- 22 Eylül 2012
- 1.346
- 1.699
-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Bana dünyanın zorbalığını yapan lise öğretmenimi bir yere şikayet edemedim. Çünkü tekrar onun dersine girecektim. Ama doktora gittiğinde haklı haksız çok rahat şikayet oluşturuyor halk? Hangisinde baskı var ?Çocuğumu defalarca muayene etttirdim defalarca zorla ağzı açıldı veya açtık. Zorla kan aldırdık. Normal bir zorlamadan bahsetmiyorum. Agzini aç dedi. Açmadığı an aldı çocuğu kucagimdan sedyeye götürdü..üstüne çıktı..abartısız üstüne çıktı. Ve atın ağzını açarlar ya..o videolar gözünüzün önüne gelsin. O şekilde iki eliyle atın ağzını açar gibi açmaya çalıştı..bunlar kısa sürede oldu tabi ben hemen çocuğumu aldım. Eşimin de birşey demesine fırsat vermedim. Şiddeti savunmuyorum. Normalde bunu polis bile yapsa müdahale ederim. Öyle cevvalimdir. Ama doktora birşey diyemiyorsun. Öyle bir sosyal baskı var. Hakkını savunsan bile şiddet uygulamissin gibi bir tavır var. Baskiysa en ala baskıyı ben hastanelerde hissediyorum.
Bizim semt çok sakin olduğu için aile hekimleri genelde erken çıkar, bazen diğer hekim arkadaşlara devreder. Hafta içi orada olması gerekirken yoktur falan, o yüzden diyorum. Başka bir yerde, sahada vs. mesai yaptıklarını düşünüyordum ben, öyle de değilmiş. İster böyle olsun, ister disiplinli, prensipli çalışsın o da alıyor maaşını biz de. Ve hayat standartlarımız da ona göre zaten. Öğretmenlerinki tabii ki daha düşük.En kötü çalışma saati yine 160 saattir. Mesleği genelleyip ondan az çalışan bunu yazınca düzeltme gereği hissettim. Kaldı ki tüm doktorlarla ilgili iddiam yok. Kutsal meslek de demem. Herkes mesleğinde profesyonel olmalı. Bunu bir doktor dese ona da itiraz ederdim .
Hastasının hediyesini kabul eden doktora bile karşıyım. Ondan hizmet alırken konumu gereği geliyor çünkü.
Hepsi şikayet ediyor. Cimer’den her gün yazı geliyor okul idaresine, öğretmen şikayetleriyle ilgili. Kimin olduğuyla ilgili bilgi verilmiyor. Hangi öğrenci olduğu belliyse de o öğrencinin sınıfı değiştiriliyor, şikayet ettiği öğretmenin girmediği bir sınıfa alınıyor kaydı. Okulda o branşta tek öğretmense de bu konuyla ilgili öğrenciye baskı, rahatsız edici bir söz vs. edemiyor zaten. Çünkü şikayet edilir yine. Siciline işler.Kaç öğrenci gördüğü haksızlığı ya da kötü muameleyi şikayet edebiliyor?
Aile hekimleri haftanın bir günü yarım gün kurum dışında çalışmak zorunda diğer günlerde de 1 gün 7 de kurumu açıp 4 te çıkıyorlar diye biliyorum. 8-5 yerine 7-4 bir gün de yarım gün kurum dışı. Mesaisine uymayanı da savunmam zaten varsa. Mesele burada kimin daha çok çalıştığı değilken örnek verilince yazdım :)Bizim semt çok sakin olduğu için aile hekimleri genelde erken çıkar, bazen diğer hekim arkadaşlara devreder. Hafta içi orada olması gerekirken yoktur falan, o yüzden diyorum. Başka bir yerde, sahada vs. mesai yaptıklarını düşünüyordum ben, öyle de değilmiş. İster böyle olsun, ister disiplinli, prensipli çalışsın o da alıyor maaşını biz de. Ve hayat standartlarımız da ona göre zaten. Öğretmenlerinki tabii ki daha düşük.
