- 23 Ocak 2016
- 32.491
- 48.845
-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Diğer mesleklerde de hediye var neden yok diyorsunuz memnun olduğum doktoruma hediye alırım çikolata çiçek yaptırırım hizmet aldığım memnun olduğum bir insana teşekkür babında ufak gönül almalık bir şey alırım bu öğretmenlik ise çok da hassas davranırım abartılmamak kaydıyla para veremeyenler dışlanmamak kaydıyla öğretmene yılda bir kez hediye almayı çok görmemeli kimseTeknolojinin en büyük lüksü istedigin an istediğin insan yok oluyor ya o. Veliler grubunda da fikrimi belirtince saçma sapan tepkiler veren olunca cikiyorum.
Hediyeye ek olarak ille mavi orkide alalım diyen veli örneğini yazmıştım.. bana kendi fikrini savunmak yerine sizin verdiginiz para gözünüze çok geliyor galiba ile başlayan cümle kurmuştu..şimdi de burda mevzu bu.
Neden öğretmenlik mesleginde hediye var diğerlerinde yok konusunun üstüne geldim. Öncesini okumadım. Kendi fikrimi belirttim. Güzel güzel tartisiyoruz sonu döndü dolaştı benim şahsıma geldi..neden ? Tartışmayı bilmiyoruz çünkü. Çoğunluk bilmiyor..öfke ile saldırmak istiyorsunuz..laf sokayım. Nasıl sokayım. Dur bunun tespitini boklayayim. Nasıl boklayayim..senin sictigin tespite demeyeyim de daha elit goruneyim. İyi ki öğretmen olmamissin Doğru karar diyeyim. Çocuklar masum diyeyim..alt metin vereyim ordan da.
Bir tuşla konudan uzaklaşma luksumu kullanmak istiyorum. Bir hikaye eşliğinde. Hikayenin sebebi de ben haklıyım diye değil. Tartışmayı bilmeyen insanlarla tartışmamak gerektiğini hatırlatması açısından güzel.
Kurtla eşek tartışıyormuş.
Kurt “Çimen yeşildir.”
Eşek “Çimen sarıdır.” demiş.
Konuyu aslana anlatmışlar.
Aslan kurta ceza vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana sormuş:
“Sen de çimeni sarı mı görüyorsun?”
“Hayır çimen yeşildir, cezan eşekle tartıştığın için.”
Buna sonsuz katılıyorum.İçinize sinmiyorsa almazsınız. Kimse hediye almaya mecbur değil. Bahsi geçen hediye de abartılacak bir şey değilmiş zaten ama istemiyorsanız yine de katılmayın elbet.
Ben de öğretmenim. İlkokulda daha çok oluyor bu muhabbetler zaten, biz bu şekilde durumlarla pek karşılaşmıyoruz. Ben hediye kabul etmediğimi her sene belirtsem de alanlar oluyor, ufak tefek şeyler. Maddi değeri yüksek hediye gelse asla kabul etmem.
Yalnız işini iyi yapan başka kişilere hediye alıyor musunuz neden öğretmene alınsın diyenler var. Aynı şey değil arkadaşlar. Ve evet ben benimle özel olarak ilgilenen, görev tanımına girmemesine rağmen özveride bulunan insanlara hediye alıyorum. Yüzlerindeki gülümsemeyi görmek hoşuma gidiyor. Şu an ağır bir tedaviden geçiyorum. En son hastaneye gittiğimde 2-3 saat kadar bir süre ilaç aldım. Hemşire hanım serumu takıp gidebilir, ilaç bittikçe değiştirebilirdi. Görevi bu çünkü. Ama o her geldiğinde elimi tuttu, moral verdi. Her ilaç değişiminde tatlı tatlı konuştu, su vs gibi ihtiyaçlarım olup olmadığını sordu. Bunların hiçbiri onun yapmak zorunda olduğu şeyler değil. Sayesinde kendimi güvende hissettim. Bir sonraki gidişimde kendisine bir tatlı, lokum vs bir şey almayı düşünüyorum.
Mecbur muyum? Hayır. Benim alacağım bir tatlıya muhtaç mı? O da hayır. Bu hediye beni zora sokar mı? Kesinlikle hayır.
