Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen sene okulumdaki bir sınıf öğretmenine banka hesabı açıp tüm veliler para yatırmıştı. Adama hesap cüzdanı hediye ettiler. Şaka gibi.
Şaka! Değil mi bu yasak değil mi bir veli bu durumu şikayet etse öğretmenin başı ağrımaz mi? Öğretmen bu duruma itiraz etmedi mi. Şaka gibi ya

Şaka! Değil mi bu yasak değil mi bir veli bu durumu şikayet etse öğretmenin başı ağrımaz mi? Öğretmen bu duruma itiraz etmedi mi. Şaka gibi ya
Yok valla etmedi 65 yaşında adam emekli olmuş devletten özelde çalışıyordu bizimle. Tüm veliler tapıyordu o hocaya. Asgarinin yarısı ücreti yatırmışlar vallahi hesaba

öğretmen değilim ama bu söylediklerinizin benzerlerini ben de yapıyorum
yapmak zorunda kalıyorum
tamamen internet üzerinden yürüyen bir işim var ve ben de tatil günümde iş yapıyorum, belirli planlar dahilinde devam etmesi gereken şeyler var
aniden bir sorun çıktığında gece demeden tatil demeden işle ilgilenmek durumunda kalıyorum bazen
yani bahsettiğiniz durum sadece öğretmenlere has bir durum değil
polisler, doktorlar, askerler vs de tatil günlerinde aniden işe çağırılabiliyorlar
işin niteliğine göre bir sürü meslek kolunda yaşanabilen bir durum bu bahsettikleriniz
fedakarlık yapılan tek meslek öğretmenlik değil.

her meslek kendi özelinde değerlidir ve sizler de herkes gibi işinizi yapıp karşılığında maaşınızı almaktasınız.
bunu diğer mesleklerden üstün tutup hediyelerle ödüllendirilmeyi beklemek doğru bir davranış değil.

ben mantıklı bir birey olarak işi bu bakış açısından ben kendi adıma uzaklaşmayacağım çünkü siz ve diğer meslekler, kimse bu işi bedavaya yapmıyor.
en azından yılda bir kere somut bir hale dönüyor bu hediye olayı derken hediyelerin gelmesinden son derece memnun olduğunuzu düşündürdü bana bu cümleniz ve bu düşüncedeki tüm kişileri (mesleği ne olursa olsun hediyelerle ödüllendirilmeyi bekleyen herkesi) kınıyorum.
sizler bu işi somut hale döndürdüğünüz için her sene bir sürü aile maddi anlamda zor durumda kalıyor, bu saçmalığa dahil olmayan çocuklar belki de dışlanıyor veya kendini kötü hissediyor.

son olarak, uzun uzun cümleler kurduğunuz zaman virgül kullanmanızı tavsiye ederim, bir öğretmene imla konusunda tavsiye vermek zorunda kalmak rahatsız edici ama mecbur bırakıyorsunuz maalesef.

Vallaha aklı olan bı mektuba bı resime laf etmez zaten.kizdigimiz nokta insanlar asgari ücretle geçinmeye çalışırken haddinden fazla pahalı hediyeler alınmasına.bunun önünü kesecek olanda meslektaşlarınizdir.

