2 aylik taze kres velisiyim, haliyle 2 ogretmenimiz var. Bende bu konuda gerginim ama bizim okulda velilerin grup kurmasi vs kesin bir dille yasaklandi. Velilerle hic iletisimimiz yok, simdi hediye alınır, benim kizim boynu bukuk kalir diye korkuyorum.
Benim zamanımda bu sebeple cok ama cok kirildigimi hatirliyorum, ayni seyi yasamasini istemem, ne yapmalıyım sizce?
yorumuma ek olarak,
bizim öğretmen hakkında değil ama başka bir veli aracılığıyla başka sınıfın öğretmeni hakkında şunu duydum ben zamanında:
güya öğretmen, "her sene sürekli çiçek alıyorlar, abuk sabuk ıvır zıvır alıyorlar hepsini eve giderken çöpe atıyorum. hepsi çöpe gidecek bunların" demiş, çocukların aldığı çiçekler ve minik bireysel hediyeler hakkında.
mesela ben bunu duyduğumda çok üzülmüştüm ve bütün öğretmenlerin aldığımız hediyeleri çöpe attığını sanmıştım
kendi öğretmenimize bile içten içe çok kızmıştım. ki bizim öğretmen değildi bunu diyen. öğretmenimin alınan çiçekleri çöpe attığına dair tek bir kanıtım bile yoktu buna rağmen bizimki de öyle düşünüyor sanmıştım
yani başka bir öğretmenin tavrı, suçu günahı olmayan öğretmenime kendi içimde kızmama ve kırılmama neden olmuştu
sonra büyüdükçe bu düşünceden çıktım tabii ki ve tüm öğretmenlerin aynı olmadığını anladım
yani hediyeleri gereksiz bulup çöpe atan öğretmenlerin aslında az olduğuna ikna oldum
küçükken dedikodusunu duyduğum öğretmen belki hiç kıymet vermiyordu öğrencilere ama kıymet veren bir sürü öğretmen vardı
şimdi düşünüyorum da, sonuçta bu duyduğum şey sadece o velinin yaptığı bir dedikoduydu. belki gerçek bile değildi? belki veli yalan söyledi?
öğretmen böyle demiş olsa, veli bunu nereden duydu? nereden biliyor? bu cümle sahiden kurulduysa öğretmenler odasında kendi aralarında kurulmuştur. öğretmen velinin yüzüne karşı bunu demez, diyemez?
bugün koca bir kadın olarak bu şekilde düşünüyorum.
ama çocukken öyle düşünmüyor insan ve duyduğuna inanıyor, gerçek sanıyor
bu hediye muhabbetlerinin bir çocuğun psikolojisini nasıl etkileyebileceğini göstermek için bu anımı paylaşmak istedim.