Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Diğer mesleklerde de hediye var neden yok diyorsunuz memnun olduğum doktoruma hediye alırım çikolata çiçek yaptırırım hizmet aldığım memnun olduğum bir insana teşekkür babında ufak gönül almalık bir şey alırım bu öğretmenlik ise çok da hassas davranırım abartılmamak kaydıyla para veremeyenler dışlanmamak kaydıyla öğretmene yılda bir kez hediye almayı çok görmemeli kimse

Buna sonsuz katılıyorum.
Hediyeleşmek güzeldir. Ben eşimin ameliyatını yapan doktora kontrole gittiğimizde hediye götürmüştüm teşekkür mahiyetinde. Hayatını kurtardılar zira ,tabi ki maaşını alıyor ,işini yaptı ama sonuçta başka bir hastaneden teşhis konulamadan durumu epey kötü halde götürdüm o hastaneye ve orda teşhis ve doğru işlemle hayata döndürdü eşimi. Fark yarattı bizim hayatımızda. Benim gözüme gelmedi, zoruma gitmedi benden böyle birşey talep edilmedi,minnetimi gösterdim,onlar gibi iyi doktorlar var olsun istedim. Verdiğim hediye de asla karşılık olamaz bize yapılana ama iyi niyettir,insanı mutlu eder,motive eder. Bunda kötü bir niyet yok.
Karakolda bir işim oldu,oradaki memur çok yardımcı oldu çözdü sorunumu,2 kilo tatlı alıp gittim teşekkür etmek için. Hep beraber yendi kaldırıldı. Orada da benden talep edilmedi tabi ki. Bu tamamen teşekkür amaçlı bir şeydi benim açımdan. Oradaki insanların tebessümüne sebep olduysam yeterde artar benim için.
Öğretmende tabi ki işini yapıyor,maaşını alıyor ama çocuğumla ilgileniyor,egitiminde önemli bir yer alıyor,alınacak bir hediye beni rahatsız etmez. Hatta çocuğuma özel günlerin önemli olduğunu anlatmak açısından da değerli benim için.
Kalkıpta işi sidik yarışına döndüren işgüzar bir iki veli yüzünden ben öğretmene hediye almaktan vazgeçmem. Bunun öğretmen versiyonu da var hediye siparis eden,alınan hediyeyi sınıf annesinden duyup,gidip değiştirin şu markadan çek getirin diyen ama bunu da tüm öğretmenlere genellemek dogru değil, tüm velilere yukarıda yazdığım işgüzarlığı genelleyemediģim gibi.
Kızım ortaokulda,tüm branş öğretmenlerine hediye alınıyor çicek,öğretmenler odasına tatlı belki ajanda,ayrıca sınif öğretmenine bir hediye alınıyor. Toplu hediyeye katılıyorum 2 senedir. Tek öğretmen olsa,iyi tanısam kendim hediye alabilirim muhakkak ama şu durumda bence makulu bu. Secilene müdahale de etmem,teşekkür edip geçiyorum para toplayıp mağaza gezip beģenip alan kişiye,sonuçta o da emek veriyor,kapanıp gidiyor mesele benim için. Ben oraya verdiğim para ile zaten tüm öğretmenlere ufak tefekte olsa hediye alamam. Toplu alınınca en azından eli yüzü düzgün ve tüm öğretmenlere dokunacak birşeyler alınabiliyor.
Oğlumun öğretmenine de kendim alacağım ,istemiyormuş hediye ama çok pahalı olmayan,üzerine düşünülmüş bir hediyeyi geri çevireceğini sanmıyorum.

1 porsiyon fazla koyunca ne oluyormuş ben anlamadım. Ne kadar ayıp. Biz ne zaman bu hale geldik.

Başka mesleklere de hediye götürüyoruz denmiş ama keşke onlar da kabul etmeseler. Doğum yapıp tüm servise tatlı alma olayı da bir geleneğe dönüyor bazı yerlerde. Hekim olarak yanlış buluyorum. Bu bir dayatma oluyor çünkü.

Konuda öğretmenler günü kavramı eleştiriliyor.bireysel gerçekten içinden geldiği için hediye alanla , almak istemeyip zor durumda kalıp alan birbirine giriyor bu şekilde. Neden bazı insanlar tarafından suistimale açık bir şeyi ısrarla savunalım?

Vardir muhakkak. Yani bizim ogretmenimiz cok iyi, cogu cok iyi o yuzden deger veriyorum.
Bunun icin hediye aliyoruz. Gorev olarak degil.
Ayrica abartili seyler yapmadigimiz icin cogu velimiz katiliyor.
100 lira topladik velilerden, sevdigimiz bir yazarin kitap setini aldik sadece.
Cam sakizi coban armagani

Oyle ogretmenlerin olmasi cok uzucu, gercekten cocuklarimiz ogretmene emanet,once ev de sonra okul da tenelleri atiliyor , o yuzden kiymetli olmali, eğitimde esitlik olmali.

