-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Sizin verdiğiniz örnekler hep yanlış. Hangi iş yerinde sadece 1 mesleğe yönelik grup kuruluyor? Doğumgünü için kurulan grup gördüm ben sadece onda da katılmayan olursa genelde ona da diğeri katılmıyor. İnsanlar sadece 1 kişiye belli bir gün zorunda hissederek hiç bi şey almıyor.Sevgililer günü için grup kurulmuyor ama iş yerine falancaya şu hediye alacağız diye grup kuruluyor. Veli grubunda da silah dayamiyorlar çıkabiliyorsunuz. İş yerinde hediye almak için gruba eklediğinizde ne yapıyorsunuz. İstemediğiniz birine hediye alınmak için grup kurulduğunda.
Sizin için ifade etmiyor..çoğu insan için ilkokul öğretmeni önemlidir.İşte sizin zannettiğiniz gibi bir bağ yokkendi kendinizi gazlıyosunuz sadece. Kimsenin umrunda değil. Oturup oturup geçmişteki öğretmenlerini anmıyo insanlar. Belki 30 tane öğretmeni olduysa 1 tanesi kalbinde yer ediyor. Diğerleri okul bittikten sonra sen sağ ben selamet.
Hayır bir de benim size sorduğum şey anı olunca ne oluyor? Doktorla polisle anı yok diyorsunuz. Onlar zaten başına bir şey gelince gittiğin meslek grupları. Öğretmenle daha çok anı olması normal. Bu bir iey ifade etmiyor. Aynı insanla sürekli vakit geçirince daha mı kutsal olunuyor? Onu anlamaya çalışıyorum. Neden sürekli anılaaaar anılaaar diye yükseliyorsunuz.
Bu arada okulumdaki hademelerin birçoğunu hatırlıyorum. Sınıf arkadaşlarımı öğretmenlerden fazla hatırlıyorum. Belirtmek istedim.
Okulda öğretmenlik çok önemli kutsal ona hediye alalım diye grup kurulmuyor ki. Medrese olsaydı ve başına bakıcı diye birini dikseysiniz cocuklarin o bakıcı için hediye alınırdı. Adı da bakıcı mesleğine alınan hediye olmazdı. O kişiye alınan hediye olurdu.Sizin verdiğiniz örnekler hep yanlış. Hangi iş yerinde sadece 1 mesleğe yönelik grup kuruluyor? Doğumgünü için kurulan grup gördüm ben sadece onda da katılmayan olursa genelde ona da diğeri katılmıyor. İnsanlar sadece 1 kişiye belli bir gün zorunda hissederek hiç bi şey almıyor.
Ayrıca iş yerinde konunun öznesi benim , öğretmenler gününde ise çocuk.
Sürekli öğretmenle çok vakit geçiriyor, anıya sahip oluyor ve bu yüzden hediye alma düşüncesi insanlarda oluyor diyorsunuz. Hayır bir sürü kötü anı yazıldı buraya . Neyini anlamıyorsunuz. Çoğunluk vakit geçirip anısı olduğu için değil zorunda hissettiği için alıyor.
Sizin örnek yine hatalı. Burda kimse öğretmenlik yasaklansın demiyor. Hediye almayınca öğretmenliğiniz mi düşüyor hayırdır?Beni sürekli tersleyerek konuşan doktorlar var mesela. Bunu önlemek için de doktorluk yasaklansın demiyorum. Çocuğumun ki 1.5 yaşındaydı. Ağzını açmıyor diye üstüne çıkarak at gibi ağzını zorla açmaya çalışan bir doktor yüzünden yaşadığı travma var..tam bir gece üstümde uyudu kucak vaziyetinde. Yatağa koyduğum an sicriyordu. 1-1.5 yaşındaydi. Doktorun muayene etme zorunluğu yoktu. Çocuk ağzını açmıyor diye aldığı gibi sedyeye koydu ve üstüne bindi. Ben bu doktoru önlemek için uber yasaklar gelsin diye düşünmedim mesela..ki hayatımızda çocuğumun yasadigi en büyük travmalardan biri budur.
