Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var duydunuz mu? Savlari geçerli kılan şey sayısal cogunluktur..
Su bile her zaman 100 derecede kaynamiyor. Bu en temel bilimsel teori neye göre oluşur neye sonuç alınır bunu lisede öğrendim. Anası ile bag kuramadım diyen savin geçersiz diye gelmiş büyük bir tespit gibi

İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var duydunuz mu? Savlari geçerli kılan şey sayısal cogunluktur..
Evet dogru, bakın burada onca sey yazıldı, cogunluk olarak kurulan bagdan mı sözedilmiş, hayır, demek ki cogunluk sizin gibi düşünmüyor

Gayet cok cok güzel birsey bende içimden geldiği için örgü buketler yaptım yegenlerımın ogretmenlerıne hem kalıcı hemde sevdim diye benım de cocugum olsa bende sizin gibi düşünürüm tamam kutsal bir meslek ama o sekılde olucagına ben afrıkaya bagıs yapardım ac çocukların karnı doysun hem cok güzel bir sevap hemde ögretmene yakısan birsey ordan vıdo cekıp de atıyorlar çocuklar hem anı hemde benım ıcın cok duygusal bır an olurdu benım fıkrım bu da

Su bile her zaman 100 derecede kaynamiyor. Bu en temel bilimsel teori neye göre oluşur neye sonuç alınır bunu lisede öğrendim. Anası ile bag kuramadım diyen savin geçersiz diye gelmiş büyük bir tespit gibi
Zaman gecirme ile bag kurma arasında bağ kuran sizsiniz:) Fakat argumanınız zayıf..

Ek olarak ısrarla eğitimcisin diyen var. Ben öğretmen değilim..fen edebiyat mezunuyum.. öğretmenlikle alakam yok mesleğimin. Bir dönem her işsiz üniversite mezununun yaptığı gibi ücretli öğretmenlik yaptım sadece. İyi ki de öğretmen değilim..kendi meslegimi seviyorum. Memnunum rahatım. Öğretmenliği çocuklardan dolayı yaparken seviyordum çocuk severim çünkü. Ama uzun vadede yapılacak iş değil..iyi ki öğretmen olmamisim.

Ben de iyi ki diyorum son cümlenize. Sebep, sonuç, çıkarım durumlarınızın isabetli oldugu söylenemez, meslek olarak uygun degildiniz kanımca.

Diyelim ki; ben kesinlikle katılmak istemiyorum. Ne oluyor bu durumda? Katılanların ve katilmaynlarin isimleri falan mı okunuyor öğretmene?
Hayır senin katılıp katılmadığını kimse bilemez. Katılmak istemeyenler özelden sınıf annesine yazıyor Ama şöyle rahatsız edici bir şey var. Öğretmenler gününde herkes sınıfta toplanıyor. O hediye öğretmene takdim ediliyor. Senin hiçbir katkın yokken o gösterişe maruz kalıyorsun gizli rencide edici bir eylem. Ama para toplandığından tabii ki sınıf öğretmeninin haberi var. Sonuçta sınıf annesi ile birebir iletişim de.

İsim listesi yapıp hediyenin kutusuna koyuyorlar, katılan da katılmayan da belli oluyor

Neyse ki çocuklara degilmiş, en savunmasız olanlar onlar çünki..
Benim veliler grubunda da sevmediğim işte bu şekilde olgun olmayan sonuçlar olmasi..sırf fikrimi beğenmediniz diye mesela neden olayı sahsilestiriyorsunuz. Siz benimle ilgili ne biliyorsunuz ki cocuklarin masumiyetini zarar verecek olduğum fikrine kapildiniz.
Atalarımız bile gözden uzak olan gönülden uzak olur demiş. Fikir de bu yani. Zaman gecirmekle kurulan bağ arasında ilişki var demem. Hemen mesleğimle ilgili belden aşağı vurmaya çalışmalar bilmem neler.. nasıl eğitimcisin demeler..yok iyi ki öğretmen değilsinler bilmem neler..
Mesele tartışmayi bilmemek. Yoksa konu bugün hediye olur WhatsApp grubunda yarın başka bir konu olur.

