• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögretmenim annemmiş...

E annene senin öldügünü söylemisler. Ananen seni evlatlık vermiş ailemde bunu biliyormus demişsin .

Ama annem bir gün beni öz annem geri alır diye korkmus sevgisini gostermemis diyorsun.
Öz annen seni öldü bilirken neden üvey annen geri ister diye korkmus yıllarca. Veren bile.o değil ki.

Ve siz Azerbeycan da anneniz Türkiye deyken mi evlatlık verildiniz? Eger öyle ise şimdi Türkiye de değil Azerbaycan da yaşıyor olmalısınız. Orada yaşıyorsanız rusça bilirdiniz. Demek ki Türkiye de yaşıyorsunuz. O zaman anane sizi Türkiye de evlatlık verdiyse, annem beni bırakıp Türkiye ye gitmiş neden dediniz?
Evlatlık verilme durumum yasal değil bu konuyu inanin merak etmedim su durumda bunlari dusunemiyorum. Ben turkiyede yasiyorum beni alip Türkiyeye getirdiklerini biliyorum. Ve annem de ne olursa olsun oz annem bir gun öğrenir diye korkmus. Korktuğu da oldu.

E annene senin öldügünü söylemisler. Ananen seni evlatlık vermiş ailemde bunu biliyormus demişsin .

Ama annem bir gün beni öz annem geri alır diye korkmus sevgisini gostermemis diyorsun.
Öz annen seni öldü bilirken neden üvey annen geri ister diye korkmus yıllarca. Veren bile.o değil ki.

Ve siz Azerbeycan da anneniz Türkiye deyken mi evlatlık verildiniz? Eger öyle ise şimdi Türkiye de değil Azerbaycan da yaşıyor olmalısınız. Orada yaşıyorsanız rusça bilirdiniz. Demek ki Türkiye de yaşıyorsunuz. O zaman anane sizi Türkiye de evlatlık verdiyse, annem beni bırakıp Türkiye ye gitmiş neden dediniz?
Ben konu sahibi bebekken Azerbaycan'dan anneanne tarafından bir aracı vs ile Türkiye'ye evlatlık verilmiş diye tahmin ettim. Yasal bir evlatlık süreci değil belki de. Belki aile bir tanıdık vasıtasıyla haberdar olup sırf bu evlatlık alma durumu için Azerbaycan'a gitmiştir diye düşündüm nedense, aklımda öyle belirdi en azından okurken.

Evlatlık verilme durumum yasal değil bu konuyu inanin merak etmedim su durumda bunlari dusunemiyorum. Ben turkiyede yasiyorum beni alip Türkiyeye getirdiklerini biliyorum. Ve annem de ne olursa olsun oz annem bir gun öğrenir diye korkmus. Korktuğu da oldu.
Kim Türkiye ye getirmiş sizi

Valla benim kafam bir milyon oldu.
Konu sahibi nerde dogmus.azeri aile turkiyedeki aileyi nerden tanimis vermis.
Sen oldun demisler annen nerde niye oldu mezari nerde dememismi.
Anneniz annesiyle niye gorusmuyormus yillardir.
Annesi sizi buldugina gore doc birini googleye yazsa aninda ulasirsi nerde ne yapiyor
@EvvelAhir biri bana bunlari aciklasin:duduk:

Olayı kurcala sor derim.

Benim evlilik dışı çocuğum olsa onu bırakıp iş için başka yere gitmezdim.

Babasız çocuğu hangi anne baba kabul eder ohh iyi yapmışın bitane daha yap demezlerki .

