Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

İlkokuldan bir iki sıra arkadaşınızı ve öğretmeninizi hatırlarsınız. Hademeyi falan hatirlamazsiniz ne alaka. Vakit geçirdiğimiz insanla bağ kurarız..bağ kurduğumuz için mutlu etmek isteriz..hediye de insanlari mutlu etmek için yapılır..öğretmene hediyenin çıkışı bu şekildedir. Kac doktorla bag kurdunuz. Veya hangi meslek grubu ile bag kurdunuz. Hepimizin ortak bağ kurduğu meslek grubu öğretmenler. O yüzden herkes öğretmenlere hediye almak gibi bir düşünceye sahip oluyor.. anı vs bu..uzun uzun açıkladim zaten.. anlayana sivrisinek saz.
Doktorlara pek işiniz düşmemiş gibi duruyor iki seferdir bir doktorla bağ kurmayı söylüyorsunuz ama hayatımıza dokunan doktorlar var ve birçok insanın da var ufak çaplı hediyeler zaman zaman götürürüm meslek karşılaştırmasını hiç etik bulmadım.

Öğretmenlik kutsal değil. Bilmiyorum bunu neye göre söylüyorsunuz ama eğitim camiası geniş ve bizzat abim ve eşi eğitimci biri olarak ve en yakın arkadaşlarımın öğretmen olması hasebiyle size şunu derim ki dedikleri şu : anlatıp geçiyorum. Bu kadar... Hele ki 20 yıllık bir öğretmen olan abim bıkmış vaziyette. Hiç de kutsal olarak görmüyor. Çünkü MEB,eğitim sistemi o kadar berbat ki öğretmenlerin öğretmenlik mesleğine olan saygısını sıfıra indiriyor. Hele son yıllarda tamamen paraya dönmüş vaziyette. Bunu yeni atanmışlar da söylüyor. Kutsallık diye bir şey yok. Biz toplum olarak kutsamaları çok seviyoruz.
Egitim bizlerin gelecegi.Bunu verecek kisiler de bu yuzden kiyemtli.
Siz boyle diyorsunuzda ,ben veli olarak soyluyorum.kizimin ilkokul ogretmeni ,devlet okulu ,asiri derece ilgili çocukları seviyor. Bence öğretmen, ilkokul ile beraber anne baba kadar etkili.
Buyuk kizimin , ortaokuldaki ogretmenleri de oyle . Yani bunu toplantida ki konusmalarindan , cocugumun anlatisindan anlayabiliyorum.
Yani bahsettiginiz kisilerin branslari ne biliyorum,fark edebilir, bence ogretmenler cok kiymetli .
Ama demek ki her ogretmen hakkini vermiyor.ya da brans farklindan dolayi.

Ben 4. sınıftayken okul değiştirmiştim. Onlara 3. sınıftayken öğretmen televizyon aldırmış sınıfta çizgi film izlemek(!) için. Ben sonradan geldiğim için öğretmen sürekli laf arasında “televizyon için para verdiniz” falan derdi. 2 sene boyunca o televizyon sadece tenefüslerde bangır bangır müzik dinlemek için kullanıldı. Şebnem ferah-sigara ydı tek şarkı da 🤣
Off sorma o basa kakmayı ya. Bende 8.sınıf ta okul degısklıgı yaptım. Bando takımına para vermemişsiniz dedıler sokmadılar. Koskoca 8de tek sınıfta duran bndım😂😂

E biz anlatıyoruz hep ama. Daha bu akşam bahsettik. Bu arada sınıf öğretmenleri de tavsiye ediliyordu, geçen seneye kadar. Geçen seneden itibaren yasaklandı, sistem otomatik atıyor öğrencileri öğretmenlere. Okula bağışla bile değiştiremiyorlar. Bu sene çok iyi bir öğretmen dördüncü sınıfları okutuyor, seneye birlere başlayacaktı yine. Güya oğlumu onun sınıfına kaydettirecektim, yalan oldu. 💔
Onunda kılıfı var. Nakıl.... Baska okula yazdırıp nakılle ıstedıgın sınıfa verıyorlar. Yada onden mudurle konusup ayarlıyorsun yada ogretmn bn bu cocugu alıcam dıyınce de verıyorlar.. Burda eskı ogretmn vardı. Kres ana sınıfları gezıo akıllı usluları kendıne topluyordu

