Öğretmenle konuşsam mı

Benim de ayni yas grubunda oglum var. Dans etmek yerine davul calmayi tercih eder. Belki de ogretmen kim davul ister diyince gonullu olmustur. 5dklik gosterideki yeri cok abartmissiniz.
Bunun disinda konunuzda gozune sprey kacip agladi oglum ogretmen ilgilenmedi demissiniz orada haklisiniz cocugu revire goturup size haber verilmesi lazimdi. Bu olay uzerine gidip konussaniz mantikli olurdu.
Bu yas grubunda ogretmenle yilda 2-3 kere konusmak gercekten cok az. Bi 5dk bile olsa daha sık iletişim kurmaniz gerekirsi diye dusunuyorum. Ben haftada bir gun en kotu iki haftada bir 5dk ogretmenle konusurum siniftaki davranislarini, derslere olan katilimi vs sorarim. Bana gore bunlar onemli seyler ama gosterideki rolu yok sahnedeki konumu fln hic umrumda degil.

Aslında davula falan takılmıyorum. Sadece bu şekilde eğitim hayatında da bi rekabet ve koşturmaca olmak zorundaymış bunu anladım. Adalet ve eşitlik için de bu devirde hala savaş vermek gerekiyormuş beni üzen bu oldu. Yoksa bu gösteriler falan çok önemli değil koca 2 senede 2 farklı öğretmende bunu gördüm. Neyse bu da ders olmuş oldu.

E o zaman Ayşe'nin velisi gelsin benim niye öğrencim prenses değil desin, ardından Fatma'nın velisi gelsin illa benim çocuğum olacak desin. Bunun bir sonu olur mu? Böyle bir şey var mı ya!? Sınıfın kralı öğretmenidir, kimi uygun görürse onu yapar nokta.

Aslında bu konuyu açarken bu tarz eleştirileri duymak istedim. Veli toplantısı oldu 2 kez gittim, 3-4 kez de konuştuk telefonda yarımşar saat. Bana normal gelmişti ama siz az olduğunu söylüyorsunuz. Etrafımda da yaşıt olan çok veli olmadığı için bilemiyorum. Azsa eğer belki de gerçekten ben ilgisizim. Kendimi de eleştiriyorum.

Konu burada daha önceki mesajda da yazdım, hem herkesin çocuğu için en iyisini istemesi hem de burdaki esas konu annenin buna kendinin mi neden olduğunu sorgulaması.

Geçen gün dersin son 5 dksı oyun oynamıştık, sırf sorun çıkmasın diye yanma yok diye kural koydum yoksa eminim ertesi gün okula gelip çocuğum oyunda neden yandı diye soracak veliler var.

Geçen gün dersin son 5 dksı oyun oynamıştık, sırf sorun çıkmasın diye yanma yok diye kural koydum yoksa eminim ertesi gün okula gelip çocuğum oyunda neden yandı diye soracak veliler var.
E çünkü yandı deseydin. Evet geliyorlar. Adil olmak gerek buna katılıyorum. Ama diğer konuda dik durmak gerek. Benim çocuğuma tolerans gösterin diyene de arkada kalıyor diyene de ben böyle uygun gördüm diyip geçiyorum. Gidip millî eğitime ne diyecek benim çocuğumu oyunda yandırmış ya da arkaya mı almış diyecek desin, öyle uygun görülmüş cevabını alırlar. Hangisini öne alacaksın hangisini oyunun kuralını çiğnettireceksin. Bunun bir sonu yok valla.

Benim zamanımda da böyle bisey olmuştu anaokulunda. Bütün sınıf dans ederken iki tane çocuk kenarda bayrak salliyordu. Anlamadığım kareografi neden böyle yapılıyor. Yani bu broadway muzikali değil. Neden hepsi birden dansedemiyor. Ona uygun yeni bir kareografi yapılabilir. Bu çocuklar henüz çok küçük. Hepsinin beraber dans ettiği bir gösteri yapmak çok zor olmamalı. Yeteneklerine göre biri basrol olur diğer beşi arkada sallanır yandan ucu daha çok dans eder ama sonuçta hepsi sahnede dans ettim diyerek mutlu olur. Kenarda davul çalan üç çocuk bence hos degil. Benim çocuğum sahne alsa bile bence bu doğru değil. Senin çocuğun Benim çocuğum olayından ziyade bence bu dans olaylarında tüm çocuklar eşlik etmeli.

Benim oglumu bir gun aldim okuldan arabada hungur hungur agliyor. Ayse beni dusurdu ayse beni dusurdu diyor. Ben de itti dusurdu, vurdu dusurdu diye dusundum hemen ogretmeni aradim. Megerse kutu oyunu oynamislar oyunda rakibinin tasini dusurup kazaniyormussun. Ayse benimkinin tasini dusurup kazanmis gunluk rezillik dozumuzu almis olduk

Gidin konuşun o zaman.Belki de gerçekten dediğiniz gibidir.Sizon çocuğunuzun da ara ara gösterilerde ön planda olmaya hakkı var.Ama çocuğunuz da istiyor mu bunu acaba? Bunu da düşünün.