Adı üstünde hediye zaten. Karşı tarafı mutlu etmek için yapılır. Maddi değeri de olabilir, el emeği de olabilir. Zorunlu da değil. Hayır demeyi bilmeyen otuz yaş üstü insanlar bunun nesini dert ediyor anlamıyorum. Yeri geliyor ortak hediyeye katiliyorum. Yeri geliyor katılmıyorum. Yeri geliyor ben bir icat çıkarıyorum. Mesela oğlumun ilkokul mezuniyeti çok sade oldu. Ben kep alalım dedim çünkü eğlenceli oluyor kep atmak. Normalde herşeye ona ne gerek var tipinde olan biriyim. Ama mezuniyette heves etmiştim. Veliler ne gerek var dedi. Hiç fikrim begenilmedi diye gocunmadim. Veya başka bir veli şu alınsın bu alınsın diyorsa yine onun fikri der geçerim zorunluluk yok. Ancak işte sınıfa hocaya laptop alınsın denirse vs orda belki dert edeceğim bir konu haline gelir.
Bağış yapma olayı zorunlu durumlarda alternatif olarak düşünülen birseydir. Para oraya gitmesin de buraya gitsin gibi. Fiziki hediye almak istemiyorsan yerine alternatif düşünmeye gerek yok ki. Burda amaç öğrencilerin öğretmene sevgisini bir vesile ile belli etmesi. Öğretmeni o gün mutlu etmek. Sen evde cocugunla el emeği bir çerçeve yaparsın onunla mutlu edersin. Ötekinin vakti yoktur para vereyim ortak alınsın öğretmenin bir ihtiyacı görülsün anı kalsin dersin. Başkası zevkine göre olsun hediye çeki verelim kendi seçsin der. Hepsi de makul düşünceler. En sacmasi sanki zorunlulukmus gibi konu açmak bence. Ben katilmayacagim dersin olur biter. Kaç yaşında insanların gruplarda gerilmesini ben anlamıyorum

Amanın arkadaşlar bu öğretmenler günü neymiş öyle.
Bizim anneler arasında kavga çıktı.
Ay çok trajik bir gece wp grubunda resmen kavga çıktı.
Ertesi günü anne ile sınıf annesi + diğer annelerle arasında gerginlik olmuş. Diğer gün anne öğretmene sınıf annesini şikayet etti.
Ay olaylar olaylar.
Öğretmen beni aradı. Siz hep uzak durdunuz ben gözlemledim dedi.

Ben ortada sorun olacak hiçbirşey görmedim. Kadın para toplayalım x miktar = hediye çeki + çiçek + çikolata dedi.
İstenen miktarda makul.
Dedim ortada hicbir sorun yokken birden olay çıktı anlamadım ne olduğunu…

Neyse en sonunda toplandı güzel bi şekilde hazırlandı.

Yazanlar olmuş kötü anılarını; benim de ilkokul öğretmenim inşallah mezarında dik oturur. Ne travmalar bıraktı bende.
Küçücük kalbimi çok incitti. Hakkım varsa haram zehir zıkkım olsun.
Karması sarsın sülalesini sonsuz kere.
Bu yazdıklarım kötü öğretmenlere, öğrencilerini incitenlere örnek olsun.
Kolumu kanadımı, heveslerimi kırdı…

İnanın bazen durup dururken yaptıkları aklıma geliyor. O derece hayatıma etkisi var.

Hediye beklenti değil ki bu bizim her şeye gücümüz yetiyor. Öğretm
Bu işi bu noktaya getiren velilerin kendisi ne ara çeyrek altınlara banka hesaplarına geldik bilmiyorum.
Allah aşkına bunu da mı öğretmen çözsün bir gün dedik problemsiz güzel bir gün o kadar
Her öğretmen de aynısını söylüyor öğretmenler günü gelince veliler günah çıkarıyor başka bir şey değil

Bütün bir sınıfın alacağı fincan takımı için mi bu tantana?? Duyan da öğretmenin evine giremeyecek derecede pahalı, eşsiz bir şey zannedecek. Dört yıl boyunca çocuğunuza emek verecek insan sözkonusu. Öğretmenlerin maaşı, itibarı bu kadar ayağa düşmüşken senenin bir günü bu motivasyon bence yakıt olur onlara.

İstisnalar olsa da çoğu öğretmen hediye vs beklemiyor. Bunlardan biri de benim, çok bir şey hazırlamak isterse bir mektup yazsa bana yeter hiç bir şeye gerek yok yok diyorum.
Tamamen veli dinamiği ile ilgili genelde
Sevgili öğretmenim çok tatlısınız . Yazdığınızdaki samimiyeti hissettim ancak katılmadığım kısmı düzelteyim. çoğu öğretmen hediye bekliyor.sizler istisnasınız. Beklemeyenler az ve kesin bir dille yasaklıyor zaten hediye işini.Kabul etmiyor ve hediye alınmıyor. Bu kadar çok hediye alan öğretmen , günlerdir bu dertte boğulan veli , öğrenci.. keşke çoğunluk dediğiniz gibi olsaydı.