Vermelerinden korkup alıp gitmesi lazımdı
O zaman genc olmasını da goz onunde bulunduruyorum ama bu konuda haklisiniz kolayca vazgeçmiş benden bunu nasil affedecegim bilmiyorum bir yandan ailem bir yandan annem :(

Annesi sizi buldugina gore doc birini googleye yazsa aninda ulasirsi nerde ne yapiyor

Babam bildigim kisi azeri. Annemi bulamadiklarini dusunmuyorum bulurlardi tabii ama neden gorusmuyorlar ne gecti bilmiyorum

Asıl kızılması gereken kişi tabi ki biyolojik anneanneniz. Hangi insan kızına çocuğunun ölmesi konusunda yalan söyleyebilir, nasıl bir vicdansızlık bu.

Sizi evlat edinen aile kendi çocukları olmamanıza rağmen büyütüp yetiştirmiş. Evet, yalan söylemişler. Bir anda eskiye dönmeseniz de onlara sırtınızı dönerseniz ileride çok pişman olursunuz.

Biyolojik annenizin durumunu düşünemiyorum, hamile kalmış, sizi tek başına yetiştirmeyi göze almış, daha sonra da çocuğunun öldüğünü öğrenmiş... Yıllar sonra yaşadığı şoku düşünsenize.

Bence o defteri bir kişiye daha okutun, etrafınızda bu kadar azeri varsa büyük ihtimalle rusça bilen vardır içlerinden. Anneniz olduğunu öğrendiğiniz kişinin %100 o olduğundan emin olmanız lazım. DNA testi yaptırmanızı tavsiye ediyorum. O defteri görünce daha tuhaf bir tepki vermeliydi gibi geliyor bana.

Bu durumu aştıktan sonra da biyolojik babanızı bulmanızı deneyebilirsiniz. Kendisiyle bir ilişki kurmak istemeseniz de günümüzde genetik geçmiş hastalıklar açısından çok önemli.

Küçük gelin anladığım yeri söylüyorum.a zebaycanda doğmuş.evlatlik alan babada Azeri kökenliymis.anne belki de mezarı nerde dedi anladı biseyler olduğunu kızını bulamadı belki de bu yüzden ailesine kustu.annane belki de kızı kendiyle barışık diye torunu bulup gerçekleri anlattı.b unlar benim bilip tahminde bulunduklarim

Zamanla sizi büyüten ailenize olan nefretiniz geçer diye umuyorum. Onlar da kendi bulundukları koşullar içinde kendilerince doğru olanı yapmaya çalışmışlar. Küçücük bir çocuğa nasıl anlatılır tüm bunlar? Bencilce biliyorum ama gerçek annenizin ortaya çıkıp sizi ellerinden almasından korkmuşlar. 16 yaşında bunu söylerken annenizin yaşamadığını söyleme nedenleri - doğru yapmış olmasalar da - size olan sevgileri ve kaybetme korkularıymış bence. O sevgiyi gösterememenin nedeni de hep bu korkularmış. Anlıyormuşsunuz zaten onları bu açıdan sanırım. Zamanla aşacağınızı umuyorum. Şimdi çok yeniyken olaylar sindirmeniz zor.
Gerçek annenizle karşılaşmanız gerçekten film gibi olmuş. İçinizde bir şüphe var mı? Yani ne bileyim, insan tesadüfün böylesi diyor. Ailenizden onaylattınız mı gerçek annenizin o olup olmadığını? Bu konu için bir bir araya gelseniz, gerçek anneniz ve sizi büyüten aileniz, karşılıklı duygularınızı da paylaşsanız sanki siz de rahatlarsınız, tabi hazır olunca.
Gerçek annenizi hemen anne benimsememeniz çok doğal. Ondan da bence zaman isteyin biraz. Bence zaman içinde tüm dengeler yerine oturacaktır. Gerçek ailenizi bir kalemde silmeyin derim, size ne olursa olsun bir hayat sunmuşlar, şu an okuyor olmanız bile onların sizi güzel yetiştirmesi sayesinde. Sevgi göstermek elbette çok önemli ama size sundukları imkanlar da sevgilerinin göstergesi bence. Bir anda silerseniz, ileride onlara bir şey olduğunda, bunun vicdan yükünü siz yaşarsınız en çok, siz kendiniz için bu ilişkilerinizin hepsini zaman içinde onarmaya çalışın derim. Öfkenizi sinirinizi içinize atmadan, ifade ederek, gerekirse bir aile terapisi desteği alın.
Tüm bunların sorumlusu öz anneanneniz görünüyor, aileniz de, öz anneniz de, siz de o insanın kararı ile mağdur olmuşsunuz aslında. Ama o kadıncağız da ölüm döşeğindeymiş neticede. Ailenizin zamanında çok zor kararlar vermek durumunda kaldığını düşünüyorum. Zor şeyler yaşıyor olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Bu süreçte ihtiyaç duyarsanız siz de bir psikolojik destek alın isterseniz.
Umarım zamanla kafanızdaki ve kalbinizdeki tüm karmaşa biraz olsun diner ve aile ilişkileriniz, gerçek annenizle bağ kurmanız da dahil, düzelir ve tatmin edici bir boyuta ulaşır.

