• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve kurumda azarlanıyorum.

Ben çocukların adını karıştırmadım, sabunluğu kırmışlar ben el yıkatırken fark etmedim sonra kurum bunu ortaya çıkarttı. Zaten çocukların ellerine sabun sıkıyorum ama bazıları ben yapacağım diyor, başka bir öğrencinin kollarını sıvamakla uğraşırken o çoktan sabunu halletmiş olabiliyor.
Bu ayri burada haklisiniz

Edin madem baska is mi yok. Su siralar kendim icin düşündüğümde bu
3 kurus para vericek diye bazi kurumlar insanın cigerini söküyorlar. Bende oyle bir yerde çalışıyorum sektor farkli olsa da
Ne yasadiginizi anlayabiliyorum

Çok iş var ama işe alım süresi çok yıpratıcı. O yollardan bir daha geçmek o kadar gözümde büyüyor ki... Çok denedim, her gün kendime bir iş buldum devam etmeliyim dedim, ama olmuyor, azarlanmak, saygısızlık bilemiyorum yani.

Sizinle hiç kimsenin bu üslupla konuşmasına izin vermeyin..
Ne olursa olsun iş yerinde böyle bir dil kabul edilemez..
Ne demek "kafayı yedirteceksin bana.."? Tabi ki mesajları en yetkili müdür kimse ona gösterin ve istifa edin.
Gerekirse mobbing davası açın, açmasanız da açmakla tehdit edin.
10 senem özel okulda geçti, ne öğretmenlerin ne hatalarını ne kusurlarını gördük, öğrencisini ısıran öğretmen bile gördü bu gözler ama bir kez bile böyle bir diyaloğa şahit olmadım. Öğretmenin performansından memnun değillerse saygı çerçevesinde konuşulur, hala düzelme olmuyorsa tutanak tutulur ve yollar ayrılır, bu kadar. Kimse size fırça çekemez.
Agziniza saglik 🙏

Ben çocukların adını karıştırmadım, sabunluğu kırmışlar ben el yıkatırken fark etmedim sonra kurum bunu ortaya çıkarttı. Zaten çocukların ellerine sabun sıkıyorum ama bazıları ben yapacağım diyor, başka bir öğrencinin kollarını sıvamakla uğraşırken o çoktan sabunu halletmiş olabiliyor.
Aynı ada sahip çocukları karıştırmışım diye okumuşum ben. Demek ki kırılabilecek sabunluk koymamalari gerekiyor. Cocuk elini de kesebilirdi o zaman veliyle uğraşırdınız. Çocuklarla çalışırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Büyük ihtimalle diğer öğretmenler eski olduğu için çocukları da çözdüğü için düzenini kurmuşlardır. Size de zamam tanımaları gerek. Bence siz de karşılığını verin

e yok artık?

tamam üssün altındaki personele hatasını bildirme yetkisi elbette var ama üslup böyle mi olmalı?

ne biçim bir kurum orası? profesyonellikten çok uzaklar. çocuk azarlar gibi personel mi uyarılır?

anlamadığım şey ingilizce öğretmeni misiniz yoksa anaokulu öğretmeni misiniz?

branşınız ne ise onu yapın bence, ekstra iş almayın. sonra yapmak zorundaymışsınız gibi bir kanı yerleşiyor ve en ufak hatada böyle sorunlar oluşuyor...

ne münasebet? kimse kimseyi azarlayamaz. bir sorun varsa yetkili merciye söylenir,o yetkili de size gereken uyarıyı gerekli üslupta yapar.

çok mu pasif duruyorsunuz iş yerinde? veya bu işe ihtiyacınız olduğunu çok mu belli ediyorsunuz?

bir üye herkes sevdiği işi yapsın parası için yapmayın vb demiş ama , eğer siz çocuklara kötü davranıyor olsaydınız evet haklı o üye derdim, ancak siz elinizden geleni yapıyorsunuz ve işinizi sevmemek gibi bir durumun olduğunu düşünmüyorum,çünkü diğer çalışanlara ve öğrencilere karşı bir kusurunuz olmamış gördüğüm kadarıyla.

önceki konunuzu okumadım, tam olarak mesleğiniz/branşınız nedir?

Çook teşekkür ederim. Filoloğum, Batı Dili Edebiyatını bitirdim, İngilizce öğretmenliği yapabiliyorum, Formasyonum da var.

