-
- Konu Sahibi burcubahar0635
Olabilirim evet. Ben de bunu düşünüyorum. Diğer velilerin büyük kısmının haberi var çünkü her gün okula gidip provaları izliyorlar. Ben sadece öğretmenin gruba yazdığı kadarını biliyorum onda da istediği kıyafetleri yazdı sadece başka bilgi vermedi.Benim anlamadigim cocugunuza verilen rolu neden baska bir veliden duyacak kadar konuyla ilgisiz olduğunuz?
Dediginizde hakli olabilirsiniz zorbalik etmeyen hak elde edemiyor olabilir ama siz de biraz fazla duyarsiz olabilir misiniz acaba?
Doğru söylüyosunuz. Bunu ben de sonradan düşündüm acaba çocuğa kırıcı mı oldum diye. Fakat biraz konuşunca kendisi de ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Ben gitmek istemiyorum zaten görünmüyorum sahnede dedi. Yani kendisi de böyle hissediyormuş ben sebep olmamışım en azından hislerini paylaşmış oldu.Ayrıca keşke çocuğunuza dans edemiyor musun diye sormak yerine demek ki çok iyi davul çalıyorsun diyip yaptığı şeyi övseydiniz. O yaşta çocuk ne bilsin iyi mi dans eder kötü mü?
Öğretmeni en öne koymuş yapamadığını görünce hadi sen davulcu ol harika çalıyorsun diyerek motive etti belki de? Siz çocuğun özgüvenini kırdınız.
Haklısınız benim derdim gerçekten ne olup bittiğini anlamak. Eksik veya yanlışsam bunu değiştirmek. Çünkü yoğun çalışıyorum kim ne yapıyor nesi fazla nesi eksik bunu takip edip kıyaslayacak bir ortamım yok. Öğretmenden önce en büyük eleştiriyi kendime yapıyorum. Burda yazılanlardan da öğretmenle az görüştüğümü anladım. Teşekkür ederim.Öğretmenin gösteri için seçimlerini sorgulayamam zira bazı çocuklar evde çok aktif dışa dönük olsa da okulda utangaç çekingen olabiliyor, bir sürü insana gösteri yapma düşüncesi utangaçlıklarını daha da tetikleyip etkinliklerde aktif olmalarını engelliyor, öğretmenler de çocukların bu haline göre karar veriyor.
Öğretmeniniz için değil de oğlunuz için işinizden fırsat buldukça mümkünse en azından haftada 1 yüz yüze görüşürseniz iyi olur, çocuklar ister istemez kendilerini diğer çocuklarla kıyaslıyor çünkü.
Annesi/babası sürekli okula gelen çocuklara özenebiliyorlar, bazen bu özenme hali çocukların okulda daha çekingen tavırlar sergilemesine neden olabiliyor.
Bilmiyorum. Her gün soruyorum oğlum nasıl geçti neler yaptın diye. Arkadaşlarını anlatıyor genel etkinliklerden arada bahsediyor. Her seferinde söylüyorum her şeyi bana anlatabilirsin diye. Ama böyle şeyleri anlatmıyor. Neden anlatmadın diyorum unuttum diyor. Aslında sorgulayınca biraz dert ettiğini de fark ettim. Onun için önemli olan genel anlamda ilişkileri, kötü muamele görmüyorsa geri kalan şeyleri anlatmaya değer bulmuyor sanırım.Neden çocuğunuz sizinle olup bitenleri paylaşmıyor ben buna takıldim .
2 öğretmenle de aynı durumu yaşadığınızı yazmışsınız , siz ilgilisiniz olabilir misiniz ?
