Öğretmenlerimize Sorular...

Tayin olduğun karma lise yine meslek lisesi mi? Ne tür meslek lisesi? Teknik - ticaret - endüstri - meslek mi, Anadolu meslek mi? Bunlar da ayrı bir faktör tabi. Senin yerinde olsam yine kendim gibi girerdim derse. Çünkü bir süre sonra sen yine sen oluyorsun, bu değişmiyor. Eğer bir değişim olursa öğrenciler bunu fark ediyor çünkü. Sen epey duyarlı bir öğretmene benziyorsun, umarım sıkıntı yaşamazsın ama emin ol, ilköğretimdeki öğretmenler de ortaöğretimdeki öğretmenlerde öğrencilerle aynı sıkıntıyı yaşıyorlar.

Bir de bir mevcut metod tüm okullara ve öğrenci çeşitlerine uygulanamıyor ne yazık ki, hani sana desem ki bu şekilde gir derse diye, olmayacak. Bazen yapılabilecek en iyi şey nötr girip, koşulların gerektirdiği gibi davranmak. Sonuçta aynı okulun içindeki sınıfların hepsinde aynı şekilde aynı yöntemleri kullanamıyoruz. Her koşul kendi ortamını yaratıyor bir şekilde.

Burda yazdıklarım aslında sana tavsiye falan değil arkadaşım, yazdıklarının bana düşündürdükleri gibi birşey... Elbette sen nasıl davranacağını bilirsin.

Gideceğin yeni okulunda başarılı olacağına inanıyorum, herşey gönlünce olsun. Tüm öğretmenlik yaşamında başarılar.

Sevgili Bilge yorum ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim
ben kız meslek lisesinde çalışıyordum, atamamın yapıldığı okul düz lise yani karma bir okulda çalışacağım. Ne demek istediğini anladım yani çok sert katı bir öğretmen gibi başlasam bile bir süre sonra kendimi ele verebileceğim. sanırım zamanla herşey yerine oturacak, hayırlısı olsun artık napalım:) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Kendine çok iyi bak...

hocam benim gördüğüm şu ki öğrenciler ne kadar dersle alakasız olurlarsa olsunlar mesleğine değer veren ve çalışan öğretmeni gayet iyi biliyor ve ona değer veriyor inan ki bir çok öğretmenden daha iyi ayarlayabiliyorlar tavırlarını.
siz yerinizi bilirseniz ve ona göre davranırsanız emin olun ki onlarda yerlerini bilirler.size gereken saygıyı gösterirler.

çocuğu bu kadar erken dersaneye gondermek çok gerekli birşey değil,birikim kazanması açısından kitap okutmanızı öneririm.Tabiki seçtiğiniz kitaplar da çocuğa akıcı gelmeli,bu yaşta okuma alışkanlığı kazanırsa yorum yeteneği gelişir ve oks de zorlanmaz....

Merhaba çocuğunuz için en doğru olan şey ona dersleri sevdirmek.Evet çocukları yarış atı durumuna soktuk ama çocukları bu duruma sokturan biz değil sistemin kendisidir.dpy,oks,öss,kpss düşünün çocuklarımız bu yarışta yer almak zorundalar.ben okuttuğum sınıflarda bilgiyi vermekten çok onu sevmeyi öğretiyorum.Çocuğunuza alacağı bilginin yararlarını anlatın.ne işe yarayacağını günlıük hayatta nasıl kullanacağını. o zaman çocukta istekli oluyor,öğrenmede verimli oluyor.

eğitimci arkadaşlar benimde bir sıkıntım var bana yardımcı olurmusunuz Oğlum 7. sınıfa geçti sadece türkçesi 3 öbür dersleri 4 5 arası her sene çok ilgiliydim bu kış babam rahatsızlandı günlerce hastanede kaldım düzelmedi zaten kaybettim neyse hiç ilgilenemedim bana bu karneyi getirdi sizlere sorum bu yıl dershaneye mutlaka göndermem gerekiyormu çünki maddi konuda 4 5 ay sıkıntıdayız moralim çok bozuk yarı yıldan sonra göndersem nasıl olur çok hıslı bir çocuk değil kendini tam derse vermiyor ama bilgisayara oyunlara gelince süper şimdidem hepinize çok teşekkür ederim sizler benim için çok özelsiniz çünki siz ÖĞRETMENSİNİZ

