzu falan yapmalarını umursamayın. Anlatmak isteyene “dinlemek istemiyorum bu saçmalıkları” deyin ve çenesini kapatın. Sanki çok önemli…
Kadın bana takmış yıl başından beri. İlkin iş arkadaşımla dedikodumu yapmaya çalışmış. O olmadı bu seferde orda burda. Yani can sıkıcı bir durum benim için

X