Ya hata yapip bir de insanlari takip etmeyin anlam yuklemeyin.sizi tanimam tamamen yazdiklariniza istinaden isinizi yaparken biraz daha dikkat ederseniz sorun cozulur.istifa,sikayet vs sorin cozmez,buyutur.hatalarinizi duzeltin hatasiz olun hala yapiliyorsa o zaman bakarsiniz.ama dusunuyorum ogretmen cocugun ayakkabisini yanlis giydirip gonderecek bende cok sinirlenirim pandemi var.ekstra özen

Hanımefendi, ben çocuğun ayakkabısını yanlış giydirmedim ki, bunu nereden çıkarttınız?

Önceki konunuzu hatırlıyorum. Eşyayı çocuk kırdıysa niye size ödetiyorlar? Hem o mesaj nedir öyle. Çok çirkin bir üslup. Yorumlarda karşı tarafa hak verene de pes diyorum. Özel okul müdürü galiba. Daha iş yerinde nasıl sağlıklı iletişim kurulacağını bilmeyen insanlar güyya çocuklara eğitim veriyorlar. Kendinizi ezdirmeyin ağızlarının payını verip istifa edin buradan çok daha mutlu olacağınız bir iş bulacağınıza eminim.

Hatayı hep kendimde aradığım zamanlar da oldu, fakat diğerlerinin yaptığı hatalar karşısındaki üslup ile benim hatam karşısındaki üslup bambaşkaydı. Bir hiyerarşi sistemi var belli ki, yeni gekldiğim için de böyle olabilir fakat kurum içinde hepimiz öğretmensek, hepimiz birbirimize o saygı ve sevgi çerçevesi içinde davranmalıyız.
4 sınıfa mı ders veriyorsunuz ve hepsinin toplamı 16 kişi mi doğru mu anladım yoksa her bir sınıfta 16 çocuk mu var?

Sizinle hiç kimsenin bu üslupla konuşmasına izin vermeyin..
Ne olursa olsun iş yerinde böyle bir dil kabul edilemez..
Ne demek "kafayı yedirteceksin bana.."? Tabi ki mesajları en yetkili müdür kimse ona gösterin ve istifa edin.
Gerekirse mobbing davası açın, açmasanız da açmakla tehdit edin.
10 senem özel okulda geçti, ne öğretmenlerin ne hatalarını ne kusurlarını gördük, öğrencisini ısıran öğretmen bile gördü bu gözler ama bir kez bile böyle bir diyaloğa şahit olmadım. Öğretmenin performansından memnun değillerse saygı çerçevesinde konuşulur, hala düzelme olmuyorsa tutanak tutulur ve yollar ayrılır, bu kadar. Kimse size fırça çekemez.

Düşüncem şu, ilk işe girdiğim ay şimdikinden daha çok sorun yaşadım hatta duygularıma hakim olmadığım için direkt damgayı yemiş olabilirim. Bu yüzden de üstüme geliyor olabilirler, duygularımı saklayamadım ne yazık ki üzülünce. Dik duramadım, işime dört elle sarılan biriyim zaten yeni mezunum idealistim, fakat yaptığım etkinlikler bile yarıda kesiliyor bazen, ya da fotoğrafı çekilmediği oluyor. Çocuklara çok güzel statik elektrik deneyi öğretecektim İngilizce olarak, kaldı gitti, çok üzüldüm yine.

Mesleği öğretmen, resmi kağıtlarda sorumlu müdür olarak geçiyor. Ben daha kuruma başlayalı 1.5 ay oldu, 4 sınıfımız var ve 16 çocuk, bunların her birinin ismi, kıyafeti, ayakkabısını bilmek 1 haftada olabilecek bir iş değil, zaman lazım. Özellikle işe girmeden önce kimse bana kurum içinde şunları, bunları yapıyoruz diye bilgi vermediği için genellikle herşeyi spontane yaşayarak, hata yaparak öğreniyorum. İlk olarak öğretmenliği seviyorum fakat öğretmenlik şu anda en gelip gidenin vurduğu kesim, yani işin özünde her insan aç kalmamak için, para için çalışıyorsa, evet benim de paraya ihtiyacım var ve çalışıyorum.
Burada yazmissiniz ayakkabisi kiyafetini bilmek diye.