İşte veliler arasında kuruluyor ya hani. Burda saatlerdir tartışılan konu bu. Öğretmenler de bu gruplardan , yaşanan süreçlerden haberdar olup sessiz kalıyor. Bunu yapmamaları gerekir.Okulda öğretmenlik çok önemli kutsal ona hediye alalım diye grup kurulmuyor ki. Medrese olsaydı ve başına bakıcı diye birini dikseysiniz cocuklarin o bakıcı için hediye alınırdı. Adı da bakıcı mesleğine alınan hediye olmazdı. O kişiye alınan hediye olurdu.
Ben zorunluluk hissetmiyorum. Zorunluluk hissettiği için alan da bir zahmet o olgunluğa erissin. Demin verdiğim örnekte normalde mesela cevval olan benimdir. Eşim çocuğu o halde görünce dehşete düştü doktorla tartışacak gibi oldu. Ben hemen çıkardım eşimi sakinlestirdim. Doktora hiçbirsey demedim. Benim hissettiğim de doktora şiddet uygulamama baskısıydi mesela. Doktora itiraz edememe baskısını da konuşalım o zaman. Doktora orda neden boyle yaptın desek doktora şiddet yapıyorlar algısı olacaktı. Ki eşim de bende herhangi bir insana fiziksel olarak dokunan veya dokunabilecek insanlar değiliz. Baskı ve dayatmayi konuşacak olursak çok konu var. Kala kala öğretmen hediyesine mı kaldınız. Ki insanların en rahat şikayette bulundugu ve sonuç aldığı kurum da MEB yani. Çok ütopik şeyler konuşuluyor. Hele ki meslek kıyaslaması üzerinden.Sizin verdiğiniz örnekler hep yanlış. Hangi iş yerinde sadece 1 mesleğe yönelik grup kuruluyor? Doğumgünü için kurulan grup gördüm ben sadece onda da katılmayan olursa genelde ona da diğeri katılmıyor. İnsanlar sadece 1 kişiye belli bir gün zorunda hissederek hiç bi şey almıyor.
Ayrıca iş yerinde konunun öznesi benim , öğretmenler gününde ise çocuk.
Sürekli öğretmenle çok vakit geçiriyor, anıya sahip oluyor ve bu yüzden hediye alma düşüncesi insanlarda oluyor diyorsunuz. Hayır bir sürü kötü anı yazıldı buraya . Neyini anlamıyorsunuz. Çoğunluk vakit geçirip anısı olduğu için değil zorunda hissettiği için alıyor.
Ben öğretmen değilim. Bir kaç yıl ücretli öğretmenlik yaptım sadece. Herhangi bir üniversite mezununun iş bulana kadar geçici olarak düşük ücretle çalıştığı bir şey ücretli öğretmenlik.Sizin örnek yine hatalı. Burda kimse öğretmenlik yasaklansın demiyor. Hediye almayınca öğretmenliğiniz mi düşüyor hayırdır?
Doktorun bu hareketi yasaklanamaz diye savunan çıkar mı burada sizce ? Çocuğunuz iyi öğretmenlere denk gelmiş benim daha büyük travmalarım var. Ağzını zorla açan doktora da yapmayın deyip şikayet de etseydiniz. Bunu kim savunur?
Ee çıksın diyorum işte..30 yaş üstü insan da WhatsApp grubundan cikamiyorsa onu CB çocuğu olsa kimse koruyamaz yani. Bir şekilde başka yerden o baskıyı hisseder. Bizim öğretmen kurmayın veli grubu dediği halde kuruldu..kesinlikle istemiyorum dedi. Ne yapabilir yani mesela bu kadın. Nasıl müdahale etsin.. veya beni kim WhatsApp grubunda hangi zorunlulukla tutabilir.İşte veliler arasında kuruluyor ya hani. Burda saatlerdir tartışılan konu bu. Öğretmenler de bu gruplardan , yaşanan süreçlerden haberdar olup sessiz kalıyor. Bunu yapmamaları gerekir.
