Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin için söylemedim bunu. Yaşadığımız anılardan dolayı hala yapan varsa yapmasın diye dedim. Maddi durumu kötü olup fotokopi parası verememek utanılacak bir konu olmamalı çünkü.
Hediyede adı olmadığı için utanan da öğretmenden utanıyor evet. Küçük kalbiyle öğretmenine hediye alamadığı için mahcup oluyor. Biz de küçük olduk biz de öğrenci olduk. Okuldan nasıl haberimiz yok? Kaç sene nerede okuduk?

Benim bahsettiğim arkadaşlara da öğretmen sizi sınava almayacağım, başkasının kağıdıyla mı sınava gireceksiniz falan diye baya yüklenmişti. Ailelerine laf etmişti. Başlarını kaldıramadılar. Çocuklara resmen hırsız muamelesi yapıldı iyi öğretmenler elbette var ama bunları hatırlayınca da inkar edemiyoruz işte. Keşke bitse bu olaylar

Gerçi hatırlıyorum. Anam yumurta satıp parasıyla şekerlik almıştık. Sandıktan da bi tane havlu koymuştuk. Demekki kapitalist sisteme bizde yenilmişiz.
Fakirdik ama özel günlerden taviz vermemişiz.
Kırtasiyeden öğretmene dolma kalem alırdık hediye paketi yapardık hediye paketinden içinde kalem olduğu çok belli olurdu ama hediye verecek olduğumuz için sevinirdik şimdilerde sınıf anneleri veriyor hediyeleri

öğretmenliğe imrenen bir doktor ilk defa görüyorum selam

Dün x de bir öğretmen paylaşım yaptı ben öyle öğretmene kurban olurum. Okumuşsunuzdur belki..

Benim eşim de annesiz babasız büyümüş. Sınav kağıt paraları bir kenera çok zeki olduğu için öğretmenleri sınavlara götürürmüş eşimi. Eşim hep anlatıyor. Minnet ve saygı duyarım böyle öğretmenlere.

Ama çok zorbalayanlar var. Kim inkar edebilirim.
Benim oturduğum lokasyon da herkesin gelir seviyesi yüksek. Burda da okula ara ara bağış isteniyor zaten istemelerine gerek yok fazla fazla alıp veriyoruz. Bir okulda 1000 tl bağış istendi. Hala biraz daha biraz daha. Yeni kiraya taşınan bir aile var. Kadın sıkışık veremem demiş. Olay oldu..

Ben ilkokuldayken babam sürekli yurtdışı seyahatlerine giderdi dönerkende anneme parfüm getirirdi.Annem okula çok sık gelirdi ögretmenim bigün anneme parfümün markasını nereden aldığını sormuş annemde hediye olduğunu soylemiş.Bu olaydan kısa sure sonra ögretmenler günü oldu annem de bir deodorant alıp bunu götur öğretmenine dedi bana.Ertesi gün verdim hediyeyi açtı resmen tiksinir gibi bir dudak hareketi yaptı.Ve şöyle dedi "baban pahalı parfümler getiriyor annene yurtdışından,bana da bunu mu layık gördünüz ?" Ben şok tabii...Yaşım 50 hala unutmam bu olayı...

Sizin cevabın öncesini görmedim ama burda en fedakar mesleğe hediye alınıyor değil ki olay
Farkındaysanız genelde sadece ilkokulda alınır hediye. Çünkü aynı kişiyle uzun yıllar bir arada olursun. O yüzden aranda bir bağ olur. Bir doktorun hastasıyla o sürede arasinda bağ olmaz. Bir polisin de vatandaşla bağı olmaz. Bana göre en zor meslek askerlik. Hayatını ortaya koyuyor savaşıyor. Adını bile bilmeyiz değil hediye. Burda en zor olduğu için değil. Bağ olduğu için hediye mevzusu çıkmış. Öğretmen yeri geliyor aileden biri gibi oluyor. Bak herkesin doktor travması da vardır. Ama o kalıcı olmuyor. Ama öğretmenin oluşturduğu travma yıllarca çıkmıyor. Veya tersi şekilde iyi bir yonlendirme yapması ile hayatı iyi yönde değişen çok insan var. Benim hayatımı değiştirecek doktora belki de hiç denk gelmeyecegim. Siz hayatini degistirdiginiz çok insana denk gelirsiniz ama her insanın hayatına bir doktor girmez. Ama her insanın hayatına bir öğretmen girer. Aileden sonra en önemli kişiden biri olur nerdeyse. Anneye anneler günü hediyesi almak gibi olur.

Birer kupa alabilirsiniz,bana gelmişti,sürekli onu kullanıyorum, makineye bile atmaya kıyamıyorum, üzerinde ismimin baş harfi var , seviyorum:)

öğretmenliğe imrenen bir doktor ilk defa görüyorum selam
:) hemen göz doktoruna sevk ediyorum
Siz önceki mesajı okuyup tekrar bakın bence konuyu hiç anlamamışsınız ki. Durduk yerde doktor mesai biter kapısını kapatır öğretmenin mesai hiç bitmez diye bir kıyasa girildi. Ben de doktorluğu yazdım.