Hediye konusu bence de saçma. İnsan özel günlerde hatırlanmak ister, hoşluk ister ama bunun bu şekilde olması yanlış. Ben sınıf öğretmeni olsam vicdan azabı çekerim, rahatsız hissederim. Hediye olayına hiç girilmeden, en fazla bir çiçekle bitmeli bu iş. Neler varmış yeni duyuyorum. Öğretmene hesap açan, altın alan, sınıf annesine hediye verilen bir sistem. Daha saçma ne olabilir diye düşünürken hep daha da saçması çıkıyor karşıma.
Üzgünüm ama şu cümle tamamen saçmalık. Hani bunu kanıtlamak için örnek vermeye, çevremizdeki insanlara bakmaya falan gerek yok. 3 günlük flörtüyle 10 yıllık kocası gibi bağ kurup 30 tane konu açan kadınları okuyoruz her gün forumda. Bunların içinde daha önceden uzun ilişkileri olanlar da var. Hani sadece bdvyi 5 dk gezseniz öne sürdüğünüz savın ne kadar geçerli olmadığını anlarsınızAçın araştırın. İnsanların bağ kurduğu kişiler en çok zaman gecirdikleri kişilerdir..
Benim zamanımda böyle değildi. İnanılmaz zorbalık gördüm.Hepsi şikayet ediyor. Cimer’den her gün yazı geliyor okul idaresine, öğretmen şikayetleriyle ilgili. Kimin olduğuyla ilgili bilgi verilmiyor. Hangi öğrenci olduğu belliyse de o öğrencinin sınıfı değiştiriliyor, şikayet ettiği öğretmenin girmediği bir sınıfa alınıyor kaydı. Okulda o branşta tek öğretmense de bu konuyla ilgili öğrenciye baskı, rahatsız edici bir söz vs. edemiyor zaten. Çünkü şikayet edilir yine. Siciline işler.
Oğlum anaokulunda. Biz oğlumdan önce de bahsederdik sınıf öğretmenimizden, çünkü severdik. İçimizden bazıları hala görüşür. Biz de onlara sorarız halini hatrını, şehir olarak uzağız çünkü. Sosyal medyada da ekli olup görüştüğüm öğretmenlerim var. Hala her öğretmenler gününde ararım ya da mesaj atarım onlara. Ama bu her öğretmenimiz için geçerli değil tabii, sevdiklerimizle görüşüyoruz.Oğlun ilkokula devam ediyor gündeminiz şu an sınıf öğretmenleri tabiyki de şu an söz etmeniz normal. İlkokuldan mezun olduktan 10 yıl sonra sadece konusu açıldığında aklına gelen biri olacak oğlun için. Biz ilkokulda kalabalık bir sınıftık 50 kişiydik. Benim görüştüğüm ilkokul arkadaşlarımda şu an sınıf öğretmenimiz yaşıyo mu onu bile bilen yok. Belki 50 kişilik sınıfta birkaç kişi biliyordur. Ki bu çok da normal bir şey. 10 yaşından beri görmediği bir insan. Muhtemelen veliler çocuklarının sınıf öğretmenini çocuktan daha fazla hatırlıyodur.
Devlette çalışıp muayenesine gönderen doktordan kat kat çıksın . Hırsızlıktan farkı yok. Tabi ki yasaklanmalı.
Beyaz kod olayı öyle değil . O kadar emin yazıyorsunuz ki işin içinde olmasam inanacağım . Sizin bebeğinizi muayene ederken ağzını aç diyecek o da açacak diye mi düşünmüştünüz? 2 yaş kızım var ben de hekimim ve 1.5 yaş muayenesinde kızım da ağlayarak muayene oldu. Ben yine de size sorulmadan yapılmasını savunmam. Siz daha bir şikayeti yazmamış üstüne beyaz kodu bahane eden biri olarak çocuğa baskıyı nasıl öğreteceksiniz?
Sağlık kurumlarında bizimle ilgili tamamen saçma şikayetler bşle gelse her birine cevap yazıp süreci incelemeye alıyorlar. Öğretmenle ilgili şikayetlere o kadar hızlı dönüş alındığını düşünmüyorum. Siz işin sadece o tarafını ben de bu tarafını görüyorum? Doktora şiddet var diye baskı oluyor demeniz ayrı şok. Özür dileriz eğitimsiz dağ insanlarından dayak yediğimiz için .