Sizler için de durum aynı. Almak zorunda değilsiniz ve öğretmenler de sizden gelecek hediyeye muhtaç değil. İçinizden geliyorsa alırsınız olur biter. Her sene bu muhabbetlere girilmesine gerek yok. ( söylediklerim maddi ederi olmayan basit hediyeler için geçerli)
1 porsiyon fazla koyunca ne oluyormuş ben anlamadım. Ne kadar ayıp. Biz ne zaman bu hale geldik.Kesinlikle katılıyorum bir öğretmen düşmanlığı var ama anlamıyorum. Annemler bir köyde yaşıyor paket servis soyleyebileceginiz hiç bir yer yok . Öğretmenler otobüs ile gelip gidiyor ve bir okadar da yol parası veriyor ( köyde kiralık ev yok geliş gidiş yapmak zorundalar) ana sınıfında her gün bir veli beslenme getiriyormus. Velilerin çoğu kendi aralarinda konuşmus bir kişi daha fazla yapalım öğretmene de verelim diye bu bahsettiğim kişi tamam demiş. Ancak mahalle gününde anlatiyormus ki hakkımı haram zıkkım ediyorum yemesin ben istemiyorum diye. Peki neden bunu söylemiyorsun o zaman neden ikram ediyorsun? ( Not da düşeyim normalde ana okulları yarım gün ama o öğretmen zaten öğretmen servisini bekliyorum boş boş oturmayayim diye fazladan ders yapıyor) Bunu söyleyen kişinin durumu da gayet yerinde. O öğretmen hergun 2 saat fazla kalabilir ama ben ayda bir gün bir tabak yemeği helal etmiyorum! Biz ne ara böyle bir toplum olduk
Vardir muhakkak. Yani bizim ogretmenimiz cok iyi, cogu cok iyi10 yıllık velıyım. Kucuk bır yerde yasadığım için butun ogretmnleri de tanıyorum. Yok oyle kutsallık falan. Nasıl elmanın saglami varsa onlarında curuklerı var.. Evli velısı ıle ılıskı yasayıp cocugunu ustun tutan mı dersın, armut secer gıbı cocuk secen mı, ya da zengınler ustun fakır cocuklar pıs kaka olarak bakan mı ıyı ornek ler de var kotuler de
Bu öğretmen dusmanlıği miÖğretmen düşmanlığı da yeni çıktı. Ben anlamıyorum bir türlü. Ben öğrencilerime okul başlarken, karne günleri ufak hediyeler alırım; yine anneler gününde velilerime ufak jestler yaparım. Onlardan aynısını beklemem evet ama onlar da benim emeğimi çabamı yıl boyunca gördükleri için altta kalmak istemezler, belki motive etmek ya da sadece gülümsetmek için sadece bir gün- o hediyeye değil- o bir gün de kıymetlendirilmeye ihtiyacımız olduğunu anlayabilir. Topluymuş birlikteymiş pahalıymış ucuzmuş beni hiç ilgilendirmez sanki yeterince tüketim çılgınlığına kapılmıyor gibi öğretmenler gününe gelince ‘ ama onlar da karşılığını alıyor ‘ diyen veliye hakkımı helal etmiyorum. Çocugunu almaya gelmez her gün bir başkasının çocugunu beklerim, yeri gelir 40 dk da olur. Her şeylerini sormak için akşamın 10unda bile yazarlar. Her haltın hesabını sorarlar, teneffüste olan bitenlerin bile yer gelir açıklamasını yaparız ki hele küçük yaş ise kimse maaştan söz bile etmesin. Doktorlar mesai bitmeden kapıyı kitler. Bankaya 12.30’da gidin almazlar neden öğle arası. Pazarda fazladan 1 erik alamazsın.
Neden öğretmenlik kutsal deniyor? Çünkü biz hep fazlasını verdiğimiz için. Ama bir mektup, bir güzel söz beklediğimiz bir gün geliyor, onun bile tantanası 1 ay sürüyor.
Bence siz bir şey almayın bağışlamayın da ben korkarım gönlü olmayanın suyunu bile Allah bana nasip etmesin.
