Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Siz firsat vermissiniz o da size guvendigi icin evine baskasini almak istememis.
Isi birakin isi birakmazsaniz sizin oldugunuz gunler birini bulmalarini isteyin ve bir daha birsey yapmayin
Sayisiz ozel ders verdim hicbirinde boyle bir sey olmadi gerek olmadi herkes hizmette yarisiyordu ztn firsat vermiyorlardi

Kesinlikle
Öğretmenin bir ağırlığı olmalı görev tanımın açık olmalı artık yapmazsa hatır derse kadın neden yapmıyorsun deyip kavga edecek tadı kalmaz o işin

Haftada iki gün evden çıkamayacak durumda olan bir çocuğa ders vermek için evlerine gidiyorum ( zorunlu görev, özel eğitimci değilim )
Değil işe güce yardım etmek, evin mutfağı nerde kapısı nerden açılıyor onu bile bilmiyorum.
İşin maksadı değişmesin diye ikram bile kabul etmiyorum ( bir kere kabul edersem kadın her gittiğimde börek çörek hazırlayacak belki )
Gerçekten size çok şaşırdım.
Karşınızdaki hadsiz ama siz vermişsiniz bu cesareti

Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim

işte bunu yapınca göreviniz gibi algılanmış. bir gün temizlik yapılacaksa bir gün yevmiye versin. ha ben olsam kabul etmem o ayrı mesele. terbiyesizlik.

İnsanlardaki şu hadsizlik ve pişkinlik beni hayretlere düşürüyor. Bu da size tecrübe olsun, ne olursa olsun profesyonelliğinizi koruyun herzaman. İşini iyi yapmanın özü budur, hatta çoğu zaman sınırları çizmekten geçer. Eğer bu şekilde dıygusal bağlar kurup devam ederseniz tükenirsiniz.

Kesinlikle
Öğretmenin bir ağırlığı olmalı görev tanımın açık olmalı artık yapmazsa hatır derse kadın neden yapmıyorsun deyip kavga edecek tadı kalmaz o işin
Misafirliğe gittiğimiz evde bile girmiyoruz mutfağa bazen, gerçekten çok şaşırdım, öğrencinin evinde yemek hazırlamak ne demek!
Benim velim kahve hazırlamak istediğinde bile kabul etmiyorum, çaydanlık sobanın üzerindeyse içiyorum bir bardak sadece( kırmamak için )
Arkadaş kesinlikle çalışmamalı o evde artık

Böyle bir tavırla karşılaşmanıza Üzüldüm gerçekten.
Ama öyledir insanlara elini verdiğinde kolunu da kaptırırsın. Aşama aşama hep bir fazlasını ister, tecrübeyle sabit. Bu da size bir tecrübe olsun, hiç bir zaman insanlara fazlasını vermeyin iyi niyet böyle hadsizlikle sonuçlanabiliyor.
Sen eğitimcisin o evde yapma temizlik falan. Ben iyi niyetimden size yardımcı oldum ama hata etmişim. Bundan sonra sadece çocukla ilgileneceğim olması gereken gibi diye güzel bi dille ve açıkca konuş bence.
Kendinizi de üzmeyin..

“Şaka mı yapıyorsunuz?” diyemediniz mi?

Bir de buraya yorum yazan herkes “temizliğe giderdim” dese ne yapacaktınız, gidecek miydiniz?

Neden temizliğe yemeğe yardım ettiniz ki...
Bunlar bir öğretmenin mesleki ilgi alanına girmediği gibi yapmayacaktınız.
Bir öğretmene bunu teklif edecek kadar seviye yoksunu bence öğrencinizin annesi.
Asla kabul etmeyin.
Israr ederse ayrılın.
Bu sizin iş hayatınız sakın duygularınızı karıştırmayın.
Semer vuran çok olur, tecrübeyle sabittir.

Niye şaşırdınız ki bu duruma ? Eğitim vermek için gittiğiniz evde yemeğe ev işine yardım ederseniz çok normal bu durum.

Biz Türk Milleti olarak durmamız gereken yeri bilmiyoruz. Öğretmenseniz ona uygun davranın. Sizi ilgilendirmeyen konularda sorumluluk alırsanız bu durumlarla karşılamanız çok normal.

Üniversite dönemimde her yaş grubuna özel ders verdim. Ne çay istedim ne kek ama bir kere çayımı kalkıp kendim almadım . Almam. O benim işim değil. Dersimi verir giderim. Gerek yok lüzumsuz yakınlığa.

Bu yeni veli ziyaretlerinde önceden watsuptan yazıyorlar biz sizi ziyarete geliyoruz çay bile hazırlamayın diye
Dadılar söylüyor mesela benim işim çocuk bakmak kesinlikle temizlik yapmam yemek yapmam diye
Konu sahibide hatalı o kadın daha fazla hatalı

Ogretmenden temizlik istenmez , hadsizlik. Temizlige yardim edecek bi bayan bulsunlar bakalim ondan da ogretmenlik yapmasini isteyecekler mi?

Profesyonel bakisinizi koruyun lutfen orda bulunma nedeniniz egitimken temizlik yaparsaniz mesleki sayginliginizi koruyamaz , yipranirsiniz duygusal anlamda.

Tamamen sizin tecrübesizliğinizden kaynaklanan bir durum yaşamışsınız.

1-iş vereninizin evinde iş tanımınızın dışında kalan hiç bir iş yapmayın.
2-işverenlerinizle arkadaşlık kurmayın
3-eğitim verdiğiniz çocuklarla duygusal bağ kurmayın.

Atanana kadar özel eğitimde çalışmak yerine neden eve gitmeyi tercih ettiniz?
Daha fazla kazandığınızı sanmıyorum, sigortanız da yoktur muhtemelen.

Benim okulumda olan bir olay
Anasınıfı öğretmeni önceden ücretli bir arkadaşmış birazda görev versinler diyerek ne iş söyledilerse yapmış
Müdür müdür yardımcılarına öğle yemeği hazırlamak her sene kendi cebinden sınıf ve koridorları boyamak
Sınıfın temizliğini yardım almadan kendi başına yapmak gibi
Sonra atanan başka bir arkadaş oldu yerine
O arkadaş hep bunun sıkıntısını çekti
Sınıfın boyanması gerekir x hanım kendi alırdı
Bir şey lazım olur okul yönetiminden adam x hanım bir şey istemezdi sen ne çok şey istiyorsun
Kadın illallah etmişti
Malesef bazı arkadaşlar bu sınırı çizemediğinden her iş öğretmenlerin başına kalıyor
Ben hiç koridor boyayan hemşire görmedim ama bizim meslekte dünya kadar

Ben de katılıyorum kızlara.
Sadece işinizi yapın. Siz yardım etmek istiyorsunuz ama mesafeyi bozmuş kadın.
İyilikten maraz doğar sözüne kesinlikle karşıyım. İyilikten maraz doğmaz, sınırları çiğnetirseniz ya da buna ortam hazırlarsanız maraz doğar.
Ben olsam o eve tekrar gitmem
Bunun kabalık olduğunu da belirtirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…