Evet bazı öğretmenler çok fena.Bazi velilerde evlerden ırak.Ama sizin özelinizdw gidin güzellikle konuşun derim.Sprey olayı çok kötü bu arada

Öğretmenin gösteri için seçimlerini sorgulayamam zira bazı çocuklar evde çok aktif dışa dönük olsa da okulda utangaç çekingen olabiliyor, bir sürü insana gösteri yapma düşüncesi utangaçlıklarını daha da tetikleyip etkinliklerde aktif olmalarını engelliyor, öğretmenler de çocukların bu haline göre karar veriyor.

Öğretmeniniz için değil de oğlunuz için işinizden fırsat buldukça mümkünse en azından haftada 1 yüz yüze görüşürseniz iyi olur, çocuklar ister istemez kendilerini diğer çocuklarla kıyaslıyor çünkü.

Annesi/babası sürekli okula gelen çocuklara özenebiliyorlar, bazen bu özenme hali çocukların okulda daha çekingen tavırlar sergilemesine neden olabiliyor.

Tamam şimdi hak verdik köşenize çekilip oğlum davul çalacakmış diye ağlayabilirsiniz. Hatta isterseniz müdüre şikayet edin daha etkili olur
Hanımefendi 'nin çocuğunun, öğretmeninin, annesi misiniz acaba ?? Bu ne hınç...Kadıncağız kendine dert edinmiş fikir almak istemiş . Saçma sapan sataşıp duruyorsunuz.

Sene sonunda bir tane mi gösteri yapılıyor, genelde birkaç gösteri yapılır, öğretmen de eşit görev dağılımı yapar kimse sizin hissettiginiz gibi hissetmesin diye. Eğer tek gösteri yapılıyor ve üç çocuk sadece davul çalıyorsa siz haklısınız, davul calmasinlar sanki müziği çocuklar mi yapacak, göstermelik zaten. Siz yine de güzellikle öğretmene sorun.

Bu tarz gösterilerin ne önemi var vs falan diyenlere gerçekten çok şaşırıyorum. İlkokulda çalışan bir öğretmen ve birinci sınıf velisi olarak çocukların bu gösteriler için ne kadar heyecanlandıklarını bizzat görüyorum. Öğretmen ne olursa olsun benzer görevler vermeli. Biri otuz saniye davul çalıp diğeri beş dakika dans edemez, bu diğer çocuğa büyük haksızlık. Kendini beceriksiz ve değersiz hissetmez mi? Hepimizin küçükken böyle deneyimleri olmuştur. En basitinden sınıfta hep en önde oturanları öğretmenler hep daha çok kayırmıştır, buna hepimiz içerlemişizdir.
Anaokulu çocuğundan zaten kusursuz bir performans beklenmez ki. Dans edemese de eşit bir rolü olmalı. Zaten hepsi kafasına göre dans ediyor.

Herkes konu sahibine yüklenmiş nedense ama haklı. Gösteri olayı eğer hakkıyla paylaştırılmazsa çocuklarda üzüntüye, mutsuzluğa sebebiyet veriyor. Davul çalan illa birileri olacak ama o 4 kişi arkadaşları hoppidi hippidi dans ederken mutlu mudur acaba tok tok davul çalacağı için. 30 saniye davulu çalsın sonra kalkıp arkadaşlarıyla dans etsin. Çözümü bu kadar basit.
Romeo juliet tiyatrosu değil ki bu yahu alt tarafı dans ve türevi gösterileri. Dans etmek herkesin hakkı..

Ay mesajımı beğenmeyenler, umarım çocuğunuz bi gösteride çalı rolü oynar

Gercekten samimi bir sekilde soruyorum benim de bir kizim var.

Sizin yazdiginiz bu duruma benzer bir sey yasasak sinifta kurallari ogretmenin koydugunu, her zaman her istedigini elde etmesinin mumkun olmayacagini ama kendi rolunun de diger roller gibi onemli oldugunu cunku hepsinin butun olarak o gosteriyi olusturdugunu anlatacagimiz bir ogrenme firsati olarak degerlendirmek daha iyi degil mi?

Hayır sizinki saygı olarak gözüküyor asıl. O öğretmen cazgır velinin ardından ne çektirdi okul bitse de kurtulsak derken sizin için ne iyi kadın hiçbir işime karışmadı bugüne kadar diyordur. Sizin düşündüğünüz gibi aman bu kadın ilgisiz çocuğu davulcu yapayım değil de burcu hanım daha anlayışlıdır diyordur. Bunu bi öğretmen olarak yazıyorum.

Benim anlamadigim cocugunuza verilen rolu neden baska bir veliden duyacak kadar konuyla ilgisiz olduğunuz?
Dediginizde hakli olabilirsiniz zorbalik etmeyen hak elde edemiyor olabilir ama siz de biraz fazla duyarsiz olabilir misiniz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…