Hediye dediğiniz şeyin maddi değeri olmamalı ama, yakışmıyor bu mesleğe, altın bilezik alıyorlar ya böyle bir şey olabilir mi? Bir çiçek bir çikolata yada ufak bir şeye kimse bir şey demiyor zaten ama daha büyüğü maddi kazanç sağlamaya girer. Sınıf 30 kişi 28 inin durumu var diye başkası gidip sağdan soldan borç alıp hediye almamalı yada katılamıyor diye dışlanmamalı. Ben hiç Dr a takı seti alan duymadım mesela.Diğer mesleklerde de hediye var neden yok diyorsunuz memnun olduğum doktoruma hediye alırım çikolata çiçek yaptırırım hizmet aldığım memnun olduğum bir insana teşekkür babında ufak gönül almalık bir şey alırım bu öğretmenlik ise çok da hassas davranırım abartılmamak kaydıyla para veremeyenler dışlanmamak kaydıyla öğretmene yılda bir kez hediye almayı çok görmemeli kimse
geçen sene de benzer konular açıldı buradaBu öğretmen dusmanlıği mi
Zorla fıkır danısmadan gosterıs için kıt kanaat gecınen ınsanlara belkı de 1 haftalık pazar parasını hedıye dıye baskı kurarak almalarına karsı olmak öğretmen düşmanlığı ise sız oyle algılayabılırsınız.. Senede 1 gun meslegı hatırlayıp bır cıcek yada guzl bır mektup kucuk 1 kitap ayracı vs. Anlamlı hedıye dururken altın, tencere, marka kıyafet vs.. Almak ıstmemek duşmanlık olmus
Gecen yıl ındırım kovalıyıp 600 tlye mont aldım içim acıdı. Şimdi ogluma kucucuk kalmıs. 2.el temız buldum onu alıcam. Nerdeee elın maaaşlı ınsanına 4,5bın mont alalım. Hedıye gonul almalık hatıra olması gerekırken ıyıce cılkı cıktı.geçen sene de benzer konular açıldı burada
fikir verirken üyelerden biri, ucuza bişey kalmadı iyi bir mont en az 4-5 bin liradan başlıyor falan demişti -geçen senenin fiyatı-
hani örnek veriyordu o an ama ister istemez düşündüm okuduğum zaman o yorumu, ben hayatımda kendime hiç 4-5 bin liralık mont almadım diye
bazılarına aşırı normal gelen şeyler dar gelirli insanlar için aşırı pahalı onu bilsin bence herkes
maddi değeri olan hediyeler alınmasına karşı çıkmak öğretmen düşmanlığı değildir.
paraya kıyıp kendime veya kendi evime almadığım bir şeyi bir başkasına almak tamamen fuzuli masraftır mesela benim gözümde
saçma sapan altın maltın alanlar var yani her ay kendi bütçesinden para ayırıp kendisi için bir çeyrek alıp kenara koyabilen kaç insan var şu ülkede artık
kendine yapamadığın bir şeyi sırf şov olsun diye öğretmene ya da bir başkasına hediye diye vermek hiç akıllıca değil.
Tabiki bende iki veli artı öğretmenim, şimdiye kadar ne pahalı hediye kabul ettim ne aldım. Öğretmenler günü saçmalığı başlığı ayrıca saçma ve diğer paralı çalışanlarla kıyaslama. Evet memur da işini yapıp parasını alıyor hemşire de ama öğretmenlerin çocuklarla mesaisi ve gönül bağı daha fazla. Ben hepsini çocuğum gibi görüp davranıyorum ve her meslek dalının günü var bir tek öğretmenler günü mu saçma oluyor ( hasetlik) . Elbette pahalı hediye beklentisi olanlar var ama bir öğretmeni gününde aldığı bı gül bı resim o kadar mutlu ediyor ki .. bı sarılmaBen de size katılıyorum öğretmenler gününde öğretmene hediye alınmalı abartılmamak kaydıyla emekleri asla hediyeyle ölçülemez gönlünü hoş etmek adına hediye alınmalı çocuğuma değer verip iyi yetişmesi için elinden geleni yapan öğretmenler benim için baş tacıdır.
bu saçma gelenekten kurtulmanın iki tane önemli yolu var:Gecen yıl ındırım kovalıyıp 600 tlye mont aldım içim acıdı. Şimdi ogluma kucucuk kalmıs. 2.el temız buldum onu alıcam. Nerdeee elın maaaşlı ınsanına 4,5bın mont alalım. Hedıye gonul almalık hatıra olması gerekırken ıyıce cılkı cıktı.
Sınıfta 10 kişi para toplayıp hem termosa hem de pasta ya para yetmıa ama 10 kısı para vermıyor fazla geldıgı için. Eger verseydık o para nolucaktı acaba? Bu işlerde hersey donuyor
Heryıl fıncandam kusacaklar artık ta tatıl nedıe yaaaFincan almakta bi şey yok abartmayın .. ben öğretmeni tatile göndermek isteyen altın alalım diyen de gördüm .gayet makul hediyeniz
Ne bileyimHeryıl fıncandam kusacaklar artık ta tatıl nedıe yaaa
Ozaman doktorlara doktorlar gününde ne alalım onlarda canımızla uğraşıyor. Anlamadığınız herkesin mesleğini yaptığı. O öğretmenliği seçti öğretmen. Başkası doktor. Kimi kuaför. Mesleğini yapıyor karşılığında para alıyor.Size dememeleri normal. Bir çocuğu eğitip doğru insan profili yaratabilmek için uğraşıyor onlar, toplumun kaderini belirliyor haliyle. Siz de fatura kesiyorsunuz. Denk mi sizce?
Ayrıca hepside çocukları çok sevdiğinden bu mesleği yapmıyor. Biraz gerçek dünyadan bakın.Size dememeleri normal. Bir çocuğu eğitip doğru insan profili yaratabilmek için uğraşıyor onlar, toplumun kaderini belirliyor haliyle. Siz de fatura kesiyorsunuz. Denk mi sizce?