- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
sana meslek kazandırmadığını düşündüğün bölüme gitme. sanırım bu konuda bir zorlama yok.Sistemi suçluyoruz kusura bakmayın her yere üniversite tohumları atıyorlar sanki iş imkanı sağlıyorlarmış gibi. Meslek sahibi oluyoruz, bi farkımız olsun istiyoruz. (Küçümsemek için demiyorum,eğitim alma açısından) kasiyer ya da bir satış sorumlusu bizden daha çok maaş alıyor. Bir mühendis asgari ücretle çalışacaksa, bir öğretmen asgari ücretle çalışacaksa kapatsınlar bu bölümleri. Zaten o maaşa her yerde var iş. Açsınlar halk eğitim kursu gibi kurs mesleği merak eden orda kurs alıp aynı maaşa işe girsin. Yüksek maaşlı iş isteyen de şuan olduğu gibi binlerce lira masraf yapıp okusun ünv de ve hem idealini gerçekleştirsin hem maddi olarak kendini garantilesin. Sistem suçlu, her şeye amenna diye düzen hep aynı değişen bir şey yok. 70 yaşına kadar insanları çalıştırıyorlar sonra gençler işsizlikten intihar ediyor yazık değil mi? 70 yaşına kadar insanları çalıştıran da sistem onları emekli etmedikleri( 4 bin maaş alan insan 1500-2000 tl ile geçinmeyi göze alamıyor) için yeterli bütçe bulamayıp gençleri atayamayıp bu depresyona sürükleyen de...
Meslek kazandırmıyor diye bir cümle mi kurmuşum anlamadan? Meslek zaten kazandırıyor ancak bir ayrıcalık gibi o kadar hazırlık, maddi-manevi çabayla girdiğimiz bir yerden bunların hiçbirine gerek duyulmayan meslekleri yapanlarla aynı hatta az maaşı alıyoruz ve konu sahibinin de belirtiği gibi küçümseniyoruz, değersizleştiriliyoruz.Okuma o zaman sende dersin buna da. Bu kafa yapısı yanlış zaten. Nasıl olsa sistem garanti vermiyor, eğitimli insana ne gerek var ki. Nasıl olsa sistem hepsini aynı kefeye koyuyor her şeye dümdüz bakalım ne gerek var ki. Sorgulamak ne haddimize, ne acayipsiniz valla şaşırıyorum kusura bakmayın da.sana meslek kazandırmadığını düşündüğün bölüme gitme. sanırım bu konuda bir zorlama yok.
eğitim para getirmeli mi bu da başka bi tartışma konusu.Meslek kazandırmıyor diye bir cümle mi kurmuşum anlamadan? Meslek zaten kazandırıyor ancak bir ayrıcalık gibi o kadar hazırlık, maddi-manevi çabayla girdiğimiz bir yerden bunların hiçbirine gerek duyulmayan meslekleri yapanlarla aynı hatta az maaşı alıyoruz ve konu sahibinin de belirtiği gibi küçümseniyoruz, değersizleştiriliyoruz.Okuma o zaman sende dersin buna da. Bu kafa yapısı yanlış zaten. Nasıl olsa sistem garanti vermiyor, eğitimli insana ne gerek var ki. Nasıl olsa sistem hepsini aynı kefeye koyuyor her şeye dümdüz bakalım ne gerek var ki. Sorgulamak ne haddimize, ne acayipsiniz valla şaşırıyorum kusura bakmayın da.
O kpss vs vs sinav sonuclari ile ilgili nelerin döndügünü bilen ben degilimdir eminim yalnizca.Bunu tartisma platformu da burasi degil.devlet eğitim fakültesine girerken öğrencilerine mezun olduklarında devlete atanma garantisi vermez. öğretmenlerinden diploma isteyen iş yerleri için diploma alma imkanı sunar. öncelikle bunu bilelim. yani ister özelde ister devlette çalışmak için diplomanız olur. her kurum gibi devlet de öğretmenleri için çeşitli kıstaslar koyabilir. bu kpss olur dil sınavı olur vs vs..
her şeyde sistemi suçlama modasına kapılıp gitmeyelim.
Eğer ihtiyacın varsa getirmeli eğitim para. Emin ol eğitimi salt birikim yapmak için bike para gerekli ve ülkemizde bu kesim azımsanacak kadar az.eğitim para getirmeli mi bu da başka bi tartışma konusu.
atanamadığı için değil yeterli puanı alamadığı için intihar etmiş. yani 90 alıp da atanamadıysa haklısınız. ama 5 kere sınava girip hala 70 alıyor ve bunalıma girip intihar ediyorsa hiç bir ülkede böyle birine lütfen intihar etmeyin gelin 60 da alsanız atayalım sizi denmez.O kpss vs vs sinav sonuclari ile ilgili nelerin döndügünü bilen ben degilimdir eminim yalnizca.Bunu tartisma platformu da burasi degil.
Atama garantisi vermedigini biliyorum ama bunca umutlari olan insanlari nasil umutlarini caldigini pek fazla kimse bilmiyor mesela.
Haklisiniz mesela atanamadigi icin bunalima girip gencecik yasta canina kiyan ögretmen adayi sucluydu sistem degil..
Konuyu sabote etmemek adina daha fazla bu konuda yorum yapmayacagim.
Merve Çavdar?atanamadığı için değil yeterli puanı alamadığı için intihar etmiş. yani 90 alıp da atanamadıysa haklısınız. ama 5 kere sınava girip hala 70 alıyor ve bunalıma girip intihar ediyorsa hiç bir ülkede böyle birine lütfen intihar etmeyin gelin 60 da alsanız atayalım sizi denmez.
benim de bir arkadaşım hiç ders çalışmayıp öss de stres yapıp hastanelik olmuştu.
çalışmayana altın tepside gelecek vaadeden bir ülke var mı?
Hafta içi 4 saat çalışacak diye basite alınacak bir iş asla değil.Bu işlerde birşey yok ki.Hafta ici okul saatlerinde gelmeyecek zaten 4 saat çalışacak.Sahsen bana zor gelmedi ne bilim ben çok daha ağır çalışıyorum.O işi yapıp 1500 almayı tercih ederdim.Ben kendi isimde okadar çok şeyi akıl ediyor ve unutmuyorum ki.Calisma saati olarak da ayda 260saat çalıştığımdan bu saatler hafif geldi.Sakince telaşe olmadan çalışacak işte.
Ne alaka canm yaa sen ogretmenlik yapiyosun o evde.temzlik ev isi olur mu hic.senin isin o degil.iyi niyetinizi suistimal etmisler.bi daha bir bardak bile kaldrmayinMerhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Taviz tavizi doğurur size ne evin temizliğinden az yesinde bir de temizlik için birini bulsun, terbiyesiz. Çok büyük bir ayıp etmiş diycem ama ona bu cürreti siz vermişsiniz.Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?