Öğrencilik hayatımız gelen hediyeye göre muamele eden öğretmenlerle geçti.

Ahaha kim yazmış 1 mektup ve güzel söze eleştiri…
Yazan üyeyi de etiketlermisiniz.

Milletten zorla para toplanıyor. Ben bir anne duydum. İki çocuğum var 200 tl istiyorlar veremem demiş. Kadından zorla para almış sınıf annesi bunları eleştiriyoruz.

Ya da çok uçuk pahalı hediyeleri.

Sizin dediğiniz 1 mektup, güzel söz konu dahi değil…

Benim oğlumda öğretmenini çok seviyor. Ben gönlümden ayrı bir hediye daha alıp vericem. Ve kimseye göstermeden söylemeden.

Öğretmenlerin bir günü olmasına bile eleştiri var siz neden bahsediyorsunuz acaba?

Vermesinler efendim. Sene başı fotokopi parası isteriz vermezler sınıfa bir şey alırız vermezler öğretmenler gününde de mi mahçup olacak vermeyen?

Zaten vermek istemeyenleri sınıf anneleri zorbaladığı için bir gün eleştiriliyor.
Siz konunun farkindamısınız.

Ever oluyorlar.
Mahçup olup olmamayi durumu olmayan çocuklar size mi soracak.

Bizim sınıf annemiz kimseyi zorunlu tutmadı.

Bu arada lütfen fotokopi parasını vermeyen çocukları da ifşalamasın öğretmenler. Sınıfta ciddi zorbalanan ilkokul arkadaşlarımı hala hatırlıyorum onlar kim bilir ne kadar etkilenmiştir. Siz bir eğitimci misiniz gerçekten?

Pardon da kimi ifşalıyoruz bahsettiğim şey velinin vermediği halde utanmaması çocuğun neden haberi olsun herkes gibi o da ödevini alıyor eksik kalmıyor.
Hani şu hediyede adı olmayınca utanan kimden utanıyor belli ki öğretmenden değil diyorum.
Okuldan haberiniz olmadığı belli birkaç tane maddi durumu yeteriz kotamız olur onlardan zaten istemeyiz

Bizim zamanımızda da okul aidatları yeni çıkmıştı. O ara ciddi maddi sıkıntımız vardı. Sıra arkadaşımın hele hiç durumu yoktu.

Bizi tahtaya çıkarmışlardı. Yani rezil rüsva ediyorlar…
Ağlayarak müdürün yanına gitmiştık. Bize böyle yaptılar diye. İkimizin numarasını bir kağıda yazdı; aidat alınmayacak yazıp bize verdi. Bizde öğretmene verdik. Anca çeneleri kapandı.

Bir doktor olarak güldüm:) yeri geliyor öğle arası yemek yemeyip hasta bakmaya devam ediyorum. Ayda 260 saat çalışıyorum ve istesem de 160 saat bir memur gibi çalışamıyorum. Stratejik personelsin deniyor ve ZORUNLU nöbet yazılıyor. Sahi öğretmenin aylık çalışma saati ne kadar ? 260 saat çalışmaya ek evde sürekli telefonum çalar. Takipli hastalarım arar , tahlil soran komşu eş dost bitmez. Her bayram oturması, her buluşma , her ziyaret mesleğimi icra ediyorum.

Haftasonu tatil diyemiyorum. Ders programında bugün boş yapamıyorum. Her resmi tatilde tatili olmayan nadir mesleklerdenim. Üstüne yaz tatilim yarıyıl tatilleri vs yok. En son 9 yıl önce 3 günlük yılbaşı tatili yapabildim. Sahi sizin tatiller ne kadar ? İnanaır mısınız bir sürü tatil yapıp usulsüz rapor için gelip kavga eden meslekler var.

Normalde meslek kavgasını hiç sevmem. Asla kıyaslamam. Siz kıyaslayınca yazayım dedim. Detaya da girmedim!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…