Öğretmenle konuşsam mı

size hak verdiğim konular var, evet ne yazık ki tabir olarak çirkin olarak kusura bakmayın lütfen ama çirkeflik yapan velilere öğretmenler bir tık daha dikkatli yaklaşıyor özellikle özel okullarda bu durum böyle çünkü bu veliler çirkeflikte gerçekten sınır tanımayıp işi büyütebiliyorlar ve yönetimde dahil öğretmenler olay çıkmaması adına onları kayırıyor gibi görünüyorlar ama işin aslı kayırmak değil işte

biz de yaşıyoruz çünkü, bizim sınıfımızın bir grup veli var kadınlar resmen okulda yaşıyorlar, en ufacık şeyde hemen diğer çocukları şikayet ediyorlar, en prens/prenses onları çocukları oluyor

ama sizin de neden dans etmiyorsun tavrınız da yanlış, şöyle yaklaşabilirsiniz, demek ki sen çok iyi davul çalıyorsun ki sana bu görevi vermişler ki bence çok eğlenceli birşey demeniz

ve gerçekten de kendiniz için de bunu kabullenin, nihayetinde gösteri gereği sizin çocuğun olmasa bile başka birinin çocuğu muhakkak o davulu çalacaktı :)

evet derdinizi anlıyorum ben ılımlı olduğum için mi bana ve çocuğuma böyle davranılıyor diyorsunuz ama boşverin bu inanın çok önemli bir mevzu değil ama olur da çocuğunuza ciddi haksızlık boyutuna ulaşan şeyler yaşanırsa tabii ki çocuğunuzun hakkını sonuna kadar savunun
 
Öğretmenlerin hepsine süper demedim ki. Siz daha sorun ettiğiniz şeyi bile gidip öğretmenle paylaşmamışsınız. Belki bambaşka bir cevap alacaksınız ,nereden biliyorsunuz ki? Belki çocuğunuzun sahne fobisi var,belki kalabalığa girmek istemiyor,belki en önde görülmek istemiyor. Belki gerçekten hiç bir şey yapmak istemiyor,belki davul çalmak istiyorum dedi sonra unuttu? Küçücük çocuk bu. Bugün bir şey söyler yarın vazgeçer. Çeşit çeşit sebep sayabilirim size.
Bahsettiğiniz öğretmen devletin çalışanı, özel okul olsa hadi diyeceğim belki. Ama o da değil. Sizin çocuk arkada davul çalmazsa maaşından kesinti olmayacak.

Bir de bazı konulara yanlış yerden bakıyorsunuz. Siz eğitimli ve mantıklı bir üyesiniz tanıdığım kadarıyla. Zaten ondan şaşırdım ve ilginç buldum. Sorunu anlatış şekliniz tam mahalle teyzelerininki gibiydi. Sizden beklemiyordum. Konuyu çarpıtmadım yani sizin birikiminize yakıştıramadım daha çok. Bunj hakaretvari algılamayın lütfen. Mahalle teyzeleri vardır ya,iki lafı bir araya getiremezler ama çocuklarının okuluna kamp kurarlar her gün her şeyi öğretmene sorarlar. Onun gibi oldu. Ayrıca öğretmenden bir şey sormanız gerekirse de arayabilirdiniz. Aramamanız öğretmene kar değil. Veya öğretmeni aramanız ona zarar değil. Neden öyle düşündünüz bilmiyorum ama anlatmak istedim dostane şekilde.

Ben de sürekli okula uğrayan birisi değilim. Ama oğlumun 3,5 yaşından beri ona taktiksel sorular sorarak okuldaki durumunu anlamaya çalışırım. Mesela yıllardır okul çıkışı arabaya bineriz ve o gün olan en iyi 3 şeyi birbirimize anlatma oyunu oynarız. Sonra da bugün bizi en çok üzen 3 şey anlatma oyunumuz vardır. O bana anlatır ben ona. Benimkiler hepi uydurma tabii,amaç oğlumu konuşturmak. İnanın hiç bir şeyi anlatmayan çocuk artık bülbül gibi ötüyor diyebilirim. Siz de deneyebilirsiniz,tam yaşı.