Egitim bizlerin gelecegi.Bunu verecek kisiler de bu yuzden kiyemtli.
Siz boyle diyorsunuzda ,ben veli olarak soyluyorum.kizimin ilkokul ogretmeni ,devlet okulu ,asiri derece ilgili çocukları seviyor. Bence öğretmen, ilkokul ile beraber anne baba kadar etkili.
Buyuk kizimin , ortaokuldaki ogretmenleri de oyle . Yani bunu toplantida ki konusmalarindan , cocugumun anlatisindan anlayabiliyorum.
Yani bahsettiginiz kisilerin branslari ne biliyorum,fark edebilir, bence ogretmenler cok kiymetli .
Ama demek ki her ogretmen hakkini vermiyor.ya da brans farklindan dolayi.
10 yıllık velıyım. Kucuk bır yerde yasadığım için butun ogretmnleri de tanıyorum. Yok oyle kutsallık falan. Nasıl elmanın saglami varsa onlarında curuklerı var.. Evli velısı ıle ılıskı yasayıp cocugunu ustun tutan mı dersın, armut secer gıbı cocuk secen mı, ya da zengınler ustun fakır cocuklar pıs kaka olarak bakan mı ıyı ornek ler de var kotuler de

3 yıllık ilkokul çocuğu velisiyim. Bir kere bile öğretmenler gününde toplu hediye alma derdine düşmeyen, buluşma, görüşme ayarlamayan diğer velileri bi görsem yanaklarından öpeceğim. Gerçi görsem de tanımam.

İki yıldır saksı çiçeği gönderiyorum okula. Çiçek seviyor mu onu da bilmiyorum ☺️ bizim öğretmen biraz ketum, velilerle iş harici pek muhatap olmuyor

E biz anlatıyoruz hep ama. Daha bu akşam bahsettik. Bu arada sınıf öğretmenleri de tavsiye ediliyordu, geçen seneye kadar. Geçen seneden itibaren yasaklandı, sistem otomatik atıyor öğrencileri öğretmenlere. Okula bağışla bile değiştiremiyorlar. Bu sene çok iyi bir öğretmen dördüncü sınıfları okutuyor, seneye birlere başlayacaktı yine. Güya oğlumu onun sınıfına kaydettirecektim, yalan oldu. 💔

bizim memlekette her yasanın bir deliği var kınadım şimdi seni nasıl bilmezsin..
başka okula kaydettiriyorsun çocuğunu 2. hafta nakiller açılınca istediğin öğretmene aldırıyorsun şekerim.
asla yama tutmuyor eğitim.. her gelen yasağın bir yolunu buluyorlar..

bizim memlekette her yasanın bir deliği var kınadım şimdi seni nasıl bilmezsin..
başka okula kaydettiriyorsun çocuğunu 2. hafta nakiller açılınca istediğin öğretmene aldırıyorsun şekerim.
asla yama tutmuyor eğitim.. her gelen yasağın bir yolunu buluyorlar..

Onun da yolunu buldular. Nakılleri havuza atıp kuraya alıyorlar. Bızım okulda öyle oldu.

Hasta olmadığın içindir... Ya da hastaneler de ömrü geçen bir çocuğun olmadığın içindir. Öyle doktorlar var ki bir çocuğu onlarca kez ameliyat ediyor. O çocuğun ailesini tanıyor ve çocukla da iletişimi oluyor. Kanser hastası çocuklara, doğuştan plastik cerrahiler de sürekli ameliyata maruz kalmak zorunda olan çocuklara soracaksınız doktorunu. Doktorlara edilen dualar da cabası. Sizin hayatınızda doktor olmayabilir ama hayatında doktor olan çok aileler var. Ve o doktorlar o aileler için çok kıymetli.

Hediye verme, gönül alma işi biraz yapan kişinin karakteri ile alakalı bence. Öğretmene de doktora da hemşireye de yapılabilir. Önemli olan biraz yöntemi ve maksadı. Ben de bir kerelik gittiğim bir doktora çiçek yollamıyorum ama babamın ameliyatında çok güzel ilgilenmişlerdi servis hemşirelerine nöbette yesinler diye baklava götürmüştüm, doktor ve ekip adına da cimerden teşekkür yazmıştım. Bir kere kargoya iade götürmüştüm, hayatımdaki en pozitif en güleç yüzlü insana orada denk gelmiş olabilirim. Onun için de olumlu anket doldurmuştum mesela yakasındaki ismini söyleyerek. Dediğiniz gibi yıllarca takibine girdikleri, hayatlarını, hayat kalitelerini borçlu oldukları doktorlara ve ekiplerine de insanlar çiçek vs gönderiyordur. Bir sürü doktora köyden yumurta meyve sebze geliyor. Doktorlar çiçek için mi teşekkür için mi yapıyor, tabiki hayır, çiçek gelmese mesleğini icra etmeyecek mi? Tabiki edecek. Ama iyi bir doktora iyi bir öğretmene denk gelmek herkese her zaman nasip olmayan şeyler.

