Zamanla sizi büyüten ailenize olan nefretiniz geçer diye umuyorum. Onlar da kendi bulundukları koşullar içinde kendilerince doğru olanı yapmaya çalışmışlar. Küçücük bir çocuğa nasıl anlatılır tüm bunlar? Bencilce biliyorum ama gerçek annenizin ortaya çıkıp sizi ellerinden almasından korkmuşlar. 16 yaşında bunu söylerken annenizin yaşamadığını söyleme nedenleri - doğru yapmış olmasalar da - size olan sevgileri ve kaybetme korkularıymış bence. O sevgiyi gösterememenin nedeni de hep bu korkularmış. Anlıyormuşsunuz zaten onları bu açıdan sanırım. Zamanla aşacağınızı umuyorum. Şimdi çok yeniyken olaylar sindirmeniz zor.
Gerçek annenizle karşılaşmanız gerçekten film gibi olmuş. İçinizde bir şüphe var mı? Yani ne bileyim, insan tesadüfün böylesi diyor. Ailenizden onaylattınız mı gerçek annenizin o olup olmadığını? Bu konu için bir bir araya gelseniz, gerçek anneniz ve sizi büyüten aileniz, karşılıklı duygularınızı da paylaşsanız sanki siz de rahatlarsınız, tabi hazır olunca.
Gerçek annenizi hemen anne benimsememeniz çok doğal. Ondan da bence zaman isteyin biraz. Bence zaman içinde tüm dengeler yerine oturacaktır. Gerçek ailenizi bir kalemde silmeyin derim, size ne olursa olsun bir hayat sunmuşlar, şu an okuyor olmanız bile onların sizi güzel yetiştirmesi sayesinde. Sevgi göstermek elbette çok önemli ama size sundukları imkanlar da sevgilerinin göstergesi bence. Bir anda silerseniz, ileride onlara bir şey olduğunda, bunun vicdan yükünü siz yaşarsınız en çok, siz kendiniz için bu ilişkilerinizin hepsini zaman içinde onarmaya çalışın derim. Öfkenizi sinirinizi içinize atmadan, ifade ederek, gerekirse bir aile terapisi desteği alın.
Tüm bunların sorumlusu öz anneanneniz görünüyor, aileniz de, öz anneniz de, siz de o insanın kararı ile mağdur olmuşsunuz aslında. Ama o kadıncağız da ölüm döşeğindeymiş neticede. Ailenizin zamanında çok zor kararlar vermek durumunda kaldığını düşünüyorum. Zor şeyler yaşıyor olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Bu süreçte ihtiyaç duyarsanız siz de bir psikolojik destek alın isterseniz.
Umarım zamanla kafanızdaki ve kalbinizdeki tüm karmaşa biraz olsun diner ve aile ilişkileriniz, gerçek annenizle bağ kurmanız da dahil, düzelir ve tatmin edici bir boyuta ulaşır.