Benim kızım 3.sınıfta zeki bir çocuk ama tembel zoraki ders çalışıyor.Sınıfımız 48 kişi ve öğretmenden yeterli verim alamıyoruz.Ben dersleriyle yakından ilgileniyor ve destek oluyorum.Ama çalıştığım için ve 1.5 yaşında bir bebeğim daha olduğu için bende gerektiği kadar yardımcı olamıyorum.
Şimdi sınıfımızda birçok velinin çocuğunu 4.sınıf için dersaneye yazdırdığını öğrendim.Açıkçası bu konuda kafam çok karıştı ve önerilerinizi bekliyorum.
o yaştaki bir çocuğun(daha oyun çocuğu) aşırı dersle ilgilenmekten bunalmasından ve iyice okuldan soğumasından korkuyorum.Göndermezsemde arkadaşlarından iyice geri kalabilir endişesi yaşıyorum.
Öğretmeniyle konuştum bu konuyu o da aslında gerek olmadığını söyledi ve paranız çoksa gönderin dedi.
Benim için dersane ücreti büyük külfet olacak ama eğer çocuğuma faydası olacaksa yemem içmem arttırıp gönderirim.
Siz eğitimciler bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

mrb bence cocuğu sıkmamalısın eger elinde imkan varsa araştır ve doğru eğtim alabileceği okula gndermelisin çünkü dört ve beşinci sınıf eğtim için cok önemli dersane eğtimi okulda başarılı olamayan cocuk alt yapı olmadan kendini yetiştiremez bence

eğitimci arkadaşlar benimde bir sıkıntım var bana yardımcı olurmusunuz Oğlum 7. sınıfa geçti sadece türkçesi 3 öbür dersleri 4 5 arası her sene çok ilgiliydim bu kış babam rahatsızlandı günlerce hastanede kaldım düzelmedi zaten kaybettim neyse hiç ilgilenemedim bana bu karneyi getirdi sizlere sorum bu yıl dershaneye mutlaka göndermem gerekiyormu çünki maddi konuda 4 5 ay sıkıntıdayız moralim çok bozuk yarı yıldan sonra göndersem nasıl olur çok hıslı bir çocuk değil kendini tam derse vermiyor ama bilgisayara oyunlara gelince süper şimdidem hepinize çok teşekkür ederim sizler benim için çok özelsiniz çünki siz ÖĞRETMENSİNİZ

slm canım bence şu bilgisayar oyununu hayattından cıkartmalısın eğr durum zorsa yarı yıldan snra gndermende bi sakınca olmaz ama sen cocuğa sıkı bi calışma planı hazırla fazla sıkmamak kaydı ile zaten cocuk planlı calışmalıyı öğrenirse başarılı olmayı öğrenir

bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasınlar bende ilkokulda ortaokulda çok tembeldim lisede normal ama üniversiteyi birincilikle bitirdim çocukluğumu doyasıya yaşatan anne ve babama çok teşekkür ediyorum şimdi

slm canım bence şu bilgisayar oyununu hayattından cıkartmalısın eğr durum zorsa yarı yıldan snra gndermende bi sakınca olmaz ama sen cocuğa sıkı bi calışma planı hazırla fazla sıkmamak kaydı ile zaten cocuk planlı calışmalıyı öğrenirse başarılı olmayı öğrenir

içimi çok ferahlattın arkadaşım birde biz kadınların arasında şu var benim çocuğum şu dersaneye gidiyor sen göndermiyormusun ben özel ders aldırıyorum sen aldırmıyormusun falan filan bizmaddi durumu çok iyi insanlar değilizözel kurslara gönderemiyorum bu sefer çok üzülüyorum bu arada bu eğitim sistemini kınıyorum bizim öğretmenimizin o dershanedeki hocadan ne farkı var neden dershanelere gitmek zorunluluğu oluşuyor fakirin çocuğu okumasınmı neden sınıflarda ayrılsınlar neyse bende MECBUREN dershaneye yarıyıldan sonra göndereceğim .sevgili bennu beyzam o yazdıkların inşaallah oğlum içinde geçerli olur ben birincilik falan istemiyorum sadece ve sadece sevdiği işi yaparak hayatını kazansın hepinize teşekkür ederim

sevgili aycicegi ben bir ögretmen olarak cocukların her yıl dersaneye gitmesini sart görmüyorum.önemli olan velilerin onlara okuma bilincini asılaması.hedeflerinin olması cok önemli.bir de bilgisayar ve oyunu kaldırmalısın.zaten istekli degil diyorsun,bu konuda hayır demeyi bilmek gerek onun iyiligi icin.sadece yazları ve haftasonları birer saat bilgisayara izin verirsen onun icin cok faydalı olur.ve elbet okuma sevgisi aşılamak gerek.okuyup meslek sahibi olmak gibi..
sevgiler