Öğretmenler günü hediyesi için de hediye eğer ben hediyemi vereyim çocuğumla daha iyi ilgilensin, dışlamasın eksik kalmasın gibi bir niyetle zorlama veriliyorsa hoş değil tabi.

Hediye içten gelmeli, ne alana ne verene külfet olmamalı.

Kırtasiyeden öğretmene dolma kalem alırdık hediye paketi yapardık hediye paketinden içinde kalem olduğu çok belli olurdu ama hediye verecek olduğumuz için sevinirdik şimdilerde sınıf anneleri veriyor hediyeleri
Samimiyet kalmadı işte.

Ayy ben öğrenciykende vardı bu sınıf annelerinin önderliğinde hediye furyası. Bir de bazı anlayışsız, gösteriş meraklısı ve yalaka anne tipleri vardır ya pahalı hediye alıp öğretmenin gözüne girmeye çalışan.. Diğer velilerin maddi durumunu sorgulamazlar bile. Bizim zamanımızda da öğretmene para toplayıp yüzük alma gibi şeyler oluyordu, baya pahalı hediyeler alınırdı.O kadar gereksizmiş ki..
Siz muhtemelen hediye ne alalım kısmında fikrinizi belirtseydiniz yorum yaparlar, bir fikir beyan ederlerdi. Ama kararlaştıktan sonra siz söyleyince "ee zaten kararlaştırdık ya nerden çıktı şimdi bu" diye düşünmüşlerdir. Yarında hediyeyi vereceklerse yeniden bu olayı konuşup kararlaştırmak, uygulamaya koymak zor gelmiştir.

Öğretmen düşmanlığı da yeni çıktı. Ben anlamıyorum bir türlü. Ben öğrencilerime okul başlarken, karne günleri ufak hediyeler alırım; yine anneler gününde velilerime ufak jestler yaparım. Onlardan aynısını beklemem evet ama onlar da benim emeğimi çabamı yıl boyunca gördükleri için altta kalmak istemezler, belki motive etmek ya da sadece gülümsetmek için sadece bir gün- o hediyeye değil- o bir gün de kıymetlendirilmeye ihtiyacımız olduğunu anlayabilir. Topluymuş birlikteymiş pahalıymış ucuzmuş beni hiç ilgilendirmez sanki yeterince tüketim çılgınlığına kapılmıyor gibi öğretmenler gününe gelince ‘ ama onlar da karşılığını alıyor ‘ diyen veliye hakkımı helal etmiyorum. Çocugunu almaya gelmez her gün bir başkasının çocugunu beklerim, yeri gelir 40 dk da olur. Her şeylerini sormak için akşamın 10unda bile yazarlar. Her haltın hesabını sorarlar, teneffüste olan bitenlerin bile yer gelir açıklamasını yaparız ki hele küçük yaş ise kimse maaştan söz bile etmesin. Doktorlar mesai bitmeden kapıyı kitler. Bankaya 12.30’da gidin almazlar neden öğle arası. Pazarda fazladan 1 erik alamazsın.
Neden öğretmenlik kutsal deniyor? Çünkü biz hep fazlasını verdiğimiz için. Ama bir mektup, bir güzel söz beklediğimiz bir gün geliyor, onun bile tantanası 1 ay sürüyor.
Bence siz bir şey almayın bağışlamayın da ben korkarım gönlü olmayanın suyunu bile Allah bana nasip etmesin.
Kesinlikle katılıyorum bir öğretmen düşmanlığı var ama anlamıyorum. Annemler bir köyde yaşıyor paket servis soyleyebileceginiz hiç bir yer yok . Öğretmenler otobüs ile gelip gidiyor ve bir okadar da yol parası veriyor ( köyde kiralık ev yok geliş gidiş yapmak zorundalar) ana sınıfında her gün bir veli beslenme getiriyormus. Velilerin çoğu kendi aralarinda konuşmus bir kişi daha fazla yapalım öğretmene de verelim diye bu bahsettiğim kişi tamam demiş. Ancak mahalle gününde anlatiyormus ki hakkımı haram zıkkım ediyorum yemesin ben istemiyorum diye. Peki neden bunu söylemiyorsun o zaman neden ikram ediyorsun? ( Not da düşeyim normalde ana okulları yarım gün ama o öğretmen zaten öğretmen servisini bekliyorum boş boş oturmayayim diye fazladan ders yapıyor) Bunu söyleyen kişinin durumu da gayet yerinde. O öğretmen hergun 2 saat fazla kalabilir ama ben ayda bir gün bir tabak yemeği helal etmiyorum! Biz ne ara böyle bir toplum olduk

X