- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
Bence vermeyecek.6gun çalışsın istiyor iki gün yok ya çocuk.Zoruna gidiyor 5gun çalışması.Buyuk ihtimal o ikigun sonradan çıktı konu sahibi de 6 gün gidiyordu. Konu sahibi öyle mi oldu?ee temizlik için ek ücret vermeyecek miymiş?
Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Büyük ihtimalle daha önceden o sınır çizilmediğinden kadın temizlik yapmazsa hırslanacakİşte ezdirirseniz ezerler. Burada maalesef ki sınırları ayarlayamadığınız için suçlu sizsiniz, üzgünüm. Sırf bunda değil iş hayatında bunun benzerleriyle karşılaşabilirsiniz her daim. Ayak işleri yaptırabilirler, angarya işler çıkarabilirler, müdür kızını okuldan almanızı ister vs. Bunlara he derseniz bunun devamı gelir ve meslekte saygınlık kazanamazsınız. Kötü bir tecrübe olmuş diyelim, ben de temizlik yapmasam da ilk iş tecrübemde benzer durumlar yaşadım. Sınırlarınızı çizmeyi öğrenin, sizin göreviniz orada öğretmenlik yapmaktan fazlası değildir. Bu kişiyle de çalışmayı bırakın derim. Anlıyorum para kazanmak gerekiyor, çocuğu seviyormuşsunuz vs. ama zaten artık ev işlerine yardım etmedikçe o sizi bırakacak. Buna izin verip kendinizi iyice aşağılatmadan siz sonlandırın derim. Aranızdaki ilişki laçka olmuş yani, böyle şey olmaz. Temizliğe de gidebilirim lafınızdan da dehşete düştüm ayrıca, siz daha kendinizin farkında değilsiniz ki başkaları sizi fark etsin.
Tekrarlıyorum, ne olduğunuzu bilin ve vssınırlarınızı çizin. Kendisine saygı duymayana kimse saygı duymaz.
Büyük ihtimalle daha önceden o sınır çizilmediğinden kadın temizlik yapmazsa hırslanacak
Boşuna para alıyor gibi görecek
Sonra kadın çık diyecek hiç gerek yok
Birde konu sahibi öğretmen gibi anlamamış dadı gibi olmuş çocuğa bu yüzdende kadın bunu sormul
Bakıcı gibi görmek değil Astoria, öyle anlaşılmış zaten büyük ihtimalle. Özel ders ya da eğitim mantığı bellidir, saat hesabı yapılır. Bir öğretmen günde 2-3 saatten fazla da tek öğrenciye ders veremez. Çocuk uyurken bile orda bulunduğuna, izin günleri falan olduğuna göre arkadaş orda sabahtan akşama kadar bulunuyor olmalı. Yoksa hangi özel öğretmen dersi bittikten sonra orda kalır? Sen sabahtan gel akşama kadar bizim çocukla takıl dediler büyük ihtimalle, aralarda da yemek , temizlik vs vsAynen bakıcı gibi görmüş daha çok, çok doğru.
Bakıcı gibi görmek değil Astoria, öyle anlaşılmış zaten büyük ihtimalle. Özel ders ya da eğitim mantığı bellidir, saat hesabı yapılır. Bir öğretmen günde 2-3 saatten fazla da tek öğrenciye ders veremez. Çocuk uyurken bile orda bulunduğuna, izin günleri falan olduğuna göre arkadaş orda sabahtan akşama kadar bulunuyor olmalı. Yoksa hangi özel öğretmen dersi bittikten sonra orda kalır? Sen sabahtan gel akşama kadar bizim çocukla takıl dediler büyük ihtimalle, aralarda da yemek , temizlik vs vs
devlet eğitim fakültesine girerken öğrencilerine mezun olduklarında devlete atanma garantisi vermez. öğretmenlerinden diploma isteyen iş yerleri için diploma alma imkanı sunar. öncelikle bunu bilelim. yani ister özelde ister devlette çalışmak için diplomanız olur. her kurum gibi devlet de öğretmenleri için çeşitli kıstaslar koyabilir. bu kpss olur dil sınavı olur vs vs..Önce egitimini almis bir ögretmenin egitim kurumu varken özel derse zorlayan sistemin sorumlulari utansin !
Kendinizce iyi niyetli olup yardimci olmaya calismissiniz ama insanlarin iyi niyeti anlayip ayni sekilde karsilik verdikleri zamanlar cok eskide kaldi.
Sen ne kadar iyi niyetli olursan o kadar ezilir,o niyet itinayla o kadar kötüye kullanilir.
Ilk is tecrübeniz farkina varamadiniz sanirim ama ilk tecrübenizin olumsuz sekilde sonuclanmasini istemezdim.
Sonuclanmasini diyorum cünkü böyle olmali burdaki is akdinizi sonlandirmalisiniz bence.
Belli ki cahil ve art niyetli bir insan.
Niyeti ve söyleme sekli ne kadar cirkin!
Sen kimsin ki iyi niyetiyle ve aldigi egitimle birseyler yapmak isteyen insani böyle asagiliyorsun.
Iyi niyetinizi sonra kullanmak üzere rafa kaldirip,ciddi ve profesyonel tavrinizla böyle olumsuzluklara zemin hazirlamayin.
Sistemi suçluyoruz kusura bakmayın her yere üniversite tohumları atıyorlar sanki iş imkanı sağlıyorlarmış gibi. Meslek sahibi oluyoruz, bi farkımız olsun istiyoruz. (Küçümsemek için demiyorum,eğitim alma açısından) kasiyer ya da bir satış sorumlusu bizden daha çok maaş alıyor. Bir mühendis asgari ücretle çalışacaksa, bir öğretmen asgari ücretle çalışacaksa kapatsınlar bu bölümleri. Zaten o maaşa her yerde var iş. Açsınlar halk eğitim kursu gibi kurs mesleği merak eden orda kurs alıp aynı maaşa işe girsin. Yüksek maaşlı iş isteyen de şuan olduğu gibi binlerce lira masraf yapıp okusun ünv de ve hem idealini gerçekleştirsin hem maddi olarak kendini garantilesin. Sistem suçlu, her şeye amenna diye düzen hep aynı değişen bir şey yok. 70 yaşına kadar insanları çalıştırıyorlar sonra gençler işsizlikten intihar ediyor yazık değil mi? 70 yaşına kadar insanları çalıştıran da sistem onları emekli etmedikleri( 4 bin maaş alan insan 1500-2000 tl ile geçinmeyi göze alamıyor) için yeterli bütçe bulamayıp gençleri atayamayıp bu depresyona sürükleyen de...devlet eğitim fakültesine girerken öğrencilerine mezun olduklarında devlete atanma garantisi vermez. öğretmenlerinden diploma isteyen iş yerleri için diploma alma imkanı sunar. öncelikle bunu bilelim. yani ister özelde ister devlette çalışmak için diplomanız olur. her kurum gibi devlet de öğretmenleri için çeşitli kıstaslar koyabilir. bu kpss olur dil sınavı olur vs vs..
her şeyde sistemi suçlama modasına kapılıp gitmeyelim.
Kesinlikle kabul etme. Cocugun egitimi ve oyunu artik neyse onun disinda elini hic bir ise surme. Seni bakıçı olarak gördüğü icin üstüne temizlik de bindirmeye çalışmış. Yasin küçük ailem izin vermedi demen yeterli benceMerhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?