Ben de böyle düşünüyorum böyle günlerin benim için önemi yok aslında ama çocuk heves ediyor olabilir. Ayrıca aslında benim derdim öğretmenin genel ilgisiz tavrı.Bana kalsa ben çocuklarımın bu tür gösterilere katılmalarına izin vermem. Yetenek işi değil bir şey değil altı üstü 2 ponpon sallayıp velileri eğlendirmeye çalışıyorlar maymun gibi. Ayrıca veliler de fotoğraf video çekip duruyorlar falan. Hangi platformda kimin eline geçecek belli değil. Büyük konuşmayayım ama asla (kendim de öğretmenim)
Çalışan kadınsınız diğer veliler gibi sık sık okula gitme, her yapılandan her olaydan haberdar olma imkanınız yoktur elbette, sonuçta siz de çocuğunuzun geleceği için çalışıyorsunuz onu düşünen bir annesiniz ama çocukların dünyası bizden farklı, çalışmanızı anlasa bile sürekli okulda olmamanızı anlamdıramaz, ev kadını olan velilerdendim haliyle çok boş vaktim oluyordu fırsat buldukça okula gidiyordum, çocuklar arasında senin annen geldi benim annem gelmedi konuşmaları oluyordu, bu konuşmalar etkiliyor bebeleri.Haklısınız benim derdim gerçekten ne olup bittiğini anlamak. Eksik veya yanlışsam bunu değiştirmek. Çünkü yoğun çalışıyorum kim ne yapıyor nesi fazla nesi eksik bunu takip edip kıyaslayacak bir ortamım yok. Öğretmenden önce en büyük eleştiriyi kendime yapıyorum. Burda yazılanlardan da öğretmenle az görüştüğümü anladım. Teşekkür ederim.
AdChoices
ADVERTISING
Ama ben günün sonunda üzgünüm ve deli gibi kendimi sorguluyorum. Şu an çocuğa 2 aylık birinci sınıfa hazırlık programı çıkarıyorum ve bundan sonra nasıl davranacağımı planlıyorum maalesef.Hayır sizinki saygı olarak gözüküyor asıl. O öğretmen cazgır velinin ardından ne çektirdi okul bitse de kurtulsak derken sizin için ne iyi kadın hiçbir işime karışmadı bugüne kadar diyordur. Sizin düşündüğünüz gibi aman bu kadın ilgisiz çocuğu davulcu yapayım değil de burcu hanım daha anlayışlıdır diyordur. Bunu bi öğretmen olarak yazıyorum.
Ne diyelim olan oldu. Hiçbir şey olmazsa ders olur :)Profesyonel insanlar bütün sınıfı dans ettirirdi. Çocukların içi kalıyor çünkü. Dans varken birine davul birine şu saçma. Hepsi aynı eğitimi almalı ve dans etmeli. Bizim okulda öyledir. Hepsi aynı dansı gösteriyi yapar.
Bende bir öğretmenim ve branşım gereği her sınıfa gösteri hazırlayan biriydim. Hayatım boyunca meslekte en zorlandığım şey sizin gibi tatminsiz velilerdi. Daha öğretmene birşey sormadan hemen mahkemeyi kurup kararı verdiniz.Selamlar herkese,
Oğlum anasınıfına gidiyor 2.senesi. Seneye 1 olacak. Sene sonu gösterisine hazırlanıyor. Sınıf olarak öyle çok aktif velilerle falan bir araya gelmedik 2-3 kez yemek yedik sadece. Öğretmenle de hep mesafeli bir ilişkimiz oldu. Ben öğretmeni açıkçası gereksiz yere rahatsız etmek istemedim hiçbir zaman. Zaten hepimizin numarası kendisinde var. 3-4 kez konuştuk da. Ben de kendisine bir konuşmamızda ilgisiz görünmek istemediğimi, bir sorun olursa kendisinin bana ileteceğini düşündüğümü ve kendisine saygı duyduğumdan gerekli gereksiz rahatsız etmek istemediğimi söyledim o da teşekkür etti falan oğlumu da gayet iyi bulduğunu söylemişti.
