Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

ee temizlik için ek ücret vermeyecek miymiş?
Bence vermeyecek.6gun çalışsın istiyor iki gün yok ya çocuk.Zoruna gidiyor 5gun çalışması.Buyuk ihtimal o ikigun sonradan çıktı konu sahibi de 6 gün gidiyordu. Konu sahibi öyle mi oldu?
Tabi bu daha da rezillik.

Son düzenleme:
doktor karisi ya sozde elinden gldigince adam ezecek. Sakin sen bir ogretmensin. Cok istiyorsa cagirsin birini temizlertsin evini. Annen baban demezmi kizim biz seni niye okuttuk diye ?

Bak güzelim karşında haddini bilmez bir kadın var ve ona haddini bildirmelisin ki bir daha başka birine bunu yapamasın.

Ona diyeceğin şu olmalı; "X hanım ben ailemden aldığım görgü kuralları gereğince size etmiş olduğum yardımları sanıyorum oldukça yanlış anladınız. Ben öğretmenim ve benim görev tanımımda temizlik yapmak yoktur bunu bilmemeniz sizin adınıza çok üzücü. Artık şu şartlar altında sizinle çalışmam mümkün değil"

İşe ihtiyacın varsa başka iş bul ama bu insanlarla çalışma.

Büyük ihtimalle daha önceden o sınır çizilmediğinden kadın temizlik yapmazsa hırslanacak
Boşuna para alıyor gibi görecek
Sonra kadın çık diyecek hiç gerek yok

Birde konu sahibi öğretmen gibi anlamamış dadı gibi olmuş çocuğa bu yüzdende kadın bunu sormul

Aynen bakıcı gibi görmüş daha çok, çok doğru.

Bizim insanımızın görev tanımını kavramayışına bir örnek daha.

misafir olarak gittiğim evde bile bardağımı şuradan alıp şuraya koymam asla.

Bu muameleyi hak etmişsiniz. Size ders olsun.

O günün parasını ben size vereyim ,siz bana gelin temizliğe deyin....
Temizliğe gitmek tabiki kötü bişey değil.
Ama siz eğitim amaçlı anlaşmışsınız.
İnsanlara iyilik yapmıcaksın hemen faydalanmak istiolar

Aynen bakıcı gibi görmüş daha çok, çok doğru.
Bakıcı gibi görmek değil Astoria, öyle anlaşılmış zaten büyük ihtimalle. Özel ders ya da eğitim mantığı bellidir, saat hesabı yapılır. Bir öğretmen günde 2-3 saatten fazla da tek öğrenciye ders veremez. Çocuk uyurken bile orda bulunduğuna, izin günleri falan olduğuna göre arkadaş orda sabahtan akşama kadar bulunuyor olmalı. Yoksa hangi özel öğretmen dersi bittikten sonra orda kalır? Sen sabahtan gel akşama kadar bizim çocukla takıl dediler büyük ihtimalle, aralarda da yemek , temizlik vs vs

Çok üzülerek okudum .Ben de özel eğitimciyim. Teklif çok çirkin olmuş. Zaten hic bir zaman hak ettigimiz değeri göremedik.
Ancak şöyle bir durum var .Ders verdiğiniz öğrenci sadece öğrenci. Ne ablası ,ne annesi yerine koyun kendinizi. Şimdiden boyle yaparsanız meslek hayatınız boyunca bir cok sorunla bas etmek zorunda kalirsiniz .
Benim simdiye kadar onlarca öğrencim oldu .Hatta su an ucretsiz izindeyim .Özleyenler annelerine aratır ,konuşuruz. Uzun uzun anlatirlar yeni ogretmenleriyle yaptıklarını vs .Yani aranizda bir bağ olsun ancak veliyi boyle densizce konuşturacak kadar ileri gitmeyin lütfen. Siz kiymetli bir özel eğitimcisiniz

Tabi ki, zaten karşı taraf bunu kabul etmedikçe kimse öneremez. Dehşete düştüm gerçekten, her şey okurken yüksek not almak demek değil. Öğretmen olarak mezun olmuşsun, daha görevlerini bilmiyorsun içler acısı.

