Öğretmenle konuşsam mı

Ayrıca keşke çocuğunuza dans edemiyor musun diye sormak yerine demek ki çok iyi davul çalıyorsun diyip yaptığı şeyi övseydiniz. O yaşta çocuk ne bilsin iyi mi dans eder kötü mü?

Öğretmeni en öne koymuş yapamadığını görünce hadi sen davulcu ol harika çalıyorsun diyerek motive etti belki de? Siz çocuğun özgüvenini kırdınız.

Benim anlamadigim cocugunuza verilen rolu neden baska bir veliden duyacak kadar konuyla ilgisiz olduğunuz?
Dediginizde hakli olabilirsiniz zorbalik etmeyen hak elde edemiyor olabilir ama siz de biraz fazla duyarsiz olabilir misiniz acaba?
Olabilirim evet. Ben de bunu düşünüyorum. Diğer velilerin büyük kısmının haberi var çünkü her gün okula gidip provaları izliyorlar. Ben sadece öğretmenin gruba yazdığı kadarını biliyorum onda da istediği kıyafetleri yazdı sadece başka bilgi vermedi.

Doğru söylüyosunuz. Bunu ben de sonradan düşündüm acaba çocuğa kırıcı mı oldum diye. Fakat biraz konuşunca kendisi de ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Ben gitmek istemiyorum zaten görünmüyorum sahnede dedi. Yani kendisi de böyle hissediyormuş ben sebep olmamışım en azından hislerini paylaşmış oldu.

Ben bu konuda söyle düşünüyorum karegrofi bağlamında ve çocuk sayısı sevdiği şeyleri ön plana alarak karar veriyor öğretmenler aileleri düşünmüyorlar emin olun
Herkes dans ederken bazı çocuklar ben neden davul çalmadım üzüntüsü de yaşayabilir diğer çocuklar
Size tavsiyem çocuğunuzun yaptığı şeye iltifat edip moralini ve ozguvenini yüksek tutmanız

Shjxjsjs çok komik bi konu. Kocaman kadınsınız takacak başka şey mi bulamadınız? Bi de çok düşünceli naif biri olduğuna inandırmaya çalışmış bizi. Davulu çalacak 3 öğrenci neden ezik oluyor ve sizce nasıl seçilmeliler? Ne garip düşünceler var valla sonra bu kıymetlilerin kıymetli çocukları büyüyüp garson azarlar, hastanede sıra bekliyorum diye doktor döver. Niye, çünkü kenara atılamazlar en önde olmalılar.

Haklısınız benim derdim gerçekten ne olup bittiğini anlamak. Eksik veya yanlışsam bunu değiştirmek. Çünkü yoğun çalışıyorum kim ne yapıyor nesi fazla nesi eksik bunu takip edip kıyaslayacak bir ortamım yok. Öğretmenden önce en büyük eleştiriyi kendime yapıyorum. Burda yazılanlardan da öğretmenle az görüştüğümü anladım. Teşekkür ederim.

Bana kalsa ben çocuklarımın bu tür gösterilere katılmalarına izin vermem. Yetenek işi değil bir şey değil altı üstü 2 ponpon sallayıp velileri eğlendirmeye çalışıyorlar maymun gibi. Ayrıca veliler de fotoğraf video çekip duruyorlar falan. Hangi platformda kimin eline geçecek belli değil. Büyük konuşmayayım ama asla (kendim de öğretmenim)

Neden çocuğunuz sizinle olup bitenleri paylaşmıyor ben buna takıldim .

2 öğretmenle de aynı durumu yaşadığınızı yazmışsınız , siz ilgilisiniz olabilir misiniz ?
Bilmiyorum. Her gün soruyorum oğlum nasıl geçti neler yaptın diye. Arkadaşlarını anlatıyor genel etkinliklerden arada bahsediyor. Her seferinde söylüyorum her şeyi bana anlatabilirsin diye. Ama böyle şeyleri anlatmıyor. Neden anlatmadın diyorum unuttum diyor. Aslında sorgulayınca biraz dert ettiğini de fark ettim. Onun için önemli olan genel anlamda ilişkileri, kötü muamele görmüyorsa geri kalan şeyleri anlatmaya değer bulmuyor sanırım.

Ben de böyle düşünüyorum böyle günlerin benim için önemi yok aslında ama çocuk heves ediyor olabilir. Ayrıca aslında benim derdim öğretmenin genel ilgisiz tavrı.