Ben asla hiç bir hastamdan hediye kabul etmiyorum. Bazen zorla sekretere bırakan oluyor onu da sekreterime ya da personele veriyorum. Prensip meselesi. Kalkıp kutsal mesleğim en hakedenim desem ve her 14 Mart hekimlere hediye almalısınız desem tabi ki siz de yazın. Konunun muhattabı ben değilim yani .

Konu kutsal meslek olduğu üzerinden bir hediye meşrulaştırma işi oldu. Ben mesela ailemdeki öğretmenlere hediye alıyorum. 2 kuzenim öğretmen. Bence hediye böyle olmalı. Öğrenci ve velilere hediye dayatması olmamalı.

Kimin kimin hayatına nasıl dokunduğunu da bilemezsiniz. Bir çok hastamla hala görüşürüm yıllar geçti. İlkokul öğretmenimle de mümkünse hiç karşılaşmayalım.lisede yine 2 tane öğretmeni hiç unutmam. Hani bu işi mesleğe yüklemek saçma geliyor.anneye anneler günü hediyesi almak gibi de olmaz. Önceki mesajda benden örnek verildiği için yazayım. Takipli hastamla sürekli görüşüyorum hayatındaki yerimi bu şekilde tanımlamam mesela.

Bir önceki mesajınızda kasiyer araba tamircisi örneğine bakarak yazmıştım ki belirttiğimi düşünüyorum yoksa bahsettiğiniz sağlık ve güvenlik alanında çalışan meslekler zaten çok kutsal ve tartışmaya kapalı noktalardır .Bazı noktalarda Zorunda kalıyorum demişsiniz aradaki farkı söyleyeyim zorunda kalmıyorum kimsenin telefonunu zorunda olarak açmıyorum kimsenin sorusunu zorunda olarak çözmüyorum bir öğrenciye sadece branşımı öğretip geçmek varken sırf zorunda olduğum için hayatının diğer noktalarına dokunmuyorum ( hepsi istediğim ve içimden geldiği için işim olduğu için değil) başka meslekleri küçümsemek gibi bir düşüncem zaten yok çünkü o meslekleri yapan kişileri bizzat yetiştiriyorum. Manevi hediyeler, bir çiçek bir resim öğrencimin elleriyle işlediği bir etamin üstün görünüp ödül beklentisi değildir maddi hediyelere en baştan karşı olduğumu zaten belirttim .Olayı saptırmak niyetinde olmadığım için imla vb uyarınıza cevap vermeyip gülüp geçebilirim sadece
Bir doktor olarak haklısınız ve hakkınız ödenemez( oradaki ifadem sağlık sektörü ya da güvenlik ile ilgili değil) ben kasiyer ve araba tamircisi örneğine yönelik bu şekilde yazdım. Çalışma şartlarımızı karşılaştırmak niyetinde değilim ki sadece işi bu cümlesi çok üzücü sizin fedakarlıklarınıza da işi bu gözüyle bakılmamalı söylemek istediğim o aslında belirttiğimi düşünüyorum.Benim çalışma saatlerimi sormuşsunuz haklısınız aktif çalışma saatim size göre çok çok az belki ama ben meseleğim ile ilgili ekstraları sizin ZORUNLU olarak belirttiğiniz şekilde değil gönüllü olarak yapıyorum. Yaptığımdan iş ya da yükten şikayetim yok aksine çok seviyorum sadece dediğim gibi yapacaksın tabi bakış açısı hoşuma gitmiyor tıpkı doktorlara okurken şartlarını biliyordun yapacaksın tabii işin bu denmesinin rahatsız edici olması gibi .Her meslek grubunda suistimal eden hakkını vermeyen bir grup var rapor örneğiniz vb , Ben de size ona karşılık zorunlu rapor almam gereken durumda bir doktordan aldığım ve almamam gereken tepkiyi örnek verebilirim ya da karşılaştığımız bazı olumsuz deneyimleri bu liste uzar gider karşılıklı olarak

Öncesini okumadigimi özellikle belirttim. Geriye dönüp bakacak durumda değilim şu an. Yanlış anlama ihtimalime karşı öncesini o yüzden belirttim.
Sizin hayatınızda böyle hastalar olabilir. Zatne onu yazdım. Ama benim ailemde 5 kişi varsa besinin hayatinda da bir doktor yok. Ama besimizin de hayatında iyi de olsa kötü de olsa öğretmen var. Öğretmene dair anılar var. Aileden biri kadar yer kaplıyor. İyi veya kötü tartışması değil.
Hayatımda nüfus memuru yok, doktor yok,polis yok... Tek tük anılar vardır şuna denk geldim iyi oldu vs diye. Ama ailede 5 kisiysek 5 imizin de anılarında olan tek meslek grubu var o da öğretmen.

