Sistemi suçluyoruz kusura bakmayın her yere üniversite tohumları atıyorlar sanki iş imkanı sağlıyorlarmış gibi. Meslek sahibi oluyoruz, bi farkımız olsun istiyoruz. (Küçümsemek için demiyorum,eğitim alma açısından) kasiyer ya da bir satış sorumlusu bizden daha çok maaş alıyor. Bir mühendis asgari ücretle çalışacaksa, bir öğretmen asgari ücretle çalışacaksa kapatsınlar bu bölümleri. Zaten o maaşa her yerde var iş. Açsınlar halk eğitim kursu gibi kurs mesleği merak eden orda kurs alıp aynı maaşa işe girsin. Yüksek maaşlı iş isteyen de şuan olduğu gibi binlerce lira masraf yapıp okusun ünv de ve hem idealini gerçekleştirsin hem maddi olarak kendini garantilesin. Sistem suçlu, her şeye amenna diye düzen hep aynı değişen bir şey yok. 70 yaşına kadar insanları çalıştırıyorlar sonra gençler işsizlikten intihar ediyor yazık değil mi? 70 yaşına kadar insanları çalıştıran da sistem onları emekli etmedikleri( 4 bin maaş alan insan 1500-2000 tl ile geçinmeyi göze alamıyor) için yeterli bütçe bulamayıp gençleri atayamayıp bu depresyona sürükleyen de...