Hastanın hediyesini hekim kabul etmemeli hatta yasaklanmalı .
Öğretmen öğretmenler gününde hediye a
Benim büyük oğlum 12 yaşında. Defalarca muayene oldu. Zorla ağzını açmak ile dizleri ile sedyeye çıkarak zorla ağzını açması arasındaki farkı biliyorum. Üstelik hiç bir muayene sonrası çocuk sıçrayarak uykularından uyanmadı veya kucağımda uyumak istemedi. Siz doktorlarin da bu sorunu var. İlla hasta birşey yapmıştır da doktor haklıdır. Adam bizden önce neye kızdı nobetinin bilmem kaçıncı saatiydi bilemem. Ama çocuğu kucagimdan aldığı gibi sedyeye götürüp dizleri ile çocuğun ayaklarına bastı üstüne çıktı. Normal bir ağzını aç dedi de açmadı minnoslugindan bahsediyor olabilir miyim. Eğer öyle olsaydı bu 12 yıl içinde bu şekilde en az 120 olay anlatmam gerekirdi..çocuğum da o kadar hassas olsaydı hepsinde gece sicrardi. Ki birinde uyutulmadan yüzüne kanaması durmayan bir anomali için yakma işlemi yapıldı. Babası dedesi hemşire herkes zorla tuttu kolundan. Anestezi olacak bölge değildi..ameliyata kadar kanama dursun diye doktor ani bir kararla yaktı bölgeyi. Onda da korktu ama gece travma yaşamadı. Yatagindan sıçramadi. Yine aynı yaşlardaydi.Devlette çalışıp muayenesine gönderen doktordan kat kat çıksın . Hırsızlıktan farkı yok. Tabi ki yasaklanmalı.
Beyaz kod olayı öyle değil . O kadar emin yazıyorsunuz ki işin içinde olmasam inanacağım . Sizin bebeğinizi muayene ederken ağzını aç diyecek o da açacak diye mi düşünmüştünüz? 2 yaş kızım var ben de hekimim ve 1.5 yaş muayenesinde kızım da ağlayarak muayene oldu. Ben yine de size sorulmadan yapılmasını savunmam. Siz daha bir şikayeti yazmamış üstüne beyaz kodu bahane eden biri olarak çocuğa baskıyı nasıl öğreteceksiniz?
Sağlık kurumlarında bizimle ilgili tamamen saçma şikayetler bşle gelse her birine cevap yazıp süreci incelemeye alıyorlar. Öğretmenle ilgili şikayetlere o kadar hızlı dönüş alındığını düşünmüyorum. Siz işin sadece o tarafını ben de bu tarafını görüyorum? Doktora şiddet var diye baskı oluyor demeniz ayrı şok. Özür dileriz eğitimsiz dağ insanlarından dayak yediğimiz için .
Hastanın hediyesini hekim kabul etmemeli hatta yasaklanmalı .
Öğretmen öğretmenler gününde hediye almadığını söylemeli hatta yasaklanmalı.
Araştırın o zaman ne diyeyim . Siz kendi gozlemlerinize göre genelliyorsuniz. Ne diyeyim dünya düz diyen insanlar da var.Üzgünüm ama şu cümle tamamen saçmalık. Hani bunu kanıtlamak için örnek vermeye, çevremizdeki insanlara bakmaya falan gerek yok. 3 günlük flörtüyle 10 yıllık kocası gibi bağ kurup 30 tane konu açan kadınları okuyoruz her gün forumda. Bunların içinde daha önceden uzun ilişkileri olanlar da var. Hani sadece bdvyi 5 dk gezseniz öne sürdüğünüz savın ne kadar geçerli olmadığını anlarsınızbağ kurmanın zaman geçirmekle hiçbir alakası yok.
