Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Kusura bakmayin kadinin iyi niyetle bunu sormus olma ihtimalini dusunemiyorum. Burda yazan herkes anladiysa hakeza kendini de dusunurdu ayni seyleri. Sizi asagilamaya mi calismis? Sizin bir meslege sahip oldugunuzu ona bastirarak soyleyin. Haddini bilsin. cok sinirlendim

İyi insan görünce tepesine s..çacak insanlar illa ki..

Size de böylesi olmuş.
O b.ku alıp bizzat yüzüne sürmek lazım.

Ama yine de siz hanımefendiliğinizi bozmayın :)
Bundan sonrası için sadece kendi işinizi yapın.
İyilik yaramıyor gördünüz.

Bende özel egitim mezunuyum.Benimde çalıstıgım rehabilitasyon merkezleri oldu hiç kimseyle duygusal bağ kurmamaniz gerekiyor.Çünkü çokça rasladığımız konulardan biriydi bu iyi niyet suistimali.İnanin isin cok basindasiniz bence anneyle tekrar konusun sizin isiniz neyse onu yapcanizi ayriyetten birsey söz konusuysa yollarinizi ayircanizi belirtmenizin gerektigini söyleyin.Çünkü çok saçma bu istegi hanimefendinin zaten kendisi de ev hanımiymiş otursun bir zahmet ev işlerini kendi yapsin.Yada temizlik için yardimci tutsun. Kesin olun net olun taviz vermeyin.

Çok kıymetli güzel bir bölümden mezun olmuşsun .ama hatalisin baştan ağırlığını koymalıydın.sen kalkıp evde mesleğin haricinde iş yaparsan onlarda bu hadsizligi gösterirler. Senin işinne ise onu yaparsın bakarsın ,diretmeye devam ederlerse işten çıkarsın kendini bu kadar aşağı çekme bence ablama çocuk bakımı için kadin geldi çocuğa bakarım evi toplar süpürürüm onun haricinde iş yapmam tuvalet banyoya elimi sürmem dedi.yani ağırlığını baştan koyacaksın .yaşınküçük zamanla anlarsın bu sana hayat tecrübesi olsun

olay temizlik yapmak değil
anlaşmanız dışında birşey istemesi
açıkça suistimaldir
anlaşmamız dışında size içimden gelerek gocunmadan yardım etmem farklı beklentiler doğurdu galiba sizde
kusura bakmayın ama bundan sonra ev işlerinde de yardımcı olamaycağımı bildiririm deyin.

Yok artık kadın sizin mesleğinizi algılayamamış ama bu imjı siz vermişsniz özür dileyerek söylüyrum ki
Yardım etmemeliydniz ev işlerine
-eksik harfler için özür dilerim telefondan basmadı bir türlü-

İşim olmayan konularda neden yardım ettigim çok sorulmuş çocuğu sevdiğim için ailesine de gereksiz bir samimiyet duydum o konuda hataliyim. Herhangi bir beklentim kesinlikle yoktu tamamen boş durunca sıkıldığımdan elime mi yapışacak mütevaziliğinden kaynakli bir durum. Normalde özel eğitim kurumlarinin sartlari daha iyi ama çalışan sayisinin fazla oldugu ortamlarda rekabet durumundan kaynaklanan catişmalar sık yasandiği için ev ortamiort birebir ders vermeyi tercih ettim. Öğrencinin annesine tepkimi tabiki vereceğim ama sinirle hareket etmeden önce sizlere de bir danışmak istedim. Görüşleriniz için teşekkür ederim

Lütfen sadece işinizi yapın. Gereksiz mütavazilik yaparsanız o insanların üzerinde bir öğretmenin aynı zamanda bir hizmetçi olduğu imajını yaratırsınız. Sizden sonra çalışmaya gelecek öğretmenin de işini zora sokarsınız.

Profesyonel bakış açısından sapmayın.

Genç meslektaşım,güzel arkadaşım,
Siz,özel ders şeklinde bile olsa görev tanımınızı bilmiyor musunuz?
Ne diye çocuk uyurken ev işlerine el atıyorsunuz?
Çocuk uykuya geçtiğinde,sizin de dersinizi bitirmiş ve evden ayrılmış olmanız lazım.
Aldığınız teklifi sorgulayıp,
burdan fikir istemeniz bile tuhaf.
Böyle bir iş ilişkisi olabilir mi?
Nickinize atıf yaparsam, af buyrun şahsınıza karşı, aşağılama içeren davranışları fark edemiyor musunuz?

Burda bir iki aklı evvel çıkıp;
'elinize yapışmaz,fazla para göz çıkarmaz, öğrenciyle madem kardeş gibi oldunuz temizliği de yapıverin' dese yapacak mısınız?
Lütfen kendinize gelin,bir öğretmen olarak hak ve sorumluluklarınızı,sınırlarınızı hatırlayın,
o hadsiz evsahibine de gerekli açıklamayı yapın.
Ben olsam, tüm ilişkimi keser, derse devam edemeyeceğimi söylerdim.
Anlaşılan o ki siz bunu yapamayacaksınız,
bari temizliği yapmayın.
Şu bdv'de bir yaşıma daha girmelere doyamadım.
Daha neler duyup, okuyacağız acaba?

Merhaba ben de ozel egitim ogretmeniyim.8. Yilimi calisiyorum.Ilk senelerimde o kadar ozverili ve saftim ki.Bu iyi niyet velilerim tarafindan suistimal edilmeye baslandi.Oncelikle ne kadar eski velin olursa olsun aranda bir mesafe olsun.profosyonel davran isinde.Hicbir veli profosyonel bir ozel egitimciye temizlik teklif edemez.Tecrubesizliginden ve iyi niyetinden istifade etmeye calismis bunu sana teklif eden kisi.lutfen bunu sana soyleyen kisiye uzmanlik alaninin temizlik olmadigini soyle

tam gun mu gıdıyordunuz?
Boyle bır teklıf korkunç geldı açıkçası bana
Bızede haftada 2 gun ozel ogretmen geliyor, ozel egıtım fılan degıl. Tamamen ders takvıyesı anlamında. Ben ondan bıle bazen ben calıstıgım ıcın ıkı branş ıcın geliyor atıyorum fen sınavı var , erken cıkamayacagım çalıştırır mısınız dıye rıca mınnat utanarak ıstıyorum adamdan.
Çok ayıp
Sız neden ev ıslerıne yardımcı oldunuz en buyuk hatanız bu olmus

Ona bakıcı ya da temizlik personeli değil öğretmen oldugunuzu hatirlatmalisiniz

Ben öğretmenlik için anlaştim temizlik için değil derim direk kibar olmaya gerek yok 22 yaşındasın kullandırtma kendini

Sizi resmen aptal yerine koymuş genç ve tecrübesi gördüğü için.İyilikten maraz doğar derler sizin işiniz değil ki yemek yapmak ,temizliğe yardım etmek, öğretmensiniz siz ama karşı taraf bunun ayırdında değil galiba.Ama siz bu güveni o kadına vermişsiniz

bak ben çalışıyorum bir ofiste. İş tanmım dışında bir şey istendimi asla yapmam... Bir iki defa denendi. her işverne bunu dener bence taktik. Eğer yaptıramıyorsa uğraşmaz ama yaptırırsa o iş iyaptıracak başka birisini almaz, sana ayrı yük olarak verir... Bedavaya getirir yani... O yüzden sen öğretmensen çocuğa öğretmenlik yapmak için oradasın, başka bir amaçla değil. !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…