- 2 Temmuz 2023
- 8.570
- 23.593
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Yok, annemin seneler sonra haberi oldu, o da bahsettigim uni doneminde ogretmenimle karsilastigimda annemde yanimdaydi, halinden tavrindan rahatsiz olup beni konusturmustu, tabiki once öğretmenime agzinin payini vermisti.çok berbat bir insanmış çok
böyleleri öğretmen olmamalı
ama eski nesil öğretmenler arasından gerçekten çok kötü, aşırı kalitesiz öğretmenler var
anneniz çok akıllı ve duruşu olan bir kadınmış, çok takdir ettim
sizin psikolojiniz zarar görmüş ama anneniz yüzünden değil, bu iğrenç kadın yüzünden olmuş bu.
annenizi eleştirdiğim tek konu, keşke senelerce sizi bu berbat insanın eline bırakmak yerine okuldan alsaymış
gerçi bu zorbalıklardan haberi oldu mu olmadı mı onu bilmiyorum
ama eminim ki başınıza gelenler şu an şu sitedeki velilerin başına gelse çocukları o okuldan bir an önce alırdı
belki çocuğunuza tembihleyebilirsiniz öğretmenden herhangi bir yanlış davranış görürse mutlaka söylemesi yönünde
bizler zamanında anne babalarımızdan çok çekinir hiçbir şey söyleyemezdik ama şimdiki nesil genç anneler çocuklarına daha bilinçli yaklaştıkları için çocukların bu tarz durumları ailelerinden saklayacağını sanmıyorum
sonuçta çocuğu korkutarak yetiştirirsek çocuk bizden korkar. ama özgür yetiştirirsek korkmaz ve paylaşabilir bizlerle
anne değilim ama bu şekilde düşünüyorum
hediye konusuna gelince... kesinlikle katılmamak lazım diye düşünüyorum ama çok yüksek bütçeli abartılı bir şey değilse çocuğunuz için katılmayı düşünebilirsiniz
ama asla bu hediye için bütçenizi zorlamayın, asla
Karne notlarim icinse her veli toplantisinda sinif annesi olan kisiyi de yanina cekip sanki herkese böyle davraniyormus, herkesin notlari boyleymis, öğrencilerini gerceklerle yuzlestiriyormus gibi anlatirmis, bu tutumu (gercek yüzünün aksine) annemin hosuna da giderdi, kadin cocugumuzu pohpohlamak yerine gercek dünyaya alıştırıyor diye dusunuyormus.
Zaten biz okurken, ilk donem dusuk not verip ogrenciye ders vermek, ogrenciyi gazlamak gibi sacma bi dusunce hakimdi, benle ayni donemlerde okuyanlar bilir bunu.
Yani annem, öğretmenimin gercek yuzunu bilseydi, mesleginden edene dek ugrasirdi, cok eminim ki bence bunu hakediyordu.
Daha sonra Allah'tan sahane ogretmenlerim oldu da egitimden sogumadim.
Simdi ben kendi cocuklarimla oldukca durust ve guvene dayali bir iliski kurmaya calisiyorum, yaşı cok kucuk oldugu icin bazen bazi seyleri yanlis dahi yorumladigi oluyor, yine de tatlı bir dille ogretmeniyle iletisime geciyorum ama acikcasi yanlis yapmaktan da olesiye korkuyorum. Gerci eminim buradaki kadinlarin tamami ilk velilik yillarinda benimle ayni stresi yaşamıştır.