Dün tesadüfen bir veliyle karşılaştım, sene sonu gösterisinde benimkiyle beraber 3 çocuğun kenarda davul çalacağını söyledi. Oğluma sordum noldu dans mı edemiyosun dedim hayır ediyorum dedi. Öğretmenle konuşsam mı diye düşünüyorum çünkü sinirlendim bunu her gün kendisine çatır çatır saygısızca hesap sorup her gün kapısında dikilen velilerin çocuğuna yapamazdı çünkü. Geçen sene de benzer bir şey olmuştu. Ben tacizkar olmayım saygı duyuyum dedikçe sanırım ilgisiz oluyorum. Şimdiki öğretmenler sanırım böyle davranan velileri kıymetli buluyor artık benim gibilerin de ezik falan olduğunu düşünüyor sanırım. Kendim de çalışıyorum öyle her gün kapısında bitip gerekli gereksiz her şeye hesap mı sormalıydım. Öğretmenin yaptığı etkinliğe kadar herkesin içinde yüzüne eleştiren, çocuğuyla öğretmen arasında hafif bir gerginlik geçtiği için herkesin içinde öğretmene had bildiren velilerin şu an el üstünde olmasına ve oğlumun bir köşeye atılmasına çok sinirliyim açıkçası. Demek ki iyi niyet ve saygı böyle algılanıyor artık. Bu arada tek olay bu değil. Daha önce de sınıftaki bir etkinlikte kendi sıktığı sprey çocuğun gözüne kaçıyor orda ağlıyo falan dönüp bakmıyor videoda ve bunun gibi bir iki şey daha var. Sizin tecrübeleriniz nedir, bende mi bir sorun var. İlla parayı verip özele mi göndermek zorundayız.
Öğretmen çalsın, kendisi ne güne duruyor demi canım.peki bişey soracağım
davul görevi sizin çocuğa verilmeyip kime verilsin
birde etkinlikte davul görevi ona verilmiş yani verilmiş bir görev
sanki dışlanmış hiç alınmamış gibi davranmayın
öğretmenlerin de işi ne zor hee şimdi kime versin o görevi
Selamlar herkese,
Oğlum anasınıfına gidiyor 2.senesi. Seneye 1 olacak. Sene sonu gösterisine hazırlanıyor. Sınıf olarak öyle çok aktif velilerle falan bir araya gelmedik 2-3 kez yemek yedik sadece. Öğretmenle de hep mesafeli bir ilişkimiz oldu. Ben öğretmeni açıkçası gereksiz yere rahatsız etmek istemedim hiçbir zaman. Zaten hepimizin numarası kendisinde var. 3-4 kez konuştuk da. Ben de kendisine bir konuşmamızda ilgisiz görünmek istemediğimi, bir sorun olursa kendisinin bana ileteceğini düşündüğümü ve kendisine saygı duyduğumdan gerekli gereksiz rahatsız etmek istemediğimi söyledim o da teşekkür etti falan oğlumu da gayet iyi bulduğunu söylemişti.
Dün tesadüfen bir veliyle karşılaştım, sene sonu gösterisinde benimkiyle beraber 3 çocuğun kenarda davul çalacağını söyledi. Oğluma sordum noldu dans mı edemiyosun dedim hayır ediyorum dedi. Öğretmenle konuşsam mı diye düşünüyorum çünkü sinirlendim bunu her gün kendisine çatır çatır saygısızca hesap sorup her gün kapısında dikilen velilerin çocuğuna yapamazdı çünkü. Geçen sene de benzer bir şey olmuştu. Ben tacizkar olmayım saygı duyuyum dedikçe sanırım ilgisiz oluyorum. Şimdiki öğretmenler sanırım böyle davranan velileri kıymetli buluyor artık benim gibilerin de ezik falan olduğunu düşünüyor sanırım. Kendim de çalışıyorum öyle her gün kapısında bitip gerekli gereksiz her şeye hesap mı sormalıydım. Öğretmenin yaptığı etkinliğe kadar herkesin içinde yüzüne eleştiren, çocuğuyla öğretmen arasında hafif bir gerginlik geçtiği için herkesin içinde öğretmene had bildiren velilerin şu an el üstünde olmasına ve oğlumun bir köşeye atılmasına çok sinirliyim açıkçası. Demek ki iyi niyet ve saygı böyle algılanıyor artık. Bu arada tek olay bu değil. Daha önce de sınıftaki bir etkinlikte kendi sıktığı sprey çocuğun gözüne kaçıyor orda ağlıyo falan dönüp bakmıyor videoda ve bunun gibi bir iki şey daha var. Sizin tecrübeleriniz nedir, bende mi bir sorun var. İlla parayı verip özele mi göndermek zorundayız.