Her öğretmen mükemmel değildir,sonuçta onlar da Allahın bir kulu, hatalarıyla günahlarıyla sevaplarıyla. İşini iyi yapmayan insan her meslekte var. 25 yıl önceki durumla şimdiki durum oldukça farklı. Eskiden ye kürküm ye vardı,pırlanta alan çocuğun velisi gözdeydi. Şimdi daha farklı şeyler yaşanıyor. Benim oğlum özelde,okulun sahibinin kızıyla aynı sınıfta. Her perşembe annesiyle kahve içiyorum diye laf olmuş,vay sen sosyeteyle kankasın diye dalga geçti insanlar. Geçen gün bir şikayet etmem gereken durum oldu,sözcüklerimi çok çok iyi seçerek yazdım. Herkes çekinmiş olacak ki, kahve içme günümüzü de görmüşler,o güne varmadan sorunu çözmek için seferber oldular. Artık para da değil,ilişkiler söz sahibi yapıyor bizi. Devir değilti malum.


Çok uzattım farkındayım, kusura bakmayın. Ama çocuğunuzun eğitim hayatı çok uzun bir yol. Siz her sene çocuğunuzun öğretmeniyle iyi ilişkiler kurmaya gayret edin,sorun,sormaktan çekinmeyin. Aramanız gereken noktada arayın. Ama çocuğunuza da iyi dans edemiyor musun demeyin. Yazık günah,küçücük bir kalbi kırmayın. Belki çocuğun apayrı bir söyleyeceği şey vardır size o an. Kaçırmayın.
 
Okul anneligi tecrubesiz oldugum bir konu, daha benimkiler kucuk, sanirim biraz daha girisken, biraz daha her etkinligin icinde olan annelerin çocukları (tabi yeteneginde etkisi vardir) daha iyi roller & gorevler aliyor olabilirler bilemiyorum.

Aslinda ogretmen arkadaslari da dinlemek lazim ben kendi ogrencilik donemimle kiyasliyorum su an sadece
 

Öncelikle bende teşekkür ederim, sonralıkla aile eğitimci çok tavsiye üzerine yaptım.

Ama birinci sınıfta aynı olsalar daha mı iyi olur diye düşünmüyor değilim

Öğretmene güvenmek zorundayiz ama çocuklara karşı kaba bir davranış yoksa sınıfın hakimi o
 
İkizlerim var benim de şu an 4 aylıklar ama bende bir eğitimci olarak ayrı sınıflara vericem nasipse. ☺
 
İkizlerim var benim de şu an 4 aylıklar ama bende bir eğitimci olarak ayrı sınıflara vericem nasipse. ☺

Hocam sorun şu ki, ödevler. Birinin az diğerinin fazla ödevi olursa evde olay çıkar. Fazla olan yapmaz. Bu seneden biliyorum çok zor ödev yaptırmak.

Neyse nasip artık bakalım ne olacak seneye.

Allah güle güle büyütmek nasip etsin.
 
İnşallah benimkiler okula gidene kadar şu eski çağlardan kalma ev ödevi muhabbeti biter. Çocuk ailesi ile oyun oynayıp, sohbet edip, var ise geliştirici kulüplere (spor sanat gibi) gidip keyifli vakit geçirmek yerine ev ödevi yüzünden küçük kıyamet kopuyor.
 
Çocuğunuz her yaptığı işi hakkıyla yapması gerektiği bilincini aşılayacak bir aileye ihtiyaç duyar. Davul çalmasını ezikçe bulmak bir sorun olarak görmeniz hoş değil. Dansı becerememiş işte çocuğu stres etmeye ne gerek var belki müzik kulağı iyi?
 
