• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
6 yıldır bu kulübe üyeyim ve ilk kez yorum yapıyorum.Ben de 14 yıllık bir öğretmenim.bir öğretmene bu teklifin yapılmış olmasına çok şaşırdım.Bu yıl kreşe giden bir kızım var.12 ay evde bakıcı baktı.kızım üç saat uyur gündüz.bakıcımdan en ufak bir ev işi yemek vs asla istemedim.yerdeki bir çöpü bile kaldirtmadim.ama insanlar ogretmenden temizlik bekliyor.siz yillarinizi bunun için eğitimle gecirmediniz hocam.asla kabul etmeyin derim.saygilar

Merhaba bnde atanamamis öğretmenim ve seni çok iyi anlıyorum.isvereninin yaptığı tamamen suistimal görev tanimimda böyle bir şey çoktu en başından beri ben size iyi niyetimden böyle davrandim de ve eger malesef coook ihtiyacın yoksa cik.Cunku karşındaki seni çok yanlış anlamış.Temizlige gitmek vs bu kotu birşey değil tabi ki ama senin ordaki konumun o değilmiş en baştan beri yazıklar olsun bu zihniyete de

Resmen kustahlik bu. Asla kabul etmeyin. Her is çok kutsal ama bir öğretmene bu muamele yapılması resmen canımı acitto. Herşey gönlünüzce olsun hocam...

Kabul etme.ogretmenlik meslegimi icra icin buradayim icimden geldgi ici birseyler el atmam size bu cesareti verdiyse cok cirkin de bence

Öğretmenliğin düştüğü hale bakın . Nerde hocam diyerek önünü ilikleyenler nerde böyle küstah tavırlar . Yazık ki ne yazık . Ayrıca kadın size bunu teklif edebiliyorsa sizden cesaret almıştır .Lütfen kim olduğunuzu üstüne basa basa hatırlatın !! Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bu kadar ayaklar altına aldırmayın !

Ne demek ya bu.gercekten cok kizdim. Siz egitimcisiniz. Onun hizmetcisi degil. Gelmedigi gunlerin parasini almayin. Yapmayin da. Aslinda ihtiyaciniz yoksa birakin gitsin. Yaptigi cok kustahca.

Bi de kolunuzu uzatip, damarimdaki kani da ister misiniz deseydiniz!
Ne munasebet ya, bazi insanlar cidden hadsiz oluyor. Buraya yazdiklarinizi kendisiyle de konuşun ve bunu hakaret olarak algıladıgınızı iletin.
Ve kendinize başka bir is bakmaya baslayın

Size kadın kimsenin veremeyeceği iki ders vermiş. İş yaşamınız boyunca 1-Görevinizden başka bir iş yapmayın, o başka bir iş önceliğiniz olan çocukla ilgili değilse değerinizi kaybeder, size duyulan saygıyı baltalarsınız. 2- Öğrenciniz, öğrencinizdir. Kardeşiniz, çocuğunuz değildir. Sevmek ayrı, duygusal bağ kurmak ayrı şeylerdir. Duygusal bağ kurarsanız, göreviniz bittiğinde ya da bitmesi gerektiğinde duygusal yara alırsınız.

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?

Kurallarımı netleştirip dahada katılastırdım.Sen bir öğretmensin.Ağırlığın var.Bunu hissettirmen gerekir.

Okurken utandım ama eşi doktor bi kadın bu kadar cahilce bişy teklif etmekten utanmamış bir öğretmene resmen temizliği bedavaya getirmeye çalışmış kendinizi bu kadar düşürmeyin mesleğinize saygınız olsun

Sen öğretmensin canım bunu unutma . Çalışarak okudum zorluk nedir bilirim ama asla sana bunu yapmasına izin verme. Senin görevin değil . Sinirim bozuldu resmen insan kullanmak bu . Kendini de mesleğini de ayak altına aldırma . Sen sertifika alıp bu işi yapan hasta bakıcılardan değilsin . Ayrıca kalacak evin varsa kuru Ekmek ye ücretli öğretmenliğe başvur ama çık o evden . Özel eğitim öğretmenleri devlete daha iyi atanıyor . Hem de her yer zorunlu hizmet sayılıyor neden mi zaten özel bir iş yapıyorsunuz diye . Devlet bile bunu görürken kendini ezdirme . Bir daha adım atma o eve meslektaşın olarak ricam .