içimi çok ferahlattın arkadaşım birde biz kadınların arasında şu var benim çocuğum şu dersaneye gidiyor sen göndermiyormusun ben özel ders aldırıyorum sen aldırmıyormusun falan filan bizmaddi durumu çok iyi insanlar değilizözel kurslara gönderemiyorum bu sefer çok üzülüyorum bu arada bu eğitim sistemini kınıyorum bizim öğretmenimizin o dershanedeki hocadan ne farkı var neden dershanelere gitmek zorunluluğu oluşuyor fakirin çocuğu okumasınmı neden sınıflarda ayrılsınlar neyse bende MECBUREN dershaneye yarıyıldan sonra göndereceğim .sevgili bennu beyzam o yazdıkların inşaallah oğlum içinde geçerli olur ben birincilik falan istemiyorum sadece ve sadece sevdiği işi yaparak hayatını kazansın hepinize teşekkür ederim

evt bizim miletimiz de böle şeler var şunu düşünün genelde okul birincileri fazla maddi durumu iyi olmayan ailelerin cocukları oluyo neden onlar okuyobiliyolarda zengin aile coculları okuma yolunda olmuyo genelde bnce insanın içinde olmalı böle dersane falan içinde ıolmayan cocuk için fasafüso şelr

evt bizim miletimiz de böle şeler var şunu düşünün genelde okul birincileri fazla maddi durumu iyi olmayan ailelerin cocukları oluyo neden onlar okuyobiliyolarda zengin aile coculları okuma yolunda olmuyo genelde bnce insanın içinde olmalı böle dersane falan içinde ıolmayan cocuk için fasafüso şelr

sevgili arkadaşım bende böyle düşünüyorum ama yinede iyi bir anne olamıyormuşum hissine kapılıyorum bazen neyse yorumun için çok teşekkür ederim

bence ailelerin ilk önce yapması gereken şey çocuklarına okuma ve bulmaca çözme alışkanlığı kazandırmak.özellikle bilgisayarlar küçücük çocukları(onlar lisede olsalar bile aileleri için küçücktür hala:1rolleyes:) baştan çıkartıyorlar.ne kadar küçükken onları bu alışkanlıklara yönlendirrisek o kadar güzel olur derim ben.a.s.

arkadaşlar 11 yaşında bir oğlum var bu yıl 5. sınıfa gidecek.zeki ve haylaz olan cinsinden ders çalışmıyor, ödevlerini kaytarıyor, yapsa bile çoğu zaman sızlanarak yapıyor hatta ağlayarak.öğretmeni zeka testlerinin yapılmasını istiyor,onun özel bir çocuk olduğunu ve özel bir eğitim alması gerektiğini söylüyor.psikoloğa da danıştım fazla üstüne gitmememi söyledi ama ben söylemezsem hiç çalışmıyor korkuyorum temelinde aksaklıklar olacak diye yine okul açılacak, yine stres.dershaneye yollamayı düşünüyorum bu yıl ama daha çok sıkılır diye endişeleniyorum. ankara da nereden yardım alabilirim bilgisi olan varsa benimle paylaşır mı lütfen

arkadaşlar 11 yaşında bir oğlum var bu yıl 5. sınıfa gidecek.zeki ve haylaz olan cinsinden ders çalışmıyor, ödevlerini kaytarıyor, yapsa bile çoğu zaman sızlanarak yapıyor hatta ağlayarak.öğretmeni zeka testlerinin yapılmasını istiyor,onun özel bir çocuk olduğunu ve özel bir eğitim alması gerektiğini söylüyor.psikoloğa da danıştım fazla üstüne gitmememi söyledi ama ben söylemezsem hiç çalışmıyor korkuyorum temelinde aksaklıklar olacak diye yine okul açılacak, yine stres.dershaneye yollamayı düşünüyorum bu yıl ama daha çok sıkılır diye endişeleniyorum. ankara da nereden yardım alabilirim bilgisi olan varsa benimle paylaşır mı lütfen
arkadaşlar pardon söylemeyi unutmuşum oğlum okul birincisi.naniknanik

arkadaşlar bende bildiğim bir iki şey söylüyüm kitap alın o dersle ilgil kitap alın açıklayıcı farklı yayınların kitapları çocuk onları bitirsin sonra başka kitaplar sürekli bu devam etsin derim tabi rehberlik öğretmeniyle sık sık görüşün bence bir konu dersanede değil kitaptan öğrenilir tavsiye edeceğim yayınlar güvender final konu anlatımlılar

çocuklari Ilk Yillarda Dersaneden Gina Getirmeye Ne Gerek Var 6.sinifa Kadar Gereksiz Bence Madem Külfette Olacak

X