Ödevler konusunda haklısınız genelde olumsuzluk yaşandığını gördüm. Birbirleriyle çok bağlılar mı, başkalarıyla sosyalleşiyorlar mı? Bir kaç ay önce ikizlerden biri diğerine işte sen karasın çirkinsin demişti, bunun üzerine diper arkadaşları da o şekilde cümleler kurmuşlardı. Hani kardeşler kavga etse bile hemen barışıyor ama sınıf içinde o sınırsızlık baskın karakter varsa bir de ezmeyle sonuçlanıyor
 
Şahsi fikrim; bir gösteri yapılacaksa bütün öğrencilerin zevk alacağı bir şeyler olması gerekir. Bazılarının dışlanıp bazılarının ön plana çıkacağı gösteriler her zaman hüsranla sonuçlanır.
Çocuğun yeteneksizdir diyenler anaokulunda ne bekliyorsunuz mesela? Nasıl bir yetenek sergiliyor diğer çocuklar? Yeteneksiz olduğu düşünülüp geri plana atmak ciddi bir sıkıntı bence, bunu normalleştiremeyiz. Saldırıları son derece anlamsız buldum bu sebeple.
 
Sprey konusunda hakli olabilirsiniz ama dans konusunda haksız geldiniz bana. Bende iki ogrenci velisiyim. Çocugun gösteride ne yapacagina veli karar veremez ki. O gosteriler icin hocalar ne kadar uğraşıyor. Sizin cocugunuza onu uygun bulmuş davulcu olmuş. Bunu hocaya bildirseniz iyi bir tepki ile karşılaşacağınızı sanmam. Ayrica ogretmene had bildirmeye calisan velilerin de el üstünde tutulduğunu düşünmüyorum. Siz kendinizi doldurmuşsunuz. Biraz daha ılımlı bakmaya calışın...
 
2 senede bu kanıya varacak kaç öğretmen gördünüz? Çocuğunuzun öğretmeni dışında kaç öğretmenle bir çocuk üzerinden muhatap oldunuz?
 
Dans başkadır enstürman çalmak başkadır. Birini diğerinden değersiz görmek çocuğu değersiz hissettirir. Büyüdüğünde meslek olarak davul çalmayı seçerse çocuğa böyle mi örnek olacaksınız?
 
Bahsedilen gösteride çocuk enstruman çalmıyor yalnız. Çalar-MIŞ gibi yapıyor. Burada çocuğun ilgisini ve yeteneğini keşfetmiş bir öğretmenden de bahsedilmiyor.
 
Sizinki calmasa başka çocuklar calmayacak mi o davulu ? Sadece bir etkinlik mi olacak ?
 

Başkalarıyla oynuyorlar. Ama birinin sevdiği bir arkadaşı öbürü de seviyor

Birinin hocası dedi ki, genelde ikizlerden birisi baskın olur ama bunlar da baskın karakter Yok çok güzel anlaşıyorlar.
 
Konu sahibini lincleyenler ogretmenler ve baskın tavırlı veliler olabilir mi?
Veli oluşumun ilk yılında oryantasyon ayımız; daha sınıfa çocuklarla giriyor biraz oynayıp sınıfın dışında bi salonda bekliyoruz o gunlerde.. bir sabah okula gittik baktim veliler çocukları bırakıp gidiyor. Artik çocukları bırakıp çıkacakmışız okuldan .. bunu ben ve birkaç veli o sırada öğreniyoruz.. cocukları artk bırakıp gidebilecegimize de öğretmenimiz ve okul çıkışı kendi çocuğu icin öğretmeni her gun 20 dk kapıda alıkoyan veliler bir hafta önce karar vermiş.
Bu da benim nezaketin saygının bu ulkede kerizlik olduğunu 376483. Anlayışım olmuştu
Gosteride pasif bir gorev alabilir çocuğum bunu önemsemem ama genel olarak kayirilan çocuklar olduğunu ve sebebini hepimiz biliyoruz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…