Valla gecenin şu saati oturdum yakın olduğum insanları düşündüm. Hiçbirinin sınıf öğretmeniyle ilgili bir anısını hatırlayamadım :/ bunu muhalefet olmak için söylemiyorum bu arada gerçekten bir tek eşimin anlattığını hatırlıyorum. Tırnağının ucu kırılsa anlatan arkadaşlarımla bile aramızda böyle bir muhabbet döndüğünü hatırlamıyorum. Ancak ellerimde egzama var, yıllar önce gittiği dermatologu anlatıp tavsiye eden arkadaşım var şahsen. Bakın diğer tartışma mevzularınıza, hediyeye falan girmiyorum. Sadece şu insanların hayatında öğretmenler çok iz bırakıyor diğerleri vız gelip tırıs gider tavrınızdan hiç hoşlanmadım ve aşırı derecede saçma buldumSizin için ifade etmiyor..çoğu insan için ilkokul öğretmeni önemlidir.
Her doktor böyle değil ki. Aile hekimleri sizin gibi mi mesela? Allah başımızdan eksik etmesin sizleri, en saygı duyduğum meslek grubudur. İlk sıradadır. Ama herkes şartların ne olduğunu bile bile okuyor, öyle başlıyor mesleğe. Ve siz de öğretmenler de o bahsettiğiniz çalışma saatlerine göre emeğinin karşılığını (tam olarak değil ama neyse) alıyor zaten.Bir doktor olarak güldüm:) yeri geliyor öğle arası yemek yemeyip hasta bakmaya devam ediyorum. Ayda 260 saat çalışıyorum ve istesem de 160 saat bir memur gibi çalışamıyorum. Stratejik personelsin deniyor ve ZORUNLU nöbet yazılıyor. Sahi öğretmenin aylık çalışma saati ne kadar ? 260 saat çalışmaya ek evde sürekli telefonum çalar. Takipli hastalarım arar , tahlil soran komşu eş dost bitmez. Her bayram oturması, her buluşma , her ziyaret mesleğimi icra ediyorum.
Haftasonu tatil diyemiyorum. Ders programında bugün boş yapamıyorum. Her resmi tatilde tatili olmayan nadir mesleklerdenim. Üstüne yaz tatilim yarıyıl tatilleri vs yok. En son 9 yıl önce 3 günlük yılbaşı tatili yapabildim. Sahi sizin tatiller ne kadar ? İnanaır mısınız bir sürü tatil yapıp usulsüz rapor için gelip kavga eden meslekler var.
Normalde meslek kavgasını hiç sevmem. Asla kıyaslamam. Siz kıyaslayınca yazayım dedim. Detaya da girmedim!!!
Ben de o halde ille hediye diyen öğretmeni dövememe baskısı mı görüyorum? Şiddetin neyini savunuyorsunuz ya siz ? Gerçekten eğitimciyseniz yazık.Ben zorunluluk hissetmiyorum. Zorunluluk hissettiği için alan da bir zahmet o olgunluğa erissin. Demin verdiğim örnekte normalde mesela cevval olan benimdir. Eşim çocuğu o halde görünce dehşete düştü doktorla tartışacak gibi oldu. Ben hemen çıkardım eşimi sakinlestirdim. Doktora hiçbirsey demedim. Benim hissettiğim de doktora şiddet uygulamama baskısıydi mesela. Doktora itiraz edememe baskısını da konuşalım o zaman. Doktora orda neden boyle yaptın desek doktora şiddet yapıyorlar algısı olacaktı. Ki eşim de bende herhangi bir insana fiziksel olarak dokunan veya dokunabilecek insanlar değiliz. Baskı ve dayatmayi konuşacak olursak çok konu var. Kala kala öğretmen hediyesine mı kaldınız. Ki insanların en rahat şikayette bulundugu ve sonuç aldığı kurum da MEB yani. Çok ütopik şeyler konuşuluyor. Hele ki meslek kıyaslaması üzerinden.