Çalışan kadınsınız diğer veliler gibi sık sık okula gitme, her yapılandan her olaydan haberdar olma imkanınız yoktur elbette, sonuçta siz de çocuğunuzun geleceği için çalışıyorsunuz onu düşünen bir annesiniz ama çocukların dünyası bizden farklı, çalışmanızı anlasa bile sürekli okulda olmamanızı anlamdıramaz, ev kadını olan velilerdendim haliyle çok boş vaktim oluyordu fırsat buldukça okula gidiyordum, çocuklar arasında senin annen geldi benim annem gelmedi konuşmaları oluyordu, bu konuşmalar etkiliyor bebeleri.

Yoğun tempoda çalışırken zorlanırsınız ama imkan buldukça gidin, whatsapp grubundan sorun öğrenin çocuğunuz da öğretmeniyle görüştüğünüzü bilsin, mutlu oluyor ve özel hissediyor çocuklar.

Ama ben günün sonunda üzgünüm ve deli gibi kendimi sorguluyorum. Şu an çocuğa 2 aylık birinci sınıfa hazırlık programı çıkarıyorum ve bundan sonra nasıl davranacağımı planlıyorum maalesef.

Bende bir öğretmenim ve branşım gereği her sınıfa gösteri hazırlayan biriydim. Hayatım boyunca meslekte en zorlandığım şey sizin gibi tatminsiz velilerdi. Daha öğretmene birşey sormadan hemen mahkemeyi kurup kararı verdiniz.

Bence öğretmenin destekleyici bir ifadeyle 'senin ritim duygun iyi, sen davul cal' demesi çocuğa zarar vermez. Onun için rol roldur. Ama annesinin 'sen dans edemiyor musun?' Diye küçümseyici soru sorması ona şu hissi verir; ben dansta başarısız olduğum için şu an buradayim.

Oglunuzun dansa yeteneği var mı?
Belki cidden yeteneği yoktur. Ben de ilkokulda folklore yazılmıştım, kıyafet alma zamanı gelince annemden rica etmiş hoca oynamasın diye ama gerçekten yeteneksizdim yani. Sonuç olarak kimse yüzüme bir şey demediği için farketmedim de üzülmedim de, özgüvenim de eksilmedi.
Sonra 6. Sınıfta koroya katıldım. Sesim çok cırtlak diye bana solo okuttular :) ama yüzüme demediler, ben yine anlamadım bilerek yaptıklarını, etkilenmedim. Ortaokulda bandoya katıldım . Ama ne borozana sesim yetti ne Trompete ayak uydurabildim. Bana da zil verdiler elim kesilirdi hatta zilin keskin yerinden. Ama sonuçta ekibin bir parcasiydim.
Yani herkes yetenekli olmak , başrol olmak zorunda değil ki . Önemli olan ekibin bir parçası olmak. Oynarken zevk almak. Ama sizin gibi veliler oldukça onlar da basarisiz hissediyor işte.
Benim verdiğim örneklerde kimse bana başarısiz olduğumu hissettirmedi. Ben de basarizlik olarak anlamadım/ başka bir rol oynuyorum diye anladım . Ve hiç özgüvenim etkilenmedi, hala daha etkinliklere katılmaya devam ettim. Çünkü yeteneksiz de olsam hevesli bir çocuktum.
Ama ben gururla zil çalarken annem 'sen kaç yıldır bandodasin, neden yeni gelenler trompet çalıyor da sen zil çalıyorsun? Yapamıyor musun?' Dese kendimi ezik hissederdim.
Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Tiyatro oyununda başrol çocuk da, ağaç rolündeki çocuk da sahnede olduğu için mutludur. Ta ki biri ağaç olan çocuğa uzulene kadar

Çocuğunuza sordunuz mu, davul calmak mi onu mutlu ediyor yoksa dans etmek mi isterdi?? Önemli olan bu aslında, yetenek kadar mutlu olduğu şeyi yapması.. eger çocuğunuz dans etmek istiyorsa uygun bir üslupla bunu öğretmene söyleyebilirsiniz

Öğretmen çalsın, kendisi ne güne duruyor demi canım. kolay sanıyorlar böyle şeyleri.

Kendi iletişim eksikliğinize şu çocuklarıda alet etmeyin Allah aşkına.
Öyle bir izlenim yaratmışsınızki sanki ilgili anne olmak için saygısız anne olmak gerekli.
Birde göndermicem zaten istemiyor demişsiniz.
Çocuk istesede nasıl ifade etsinki
Sizdeki iletişim eksikliği yüzünden çocukta geri kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…