Oğlumla yaşıt oğlunuz.
Bu sene gösteri yaptılar bizimkiler de. Gösteri hakkındabçok detay vermek istemiyorum ama herkesin bildiği bir masal. Prens olan çocuk hepsinden uzun boylu olduğu için prens yapildı(mecburen bu öğretmenin kendi söylemi)kızların 2sinin rolü masalda geçen rollerdi(prenses, kraliçe)ama diğer ikisine rol yoktu kadın ekledi(normalde masalda olmayan)oglumda bir grubun içindeydi ve en uzun süre o grubu izledik. Prens son ana kadar kenarda bekleyip 5 saniye falan kaldı sahnede.
Kısacası sandığınız gibi olmayabilir. Nasıl bir planlama yaptı öğretmen bilmiyorum ama herkesi kapsayacak şekilde bir ayarlama yapmış en nihayetinde. Çocuklarınızı çalıştıran da o. Kim neyi yapabilir en iyi o görmüstür ona göre belirlemiştir.
Oğlumun öğretmeni bize gösteri konusunu açtığında da lütfen çocuklarınıza sen ne oldun diye sormayın,bu konuyu bana bırakın,ben şu an deneme yapıyorum, ona göre netleştirince kostümler için bilgi vereceğim demişti. Ben hepsine rol ayarladım güzel bir şey çıkacak bana güvenin demişti. Öyle de oldu. Çocuklar da eğlendi, bizde keyifle izledik ki zaten amaç çocuklar mutlu olsun. Kimse de o neden bu rolde bu neden böyle,benim çocuğum şu olsun bu olsun demedi. Gerekte yok buna zaten.
Sizin mantığınız da bakıs açınızda yanlış. Üstelik çocuğunuza da yansıtmıssınız bu tutumu sen dans edemiyor musun diyerek. Belki seviyordu davul çalmayı,ikna olmuştu,siz ćocuğunda hevesini kırdınız.
Yapmayın,konuşulacak bir konu yok burada. Ne diyeceksiniz ayrıca anlamadım,neyle itham ediyorsunuz?