Şöyle etsin. Sayın veliler ben eğitimciyim. Çocukların duyguları hisleri benim için çok önemli. Bu öğretmenler gününde asla ve asla maddi değeri olan en ufak bir hediyeyi kabul etmeyeceğim.Ee çıksın diyorum işte..30 yaş üstü insan da WhatsApp grubundan cikamiyorsa onu CB çocuğu olsa kimse koruyamaz yani. Bir şekilde başka yerden o baskıyı hisseder. Bizim öğretmen kurmayın veli grubu dediği halde kuruldu..kesinlikle istemiyorum dedi. Ne yapabilir yani mesela bu kadın. Nasıl müdahale etsin.. veya beni kim WhatsApp grubunda hangi zorunlulukla tutabilir.
E biz anlatıyoruz hep ama. Daha bu akşam bahsettik. Bu arada sınıf öğretmenleri de tavsiye ediliyordu, geçen seneye kadar. Geçen seneden itibaren yasaklandı, sistem otomatik atıyor öğrencileri öğretmenlere. Okula bağışla bile değiştiremiyorlar. Bu sene çok iyi bir öğretmen dördüncü sınıfları okutuyor, seneye birlere başlayacaktı yine. Güya oğlumu onun sınıfına kaydettirecektim, yalan oldu.Valla gecenin şu saati oturdum yakın olduğum insanları düşündüm. Hiçbirinin sınıf öğretmeniyle ilgili bir anısını hatırlayamadım :/ bunu muhalefet olmak için söylemiyorum bu arada gerçekten bir tek eşimin anlattığını hatırlıyorum. Tırnağının ucu kırılsa anlatan arkadaşlarımla bile aramızda böyle bir muhabbet döndüğünü hatırlamıyorum. Ancak ellerimde egzama var, yıllar önce gittiği dermatologu anlatıp tavsiye eden arkadaşım var şahsen. Bakın diğer tartışma mevzularınıza, hediyeye falan girmiyorum. Sadece şu biz insanların hayatında öğretmenler çok iz bırakıyor diğerleri vız gelip tırıs gider tavrınızdan hiç hoşlanmadım ve aşırı derecede saçma buldum
En kötü çalışma saati yine 160 saattir. Mesleği genelleyip ondan az çalışan bunu yazınca düzeltme gereği hissettim. Kaldı ki tüm doktorlarla ilgili iddiam yok. Kutsal meslek de demem. Herkes mesleğinde profesyonel olmalı. Bunu bir doktor dese ona da itiraz ederdim .Her doktor böyle değil ki. Aile hekimleri sizin gibi mi mesela? Allah başımızdan eksik etmesin sizleri, en saygı duyduğum meslek grubudur. İlk sıradadır. Ama herkes şartların ne olduğunu bile bile okuyor, öyle başlıyor mesleğe. Ve siz de öğretmenler de o bahsettiğiniz çalışma saatlerine göre emeğinin karşılığını (tam olarak değil ama neyse) alıyor zaten.
Şikayet ettim ama birşey çıkmadi. Çünkü doktorlardan da büyük baskı var. Biz şiddete uğruyoruz..biz çok çalışıyoruz. Biz kutsaliz. O doktora o an birşey desem beyaz koda başardı mesela. Ne yapabilirdim. Öğretmen öyle birşey yapsa ama çok rahat cevabını verirdim. Müdürüne giderdim. Ordan da ilçe milli eğitime. Daha da başa çıkılmaz bir durum olursa sınıf değişimine giderdim. Kötü öğretmene denk. Geldiğimde yapabileceğim çok şey var. Ama kötü doktora denk geldiğinde o an yasadiginla kalıyorsun. Ve sağlık söz konusu olduğu için sesini çıkarsan hizmet alamama tehdidi oluyorSizin örnek yine hatalı. Burda kimse öğretmenlik yasaklansın demiyor. Hediye almayınca öğretmenliğiniz mi düşüyor hayırdır?