Kadina onu deme firsatini sen vermissin. Cocuk uyurken ev islerine de yardim edersen herhalde yani kadin sende o potansiyeli görur. Sen ogretmen oldugunu unutmadan sadece isini yapacaktin.

Önce egitimini almis bir ögretmenin egitim kurumu varken özel derse zorlayan sistemin sorumlulari utansin !
Kendinizce iyi niyetli olup yardimci olmaya calismissiniz ama insanlarin iyi niyeti anlayip ayni sekilde karsilik verdikleri zamanlar cok eskide kaldi.
Sen ne kadar iyi niyetli olursan o kadar ezilir,o niyet itinayla o kadar kötüye kullanilir.
Ilk is tecrübeniz farkina varamadiniz sanirim ama ilk tecrübenizin olumsuz sekilde sonuclanmasini istemezdim.
Sonuclanmasini diyorum cünkü böyle olmali burdaki is akdinizi sonlandirmalisiniz bence.
Belli ki cahil ve art niyetli bir insan.
Niyeti ve söyleme sekli ne kadar cirkin!
Sen kimsin ki iyi niyetiyle ve aldigi egitimle birseyler yapmak isteyen insani böyle asagiliyorsun.
Iyi niyetinizi sonra kullanmak üzere rafa kaldirip,ciddi ve profesyonel tavrinizla böyle olumsuzluklara zemin hazirlamayin.

Son düzenleme:
devlet eğitim fakültesine girerken öğrencilerine mezun olduklarında devlete atanma garantisi vermez. öğretmenlerinden diploma isteyen iş yerleri için diploma alma imkanı sunar. öncelikle bunu bilelim. yani ister özelde ister devlette çalışmak için diplomanız olur. her kurum gibi devlet de öğretmenleri için çeşitli kıstaslar koyabilir. bu kpss olur dil sınavı olur vs vs..
her şeyde sistemi suçlama modasına kapılıp gitmeyelim.

Sen öğretmen olarak gidip mesafenin korumayıp temizlik yemek yaparsan ,doğal olarak seni kullanmaya kalkar hadsizler. Onarın kafalarına göre sen işsiz bir insansın paraya ihtiyacın var mecbursun

Sistemi suçluyoruz kusura bakmayın her yere üniversite tohumları atıyorlar sanki iş imkanı sağlıyorlarmış gibi. Meslek sahibi oluyoruz, bi farkımız olsun istiyoruz. (Küçümsemek için demiyorum,eğitim alma açısından) kasiyer ya da bir satış sorumlusu bizden daha çok maaş alıyor. Bir mühendis asgari ücretle çalışacaksa, bir öğretmen asgari ücretle çalışacaksa kapatsınlar bu bölümleri. Zaten o maaşa her yerde var iş. Açsınlar halk eğitim kursu gibi kurs mesleği merak eden orda kurs alıp aynı maaşa işe girsin. Yüksek maaşlı iş isteyen de şuan olduğu gibi binlerce lira masraf yapıp okusun ünv de ve hem idealini gerçekleştirsin hem maddi olarak kendini garantilesin. Sistem suçlu, her şeye amenna diye düzen hep aynı değişen bir şey yok. 70 yaşına kadar insanları çalıştırıyorlar sonra gençler işsizlikten intihar ediyor yazık değil mi? 70 yaşına kadar insanları çalıştıran da sistem onları emekli etmedikleri( 4 bin maaş alan insan 1500-2000 tl ile geçinmeyi göze alamıyor) için yeterli bütçe bulamayıp gençleri atayamayıp bu depresyona sürükleyen de...

Son düzenleme:
Kesinlikle kabul etme. Cocugun egitimi ve oyunu artik neyse onun disinda elini hic bir ise surme. Seni bakıçı olarak gördüğü icin üstüne temizlik de bindirmeye çalışmış. Yasin küçük ailem izin vermedi demen yeterli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…