(Olay hediye değil ki ben de maddi değeri olan hediyeleri kabul etmiyorumki çocuklarım da ona göre davranır )ama bir öğretmen olarak sırf işini yapıyor diye başlayan cümleden rahatsızlık duyduğumu belirtmek istiyorum çünkü biz öğretmenler bir iş yapmıyoruz bu farkındalık oluşsa hediyeden çok daha anlamlı olur . Sizin o araba tamircisi kasiyer dediğiniz kişiye tatil günü iş yaptırabiliyor musunuz biz tatil günü soru çözüyoruz ,hafta sonu bir restoranda yemek yerken muhabbet ortasında çalan telefonumu belki önemli bir şey vardır diyerek velimin çok acil olmayan sorunlarını dakikalarca dinliyorum. Gün içinde deprem olduğunda kendi çocuğuma koşmak yerine( henüz anaokulunda ) önce tüm öğrencilerimin güvenliğini sağlıyorum arkamı dönüp gidemiyorum( annelik burada öğretmenliğin önüne geçebilmek için çırpınıyor) bu ve benzerleri işini yapmak değil çünkü görev tanımızda bu yok o yüzden tek istediğimiz anlaşılmak tek istediğimiz velilerimizin işi bu bakış açısından uzaklaşmasını sağlamak çünkü işimiz sandığınız çoğu şey aslında bizim fedakarlığımız ( her meslekte olduğu tabiki hakkıyla yerine getiremeyenler var) o yüzden en azından yılda bir kere bu somut bir hale dönüyor hediye olayı ve boyutunun abartıldığı yönündeki tüm yorumlara katıldığımı yeniden belirtmek isterim
öğretmen değilim ama bu söylediklerinizin benzerlerini ben de yapıyorum
yapmak zorunda kalıyorum
tamamen internet üzerinden yürüyen bir işim var ve ben de tatil günümde iş yapıyorum, belirli planlar dahilinde devam etmesi gereken şeyler var
aniden bir sorun çıktığında gece demeden tatil demeden işle ilgilenmek durumunda kalıyorum bazen
yani bahsettiğiniz durum sadece öğretmenlere has bir durum değil
polisler, doktorlar, askerler vs de tatil günlerinde aniden işe çağırılabiliyorlar
işin niteliğine göre bir sürü meslek kolunda yaşanabilen bir durum bu bahsettikleriniz
fedakarlık yapılan tek meslek öğretmenlik değil.
her meslek kendi özelinde değerlidir ve sizler de herkes gibi işinizi yapıp karşılığında maaşınızı almaktasınız.
bunu diğer mesleklerden üstün tutup hediyelerle ödüllendirilmeyi beklemek doğru bir davranış değil.
ben mantıklı bir birey olarak işi bu bakış açısından ben kendi adıma uzaklaşmayacağım çünkü siz ve diğer meslekler, kimse bu işi bedavaya yapmıyor.
en azından yılda bir kere somut bir hale dönüyor bu hediye olayı derken hediyelerin gelmesinden son derece memnun olduğunuzu düşündürdü bana bu cümleniz ve bu düşüncedeki tüm kişileri (mesleği ne olursa olsun hediyelerle ödüllendirilmeyi bekleyen herkesi) kınıyorum.
sizler bu işi somut hale döndürdüğünüz için her sene bir sürü aile maddi anlamda zor durumda kalıyor, bu saçmalığa dahil olmayan çocuklar belki de dışlanıyor veya kendini kötü hissediyor.
son olarak, uzun uzun cümleler kurduğunuz zaman virgül kullanmanızı tavsiye ederim, bir öğretmene imla konusunda tavsiye vermek zorunda kalmak rahatsız edici ama mecbur bırakıyorsunuz maalesef.