- 18 Ekim 2017
- 5.932
- 36.129
- 33
-
- Konu Sahibi burcubahar0635
Aslında davula falan takılmıyorum. Sadece bu şekilde eğitim hayatında da bi rekabet ve koşturmaca olmak zorundaymış bunu anladım. Adalet ve eşitlik için de bu devirde hala savaş vermek gerekiyormuş beni üzen bu oldu. Yoksa bu gösteriler falan çok önemli değil koca 2 senede 2 farklı öğretmende bunu gördüm. Neyse bu da ders olmuş oldu.Ben sizi anladım ve haklı buldum. Çocuğunuzla empati yapınca ben de dans edenlerden olmak isterdim. Kendini dışarıda hissetmesi çok olası ve normal. Evet, koreografi o şekildeyse elbet 3 öğrenci davul çalacak, öyle bakınca da neden sizin çocuğunu çalmasın diye de düşünülebiliyor.
Hem haklısınız, hem de sanki bir şey söylerseniz haksız duruma düşeceksiniz gibi bir durum. Bu gösterilerin amacı çocukların bir etkinlik yapmış olması aslında, çok da takılmayın. Yalnız oğlunuz sanırım dans eden öğrencilere göre daha az sahnede bulunacak. Bu da can sıkıcı ama o davul illa çalınacaksa birileri çalacak yani :) Keşke öğretmeni daha farklı bir gösteri hazırlasaydı da bütün öğrenciler eşit olarak sahnede dursaydı, o zaman da rolün çok önemli olacağını düşünmüyorum.
Evet maalesef siz çıkıntı bir veli olmadığınız için bu durum yaşanmış olabilir ama bence çizginizi bozmaya değmez. Çocuğunuza da bunu hissettirmeyin, dışlanmış hissetmesin. Eğer bir gösteri daha düzenlenirse ve yine aynı durum yaşanırsa o zaman konuşursunuz.
E o zaman Ayşe'nin velisi gelsin benim niye öğrencim prenses değil desin, ardından Fatma'nın velisi gelsin illa benim çocuğum olacak desin. Bunun bir sonu olur mu? Böyle bir şey var mı ya!? Sınıfın kralı öğretmenidir, kimi uygun görürse onu yapar nokta.Ay ne alakası var.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama kızınız var diyelim. Prensesi mi yoksa kötü kalpli cadıyı mı oynaması sizi içten içe mutlu eder? Dürüst konuşursanız cevap zaten ortada. Tabi ki herkes kendi çocuğunun "en" olmasını ister. Aksini söyleyen yine yalan söyler. Bu bi sendroma yakalanmak mı oluyor?
Bizim zamanımızdaki gibi saldım çayıra, okulda ne yapıyor, kendini nasıl hissediyor zerre ebeveyn tarafından önemsenmeyen nesil bitti. O yüzden herkes "çocuğumu nasıl daha özgüvenli yetiştiririm, nasıl değerli hissettiririm" in peşinde
Aslında bu konuyu açarken bu tarz eleştirileri duymak istedim. Veli toplantısı oldu 2 kez gittim, 3-4 kez de konuştuk telefonda yarımşar saat. Bana normal gelmişti ama siz az olduğunu söylüyorsunuz. Etrafımda da yaşıt olan çok veli olmadığı için bilemiyorum. Azsa eğer belki de gerçekten ben ilgisizim. Kendimi de eleştiriyorum.Benim de ayni yas grubunda oglum var. Dans etmek yerine davul calmayi tercih eder. Belki de ogretmen kim davul ister diyince gonullu olmustur. 5dklik gosterideki yeri cok abartmissiniz.
Bunun disinda konunuzda gozune sprey kacip agladi oglum ogretmen ilgilenmedi demissiniz orada haklisiniz cocugu revire goturup size haber verilmesi lazimdi. Bu olay uzerine gidip konussaniz mantikli olurdu.
Bu yas grubunda ogretmenle yilda 2-3 kere konusmak gercekten cok az. Bi 5dk bile olsa daha sık iletişim kurmaniz gerekirsi diye dusunuyorum. Ben haftada bir gun en kotu iki haftada bir 5dk ogretmenle konusurum siniftaki davranislarini, derslere olan katilimi vs sorarim. Bana gore bunlar onemli seyler ama gosterideki rolu yok sahnedeki konumu fln hic umrumda degil.
E o zaman Ayşe'nin velisi gelsin benim niye öğrencim prenses değil desin, ardından Fatma'nın velisi gelsin illa benim çocuğum olacak desin. Bunun bir sonu olur mu? Böyle bir şey var mı ya!? Sınıfın kralı öğretmenidir, kimi uygun görürse onu yapar nokta.
