Konunuzdaki tüm mesajlarınızı takip edemedim, eksik veya yanlış anlamalarım olursa affola.
Öncelikle geçmiş olsun, umarım evladınız bir daha şiddet görmez ve yaşadığınız bu sıkıntı bir an önce sizin lehinize çözülür.
Öğretmen çocuğunuza tokat attığında önce öğretmenle görüşmüşsünüz ki bu doğru bir adım, sonra okul yönetimini ziyaret etmişsiniz bu da olması gereken, öğretmenin tavrı nahoşsa ve okul yönetiminiz çözümsüz kalıyorsa siz direkt ilçe milli eğitime başvuracaktınız, bizzat gidip şikayet dilekçenizi ilçe milli eğitime elden verip şikayet kaydı açtıracaktınız, galiba sizin şikayet okul yönetimine yapılmış onlar olayı ilçe milli eğitime kanaatlerini belirterek aktarmış olabilirler.
Kendiniz ilçe milli eğitime şikayete gider ve ısrarla şikayet kaydı açtırırsanız ilçe milli eğitim bunu üstlerine iletmek zorunda, o zamanda okula müfettiş gelip öğretmen hakkında inceleme başlatıyor, yani en azından benim kızımın döneminde öyleydi.
Size bizim hikayemizi anlatayım belki faydası olur, kızım ilk ve ortaokulun aynı binada okunduğu dönemde ilköğretim öğrencisiydi, üstünden epey vakit geçti yalan olmasın olay yaşandığında 5. sınıf veya 6.sınıftaydı sanırım, okula her sınıfa giren sözleşmeli bir resim öğretmeni geldi, tüm sınıflarda derse başladı ve birkaç ders sonra çocuklarda resim dersi olduğu günler okula gitmek istememe baş gösterdi, kimi ateşi olduğunu, kimi karnı ağrıdığını söyleyip gitmek istemiyordu, ki okulun olduğu yer doğup büyüdüğümüz yer olduğundan genelde okuldaki tüm çocukları ve aileleri tanıyordum, öğrencilerin durumlarından haberdar oluyordum.
Kızım bir gün resim öğretmeninin sınıfa girdikten sonra 2 erkek arkadaşını dövdüğünü, bir kız arkadaşının gözlüğünü kırdığını, kendisinin resmini de bu ne biçim resim deyip çöpe attığını söyledi, sana vurdu mu dedim vurmadı dedi, hemen ertesi günü okula gittim öğretmenle konuşmak istedim derse gelmemiş, müdüre gittim öğretmenin çocuklara vurduğunu bir öğrencinin gözlüğünü kırdığını, kızımın resmini de çöpe attığını söyledim, biz kendisini uyaracağız dedi, uyarmış olacak ki öğretmen şiddetin dozunu arttırmış, beni kim şikayet etti diye tüm sınıflara girip çocukları tehdit etmiş, kimisini darp etmiş, çocukların korkusu arttı, beni gören öğrenci yanıma gelip Mune teyze bizi kurtar demeye başladı, tekrar öğretmenle görüşmeye gittim yine yok, bu arada başka sınıflardan 2 erkek velide kızlarını darp etti diye görüşmeye geldi, biz 1 veliyken 3 veliye çıkınca adam toz olmaya başladı, tekrar müdüre gittim, müdür öğretmenin çocuğunun hasta olduğunu, o yüzden zor zamanlar geçirdiğini söyledi, şifa diliyorum inşaallah çocuğu sağlığına kavuşur ama çocuğu için üzülen bir adam diğer çocuklara şiddet uygulamaz, ben gerekli kurumlara resmî şikayette bulunacağım haberiniz olsun dedim ve çıktım, ilçe milli eğitime gidip dilekçe verdim, şahsen benim çocuğum direkt şiddet görmediğinden şikayeti işleme koymak istemediler ama ha benim çocuğum ha başka çocuk ne fark eder dilekçeyi işleme koyacaksınız diye ısrarcı olunca aldılar, dilekçe verdiğimi duyan diğer 2 erkek Veli de benimle iletişime geçip ilçe milli eğitime giderken onlara da haber vermemi istediler, neyse çok uzattım sonuç olarak okula müfettiş gitti, neyse ki çocuklar müfettişle görüşmelerde olayları olduğu gibi anlatmış, tüm okul bu öğretmen tarafından dövülürken sessiz kalan ailelerinden daha cesur davranmışlar, öğretmen okuldan uzaklaştırıldı çocuklarda rahat soluk aldı.
Davanızda haklı olsanız dahi kimse size şahitlik yapıp yanınızda yer almak istemez, siz direkt kendiniz dilekçe hazırlayıp ilçe milli eğitime ellerinizle teslim etmez işleme koymalarını sağlamazsanız da sonuç alamazsınız, kendi işinizi kendiniz göreceksiniz, ilçe milli eğitime gidin şikayet dilekçesi yazıp verin, il milli eğitime dilekçe yazın, cimere yazın, haber kanallarının whatsapp hattına yazın, kızımın zamanında whatsapp ihbar hatları olsaydı oraya bile aktarırdım konuyu, ki bu olayla alakalı karakol kaydı bile açtırdım çocuklara şiddet var diye.