Not almak ve etiket yapıştırmak? Kendi öğrencilerime dahi uygulayamam bunu, çünkü arkamı dönmem de yasak, arkamı dönmeden çocuklar birbirlerini yiyebiliyorlar bazen, hele not ile uğraşırsam sınıf içinde tam bir kaos olur.
Cocuklara degil ya hu auakkabilari icin.siz cocuklarimi karistiriyorsunuz ben ayakkabi kiyafetlerini anladim🤣🤣🤣

e yok artık?

tamam üssün altındaki personele hatasını bildirme yetkisi elbette var ama üslup böyle mi olmalı?

ne biçim bir kurum orası? profesyonellikten çok uzaklar. çocuk azarlar gibi personel mi uyarılır?

anlamadığım şey ingilizce öğretmeni misiniz yoksa anaokulu öğretmeni misiniz?

branşınız ne ise onu yapın bence, ekstra iş almayın. sonra yapmak zorundaymışsınız gibi bir kanı yerleşiyor ve en ufak hatada böyle sorunlar oluşuyor...

ne münasebet? kimse kimseyi azarlayamaz. bir sorun varsa yetkili merciye söylenir,o yetkili de size gereken uyarıyı gerekli üslupta yapar.

çok mu pasif duruyorsunuz iş yerinde? veya bu işe ihtiyacınız olduğunu çok mu belli ediyorsunuz?

bir üye herkes sevdiği işi yapsın parası için yapmayın vb demiş ama , eğer siz çocuklara kötü davranıyor olsaydınız evet haklı o üye derdim, ancak siz elinizden geleni yapıyorsunuz ve işinizi sevmemek gibi bir durumun olduğunu düşünmüyorum,çünkü diğer çalışanlara ve öğrencilere karşı bir kusurunuz olmamış gördüğüm kadarıyla.

önceki konunuzu okumadım, tam olarak mesleğiniz/branşınız nedir?
O mesajı yazan üye benim.
Konu sahibi aslında İngilizce öğretmeni olup İhtiyactan okul öncesi kurumda calıştıgını yazmıştı. Aslında cok da kavrayamadı ve benimseyeöedi gibi. İmkan bulsa dakika durmayacagı bir yerde imkan bulamadığı için kalması zorlama değil mi sizce de. Zorlama iş de bu kadar oluyor.
Kurumda da aksaklıklar var tabi.

Burada yazmissiniz ayakkabisi kiyafetini bilmek diye.

Ayakkabı ve kıyafetin kime ait olduğunu ilk zamanlar karıştırdığım için deneyimli sınıf öğretmenlerine sorarak giydiriyordum. Ayakkabılarının da etiketleri var zaten, okul içindeki ve dışındaki ayakkabılarını ve yerlerini öğrenmem uzun zaman aldı. Hele ki çoğu öğrenci bazen yeni ayakkabı alınca ortalık toz duman oluyor. Bildiğin şey de karışıyor. Şu ana kadar kimseyi yanlış ayakkabıyla ya da kıyafetle göndermedim.

Konu sahibesi anasinifinda yegenime surekli baska mont ayakkabi giydirip gonderiyorlardi oyle dusundum ☺️kusura bakmayin o halde.bence pes etmeyin.benimle bu sekilde konusmaniz peeformansimi dusuruyor diye konusun guzelce.duzene girer zamanla

Ayakkabı ve kıyafetin kime ait olduğunu ilk zamanlar karıştırdığım için deneyimli sınıf öğretmenlerine sorarak giydiriyordum. Ayakkabılarının da etiketleri var zaten, okul içindeki ve dışındaki ayakkabılarını ve yerlerini öğrenmem uzun zaman aldı. Hele ki çoğu öğrenci bazen yeni ayakkabı alınca ortalık toz duman oluyor. Bildiğin şey de karışıyor. Şu ana kadar kimseyi yanlış ayakkabıyla ya da kıyafetle göndermedim.
o iş için lise mezunu bir eleman tutabilirler.tamamen 3 kişinin işini 1 kişiye yaptırma politikası.siz öğretmensiniz bakıcı değil

O mesajı yazan üye benim.
Konu sahibi aslında İngilizce öğretmeni olup İhtiyactan okul öncesi kurumda calıştıgını yazmıştı. Aslında cok da kavrayamadı ve benimseyeöedi gibi. İmkan bulsa dakika durmayacagı bir yerde imkan bulamadığı için kalması zorlama değil mi sizce de. Zorlama iş de bu kadar oluyor.
Kurumda da aksaklıklar var tabi.

Üniversiteden beri hep anaokulunda çalışmayı hedeflemiş biri olarak bu söylediğinize asla katılmıyorum. Bir kere hatasız insan yoktur, öğretmen olmak herşeyi kusursuz yapabilmek değildir, ki benim kendi branşımla ilgili aldığım bir şikayet de yok, İngilizcemden ötürü bir sorun da yok, mevzu kapıdaki etkinliğin alınmaması... Bunun benim branşımla, kurumun itibarıyla ne gibi bir ilişkisi var anlayamıyorum.

Back