Yardimci olmaya calistiginiz ve beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim. Herkesi affetmeyi diliyorum ofkeyle yasamak istemiyorum. Bu saatten sonra ailemle hicbir sey olmamis gibi yasayamam annemi de birdenbire kabullenemem. Herkes ona yukleniyor ama o kadar belliydi ki bir derdi olduğu 4 senedir gozumun onundeydi hayatini yasamadigi belliydi. Evli de degil zaten. Umarim hepimiz icin her sey normallesir kisa surede.

Asıl kızılması gereken kişi tabi ki biyolojik anneanneniz. Hangi insan kızına çocuğunun ölmesi konusunda yalan söyleyebilir, nasıl bir vicdansızlık bu.

Sizi evlat edinen aile kendi çocukları olmamanıza rağmen büyütüp yetiştirmiş. Evet, yalan söylemişler. Bir anda eskiye dönmeseniz de onlara sırtınızı dönerseniz ileride çok pişman olursunuz.

Biyolojik annenizin durumunu düşünemiyorum, hamile kalmış, sizi tek başına yetiştirmeyi göze almış, daha sonra da çocuğunun öldüğünü öğrenmiş... Yıllar sonra yaşadığı şoku düşünsenize.

Bence o defteri bir kişiye daha okutun, etrafınızda bu kadar azeri varsa büyük ihtimalle rusça bilen vardır içlerinden. Anneniz olduğunu öğrendiğiniz kişinin %100 o olduğundan emin olmanız lazım. DNA testi yaptırmanızı tavsiye ediyorum. O defteri görünce daha tuhaf bir tepki vermeliydi gibi geliyor bana.

Bu durumu aştıktan sonra da biyolojik babanızı bulmanızı deneyebilirsiniz. Kendisiyle bir ilişki kurmak istemeseniz de günümüzde genetik geçmiş hastalıklar açısından çok önemli.

Babam konusu gerçekten su anda aklimda olan bir sey degil . Defter bende degil ama dediğiniz sey doğru onu birilerine okutacagim. Su anda anneme nasil davranacagimi bilmiyorum sadece cunku baslarda cok uzak durdum sert davrandim o adim atti ben karsilik vermedim