Her meslekte profesyonellik önemli siz çok kıymetlisiniz eğitimli özel bir öğretmensiz lütfen duygularla işi karıştırmayınız anne saygısız davranmış ama şunu unutmayın siz öğretmensiz dolayısıyla siz o evde yemek temizlik yapamazsınız yapmanıza istenemez ayrıca öğrenciniz kardeşiniz olamaz öğretmenlik mesleğiniz bu işten para kazanıyorsunuz profesyonel olmak gerekir

İşte ezdirirseniz ezerler. Burada maalesef ki sınırları ayarlayamadığınız için suçlu sizsiniz, üzgünüm. Sırf bunda değil iş hayatında bunun benzerleriyle karşılaşabilirsiniz her daim. Ayak işleri yaptırabilirler, angarya işler çıkarabilirler, müdür kızını okuldan almanızı ister vs. Bunlara he derseniz bunun devamı gelir ve meslekte saygınlık kazanamazsınız. Kötü bir tecrübe olmuş diyelim, ben de temizlik yapmasam da ilk iş tecrübemde benzer durumlar yaşadım. Sınırlarınızı çizmeyi öğrenin, sizin göreviniz orada öğretmenlik yapmaktan fazlası değildir. Bu kişiyle de çalışmayı bırakın derim. Anlıyorum para kazanmak gerekiyor, çocuğu seviyormuşsunuz vs. ama zaten artık ev işlerine yardım etmedikçe o sizi bırakacak. Buna izin verip kendinizi iyice aşağılatmadan siz sonlandırın derim. Aranızdaki ilişki laçka olmuş yani, böyle şey olmaz. Temizliğe de gidebilirim lafınızdan da dehşete düştüm ayrıca, siz daha kendinizin farkında değilsiniz ki başkaları sizi fark etsin.

Tekrarlıyorum, ne olduğunuzu bilin ve sınırlarınızı çizin. Kendisine saygı duymayana kimse saygı duymaz.

Konuyu okuyunca aklıma bu ilan geldi. Beyimiz bu hizmete 1500 lirayı layık görmüştü. öğretmenlik gibi kutsal bir görevi ite köpeğe meze haline getirenler utansın
Bu işlerde birşey yok ki.Hafta ici okul saatlerinde gelmeyecek zaten 4 saat çalışacak.Sahsen bana zor gelmedi ne bilim ben çok daha ağır çalışıyorum.O işi yapıp 1500 almayı tercih ederdim.Ben kendi isimde okadar çok şeyi akıl ediyor ve unutmuyorum ki.Calisma saati olarak da ayda 260saat çalıştığımdan bu saatler hafif geldi.Sakince telaşe olmadan çalışacak işte.

Ohaaa bir yaşıma daha girdim.
Hayatimda ozel ders ogretmeni evime gelmemis olsa acaba harbiden boyle bisey varmidir dicem de sok icindeyim
Yuh!
Ne alaka ne mana ? Siz ogretmensiniz ve cocuga ders calistiriyorsunuz anlasmaniz da belli saka mi bu kadın

Ay zaten yemege yardim etmek falan bir görgü kuralıdır gidilen yerde falan okey de kadin resmen olayı yanlış anlamış
Sizi genc ve cahil görmüş resmen gerizekali
Ay cok siniiiir bozucu
Bizim ogretmen gelirdi kahvesini ben yapardim bazenn bazen annemin hali olmazdi
Pastasini veya kuruyemis tarzi seyler ikram ederdik
Bomba komik bir öğretmendi ve de
Ders arasinda muhabbet ederdi kizkardesimle benimle. Kizkardesimin öğretmeniydi
Bana hediye bir ayakkabi gelmisti . O adam o zaman evli ve karısı vardı. Ayakkabi benim zevkime hitap etmiyordu kutusunda duruyordu vs size versem esiniz bunu giyermi acaba deyip vermistim,giyer falan dedi bakti tesekkur etti almıştı ayakkabiyi olur falan demisti acaba bende hatami yaptım :( :( :( o zamanlar bu hareketimle :/

Back