Neden öğretmenlik kutsal deniyor? Çünkü biz hep fazlasını verdiğimiz için.
Öğretmenlik kutsal değil. Bilmiyorum bunu neye göre söylüyorsunuz ama eğitim camiası geniş ve bizzat abim ve eşi eğitimci biri olarak ve en yakın arkadaşlarımın öğretmen olması hasebiyle size şunu derim ki dedikleri şu : anlatıp geçiyorum. Bu kadar... Hele ki 20 yıllık bir öğretmen olan abim bıkmış vaziyette. Hiç de kutsal olarak görmüyor. Çünkü MEB,eğitim sistemi o kadar berbat ki öğretmenlerin öğretmenlik mesleğine olan saygısını sıfıra indiriyor. Hele son yıllarda tamamen paraya dönmüş vaziyette. Bunu yeni atanmışlar da söylüyor. Kutsallık diye bir şey yok. Biz toplum olarak kutsamaları çok seviyoruz.

"Karalar baglayacağımdan" emin oldugunuz bir mesleginiz varmış, kendi ifadeniz.Çocuklar emin ellerde olsun da kimin ne oldugu benim için hiç önemli değil..

Teknolojinin en büyük lüksü istedigin an istediğin insan yok oluyor ya o. Veliler grubunda da fikrimi belirtince saçma sapan tepkiler veren olunca cikiyorum.
Hediyeye ek olarak ille mavi orkide alalım diyen veli örneğini yazmıştım.. bana kendi fikrini savunmak yerine sizin verdiginiz para gözünüze çok geliyor galiba ile başlayan cümle kurmuştu..şimdi de burda mevzu bu.
Neden öğretmenlik mesleginde hediye var diğerlerinde yok konusunun üstüne geldim. Öncesini okumadım. Kendi fikrimi belirttim. Güzel güzel tartisiyoruz sonu döndü dolaştı benim şahsıma geldi..neden ? Tartışmayı bilmiyoruz çünkü. Çoğunluk bilmiyor..öfke ile saldırmak istiyorsunuz..laf sokayım. Nasıl sokayım. Dur bunun tespitini boklayayim. Nasıl boklayayim..senin sictigin tespite demeyeyim de daha elit goruneyim. İyi ki öğretmen olmamissin Doğru karar diyeyim. Çocuklar masum diyeyim..alt metin vereyim ordan da.

Bir tuşla konudan uzaklaşma luksumu kullanmak istiyorum. Bir hikaye eşliğinde. Hikayenin sebebi de ben haklıyım diye değil. Tartışmayı bilmeyen insanlarla tartışmamak gerektiğini hatırlatması açısından güzel.

Kurtla eşek tartışıyormuş.
Kurt “Çimen yeşildir.”
Eşek “Çimen sarıdır.” demiş.
Konuyu aslana anlatmışlar.
Aslan kurta ceza vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana sormuş:
“Sen de çimeni sarı mı görüyorsun?”
“Hayır çimen yeşildir, cezan eşekle tartıştığın için.”

Fen edebiyat mezunu oldugunuza emin misiniz:))

Hasta olmadığın içindir... Ya da hastaneler de ömrü geçen bir çocuğun olmadığın içindir. Öyle doktorlar var ki bir çocuğu onlarca kez ameliyat ediyor. O çocuğun ailesini tanıyor ve çocukla da iletişimi oluyor. Kanser hastası çocuklara, doğuştan plastik cerrahiler de sürekli ameliyata maruz kalmak zorunda olan çocuklara soracaksınız doktorunu. Doktorlara edilen dualar da cabası. Sizin hayatınızda doktor olmayabilir ama hayatında doktor olan çok aileler var. Ve o doktorlar o aileler için çok kıymetli.

Benim çalıştığım okulda ki büyük bir okul biz istemiyoruz.
Hediye olayını bakanlık da istemiyor ki bence haklı. Böyle bir olay olursa direk bundan bahsedebilirsiniz net çözüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…