Arkadaşlar burada travmatik şeyler yaşayan gencecik bir insan söz konusu, biraz hassas bir konu, hemen onu affetme, bunu sindirme yorumları yapmayalım derim.
Öz anne terk etmiş, doğru mu, değil elbet, ama zaten çok ağır bir şey bu. Ama sonra o da çocuğunun öldüğünü öğrenmiş annesinden. Annesi olduğu için de inanmıştır muhtemelen.
Şimdi bu koşullarda öz anneni kabul etme, affetme yorumları hiç olmuyor bence. Mahrum olunan bir ilişki onarılabilecekken, geç de olsa böyle bir şans yakalanmışken. Konu sahibinin içinde koskoca bir anne eksikliği varken, bu yorumları yapan hanımlar, sizler mi dolduracaksınız bu koskoca boşluğu.
Yaşamadığımız her şeyi eleştirme halindeyiz ama bu genç kadın kimbilir neler yaşıyor şu an. Öz anne ile ilişki o annenin hayrına kurulmayacak sadece, konu sahibinin de buna ihtiyacı var. Elbette yeri gelince öfkesini de bastırmadan dile getirecek ki, yaraları biraz iyileşecek. Biraz ne olur bunları da düşünün.
O anne annesine emanet edip okula gitmiş. Belki düzenini oturtunca alacaktı da. Belki dönene kadar almayacaktı. Kimbilir kaç yaşındaydı, ne korkuları vardı, nasıl bir hayat mücadelesi veriyordu. Haklı demiyorum asla ama olan olmuş. Nefretle ve öfkeyle ancak konu sahibi kendisi zarar görür.
Bu ilişkiler hazır olunduğunda onarılmalı ki, o boşluk dolsun.. Çok büyük travmalar bunlar. O anne nasıl terk ettiyse terk etti. Onarma yolları aranmalı artık bence.

Son düzenleme:
Yardimci olmaya calistiginiz ve beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim. Herkesi affetmeyi diliyorum ofkeyle yasamak istemiyorum. Bu saatten sonra ailemle hicbir sey olmamis gibi yasayamam annemi de birdenbire kabullenemem. Herkes ona yukleniyor ama o kadar belliydi ki bir derdi olduğu 4 senedir gozumun onundeydi hayatini yasamadigi belliydi. Evli de degil zaten. Umarim hepimiz icin her sey normallesir kisa surede.

Annen için sert sevilmeyen öğrenciler tarafından demedin mi ?

Çocuğunu kaybeden biri çocuklara gençlere mesleği neolursa olsun sert olamaz olmaz.

Arkadaşlar burada travmatik şeyler yaşayan gencecik bir insan söz konusu, biraz hassas bir konu, hemen onu affetme, bunu sindirme yorumları yapmayalım derim.
Öz anne terk etmiş, doğru mu, değil elbey, ama zaten çok ağır bir şey bu. Ama sonra o da çocuğunun öldüğünü öğrenmiş annesinden. Annesi olduğu için de inanmıştır muhtemelen.
Şimdi bu koşullarda neden öz anneni kabul etme, affetme yorumları hiç olmuyor bence. Mahrum olunan bir ilişki onarılabilecekken, geç de olsa böyle bir şans yakalanmışken. Konu sahibinin içinde koskoca bir anne eksikliği varken, bu yorumları yapan hanımlar, sizler mi dolduracaksınız bu koskoca boşluğu.
Yaşamadığımız her şeyi bir eleştirme halindeyiz ama bu genç kadın kimbilir neler yaşıyor şu an. Öz anne ile ilişki o annenin hayrına kurulmayacak sadece, konu sahibinin de buna ihtiyacı var. Elbette yeri gelince öfkesini de bastırmadan dile getirecek ki, yaraları biraz iyileşecek. Biraz ne olur bunları da düşünün.
O anne annesine emanet edip okula gitmiş. Belki düzenini oturtunca alacaktı da. Belki dönene kadar almayacaktı. Kimbilir kaç yaşındaydı, ne korkuları vardı, nasıl bir hayat mücadelesi veriyordu. Haklı demiyorum asla ama olan olmuş. Nefretle ve öfkeyle ancak konu sahibi kendisi zarar görür.
Bu ilişkiler hazır olunduğunda onarılmalı ki, o boşluk dolsun.. Çok büyük travmalar bunlar. O anne nasıl terk ettiyse terk etti. Onarma yolları aranmalı artık bence.
Yazdıklarınızi aglayarak okudum gerçekten beni anladiginiz icin tesekkur ederim benim anneme ihtiyacim var ne kadar kizsam da sert davransam da ben onun beni isteyerek birakmadigini düşünüyorum

Back