Doktorun bu hareketi yasaklanamaz diye savunan çıkar mı burada sizce ? Çocuğunuz iyi öğretmenlere denk gelmiş benim daha büyük travmalarım var. Ağzını zorla açan doktora da yapmayın deyip şikayet de etseydiniz. Bunu kim savunur?
Çocuğumu defalarca muayene etttirdim defalarca zorla ağzı açıldı veya açtık. Zorla kan aldırdık. Normal bir zorlamadan bahsetmiyorum. Agzini aç dedi. Açmadığı an aldı çocuğu kucagimdan sedyeye götürdü..üstüne çıktı..abartısız üstüne çıktı. Ve atın ağzını açarlar ya..o videolar gözünüzün önüne gelsin. O şekilde iki eliyle atın ağzını açar gibi açmaya çalıştı..bunlar kısa sürede oldu tabi ben hemen çocuğumu aldım. Eşimin de birşey demesine fırsat vermedim. Şiddeti savunmuyorum. Normalde bunu polis bile yapsa müdahale ederim. Öyle cevvalimdir. Ama doktora birşey diyemiyorsun. Öyle bir sosyal baskı var. Hakkını savunsan bile şiddet uygulamissin gibi bir tavır var. Baskiysa en ala baskıyı ben hastanelerde hissediyorum.Ben de o halde ille hediye diyen öğretmeni dövememe baskısı mı görüyorum? Şiddetin neyini savunuyorsunuz ya siz ? Gerçekten eğitimciyseniz yazık.
1.5 yaşında çocuğu olup muayeneye götüren herkes bilir çocuğa ağzını aç deyince açmaz zaten . Genelde de ağlarken muayene olur . Ama bunu da savunmam ! Annesinin onayı yokken kimse muayene etmemeli. Buna da İnsan gibi dile getirip şikayeti de insan gibi yapamayana neyi anlatacağım?
Millet de gitsin öğretmen mi dövsün? İyice saçmaladınız örnek verirken. Şiddeti nasıl meşrulaştırıraınız?
Siz kala kala öğretmen hediyesine mi kaldınız? Neyin tartışması bu ya?
İnsanlara zorla hediye baskısı yapılmaması gerektiği ile ilgili de her yere başvurucam. Gerçekten şuan böyle bir karar aldım. Bence burada aynı fikirdeki herkes de gerekli yerlere yazmalı.
Küçücük çocukların duyguları birilerinin hediye gelecek hevesinden önemli çünkü
Devlette çalışıp muayenesine gönderen doktordan kat kat çıksın . Hırsızlıktan farkı yok. Tabi ki yasaklanmalı.Şikayet ettim ama birşey çıkmadi. Çünkü doktorlardan da büyük baskı var. Biz şiddete uğruyoruz..biz çok çalışıyoruz. Biz kutsaliz. O doktora o an birşey desem beyaz koda başardı mesela. Ne yapabilirdim. Öğretmen öyle birşey yapsa ama çok rahat cevabını verirdim. Müdürüne giderdim. Ordan da ilçe milli eğitime. Daha da başa çıkılmaz bir durum olursa sınıf değişimine giderdim. Kötü öğretmene denk. Geldiğimde yapabileceğim çok şey var. Ama kötü doktora denk geldiğinde o an yasadiginla kalıyorsun. Ve sağlık söz konusu olduğu için sesini çıkarsan hizmet alamama tehdidi oluyor
Yani bilmiyorum minnoş kalbiniz Türkiye'de sadece öğretmen hediyesinde mi bu sıkıntıları yaşıyor..ve o yüzden hediye olayı kalkmali mi..işin komik kısmı burası..haklı çıkmak için de yazıyorsunuz da yazıyorsunuz. Avrupa'da o doktor benim çocuğuma o şekilde birşey yapmaya cesaret edemezdi..burda ediyor. Avrupa'da öğretmene hediye almadigimda cocugumun hissedeceği maksimum travma ile burdaki maksimum travma arasında çok büyük fark yok. İki çocuk yetistirdim. Kendim de çocuk oldum. Günümüzde şu an çocukların nelere travma hissettiğini de çok iyi biliyorum. Bugün mesela meslek bazında konuşacak olursak bir doktorla yaşayacağı travmalar bir öğretmenle yaşayacağı travmadan kat kat fazla. Ve bu sadece Türkiye'de. Yada az gelişmiş ülkelerde diyelim. O yuzden komik geliyor yani bunu bu kadar konuşmak bile. Eğer bu kadar hassassaniz çocukluğumuzdaki doktor travmalarınzi da dinlemek isterim. Çünkü benim de öğretmen travmalarım var. Ama doktor travmalarım da var.
