- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.914
- 158
- 29
- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
Öğretmenlere saygı kalmadı.Öğretmenlerinde suçu var yazmışsınız.Bütün öğretmenleri genellemişsiniz yani.Eğitimci öyle konuşmamalı,eğitimci böyle davranmamalı.Eğitimciler olarak bir yaranamadık velilere.İnandırmak zorunda değilsiniz tabi ki bende inanmadığımı söylemekte özgürüm sanırım.Ne diyebilirim ki Allah özel okulda çalışan meslektaşlarıma sabırlar versin.Öncelikle sizi inandırmak zorunda değilim. İkincisi; mesai dışında istediği gibi konuşabilir diyorsunuz, bu sizin düşünceniz. Bana göre bir eğitimci hiçbir zaman bu şekilde konuşmamalı. Annesine babasına bile siz diye hitap eden eğitimcilerimiz vardı bizim. Bu kadar lakayıt öğretmenleri görünce çok üzülüyorum.
Hanımefendi yalnız öğretmenler değil doktorlar, mühendisler de öyle. Günümüzde seviye diye bir şey kalmadı maalesef. Üzerinize alınmanıza gerek yok ben niye gard aldığınızı anlamadım. Eğer siz bahsettiğim tarzda bir öğretmen değilseniz sorun yok. Örneğin öğretmenler nasıl cümleler kuruyor biliyor musunuz? Dershaneye gittiğim dönemde bir öğretmen, "Duyar kasmayın." diyordu. İnanabiliyor musunuz? Dilimizde böyle bir tabir yok. Tamam çocuklar kullanabilir, bunu bir nebze anlarım. Ama bir öğretmenin sosyal medya jargonuyla konuşması kabul edilir gibi değil. İyi akşamlar.Öğretmenlere saygı kalmadı.Öğretmenlerinde suçu var yazmışsınız.Bütün öğretmenleri genellemişsiniz yani.Eğitimci öyle konuşmamalı,eğitimci böyle davranmamalı.Eğitimciler olarak bir yaranamadık velilere.İnandırmak zorunda değilsiniz tabi ki bende inanmadığımı söylemekte özgürüm sanırım.Ne diyebilirim ki Allah özel okulda çalışan meslektaşlarıma sabırlar versin.
Vay duyar kasmayın mı demiş inanamadım bak şimdi.Şimdi düşününce anlattıklarınızın yüzde altmışına da inanmadığımı fark ettim.Eğer Buckhingham sarayından gelmiyorsa öğrenciler sokakta bundan çok daha argo sözcükler duyuyor.Bir de siz böyle bir öğretmen değilseniz falan yazmışsınız.Çok güldüm.Gerçek hayatta TRT Türkçesiyle konuşuyorsunuzdur eminim.Hanımefendi yalnız öğretmenler değil doktorlar, mühendisler de öyle. Günümüzde seviye diye bir şey kalmadı maalesef. Üzerinize alınmanıza gerek yok ben niye gard aldığınızı anlamadım. Eğer siz bahsettiğim tarzda bir öğretmen değilseniz sorun yok. Örneğin öğretmenler nasıl cümleler kuruyor biliyor musunuz? Dershaneye gittiğim dönemde bir öğretmen, "Duyar kasmayın." diyordu. İnanabiliyor musunuz? Dilimizde böyle bir tabir yok. Tamam çocuklar kullanabilir, bunu bir nebze anlarım. Ama bir öğretmenin sosyal medya jargonuyla konuşması kabul edilir gibi değil. İyi akşamlar.
Hanımefendi, dilimizde duyar kasmak diye bir tabir yoktur. Bunun TRT Türkçesi ile vs. ilgisi yok. İyi akşamlar.Vay duyar kasmayın mı demiş inanamadım bak şimdi.Şimdi düşününce anlattıklarınızın yüzde altmışına da inanmadığımı fark ettim.Eğer Buckhingham sarayından gelmiyorsa öğrenciler sokakta bundan çok daha argo sözcükler duyuyor.Bir de siz böyle bir öğretmen değilseniz falan yazmışsınız.Çok güldüm.Gerçek hayatta TRT Türkçesiyle konuşuyorsunuzdur eminim.
Hocam mesele şimdi daha iyi anlaşıldı.Konuyu tekrar okudum ve olayı anladım ( o kadar sinirim bozuldu ki dönüp dönüp geliyorum bu konuya )
Siz zaten öğretmen olarak değil belli bir mesai karşılığı çocuğa bakıcılık, oyun ablalığı vs gibi anlaşmışsınız muhtemelen. O evde bulunurkenki sıfatınız o çocuğun öğretmeni olmak değil.
Öyle olsa ‘haftada 2 gün çocuk rehabilitasyona gittiğinde izinli oluyorum’ gibi bir ifade olmaz.
Zaten diğer 3 gün belli saatlerde anlaşmış olmanız gerekir.
Ben de engelli çocuğun evine gidiyorum, haftada 2 gün 4 saat. Keza başka öğretmen arkadaşlarım da, herkesin günü ve saati ayrı.
Siz zaten bakıcılık tarzı bir sistemde anlaşmışsınız, öyle olmalı ki boş saatinizde, çocuk uyurken orda bulunup yemeğe yardım etmeZ, işiniz bitince çıkardınız. ( misal benim görevim 80 dk, sonrasında orda niye bulunayım?)
Bu durumda kadının size bu teklifi sunması da normal, siz olayı eksik anlatmışsınız
Evet evet büyük ihtimalle arkadaş sabah 8 akşam 5 gibi bir mesaide çocuğa refakat ediyor. Bu da öğretmenlik değil, bir çeşit bakıcılık. Alışılan sistem de arkasından temizliğe çağırmak cürretine kadar götürüyor olayı. Diğer türlü çok ama çok saçma, ne özel ders ne de özel eğitim tanımında böyle bir görev saati olamaz.Hocam mesele şimdi daha iyi anlaşıldı.
Düşünüp duruyordum öğrenci uyurken,konu sahibi niye evde diye?
Sizin gibi ben de takıldım bu konuya.
Duyar kasıyorsunuz hakikaten kadın doğru söylemiş "dilimizden" bağımsız olarakHanımefendi, dilimizde duyar kasmak diye bir tabir yoktur. Bunun TRT Türkçesi ile vs. ilgisi yok. İyi akşamlar.
hayır kocası doktor olduğu için.Siz öğretmenlik için anlaşmışsınız. Annenin tavrı çok yanlış. Bu cesareti ev işlerine yardım ettiniz diye mi buldu acaba
Siz en bastan hatayi yapmışsınız. Icinizden geldigi icin ev isi yapmaniz cok yanlış. Bu mesafeyi siz korumaliydiniz. Cocugun ailesi icin normallesmis bu durum. Yoksa boyle bisey teklif edemezlerdi. Ayrica ailenin yaptigi da cok ayip. Resmen cocugum rehabilitasyona gittigi gun param yanmasin, temizlikci gelecegine ogretmen calissin kafasindalar.Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?