içinizden geldiği için fedakarlık yapıyorsanız yani size kimse ille de yap demediği halde kendi gönlünüz istedi diye yapıyorsanız bile hediye beklentisinde olmamanız gerekiyor.
siz senede bir kere olsun somutlaştırılıyor ne var ki bunda tarzında yaklaştınız konuya.
ben bundan rahatsız oldum.
çocuklar da içlerinden gelirse size el emeği hediyeler verebilir bazen sıcak bir teşekkür bilmem kaç liraya alınmış bir şeyden çok daha kıymetli olabilir.
öğretmenler günü hediyesi durumu biraz öğretmenler biraz da veliler tarafından abuk bir şekilde zorunluluk haline gelmiş durumda bu ülkede.
ben bu mantığa karşı çıkıyorum ne olursa olsun kendi tercih ettiğiniz ve karşılığında ödemesini aldığınız mesleğinizi yerine getiriyorsunuz diye hediye geleneği normal karşılanmamalı.
imla konusunu olayı saptırmak için değil yazdıklarınızı okurken zorlandığım ve gözüme battığı için söyledim.
uzun yazıların daha keyifli ve kaliteli okunup anlaşılabilmesi için virgül kullanmak iyidir, kullanın, kullanalım. severiz virgülü.
Somutlastirmak illa maddi karşılığı olan hediye demek değil ki. Ben öğretmen değilim. Fen edebiyat mezunuyum..bir dönem ücretli öğretmenlik yaptım. En mutlu olduğum günlerden biri öğretmenler günüydü. Hiç biri kullanacağım yada bana fayda sağlayan hediye değildi. Kendim de çocukken zorbalandigim günler olduğu için idealist öğretmenimi örnek almıştım. Tek tek hediye almaktansa masalara bırakmalarını istemiştim. Ve yine Ali ogretmenim gibi ben de onlara bir şey dağıtmistim. Yine benim gibi hediye almadığı için benim aldığım ikramı almaya utanan çocuklar vardı..çocukken ben de aynı utancı yaşamış ve öğretmenin ikramını almamıştım. O da zorla vermişti.
Eve döndüğümde paketleri açtığımda çok mutlu oldugumu hatırlıyorum. Çünkü hediye almak her zaman insanı mutlu eder..bir sürü paket açmak çok hoştu. Kimi patik, kimi metal bir takı. Hiç birini kullanmadım. Çoğu evden olan ürünlerdi..patikleri falan sakladım. Bazısı hala durur..patik kullanmadığım için kullanmadım diyorum. Bazı tülbentler hala duruyor. Somutlasmasindan kasıt illa ne bilim bir ihtiyacımın görülmesi değil. Bazısı mektup resim gibi birşey yapmıştı mesela. Bu da somut birşey. Ben zaten çok uzun yıllar yapmadım. O yüzden almayın vs diye özellikle belirttim mi bilmiyorum. Ama hediye kabul edeni yermek, kabul etmeyeni yüceltmek de çok doğru gelmiyor bana. Hepi topu senede bir gün. Evden çeyizlik tülbent götürmek bile yeter. Annemler mesela zamanında öğretmenler gününde evden yumurta gotururmus.
Bizim cocuklugumuz çok fakirlik içindeydi. Ama annemin hiçbir anneler gününü boş geçmedim. Bir anneler gününde kartondan çerçeve yapmıştım anneme. Çevredeki inşaattan topladigim deniz kabuklari ile suslemistim. Boyamistim hala aklımda. Sonraki yıl abimle bir toka almıştık. Bugünkü değeri 10-20 TL ancadir.
Bence somutlasmasi gerçekten guzel. Ne aldığın ne verdiğin de seninle ilgili.
Küçük oğlum birinci sınıf. Büyük ortaokul. Onun geçen yıl ilk yılıydı tüm öğretmenlere aynı hediyenin farklı rengini aldım. Uygun fiyatlı bileklikti. Kampanya da vardı 3 al iki öde gibi zorlamadi. Bu yıl almayacağım çünkü kendi ergen moduna girdi önemsemiyor. Geçen yıl öğretmenleri ile ilk kez tanıştığı için onemsemisti.
Küçük olana velilere ortak hediyeye katılırım demiştim. Çünkü almaya vaktim olmaz. Sonradan oğlum kendi hediye vermek istediğini söyledi. Pişman oldum.ortak hediyeye katıldığım için..çünkü çocuk hiç anlamayacak. Ama sözümden geri dönmek istemedim anketi isaretlemistim. Bir de ektradan minik abur cubur paketi gibi birşey yazar, oğlumda icine birşey yazar onu veririm diye düşündüm.
Geçen yıl anaokulunda hediye olayına görmediğim halde kendisi eski öğretmenine hediye amaçlı birşeyler yazmıştı..öğretmenler günü vermek için. Öğretmenler günü muhabbeti de olmadı evde ama orda burda duydu demekki. Yani çocuklar da heves ediyor.
Büyük oğlumun birinci sınıfında abartıyi seven veliler vardı. Onlarla ortak hicbirseye katılmadım. Hep aksi oy belirttim açık açık katilmayacagim vs dedim. Kimseden ne korktum ne çekindim. Ben hayır demeye korkuyorum diye öğretmenler günü hediyesi kalksın muhabbetini anlamıyorum yani. Gereksiz bulan yapmaz.
Eşim doğumgünü olayını gereksiz buluyor. İlk yıllar özendim ettim. Artık onun doğumgününü es geçiyorum. Arkadaşımın bile ozenirim.hediye alırım onunkini es geçiyorum. Doğum gününde hediye almak yasaklansın moduna girmeye gerek yok mesela.
Benim esitim olan bir kişiye karşı kendimi savunamayacaksam da hiçbir şey beni koruyamaz zaten. Velilerin zorbaligindan korkmaya gerek var mı. Üstüm değil birşey değil.. ama veli öğretmen ile birleşip zorbalık yaparsa o zaman ayrı bir konu.
Benim fikrim beğenilmiyor hediye olayı saçmalık diye açılan bir konu resmen işin ozunde.