Mesela özel muayehane yasaklandi. Siz bunu savunuyor musunuz bunu merak ettim. Geçmiş travma diyince aklıma geldi. Devlete gidince özel muayehanesine yonlendirip oraya gitmezsek devlette test vs vermeyen baştan savan doktor travmalarım aklıma geldi. Bunun çözümünü devlette çalışan sadece devlette kalacak diye buldular. Bu yasağı savunuyorsaniz , öğretmenlerin hediye almama yasağını da savunmanizi şu an haklı bulabilirim.
Oğlun ilkokula devam ediyor gündeminiz şu an sınıf öğretmenleri tabiyki de şu an söz etmeniz normal. İlkokuldan mezun olduktan 10 yıl sonra sadece konusu açıldığında aklına gelen biri olacak oğlun için. Biz ilkokulda kalabalık bir sınıftık 50 kişiydik. Benim görüştüğüm ilkokul arkadaşlarımda şu an sınıf öğretmenimiz yaşıyo mu onu bile bilen yok. Belki 50 kişilik sınıfta birkaç kişi biliyordur. Ki bu çok da normal bir şey. 10 yaşından beri görmediği bir insan. Muhtemelen veliler çocuklarının sınıf öğretmenini çocuktan daha fazla hatırlıyodur.E biz anlatıyoruz hep ama. Daha bu akşam bahsettik. Bu arada sınıf öğretmenleri de tavsiye ediliyordu, geçen seneye kadar. Geçen seneden itibaren yasaklandı, sistem otomatik atıyor öğrencileri öğretmenlere. Okula bağışla bile değiştiremiyorlar. Bu sene çok iyi bir öğretmen dördüncü sınıfları okutuyor, seneye birlere başlayacaktı yine. Güya oğlumu onun sınıfına kaydettirecektim, yalan oldu.
Benim 4 tane ilkokul öğretmenim oldu.. birinden nefret ediyorum hala bile..birisi çok idealisti çok şeyini de örnek aldım. Hepsi ile anılarım canlı. Annemle de sohbet ederken kaç kez anlatmıştır anıları kaç yaşında kadın.Valla gecenin şu saati oturdum yakın olduğum insanları düşündüm. Hiçbirinin sınıf öğretmeniyle ilgili bir anısını hatırlayamadım :/ bunu muhalefet olmak için söylemiyorum bu arada gerçekten bir tek eşimin anlattığını hatırlıyorum. Tırnağının ucu kırılsa anlatan arkadaşlarımla bile aramızda böyle bir muhabbet döndüğünü hatırlamıyorum. Ancak ellerimde egzama var, yıllar önce gittiği dermatologu anlatıp tavsiye eden arkadaşım var şahsen. Bakın diğer tartışma mevzularınıza, hediyeye falan girmiyorum. Sadece şu insanların hayatında öğretmenler çok iz bırakıyor diğerleri vız gelip tırıs gider tavrınızdan hiç hoşlanmadım ve aşırı derecede saçma buldum