Siz benim yazdığımı okudunuz mu? Çocuğunuzla ilgili yaşadığınız şeyde hekim mi haklı dedim? Normal muayene bile olsa sormadan yapmamalıydı dedim. Cimer ya da sabime başvursanız sonuç alınıyor. Kimse ilgilenmiyor diye bir şey yok. Sürecin içinden yazıyorum . En saçma şikayetin bile peşine düşülüyor.Hayır sadece şunun cevabını istiyorum sizden ona göre özür dileyecegim.. sizce bir doktor devletten sonra muayehanede çalışmalı mi..bu yasak dogru mu değil mi..
O zaman ben de diyeyim hediye için çocuklara b
Benim büyük oğlum 12 yaşında. Defalarca muayene oldu. Zorla ağzını açmak ile dizleri ile sedyeye çıkarak zorla ağzını açması arasındaki farkı biliyorum. Üstelik hiç bir muayene sonrası çocuk sıçrayarak uykularından uyanmadı veya kucağımda uyumak istemedi. Siz doktorlarin da bu sorunu var. İlla hasta birşey yapmıştır da doktor haklıdır. Adam bizden önce neye kızdı nobetinin bilmem kaçıncı saatiydi bilemem. Ama çocuğu kucagimdan aldığı gibi sedyeye götürüp dizleri ile çocuğun ayaklarına bastı üstüne çıktı. Normal bir ağzını aç dedi de açmadı minnoslugindan bahsediyor olabilir miyim. Eğer öyle olsaydı bu 12 yıl içinde bu şekilde en az 120 olay anlatmam gerekirdi..çocuğum da o kadar hassas olsaydı hepsinde gece sicrardi. Ki birinde uyutulmadan yüzüne kanaması durmayan bir anomali için yakma işlemi yapıldı. Babası dedesi hemşire herkes zorla tuttu kolundan. Anestezi olacak bölge değildi..ameliyata kadar kanama dursun diye doktor ani bir kararla yaktı bölgeyi. Onda da korktu ama gece travma yaşamadı. Yatagindan sıçramadi. Yine aynı yaşlardaydi.
Ama hasta illa haksizdir ya bunu da yanlis anlamisimdir.
Yine kendim için olmasa da hasta tartışıyor diye beyaz kod vereni de çok gördum. Ha bu elestirecegim bir durum da değil. Ben hekim olsam ben de hasta ile tartışmak yerine beyaz koda başarım güvenlik gelsin ilgilensin. Burdaki ornekleri baskı üzerinden gittiğiniz için verdim.
Şarj bitti ilk alıntida..orayı silmiştim ama orasi da tekrar çıkmış..o kısmı anladım sonradan düzelttim. Hayır ben o dönem şikayet ettim sonuç çıkmadı..hatta durun şimdi bakayım cimer üzerinden ettiysem görünür. Bakayım ne demişler..uzerinden on yıl geçti çünkü hatırlamıyorum sonucu ama birşey çıkmadı.Siz benim yazdığımı okudunuz mu? Çocuğunuzla ilgili yaşadığınız şeyde hekim mi haklı dedim? Normal muayene bile olsa sormadan yapmamalıydı dedim. Cimer ya da sabime başvursanız sonuç alınıyor. Kimse ilgilenmiyor diye bir şey yok. Sürecin içinden yazıyorum . En saçma şikayetin bile peşine düşülüyor.
Yukarıda tekrar ve tekrar yazdım. Devlette çalışıp özel muayenehanesine yönlendiren hırsızdır.
Devlet şuanda sadece eğitim araştırma ve ünideki hocalara istifa etmesinler öğrenci yetiştirmeye devam etsinler diye hem burada çalışıp hem özel muayenehane açma hakkı tanıyor. Bunun dışında hiç bir hekim de açamaz. Sıkı denetleniyor üstelik. Benim gözümde hırsızlıktır .
Siz bir sürü manyakla da muhatapsınız aynı zamanda, sizin ıvır zıvır şikayet sayısı öğretmenlere göre çoktur.Benim zamanımda böyle değildi. İnanılmaz zorbalık gördüm.
Şimdi de kuzenimin küçük çocuğu var ve annesi öğretmene bir şey derken yine çocuğuyla muhattap olacak diye çekiniyor. Halbuki haklı bir şey ama diyemiyor. Kıyasladığım baskı konusu.