Bu öğretmen dusmanlıği mi
Zorla fıkır danısmadan gosterıs için kıt kanaat gecınen ınsanlara belkı de 1 haftalık pazar parasını hedıye dıye baskı kurarak almalarına karsı olmak öğretmen düşmanlığı ise sız oyle algılayabılırsınız.. Senede 1 gun meslegı hatırlayıp bır cıcek yada guzl bır mektup kucuk 1 kitap ayracı vs. Anlamlı hedıye dururken altın, tencere, marka kıyafet vs.. Almak ıstmemek duşmanlık olmus

Hediye dediğiniz şeyin maddi değeri olmamalı ama, yakışmıyor bu mesleğe, altın bilezik alıyorlar ya böyle bir şey olabilir mi? Bir çiçek bir çikolata yada ufak bir şeye kimse bir şey demiyor zaten ama daha büyüğü maddi kazanç sağlamaya girer. Sınıf 30 kişi 28 inin durumu var diye başkası gidip sağdan soldan borç alıp hediye almamalı yada katılamıyor diye dışlanmamalı. Ben hiç Dr a takı seti alan duymadım mesela.

geçen sene de benzer konular açıldı burada
fikir verirken üyelerden biri, ucuza bişey kalmadı iyi bir mont en az 4-5 bin liradan başlıyor falan demişti -geçen senenin fiyatı-
hani örnek veriyordu o an ama ister istemez düşündüm okuduğum zaman o yorumu, ben hayatımda kendime hiç 4-5 bin liralık mont almadım diye
bazılarına aşırı normal gelen şeyler dar gelirli insanlar için aşırı pahalı onu bilsin bence herkes
maddi değeri olan hediyeler alınmasına karşı çıkmak öğretmen düşmanlığı değildir.
paraya kıyıp kendime veya kendi evime almadığım bir şeyi bir başkasına almak tamamen fuzuli masraftır mesela benim gözümde
saçma sapan altın maltın alanlar var yani her ay kendi bütçesinden para ayırıp kendisi için bir çeyrek alıp kenara koyabilen kaç insan var şu ülkede artık
kendine yapamadığın bir şeyi sırf şov olsun diye öğretmene ya da bir başkasına hediye diye vermek hiç akıllıca değil.

Gecen yıl ındırım kovalıyıp 600 tlye mont aldım içim acıdı. Şimdi ogluma kucucuk kalmıs. 2.el temız buldum onu alıcam. Nerdeee elın maaaşlı ınsanına 4,5bın mont alalım. Hedıye gonul almalık hatıra olması gerekırken ıyıce cılkı cıktı.
Sınıfta 10 kişi para toplayıp hem termosa hem de pasta ya para yetmıa ama 10 kısı para vermıyor fazla geldıgı için. Eger verseydık o para nolucaktı acaba? Bu işlerde hersey donuyor

Tabiki bende iki veli artı öğretmenim, şimdiye kadar ne pahalı hediye kabul ettim ne aldım. Öğretmenler günü saçmalığı başlığı ayrıca saçma ve diğer paralı çalışanlarla kıyaslama. Evet memur da işini yapıp parasını alıyor hemşire de ama öğretmenlerin çocuklarla mesaisi ve gönül bağı daha fazla. Ben hepsini çocuğum gibi görüp davranıyorum ve her meslek dalının günü var bir tek öğretmenler günü mu saçma oluyor ( hasetlik) . Elbette pahalı hediye beklentisi olanlar var ama bir öğretmeni gününde aldığı bı gül bı resim o kadar mutlu ediyor ki .. bı sarılma

bu saçma gelenekten kurtulmanın iki tane önemli yolu var:
1- veliler karşı çıkacak. daima yalaka veliler olacaktır, onlar sürekli pahalı abuk sabuk hediye önerileriyle gelecek
ama katılmak istemeyen veliler kararlı duruş sergilediği sürece o paralar toplanamayacağı için hediye de alınmamış olacak
2- öğretmenler karşı çıkacak ve hediye kabul etmeyecek. bunda da duruşu olan kararlı öğretmenlerin bu tavrı her sene sürdürmesi lazım
velilere, "lütfen bana pahalı hediyeler alınmasın, bununla alakalı aksiyon almayın çünkü zaten kabul etmeyeceğim, zamanınız boşa gitmesin" minvalinde durumu velilere önceden bildirmesi gerekiyor.

19 sayfa bir fincan takımı için mi tartışılmış? Konu sahibi katılmayın madem, yarısına kadar geldim konunun herkes duruş sergilemekten bahsetmiş. Madem öyle siz de bir duruş sergileyin, katılmayın.
Ben ilkokul öğretmeni değilim, bizde bu tarz şeyler olmaz. Toplu hediyeden bahsediyorum. İstemiyorsanız katılmayın tabi de ama fincan takımı ne kadar pahalı bir hediye olabilir de bu kadar büyütülmüş anlamadım.

Son düzenleme:
Size dememeleri normal. Bir çocuğu eğitip doğru insan profili yaratabilmek için uğraşıyor onlar, toplumun kaderini belirliyor haliyle. Siz de fatura kesiyorsunuz. Denk mi sizce?
Ozaman doktorlara doktorlar gününde ne alalım onlarda canımızla uğraşıyor. Anlamadığınız herkesin mesleğini yaptığı. O öğretmenliği seçti öğretmen. Başkası doktor. Kimi kuaför. Mesleğini yapıyor karşılığında para alıyor.

Size dememeleri normal. Bir çocuğu eğitip doğru insan profili yaratabilmek için uğraşıyor onlar, toplumun kaderini belirliyor haliyle. Siz de fatura kesiyorsunuz. Denk mi sizce?
Ayrıca hepside çocukları çok sevdiğinden bu mesleği yapmıyor. Biraz gerçek dünyadan bakın.
Eğitim aile de verilir. Milletin eğitemediği çocuğa öğretmen ne yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…