• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Kadın cahil belli ki hem seni hem çocuğunu aşağılamış.Temizliğe gitmek aşağılayıcı bişey olduğu için değil , senin orda bulunma amacından çok daha az eğitim gerektiren bir iş olduğu için.Kendi çocuğunun özel öğretmenine temizlik yapmasını teklif ederek asıl kendi çocuğunu değersizleştiriyor farkında değil demek ki çok cahil.Allah akıl fikir versin.

Kabul etme tabii ki.Bu da sana bir tecrübe olsun.Daha profesyonel davranman için.

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Anne zir cahil. Yapmayın temizlik onun icin ayrı birini bulsunlar..

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
iyi niyet bu raddeye getiriyor işte. çok keskin bi şekilde cevap ver. ben öğretmenim x hanım diyin. yeterli bence.

Bence boyle birseyi yapmayacaginizi eğer isterse ayrilabileceginizi , isleri sadece içinizden geldiği zamanlarda yapacaginizi ki sizin yerinizde olsam yapmam açıkça ifade edin .. Tabi eğer yapmak istemiyorsaniz .. Bence fazla taviz vermeyin. Fazla tevazunun sonu iyi olmuyor..

Ya ben düşündüm de, peki bu kadın temizlik için ayrıca ödeme yapacak değil mi? ve bu ödemeye ihtiyacın var mı?

ben once ısverene saydıracaktım tam o esnada;
gonlumden geldıgı ıcın temızlıkte yapıyordum dedıgınız ıcın vazgectım

sız ogretmenlık yapmaya gıttıgınız evde temızlık yaparsanız kadın haklı olarak tabıkı der temızlıkte yap dıye hata sızde
yanı ben cocuguma egıtım versın dıye bırıyle anlassam
bırgun baksam kı mutfaga gırısmıs sagı solu toplamıs
derım kı 1 gun temızlıge de ayırda barı evın duzenını de ogrendın aradan cıksın derım

kadın resmı olarak teklıf etmıs sızın zaten yaptıgınız seyı
nıye zorunuza gıttı kı
asıl ısınızı yapmak varken neden temızlıge gırıstınız kı

belkıde temızlıge yardım ettıgınız ıcın kadın sızın cok paraya ıhtıyacınız oldugunu dusunmus ona gore temızlık dahıl fıyat guncellemesı dusunmustur

sız ogretmensınız o eve egıtım ıcın gıdıyorsunuz ne temızlıgı yahu

Konuyu okuyunca aklıma bu ilan geldi. Beyimiz bu hizmete 1500 lirayı layık görmüştü. öğretmenlik gibi kutsal bir görevi ite köpeğe meze haline getirenler utansın

Eklentiler

• EFAAAB57-B6BC-426C-8B02-4C1C3A873A6A.jpeg
    EFAAAB57-B6BC-426C-8B02-4C1C3A873A6A.jpeg
    163,4 KB · Görüntüleme: 216
Öğretmenlik yaparken temizlikten de para kazanmak isteyebilirsiniz tercih meselesi ama ikisi aynı yerde asla olmaz.Bunu teklif eden insan kendinden hiç utanmadı mı acaba?Tamam siz biraz yüz vermişsiniz ama sanırım sizi öğretmen değil bakıcı abla olarak görüyor..

Konuyu okuyunca aklıma bu ilan geldi. Beyimiz bu hizmete 1500 lirayı layık görmüştü. öğretmenlik gibi kutsal bir görevi ite köpeğe meze haline getirenler utansın

OHO!!!! bu çok çok iyiymiş yahu!!! ve 1500 TL öyle mi? İnsanlar bu işi ne sanıyor ben anlamıyoırum. Ama ben eminim ki kabul eden olmuştur.

Siz öğrenciyi kardeşiniz, o kadını belki ablanız gibi görüp böyle sınırlarınızı bilmezseniz, o kadın da bir yerden sonra sizi yardımcısı gibi görür işte. Taş yerinde ağırdır demişler. Siz orada öğretmen olarak bulunuyorsunuz, evin işlerine yardım etmek ne alaka...

