Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Öğretmenlere saygı kalmadı.Öğretmenlerinde suçu var yazmışsınız.Bütün öğretmenleri genellemişsiniz yani.Eğitimci öyle konuşmamalı,eğitimci böyle davranmamalı.Eğitimciler olarak bir yaranamadık velilere.İnandırmak zorunda değilsiniz tabi ki bende inanmadığımı söylemekte özgürüm sanırım.Ne diyebilirim ki Allah özel okulda çalışan meslektaşlarıma sabırlar versin.

İyilikten maraz doğuyor maalesef, seni hatalı görmedim ama işte insanlar üç kuruş verince onu da yapsa bunu da yapsa psikolojisine giriyor maalesef .
Senin işin öğretmenlik. Sakın kabul etme .

Sadece kendi işinizi yapmalıydınız annenin bu tavrından rahatsız olduğunuz için işi bırakmalısınız bence öğrenciyi sevmeniz önemli değil ailesinin bu tavrını hep hatırlayacağınz için sizin için hoş bir ortam olmaz

Konuyu tekrar okudum ve olayı anladım ( o kadar sinirim bozuldu ki dönüp dönüp geliyorum bu konuya )
Siz zaten öğretmen olarak değil belli bir mesai karşılığı çocuğa bakıcılık, oyun ablalığı vs gibi anlaşmışsınız muhtemelen. O evde bulunurkenki sıfatınız o çocuğun öğretmeni olmak değil.
Öyle olsa ‘haftada 2 gün çocuk rehabilitasyona gittiğinde izinli oluyorum’ gibi bir ifade olmaz.
Zaten diğer 3 gün belli saatlerde anlaşmış olmanız gerekir.
Ben de engelli çocuğun evine gidiyorum, haftada 2 gün 4 saat. Keza başka öğretmen arkadaşlarım da, herkesin günü ve saati ayrı.
Siz zaten bakıcılık tarzı bir sistemde anlaşmışsınız, öyle olmalı ki boş saatinizde, çocuk uyurken orda bulunup yemeğe yardım etmeZ, işiniz bitince çıkardınız. ( misal benim görevim 80 dk, sonrasında orda niye bulunayım?)
Bu durumda kadının size bu teklifi sunması da normal, siz olayı eksik anlatmışsınız

Bu cüretkar teklife siz zemin hazırlamışsınız malesef... bazı insanlara " insanlık" yaramıyor.

Asla kabul etmeyin.

öğretmen olduğunuzu, o işleri sadece yardım olsun diye yaptığınızı hatırlatın.

Bundan sonra sadece öğretmenlik görevinizi yapacağınızı da ekleyin.

Hanımefendi yalnız öğretmenler değil doktorlar, mühendisler de öyle. Günümüzde seviye diye bir şey kalmadı maalesef. Üzerinize alınmanıza gerek yok ben niye gard aldığınızı anlamadım. Eğer siz bahsettiğim tarzda bir öğretmen değilseniz sorun yok. Örneğin öğretmenler nasıl cümleler kuruyor biliyor musunuz? Dershaneye gittiğim dönemde bir öğretmen, "Duyar kasmayın." diyordu. İnanabiliyor musunuz? Dilimizde böyle bir tabir yok. Tamam çocuklar kullanabilir, bunu bir nebze anlarım. Ama bir öğretmenin sosyal medya jargonuyla konuşması kabul edilir gibi değil. İyi akşamlar.

Vay duyar kasmayın mı demiş inanamadım bak şimdi.Şimdi düşününce anlattıklarınızın yüzde altmışına da inanmadığımı fark ettim.Eğer Buckhingham sarayından gelmiyorsa öğrenciler sokakta bundan çok daha argo sözcükler duyuyor.Bir de siz böyle bir öğretmen değilseniz falan yazmışsınız.Çok güldüm.Gerçek hayatta TRT Türkçesiyle konuşuyorsunuzdur eminim.

Hanımefendi, dilimizde duyar kasmak diye bir tabir yoktur. Bunun TRT Türkçesi ile vs. ilgisi yok. İyi akşamlar.

Hocam mesele şimdi daha iyi anlaşıldı.
Düşünüp duruyordum öğrenci uyurken,konu sahibi niye evde diye?
Sizin gibi ben de takıldım bu konuya.

Hocam mesele şimdi daha iyi anlaşıldı.
Düşünüp duruyordum öğrenci uyurken,konu sahibi niye evde diye?
Sizin gibi ben de takıldım bu konuya.
Evet evet büyük ihtimalle arkadaş sabah 8 akşam 5 gibi bir mesaide çocuğa refakat ediyor. Bu da öğretmenlik değil, bir çeşit bakıcılık. Alışılan sistem de arkasından temizliğe çağırmak cürretine kadar götürüyor olayı. Diğer türlü çok ama çok saçma, ne özel ders ne de özel eğitim tanımında böyle bir görev saati olamaz.

Bir ogretmenin egitimcini gittigi evjn temizliginide yapmasi
Sonunda sizin o ev sahibesinin gozunde egitiminizi nile asagi cekerek size ebin temizlikcisi gozuyle bakmasina sebebiyet verebilir
Ne munasebet ogretmen ogretmendir
Herkesin gorev dagilimi farklidir.
Temizlige gelen bayan temizligjni yapar vikar.
Heee paraya ihtiyaciniz vardir ve ekstra ucret talep eder o sizin bileceginiz yok ama aradaki boslugada temizligj yemegi sıkistirirsa tammamen iyi niyetinizi suistimal ediyor demektir.
Tavrinizi koyun.vede duygusal baglanma kulliyen yanlis profosyonellesmelisiniz

Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin bu kadar ayaklar altına alınmasına çok sinirleniyorum. Temizlik yapmak için okumadınız paraya ihtiyacınız var mı yok mu bilmiyorum ama bu meslek bu kadar saygısızlığı haketmiyor ya

Siz en bastan hatayi yapmışsınız. Icinizden geldigi icin ev isi yapmaniz cok yanlış. Bu mesafeyi siz korumaliydiniz. Cocugun ailesi icin normallesmis bu durum. Yoksa boyle bisey teklif edemezlerdi. Ayrica ailenin yaptigi da cok ayip. Resmen cocugum rehabilitasyona gittigi gun param yanmasin, temizlikci gelecegine ogretmen calissin kafasindalar.
Ben de ogretmenim. Boyle bi seyi kesinlikle kabul etmezdim. Ben, o zaman rehabilitasyonda geçen günün parasını kesin derdim. Ayrica kesinlikle ama kesinlikle evin en ufak bi isine elimi surmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…