Geçen gün dersin son 5 dksı oyun oynamıştık, sırf sorun çıkmasın diye yanma yok diye kural koydum yoksa eminim ertesi gün okula gelip çocuğum oyunda neden yandı diye soracak veliler var.E o zaman Ayşe'nin velisi gelsin benim niye öğrencim prenses değil desin, ardından Fatma'nın velisi gelsin illa benim çocuğum olacak desin. Bunun bir sonu olur mu? Böyle bir şey var mı ya!? Sınıfın kralı öğretmenidir, kimi uygun görürse onu yapar nokta.
E çünkü yandı deseydin. Evet geliyorlar. Adil olmak gerek buna katılıyorum. Ama diğer konuda dik durmak gerek. Benim çocuğuma tolerans gösterin diyene de arkada kalıyor diyene de ben böyle uygun gördüm diyip geçiyorum. Gidip millî eğitime ne diyecek benim çocuğumu oyunda yandırmış ya da arkaya mı almış diyecek desin, öyle uygun görülmüş cevabını alırlar.Geçen gün dersin son 5 dksı oyun oynamıştık, sırf sorun çıkmasın diye yanma yok diye kural koydum yoksa eminim ertesi gün okula gelip çocuğum oyunda neden yandı diye soracak veliler var.
Benim oglumu bir gun aldim okuldan arabada hungur hungur agliyor. Ayse beni dusurdu ayse beni dusurdu diyor. Ben de itti dusurdu, vurdu dusurdu diye dusundum hemen ogretmeni aradim. Megerse kutu oyunu oynamislar oyunda rakibinin tasini dusurup kazaniyormussun. Ayse benimkinin tasini dusurup kazanmisGeçen gün dersin son 5 dksı oyun oynamıştık, sırf sorun çıkmasın diye yanma yok diye kural koydum yoksa eminim ertesi gün okula gelip çocuğum oyunda neden yandı diye soracak veliler var.
Öğretmenin gösteri için seçimlerini sorgulayamam zira bazı çocuklar evde çok aktif dışa dönük olsa da okulda utangaç çekingen olabiliyor, bir sürü insana gösteri yapma düşüncesi utangaçlıklarını daha da tetikleyip etkinliklerde aktif olmalarını engelliyor, öğretmenler de çocukların bu haline göre karar veriyor.Aslında bu konuyu açarken bu tarz eleştirileri duymak istedim. Veli toplantısı oldu 2 kez gittim, 3-4 kez de konuştuk telefonda yarımşar saat. Bana normal gelmişti ama siz az olduğunu söylüyorsunuz. Etrafımda da yaşıt olan çok veli olmadığı için bilemiyorum. Azsa eğer belki de gerçekten ben ilgisizim. Kendimi de eleştiriyorum.
Hanımefendi 'nin çocuğunun, öğretmeninin, annesi misiniz acaba ?? Bu ne hınç...Kadıncağız kendine dert edinmiş fikir almak istemiş . Saçma sapan sataşıp duruyorsunuz.Tamam şimdi hak verdik köşenize çekilip oğlum davul çalacakmış diye ağlayabilirsiniz. Hatta isterseniz müdüre şikayet edin daha etkili olur
bu nasıl bir hırs hanımefendi ya, evet ben de beğenmedim ama uzun uzadıya sebebini size açıklamayacağım zira anlamaktan çok uzaksınız benceAy mesajımı beğenmeyenler, umarım çocuğunuz bi gösteride çalı rolü oynar
Ay mesajımı beğenmeyenler, umarım çocuğunuz bi gösteride çalı rolü oynar
Hayır sizinki saygı olarak gözüküyor asıl. O öğretmen cazgır velinin ardından ne çektirdi okul bitse de kurtulsak derken sizin için ne iyi kadın hiçbir işime karışmadı bugüne kadar diyordur. Sizin düşündüğünüz gibi aman bu kadın ilgisiz çocuğu davulcu yapayım değil de burcu hanım daha anlayışlıdır diyordur. Bunu bi öğretmen olarak yazıyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim derdim davul ya da dans değil ben böyle günlere önem vermem hiç umrumda da değil açıkçası. Benim derdim öğretmene saygı duyduğum için hep mesafeli ilişki sürdürmek ve bunun normal olduğunu düşünmekti. Böyle davranmayan insanların el üstünde olması garip hissettirdi sadece. Şurda zaten 1 ay kalmış tabii ki öğretmenle bir şey konuşmayacağım fakat benim davranışımın öğretmen nezdinde saygı değil ilgisizlik olarak görüldüğünü düşünüyorum artık 2 senedir yaşadıklarım sonunda. Siz de öğretmen olarak bu konuya açıklık getirmişsiniz zaten, teşekkürler tekrar.