İşim olmayan konularda neden yardım ettigim çok sorulmuş çocuğu sevdiğim için ailesine de gereksiz bir samimiyet duydum o konuda hataliyim. Herhangi bir beklentim kesinlikle yoktu tamamen boş durunca sıkıldığımdan elime mi yapışacak mütevaziliğinden kaynakli bir durum. Normalde özel eğitim kurumlarinin sartlari daha iyi ama çalışan sayisinin fazla oldugu ortamlarda rekabet durumundan kaynaklanan catişmalar sık yasandiği için ev ortamiort birebir ders vermeyi tercih ettim. Öğrencinin annesine tepkimi tabiki vereceğim ama sinirle hareket etmeden önce sizlere de bir danışmak istedim. Görüşleriniz için teşekkür ederim
ya olur mu oyle sey allah ıyılıgınızı versın :)
dusunuyorum ben
ortaokuldayken evıme ozel derse hoca gelırdı annem calısan kadın annem evde yokken gelene kadar bana ders anlatırdı
sımdı o hoca elıne bez alıp sagı solu temızlese cok garıbıme gıderdı ogretmenlık bu mu dıye dusunurdum yanı
ne ıcın gelmıs ne yapıyor dadılar bıle temızlıge karısmıyor sadece bebek cocuk bakımı sız ne demeye temızlıge de katkıda bulunuyorsunuz evın halın ev sahıbının sorunu sız en bastan boyle anlasmamıssınız kı kendı kendınıze evı temızlıyorsunuz
kadın kendınde haklı olarak hak goruyor haftada 1 gun temızlık de yap demeyı cunku bunu sız yapıyorsunuz
cok uzuldum ya baya uzuldum kendınızı bu duruma sokmayın yasınız kucuk sanırım ?
benım sırf merakından halk egıtımde cocuk gelısımı (3 ay) kursa gıtmıs bır arkadasım aslında gıda teknıkerı ıse gırene kadar bos vaktınde otızmlı bır cocugun bakımı ıcın bır evle anlastı
sabah 9 aksam 5 haftada 5 gun calısıyordu
tek yaptıgı sey cocuklara bırseyler ogretmek sarkılar danslar resımler el ısı durumları bırseyler yaptırmaya calısıyordu okadar
kı ısın egıtımını almıs bırı bıle degıl

yapmayın bunu kendınıze

Yok daha neler, o zaman sizin okuduğunuz okulun, kitapların, aldığınız eğitimin ne anlamı var. Sakin kabul etmeyin hatta yanlış bir teklifte bulunduğunu bildirin. Bence terbiyesizlik yapmış. Tabi o da meslek her iş kutsaldır ama ortada bir emek var çaba var bunu küçümsemiş resmen.

İşim olmayan konularda neden yardım ettigim çok sorulmuş çocuğu sevdiğim için ailesine de gereksiz bir samimiyet duydum o konuda hataliyim. Herhangi bir beklentim kesinlikle yoktu tamamen boş durunca sıkıldığımdan elime mi yapışacak mütevaziliğinden kaynakli bir durum. Normalde özel eğitim kurumlarinin sartlari daha iyi ama çalışan sayisinin fazla oldugu ortamlarda rekabet durumundan kaynaklanan catişmalar sık yasandiği için ev ortamiort birebir ders vermeyi tercih ettim. Öğrencinin annesine tepkimi tabiki vereceğim ama sinirle hareket etmeden önce sizlere de bir danışmak istedim. Görüşleriniz için teşekkür ederim

Evet efendim elinize yapışacak! Yapışmalı
Siz siz olun bu hayatta önce kendinize değer verdin ve hayatınızın her alanında gereksiz tavizden kaçının. Bir kere taviz sonrakini doğurur ve böyle iyilik düşüncesiyle yaptıklarınızı size sorgulatır.

Bence gayet sert bir dille uyarmanız gerekir.

Bu kadın ev hanımı değil mi? Zaten çocukla siz ilgileniyorsunuz, bir zahmet evinin işini de kendi yapıversin. Öğretmen olarak işe başlayan birine temizlik teklif etmesi çok terbiyesizce. İnsanlar ihtiyaç dahilinde temizlik de yapabilir, ama siz öğretmen olarak anlaşmışsınız. Ne olursa olsun tavrınızı köyün gerekirse konuşun açıkça.

Siz öğrenciyi kardeşiniz, o kadını belki ablanız gibi görüp böyle sınırlarınızı bilmezseniz, o kadın da bir yerden sonra sizi yardımcısı gibi görür işte. Taş yerinde ağırdır demişler. Siz orada öğretmen olarak bulunuyorsunuz, evin işlerine yardım etmek ne alaka...
yok kuzum ülkede öğretmenlik çok basit hale geldi inan
üzülerek diyorum ki birşey olamıyorsan öğretmen ol bari diyorlar bizim burda

Back