Bana cimerden bir sürü şikayet geliyor. O kadar saçma ki kayıt oluşturulması bile komik... Dediğim buydu esasen baskıysa hangisi baskı :)
Tamam hemen bir üniversite kütüphanesine gidip dandik bir forum konusu için araştırmalara koyuluyorumAraştırın o zaman ne diyeyim . Siz kendi gozlemlerinize göre genelliyorsuniz. Ne diyeyim dünya düz diyen insanlar da var.
Siz o kısmı görünce özür dilemem gerekir diye düşünüp mü sildiniz? O kısımla ilgili yorum neden yapmadınız:)Şarj bitti ilk alıntida..orayı silmiştim ama orasi da tekrar çıkmış..o kısmı anladım sonradan düzelttim. Hayır ben o dönem şikayet ettim sonuç çıkmadı..hatta durun şimdi bakayım cimer üzerinden ettiysem görünür. Bakayım ne demişler..uzerinden on yıl geçti çünkü hatırlamıyorum sonucu ama birşey çıkmadı.
Özür dilemekten gocunmam. O kadar çok yazışma oldu ki arada kaynadı. Özür dilememek için silmedim. Yanlış anladığım için sildim. Çünkü orda siz zaten muayehane yasaklaması doğru bir uygulama demişsiniz.Siz o kısmı görünce özür dilemem gerekir diye düşünüp mü sildiniz? O kısımla ilgili yorum neden yapmadınız:)
Bir şey çıkmadı dediğiniz ne mesela ? Ceza beklentiniz neydi?
Tamamen de yasaklanmadı bu arada. Üni hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerindeki hocalar için serbest. Geç oldu iyi geceler diliyorum .Özür dilemekten gocunmam. O kadar çok yazışma oldu ki arada kaynadı. Özür dilememek için silmedim. Yanlış anladığım için sildim. Çünkü orda siz zaten muayehane yasaklaması doğru bir uygulama demişsiniz.
Zaman gecirme ile bağ kurma dogru orantılı olsaydı annemle bagım cok saglam kurulurdu. 7 24 ellerindeydim, dipdibeydik. Bir zincir en zayıf halkası kadar saglamdır, bugünkü iletişimimi iyi tutmaya cabalasam da gecmiş hasarlı. Savınız geçersiz..Benim 4 tane ilkokul öğretmenim oldu.. birinden nefret ediyorum hala bile..birisi çok idealisti çok şeyini de örnek aldım. Hepsi ile anılarım canlı. Annemle de sohbet ederken kaç kez anlatmıştır anıları kaç yaşında kadın.
Kendi cocugumdan örnek verdim. Sabah 9 ders başlıyor öğlen 2 de geliyor. Hafta içi benim çocuğum öğretmenini benden daha çok görüyor. Meslek grubundan söz edildiği için ordan girdim. Hangi meslek grubuna bu kadar maruz kalıyor.. diğerleri biz gelir tırıs gider sizin yorumunuz.
Açın araştırın. İnsanların bağ kurduğu kişiler en çok zaman gecirdikleri kişilerdir.. eski zamanlarda akrabadan daha çok komşularımız vardı..benim teyzemden çok yakın olduğum komşu abla vardı. İyilikle kötülükle de alakası yok. Teyzemi çok severim..bir araya geldiğimizde çok güzel zaman geciririz. Ama çocukluğumda araba yok bir şey yok. Mesafeler uzak. Komşu ablalarla daha yakindik..akraba gibi oluyorsun.
Zaman geçirme ile bağ kurma arasında korelasyon var. Bu da tek bir meslek grubunda var. İster kabul edin ister etmeyin.
İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var duydunuz mu? Savlari geçerli kılan şey sayısal cogunluktur..Zaman gecirme ile bağ kurma dogru orantılı olsaydı annemle bagım cok saglam kurulurdu. 7 24 ellerindeydim, dipdibeydik. Bir zincir en zayıf halkası kadar saglamdır, bugünkü iletişimimi iyi tutmaya cabalasam da gecmiş hasarlı. Savınız geçersiz..