Hatta daha çok ilkokul öğretmeni. Ortaokul ve lisede çok öğretmen değiştigi için o bağ yine azalıyor. Yine hediye muhabbeti o kadar olmuyor. Ama ilkokul öğretmeni değişse bile en çok maruz kaldığın insan. Bütün derslere giriyor. İlkokulda 4 öğretmenim oldu dördünü de çok hatırlıyorum. Ortaokulda olanların bazıları o kadar silik ki. Yani burda mevzu mesleğin kutsallıgi, zorluğu vs den daha çok geçirilen zamandan dolayı kurulan bağ.

İnsanlar aynı karindan aynı kordondan beslediği evladını bile buyuttugunu daha çok anıyor. Bebekken bıraktığı çocuğu için o kadar ayrılmaz bütün olmuyor. Ama büyüttüğü bambaşka oluyor. Yine dogurmadigi halde evlatlık aldığı çocuğu kendi çocuğu gibi seviyor insanlar. Çünkü mevzu zaman, mevzu birşeyler paylaşmak, mevzu bağ kurmak.

Bir doktor olarak da takipli hastanizi örnek verdiğiniz. Neden takipli olan..çünkü onunla da geçirilen zaman fazla. Şu an benim birinci sınıf çocuğum benden çok öğretmenini görüyor.

Benim mesajıma yönelik yazmışsınız da ben o mesajımda hediye almak gerektiğini savunmadım aksine ben maddi değeri olan hediye kabul etmem ki bunu tanıştığım ilk gün belirtirim ama eski öğrencilerim de sırf öğretmenler günü diye özellikle aradığında mutlu olurum , ya da illa bişey vereceklerse ( ki bu en fazla bir kupa olur)bunu öğretmenler gününe heyecanla saklamalarına mutlu olurum yoksa dediğiniz gibi hediye olmalı bakış açısına yönelik ya da en iyi en kutsal en zor benime yönelik bir sitem değildi cümlelerim

Önceki mesajda öğretmenlerin çok fazla fedakarlık yaptığı ama doktorların mesai saati bile bitmeden kapıyı kapattıklarıyla ilgili bir kısım vardı. O nedenle o şekilde mesaj yazmış muhtemelen.

Anlayamadığınız kısım şu mesleğimi SEVEREK yapıyorum. İşin ZORUNLU olan kısmıysa tatilsiz ve insani şartların üzerinde olan 260 SAAT olan süresi. Hani haftaiçi hergün 08.00-17.00 çalışsam 160 saat çalışmış olacağım. Bir hayal edin 260 saatlik mesaiyi.
Ben burada öğretmenliği yermek için yazmadım. Sadece doktor mesai biter kapısını kapatır gider söyleminize istinaden yazdım. Hiç öyle değil maalesef. Bunu takdir edin diye de demiyorum. Gerçek olanı yazma ihtiyacı hissettim.
GÖNÜLLÜ yapılan meslekte zaten özellikle hediye işine karşı çıkmak gerekir diye düşünüyorum Ben öyle yapıyorum hastalarımın çoğu da bilir. Hediye bekleyen doktor varsa onu da asla savunmam. Ne etik bulurum ne ahlaki.
Raporla ilgili olarak da rapor almanız gereken durumu hasta olarak siz belirleyemiyorsunuz. Hastalığınız gerçekten rapor gerektiren bir durumda hekiminiz belirliyor.
İyi günler

içinizden geldiği için fedakarlık yapıyorsanız yani size kimse ille de yap demediği halde kendi gönlünüz istedi diye yapıyorsanız bile hediye beklentisinde olmamanız gerekiyor.
siz senede bir kere olsun somutlaştırılıyor ne var ki bunda tarzında yaklaştınız konuya.
ben bundan rahatsız oldum.
çocuklar da içlerinden gelirse size el emeği hediyeler verebilir bazen sıcak bir teşekkür bilmem kaç liraya alınmış bir şeyden çok daha kıymetli olabilir.
öğretmenler günü hediyesi durumu biraz öğretmenler biraz da veliler tarafından abuk bir şekilde zorunluluk haline gelmiş durumda bu ülkede.
ben bu mantığa karşı çıkıyorum ne olursa olsun kendi tercih ettiğiniz ve karşılığında ödemesini aldığınız mesleğinizi yerine getiriyorsunuz diye hediye geleneği normal karşılanmamalı.

imla konusunu olayı saptırmak için değil yazdıklarınızı okurken zorlandığım ve gözüme battığı için söyledim.
uzun yazıların daha keyifli ve kaliteli okunup anlaşılabilmesi için virgül kullanmak iyidir, kullanın, kullanalım. severiz virgülü.

olay çıkacak ne vardı ki
katılmak istemeyen katılmaz, bu gerginlik niye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…